Spelersgroep zegt vertrouwen in Kalou op

Olga (Nuongirl)

Feyenoord zal zondag alles uit de kast moeten halen om de volgende ronde van de Play offs te bereiken. In de ArenA verloren de Rotterdammers donderdag met 3-0 van Ajax, en dat was voor veel spelers de aanleiding voor een stevig gesprek.

Niet iedereen kwam echter opdagen bij het gesprek. Onder die afwezigen was de meest opvallende naam Salomon Kalou. Spelers als De Guzman, Kuijt, Lodewijks, Bosschaart en Van Hooijdonk waren wel aanwezig.

Het vertrouwen in de Ivoriaan wordt steeds minder. De kans dat Salomon Kalou morgen in de basis staat is minimaal. Eerder zei Koeman alleen spelers op te stellen die een hart hebben voor deze wedstrijd, en waar hij zeker van is dat ze alles zullen geven.

Tijdens het gesprek werd er gesproken over een probleem dat bij Feyenoord al een langere tijd speelt: Waar de ploeg op het ene vlak er boven uit springt, komt het op ander vlakken tekort. Willen de Rotterdammers echt serieus mee gaan doen om de prijzen, dan zal daar iets aan gedaan moeten worden.

Koeman was niet verbaasd dat niet de gehele selectie bij dit gesprek was. "Ik ben blij dat de groep onderling gesproken heeft. Dat niet iedereen daar bij was, wekte bij mij geen verbazing. Wie écht hart voor de zaak heeft zat er. En de spelers die er waren voelen het als hun morele verplichting in de return nog één alles te geven. Al was het maar een signaal naar ons hondstrouwe publiek", aldus de trainer van de Rotterdammers.