Politie onderzoekt aanranding kinderen in Tilburg

Icoon PolitieEen viertal meisjes uit Tilburg in de leeftijd van 10 en 11 jaar heeft aangifte gedaan van aanranding. De politie meldt donderdag dat de kinderen door tot op heden onbekende daders in de wildwaterbaan van zwembad Stappegoor in Tilburg ongewenst werden betast. Twee van de vier deden dinsdag aangifte, de andere twee hebben donderdag aangifte gedaan.

Het voorval had plaats tijdens een schooluitstapje. Eerst werden twee jongens als schuldigen aangewezen, maar later bleek uit een gesprek met de jongens en hun begeleiders dat zij niet betrokken waren. Het zwembadmanagement besloot een rapport te maken, maar niet de politie in te schakelen.

Dinsdag werd de politie echter toch gebeld door één van de ouders van een slachtoffertje. Het meisje zou volgens de ouder door meerdere jongens zijn vastgehouden en "ernstig" zijn aangerand. Dat was aanleiding voor de politie om een onderzoek te starten naar de aanrandingen in het zwembad.

Afgelopen zaterdag vond een soortgelijk incident plaats in het zwembad. Hierbij zijn vier jongeren aangehouden door de politie. De jongens in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar belemmerden bij de uitgang van het zwembad de doorgang voor twee meisjes van 12 en 13 jaar oud. Vervolgens betastten de jongens hen onzedelijk. Badmeesters konden ingrijpen en de politie werd gewaarschuwd. De meisjes konden de vier jongens aanwijzen waarop ze werden opgepakt.