Playboy vreest voor voortbestaan

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Hoofdredacteur Jan Heemskerk vreest voor het voortbestaan van blootblad Playboy. Heemskerk liet dat gisteren weten op de website 'Sterrenstek'. Het komt de oplage van het tijdschrift niet ten goede, dat naaktfoto's van beroemdheden 'uitlekken' op internet, voordat het blad in de winkelschappen ligt.

De nieuwste Playboy, met Bridget Maasland als ÚÚn van de naaktmodellen, kwam afgelopen donderdag uit. Voordat het blad echter in de winkel lag, waren er al foto's van Bridget op internet te bekijken. Onder andere op de website 'VKMag' waren alle foto's te vinden. Vervolgens werd een foto op televisie, in het programma RTL Boulevard vertoond. Playboy dreigde met stappen. Website 'Jaggle' beweerde de foto's te mailen, als mensen hun email-adres achter mailden naar de site. Dit bleek later een hoax te zijn; Jaggle was nooit van plan om de foto's echt te mailen.

"Wanneer wij niets ondernemen, zal Playboy door al deze illegale acties wel eens kunnen ophouden te bestaan", aldus Heemskerk. "Dit besef leeft gewoon te weinig; en dan heb ik het maar niet over het feit dat er mensen op straat komen te staan", waarschuwt de hoofdredacteur aan verspreiders van de foto's.

De redactie van het blad onderzoekt ook mogelijkheden om illegale verspreiding van de foto's voor te zijn. "We overwegen op dit moment heel sterk om zelf de foto's op de dag dat de nieuwe Playboy uitkomt op het internet te zetten", meldt Heemskerk. "Het voordeel hiervan is dat wij dan zelf de bezoekers naar ons toe kunnen trekken.". De uitgever van het mannenblad is volgens Heemskerk veel minder rijk dan iedereen verwacht.

Zie ook het bericht op het FOK!Weblog. Mocht het bericht je niet boeien, zijn er op het FOK!Weblog ook genoeg blote vrouwen te vinden om jezelf toch nog wat te vermaken.
Koppelingen naar foto's van Playboy worden niet op prijs gesteld, en resulteren in een ban. Laat het svp niet zo ver komen.