Heroes of Might and Magic V

Tijdens de bruiloft van de koning van het Griffin Empire wordt het koninkrijk aangevallen. Isabelle, de gelukkige bruid, wordt gedwongen te vluchten terwijl haar man het opneemt tegen de duivelse strijdkrachten.
In Heroes of Might and Magic V neem je de rol van deze Isabelle op je. Een strijdlustige dame, want van het bevolen \"ga rustig in een schuilplaats zitten wachten\" wil ze niets weten. Ze trekt liever ten strijde tegen wat het ook is dat haar koninkrijk en haar man bedreigt. En daarvoor heeft ze een leger nodig.

Het leger-systeem van oude Heroes of Might and Magic spellen is intact gebleven. Een leger wordt aangevoerd door een held (in het begin heb je alleen Isabelle tot je beschikking, later zullen andere helden hun diensten aanbieden), en binnen dat leger doen verschillende soorten eenheden dienst als soldaten. Ook zul je rekening moeten houden met spanningen tussen de verschillende afkomsten. Als er bijvoorbeeld twee eenheden in je leger zitten, met een verschillende afkomst, en die twee afkomsten lliggen elkaar niet echt goed, dan zal het moraal van die specifieke troepen een oplawaai krijgen.

Troepen recruteren gebeurt ook zoals je gewend bent in Heroes of Might and Magic games. Gebouwen in steden, en gebouwen die door het land los verspreid staan produceren troepen, en vijandelijke troepen die je tegenkomt kunnen zich bij jou voegen, afhankelijk van de diplomacy-rating van de specifieke held.