Voorbeschouwing Dag 8

Olga (Nuongirl)
Dag 8 alweer van het wereldkampioenschap voetbal. De dag waarop Nederland in actie moet komen tegen Ivoorkust, en ze bij een overwinning zeker zijn van de tweede ronde.

Om drie uur vanmiddag speelt Argentinië tegen Servië en Montenegro. De Argentijnen zullen waarschijnlijk voor een aanvallender concept kiezen dan in de wedstrijd tegen Ivoorkust. Naar verwachting vormen Hernan Crespo en Javier Saviola weer de frontlinie en wordt Lionel Messi opnieuw gespaard. Het 18-jarige talent is maar net hersteld van een spierblessure en bovendien liep hij woensdag een lichte knieblessure op. Voor Servië en Montenegro is het erop of eronder, na het verlies tegen Oranje moeten ze vanmiddag winnen om kans te maken op een plek in de volgende ronde.

En om zes uur begint de wedstrijd waar wij Nederlanders vooral naar uitkijken: Nederland tegen Ivoorkust. Oranje begint vrijdag met dezelfde opstelling tegen Ivoorkust als in het gewonnen duel tegen Servië. Dat betekent dat Wesley Sneijder centraal op het middenveld wederom de voorkeur krijgt boven Rafael van der Vaart. Bij Ivoorkust raakt Bonaventure Kalou zijn basisplaats kwijt aan Dindane, die hem goed verving in de wedstrijd tegen Argentinië.

Mexico en Angola moeten het om 21:00 uur vanavond tegen elkaar opnemen en de beide landen zijn in de aanloop naar hun onderlinge ontmoeting vooral bezig een oplossing te vinden voor hun problemen in de voorhoede. Mexico moet het vandavond stellen zonder vaste spits Jared Borgetti en Angola kwam na de 0-1 tegen Portugal tot de conclusie dat het voorin aan stootkracht ontbreekt Verwacht wordt dat La Volpe Mexico laat aantreden in een 5-3-2 opstelling, met Bravo als diepste spits naast Franco.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Argentinië heeft het moeilijk tegen Servië en Montenegro, lange tijd blijft het 0-0, totdat Crespo tien minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd scoort en Argentinië als eerste in Groep C zich plaatst voor de volgende ronde.

Nederland wint met 2-0 van Ivoorkust, via Robben en een eigen doelpunt van Kalou.

Mexico wint vrij eenvoudig met 2-0 van Angola.