Vier jaar eis tegen gewelddadige pooier

Rob (R@b)
JustitieTegen de 29-jarige Hagenaar 'Appie' is deze week 4 jaar cel geëist wegens een schandalige reeks van loverboy praktijken. De man dwong zeker zes jonge vrouwen tot prostitutie op zeer brute wijze.

Zo trapte en sloeg hij ze (soms met een metalen pijp of met een houten plank), sneed hij een meisje links en rechts met een glas in het gezicht waaraan ze een ernstig litteken overhield, hield hij aanstekers tegen de huid gedrukt, slingerde hij ze aan haren door de kamer, zette hij soms een mes op de keel en dwong hij ze drugs te gebruiken. Dat laatste deed 'Appie' door geregeld een base-pijp in de mond van de vrouwen te duwen en daarbij de neus dicht te drukken zodat ze gedwongen waren coke te roken.

Pooier 'Appie' begon zijn activiteiten in 2005. Samen met een al jaren verslaafde heroïne hoer ronselde hij kwetsbare jonge vrouwen van begin 20; één meisje was 16. Hij zette ze aan het werk in Den Haag, Rotterdam, Nijmegen, Leeuwarden en Groningen. Het geld moesten ze inleveren, waarna hij er drugs voor kocht.

De advocate van 'Appie' vond het bewijs te mager, maar daar dacht de officier van justitie heel anders over. De uitspraak is over twee weken.