Einde carriere voor Shearer

Coria
Alan Shearer heeft zijn laatste professionele wedstrijd gespeeld nu duidelijk is geworden dat hij dit seizoen niet meer herstelt van zijn knieblessure.

De 35-jarige spits van Newcastle United had zijn afscheid gepland voor het einde van het seizoen, maar liep afgelopen maandag tegen Sunderland een scheurtje op in zijn knie. Shearer: ”Het is afgelopen. Dat ik de laatste drie wedstrijden niet kan spelen is teleurstellend. Maar ik mag niet klagen, ik heb fantastische herinneringen. Ik heb een geweldige carriere gehad.”

Shearer begon zijn loopbaan in 1988 bij Southampton. Vier jaar later stapte hij over naar Blackburn Rovers, waarmee Shearer in 1995 Engels kampioen werd. In 1996 maakte hij de overstap naar Newcastle United, destijds voor een recordbedrag. In zijn geboorteplaats brak hij het record van meeste aantal doelpunten ooit voor Newcastle met zijn 201 goals. In totaal heeft hij voor zijn clubs in 733 wedstrijden 379 keer het net getroffen.

De spits kwam voor zijn land tot 63 interlands. Daarin maakte hij 30 doelpunten. Na Euro 2000 kondigde hij zijn afscheid aan voor de Engelse ploeg. Naast dat EK was hij ook aanwezig op de eindrondes van ’92, ’96 in zijn eigen land en Shearer speelde zijn enige WK in 1998 in Frankrijk.

De voormalig international van Engeland hoopt wel mee te kunnen spelen in zijn testimonial tegen Celtic op 11 mei.