Dinsdag meest productieve dag in Nederland

Jorrit (Flem)
Icoon EconomieNederlanders zijn het meest productief op dinsdag, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse wervings- en selectiebureau Robert Half. Op maandag, woensdag en donderdag produceren Nederlanders stukken minder. Het bureau onderzocht 1765 personeels- en financiële directeuren in elf landen.

Nederland wijkt met de productieve dinsdag af van andere landen, waar maandag juist veelal de meest productieve dag is. Op Nederland vinden er op die dag echter veel vergaderingen plaats. Op dinsdag worden de maandag gemaakte afspraken vervolgens uitgevoerd, wat het gevoel van productiviteit op die dag verhoogt, zo concluderen de onderzoekers.

Het grote aantal parttime medewerkers in Nederland zorgt voor een lagere productiviteit op maandag, woensdag en donderdag, zo menen de onderzoekers. Veel collega's en zakenrelaties hebben op die dagen vrij, waardoor de wel aanwezige werknemers minder gedaan krijgen. De deelnemers aan het onderzoek werd ook gevraagd wat volgens hen de productiviteit ten goede zou komen. Veel Nederlanders kwamen hierbij met opties als een eigen kantoor, fitnessfaciliteiten en airconditioning.