Iwata aan het woord

Roy
Later vanavond (19:30) houdt Iwata, de president van Nintendo een speech op de GDC beurs. In de tussentijd kun je alvast een samenvatting lezen van een interview dat eerder gehouden werd met de goede man.


Ik zal een bom gaan droppen

Iwata wil een groot deel van de Nintendo Revolution informatie pas op de E3 prijsgeven. Op de E3 zal de console namelijk speelbaar zijn en de impact is dan het grootst.

Het is nog niet bekend of de prijs op de E3 vrijgegeven gaat worden. Ook de precieze launchdatum is nog niet bekend.

Over de PS3 wil Iwata niet veel kwijt aangezien ze net zoveel weten als wij. Hij heeft verder ook geen mening over de vertraging van de PS3 die van de lente naar november schoof.

Ook over de eventuele handheld van Microsoft heeft Iwata niets te melden omdat het niet meer dan geruchten zijn. Het enige dat Iwata wilde loslaten over de handheldmarkt is dat Nintendo tevreden is met de DS.

Nintendo rekent erop dat het online gamen nu wel flink door gaat groeien en dat uiteindelijk 80 tot 90% van de markt ook online zal gaan met zijn of haar handheld en/of console.

In de toekomst is de kans zeer groot dat Nintendo gewoon een console gaat aanbieden die HDTV ondersteunt. Op dit moment vindt Nintendo namelijk dat de markt nog te nieuw is en dat de meerwaarde nog niet zichtbaar genoeg is.