Alonso lacht om geruchten

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Fernando Alonso gelooft niks van de geruchten dat Michael Schumacher naar Renault zal komen. De Duitser won in het verleden twee wereldtitels met Benetton, de voorganger van Renault, wat toen ook door Flavio Briatore geleid werd.

Wili Weber, de manager van Schumi, vertelde aan het Duitse blad Bild over de plannen van de zevenvoudig kampioen. “Voordat we met Ferrari gaan praten over een contractverlenging, willen we eerst met Flavio praten. Het lijkt er op dat hij is geïnteresseerd.”

Of Schumacher bij Renault zijn megasalaris ,wat door zakenblad Forbes op ongeveer zestig miljoen euro per jaar is geschat wat hij graag wil behouden, kan krijgen is niet vanzelfsprekend. Alain Dassas, president van Renault F1, zei laatst op de eigen site dat ze het op vijf of zes na grootste budget hebben in de koningsklasse.

Huidig wereldkampioen Alonso lacht om de geruchten om zijn collega-coureurs. “Om dit gerucht kan ik lachen. Ik ken het team, ik ken de leiding van Renault en ik ken Flavio. Ik kan me niet voorstellen dat Michael naar Renault komt, dat houd ik voor onmogelijk.” Zelf maakt de Spanjaard geen deel uit van de geruchten, waarin diverse coureurs aan Red Bull Racing worden gelinkt, omdat hij al heeft getekend bij McLaren Mercedes.

Volgens de man uit Oviedo zitten er voor en nadelen aan het meteen bekend maken van zijn overstap. "Elke week is er weer een nieuw gerucht over Kimi of Michael. Over Michael of hij wel of niet stopt. Over Kimi of hij naar Ferrari gaat of bij McLaren blijft. Over dat Montoya wellicht naar Red Bull Racing gaat of wat al dan nog. Dat is iets wat ik gewoon niet zelf wil hebben. Ik wil in de eerste races van het kampioenschap me kunnen concentreren.De zeer vroege bekendmaking van mijn overstap naar McLaren brengt zeker nadelen met zich mee, maar het heeft me ook veel voordelen gegeven. Ik kan relaxed zijn en me concentreren op winnen en ik hoef niet elke race een nieuw gerucht te ontkennen.”

Alonso denkt niet dat Honda niet goed genoeg is om te strijden om de titel. Ondanks dat de Japanners afgelopen winter de snelste was komt het er in de races niet uit. “In de wetenschap over hoe je een kampioenschap moet winnen, denk ik dat Honda eerst een jaar op topniveau moet kunnen meedraaien. Ik denk dat het realistischer is om ze volgend jaar een titelkandidaat te noemen.”

Voor zijn nieuwe team McLaren Mercedes is de Spanjaard wel bang. “Ze zullen op een bepaald vlak een zeer grote stap voorwaarts gaan maken”, voorspelde de 24-jarige.