Uitslag FA Cup: Chelsea-Liverpool

Liverpool is erin geslaagd de finale van de FA Cup te bereiken. In een spannende wedstrijd op Old Trafford werd Chelsea verslagen: 2-1.

Chelsea had in het eerste kwartier een licht overwicht, wat niet direct tot grote kansen leidde. Voor haar eerste mogelijkheid hadden The Blues de hulp nodig van de assistent-scheidsrechter, die Drogba niet afvlagde. De Ivoriaan schoot de grote kans echter een meter naast. Scheidsrechter Graham Poll gaf een minuut na deze mogelijkheid Liverpool een discutabele vrije trap, die door John Arne Riise door de muur werd geschoten en tegen de netten. De ploeg van Rafael Benitez nam na de goal het initiatief. De sterk spelende Kewell brak door aan de rechterkant maar produceerde een zwak schot. Luis Garcia kreeg de bal van Gerrard op een presenteerblaadje, maar kreeg het voor elkaar om de bal hoog over te schieten. Over het algemeen waren er in de eerste helft aan beide kanten echter weinig kansen.

In de tweede helft begon Chelsea, waar Arjen Robben intussen was ingevallen, opnieuw met een overwicht. Uit een vrije schop kopte Terry raak, maar hij werd teruggefloten wegens leunen. Uit een counter stond Luis Garcia na een slechte kopbal van Gallas plotseling vrij voor Cudicini. Hij twijfelde geen moment en bracht met een fraai schot de 0-2 op het scorebord. Na het inbrengen van Joe Cole en Damien Duff kwamen The Reds de middenlijn nauwelijks meer over. Er waren defensieve fouten van Riise en keeper Reina voor nodig om de aansluitingstreffer te maken. Liverpool kwam nu totaal niet meer onder de druk uit. Corner op corner volgde voor Chelsea, dat via Cole nog een levensgrote mogelijkheid kreeg om te scoren. De middenvelder schoot de bal over, waarna Poll een minuut later af floot.

Liverpool moet tot morgen wachten voordat het de tegenstander in de finale weet. Dan staat het duel tussen Middlesbrough en West Ham United op het programma.