'Tom Cruise invloedrijkste beroemdheid'

Jeroen (steenz)
Icoon Showbizz Tom Cruise heeft van alle beroemdheden ter werld de meeste invloed. Dat stelt althans het Amerikaanse tijdschrift Forbes in een jaarlijkse top 100. In die toplijst wordt gelet op het inkomen van de sterren, maar ook op hun naamsbekendheid. Vorig jaar stond Oprah Winfrey nog op de eerste plaats.

Tom Cruise verdiende afgelopen jaar bijna 50 miljoen euro, en kwam veelvuldig (al dan niet positief) in het nieuws. Onder meer zijn kritiek op de farmaceutische industrie, de geboorte van zijn dochtertje en zijn Scientology-verslaving haalden de kranten bijna wekelijks.

De tweede plaats in de lijst wordt bezet door de Rolling Stones, die afgelopen jaar 66 miljoen euro verdienden. Oprah Winfrey moet het dit jaar doen met een schamele derde plaats. Ze verdiende echter met 166 miljoen euro wel een stuk meer dan de rest van de top 3.

De top 10 wordt afgemaakt door U2, golfer Tiger Woods, Steven Spielberg, presentator Howard Stern, rapper 50 Cent, de cast van tv-serie The Sopranos en schrijver Dan Brown.