Zo'n 200 fans Roda JC opgepakt in Amsterdam

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie heeft gisteravond circa tweehonderd 'supporters' van voetbalclub Roda JC aangehouden. De groep fans zocht, voor aanvang van de wedstrijd Ajax - Roda JC, de confrontatie met Ajax-supporters en de politie en gooide met rotzooi.

Zeven Roda-fans zitten nog vast, op verdenking van openbare geweldpleging. De vrijgelaten supporters maakten zich volgens een woordvoerder van de politie schuldig aan het verstoren van de openbare orde. Zij hebben een boete gekregen. De opgepakte fans, die met georganiseerde busreizen uit Kerkrade waren gekomen, hebben niets van de voetbalwedstrijd gezien. Het duel eindigde gisteren in 4-1 voor Ajax, waardoor de Amsterdamse club zich geplaatst heeft voor de bekerfinale.

Het komt niet vaak voor dat de Amsterdamse politie in een keer zo'n grote groep mensen aanhoudt. Bij de bezetting van het Maagdenhuis vorig jaar werden ruim 140 studenten opgepakt. Tijdens de Eurotop in Amsterdam in 1997 hield de politie enkele honderden demonstranten aan.

Met dank aan calvobbes voor de submit.