PS3 zelf samenstellen in de toekomst?

Maarten (kepler)
Sony loopt al een tijd lang te verkondigen dat ze de PS3 meer zien als een soort PC. Ze hebben ook al gezegd dat er volgend jaar waarschijnlijk een 120 GB harde schijf aan zit te komen. Nu heeft Ken Kutaragi echter gezegd dat het in de toekomst misschien mogelijk zal worden om je PS3 zelf samen te stellen.

Volgens Kutaragi is de PS3 modulair ontworpen en is het makkelijk om de PS3 aan te passen per persoon. Op deze manier zou dus elke gamer zijn PS3 naar eigen wens kunnen aanpassen. Hoever dit zal gaan heeft Kutaragi niet verteld, maar waarschijnlijk zal het gaan om het inbouwen van Wifi, HDMI, kaart-lezers, enz.

Tijdens hetzelfde interview het Ken ook gezegd dat hij in de 20 jaar dat hij in de games-industrie werkt dat hij nog nooit zoveel werkende games heeft gezien voor de launch van een console. Hij zegt dat de wereld Sony onderschat met de PS3 qua software ontwikkeling. "The world has obviously underestimated our progress in software development. It’s likely that many shook their heads in disbelief at seeing the large number of titles actually working before their eyes.