Audi liquidatie brandend aangetroffen

Icoon MisdaadEen zilvergrijze Audi die waarschijnlijk gebruikt is bij de liquidatie van café-eigenaar Thomas van der Bijl, is vannacht brandend aangetroffen in de buurt van een sportterrein in Amsterdam-West. De brandweer kon voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde, waardoor wellicht sporen zijn veiliggesteld. Bij het voertuig zijn geen personen aangetroffen.

Een onderzoeksteam van de politie maakte gisteren bekend op zoek te zijn naar de auto. De Audi zou gebruikt zijn door de verdachten, drie mannen van ongeveer 20 jaar oud.

Van der Bijl werd donderdagochtend doodgeschoten voor zijn café De Hallen, in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. Het café zou een verzamelplaats zijn van buurtbewoners, Amsterdamse penoze en vastgoedhandelaren. Van der Bijl was een bekende van de in november geliquideerde vastgoedhandelaar Cees Houtman en de Nederlandse maffiosi Willem Holleeder en Cor van Hout. In verband met het onderzoek naar Holleeder had hij onlangs enkele weken vastgezeten. Hij zou echter de politie hebben laten weten niet bereid te zijn om een verklaring tegen de voormalige Heineken-ontvoerder af te leggen.