John Travolta wordt J.R. Ewing

John TravoltaJohn Travolta gaat in de huid kruipen van oliemagnaat J.R. Ewing. De acteur is gecast om de hoofdrol te spelen in de filmversie van de televisiesoap Dallas, die tussen 1978 en 1991 wereldwijd miljoenen kijkers aan de buis kluisterde. Behalve Travolta zijn onder andere Jennifer Lopez (als Sue Ellen) en Shirley MacLaine (als Miss Ellie) gecontracteerd.

De in Kenya geboren Britse regisseuse Gurinder Chadha bevestigde gisteren dat zij aangetrokken is om de film te gaan maken. Eerder was ze verantwoordelijk voor 'Bend It Like Beckham', over een meisje dat droomt van een voetbalcarrière. Volgens Chadka blijft de film 'Dallas' trouw aan het origineel. "Maar het speelt zich wel in het heden af en de karakters zijn extremer dan hoe we ze herinneren", liet ze weten.

De schatrijke Ewings maakten in de jaren tachtig naam als één van de meest labiele televisiefamilies ooit. Na ontelbare dronkenschappen, zenuwinzinkingen en ruzies, oplichting, buitenechtelijke relaties en diverse pogingen tot moord en zelfmoord was in 1991 de koek definitief op en werd de serie stopgezet. In 2002 werd overigens al gesproken over een filmversie. In oktober van dit jaar zullen de opnamen waarschijnlijk van start gaan, waarna de film vermoedelijk in de loop van 2007 in de bioscopen te zien zal zijn.