Verzekeraars: veel 'oranjeschade'

Icoon WK 2006De Nederlandse verzekeraars maken melding van een heuse golf van 'oranjeschade' in Nederland, als gevolg van de wedstrijd Nederland-ServiŽ en Montenegro, afgelopen zondag. Voor vandaag en volgende wedstrijden worden vergelijkbare gevallen verwacht. Gelukkig gaat het meestal om kleine gevallen, met een schade van beperkte omvang.

Zo meldt Interpolis dat ze een schadegeval hebben van een gebroken bank. Bij het doelpunt veerde de hele familie, die zat te kijken, op en kwam ook tegelijk weer neer. Dat was meer dan de bank kon verdragen, dus gaf hij er de brui aan. Een ander geval speelde zich af in het dorp Leuth, bij Nijmegen. Hier hadden mensen de straat mooi versierd met oranje vlaggetjes. Dat was erg leuk, totdat een vrachtwagen er precies niet onderdoor kon en een kozijn uit de muur trok, waar de vlaggetjes aan bevestigd waren. In Didam had een familie wel heel erg veel pech: net voor de wedstrijd, tijdens het Wilhelmus, vloog de televisie in brand. Gelukkig waren de buren zo vriendelijk dat ze daar de wedstrijd mochten kijken.

Ook mensen die zelf niets om voetbal geven hebben het zwaar. Zo was er een man die bij het doelpunt van blijdschap pardoes de bril van zijn vrouw van haar neus sloeg. Toen hij dat in de gaten kreeg, was het al te laat: hij was op de grond kapotgetrapt. Vergeet verder niet op je bezoek te letten. Interpolis heeft namelijk ook al een schadeclaim binnen van een familie die vrienden ontving, die zich helemaal in het oranje uitgedost hadden, inclusief een geschminkt gezicht en oranje gespoten haren. Na de wedstrijd bleek de dure bank ineens ůůk in oranjestemming te zijn, maar die vlekken gingen er helaas niet meer uit.

Misschien kunnen zij ook de slachtofferlijn bellen... ;-)
Oranje eist overal slachtoffers...