DVD: Karl Noten - Perfect Pilates Workout 2

Wie kent hem niet? De man die 's ochtends Nederland wakker maakt met ochtendgymnastiek, waarvan boeken en DVD's in elke winkel zijn te vinden, Karl Noten. Vooral het pilates-boek en de dvd's doen het goed van Karl en na het boek en de eerste DVD ligt nu de tweede DVD in de winkel.

Karl Noten is een man met veel kanten. Niet alleen doet hij een ochtendprogramma genaamd "Nederland in beweging" om de huisvrouwen en ouderen in beweging te krijgen, ook voor de kinderen heeft hij een programma. Karl Noten heeft ondertussen tien boeken op zijn naam staan over fitness, beweging en fysiotherapie. Hij is een gediplomeerd fysiotherapeut en heeft nog vele specialisaties en trainingen gevolgd, waardoor we toch wel met een gerust hart het advies van hem kunnen opvolgen.

Perfect Pilates Workout 2is het vervolg van deel 1 en het boek over Perfect Pilates, waarin de basis wordt uitgelegd. Pilates is ontstaan in de Eerste Wereldoorlog en was toen voornamelijk gericht op individuele instructie. Later werd het gebruikt bij professionele dansers en langzamerhand kregen de sterren lucht van dit programma. Pilates werd zo een razend populaire trainingsmethode om je spieren aan te sterken, maar je ook leniger te maken, door middel van allerlei oefeningen. Het voordeel van Pilates is dat het niet snel hoeft, je er geen pasjes voor hoeft te onthouden en je je eigen lichaam gebruikt als gewicht. Je kunt het dus zo zwaar en moeilijk maken als je zelf wilt.

Twee weken geleden ben ik begonnen met twee keer per week Perfect Pilates workout 2. De eerste twee keer waren behoorlijk zwaar, niet vanwege de oefeningen, maar vanwege het zogenaamde "powerhouse". Dit houdt in dat je al je spieren gespannen houdt en je op een speciale manier moet ademhalen. Hierdoor wordt elke oefening zeer intensief en voel je al je spieren wanneer je een oefening voor bijvoorbeeld alleen je buikspieren doet. De meeste oefeningen zijn gericht op je rug, billen, heupen en buik, maar na ÚÚn keer Pilates, heb je overal spierpijn.

De oefeningen, warming-up en cooling-down op de DVD zijn duidelijk uitgelegd door Karl. Hij geeft de instructie vanuit een prachtige omgeving in het warme Egypte met een superslanke dame. Dit kan ofwel frustratie opleveren of je motiveren om harder je best te doen. Voor mij was het het laatste. Er staan veel oefeningen op de DVD, die verschillen qua moeilijkheid. Je kunt alle oefeningen achter elkaar doen of er een aantal uitpikken om zo rustig op te bouwen. Je bepaalt zo je eigen trainingsprogramma en als je aan meer toe bent, kan dat heel gemakkelijk door je been net iets hoger op te tillen of die ene oefening wel mee te pakken.

Toch niet ÚÚn en al lof voor de DVD, er is namelijk ÚÚn klein minpuntje. Soms begint Karl Noten ineens te lachen, terwijl jij op je buik je zwemoefeningen ligt te doen, puffend en hijgend van inspanning. Waarom hij lacht is een compleet raadsel, maar bij elke oefening gebeurt het wel een keer en het irriteert enorm. Je krijgt een beetje het gevoel dat hij stiekem lacht hoe jij daar moeilijk ligt te doen.


Of je afvalt van de oefeningen kan ik in die twee weken niet zeggen, bovendien kun je niet alleen afvallen van lichaamsbeweging, je moet uiteraard ook letten op je voedingspatroon. Wel ben ik soepeler en wat leniger geworden en voel ik me ook actiever. De oefeningen zijn leuk en vervelen niet snel. Als je leniger en sterker wilt worden, of gewoon wat meer beweging wilt hebben dan is Pilates 2 on the beach zeker een aanrader.

Voor meer informatie op Karl Noten en zijn DVD's en boeken kun je zijn website bekijken.Label: iDVD/Universal Music Releasedatum: 26 mei 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!