Ajax wil toch door met Boukhari

Het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax serieus overweegt om Nourdin Boukhari alsnog een nieuw contract aan te bieden. De optredens van Boukhari in de laatste maanden hebben de clubleiding ervan overtuigd om weer gesprekken te gaan voeren met de middenvelder.

Boukhari bevestigd dat er al geprekken zijn geweest tussen de twee partijen. "We hebben met elkaar gesproken. Echt veel valt daar nog niet over te zeggen. Ik wil in principe naar het buitenland. Dat heb ik een tijdje geleden al besloten, maar ik neem de tijd om een goede keuze te maken."

Boukhari werd een aantal maanden geleden nog uitgejouwd door de Amsterdamse aanhang, maar de Rotterdammer had daar maling aan en speelde daarna zelfs beter. En aantal dagen daarna kreeg hij echter te horen dat hij geen nieuw contract aangeboden kreeg.

Naast dat Ajax zijn contract wil verlengen, is er de laatste weken ook interesse van andere clubs gekomen. FC Utrecht heeft belangstelling getoond in de middenvelder. "Het is bekend dat we een linksback zoeken en een rechter- en linkerspits. Ja, Leiwakabessy van NEC en Boukhari van Ajax staan hoog op onze verlanglijst, maar gezien de aard van de gesprekken kan het nog wel even duren voordat er witte rook is, zo die al komt," aldus technisch manager van FC Utrecht, Piet Buter.