Samenvatting speech Iwata

Zojuist is de GDC speech van Iwata afgelopen en er is geen naam van de Revolution bekend gemaakt. Over de Revolution wilde Iwata wel vertellen dat er meer soorten games zullen uitkomen dan Mario, Zelda en Metroid (die er beter uit gaan zien dan ooit). De Revolution is er om een nieuwe publiek aan te spreken, naast de gewone gamer ook je moeder, je opa en je goudvis. Jong en oud. Iedereen moet en zal er mee kunnen spelen. Videogames zijn er voor de fun.

De downloadservice die het mogelijk maakt om NES, SNES en N64 games te downloaden en te spelen op de Revolution zal ook SEGA Genesis (Megadrive) en TurboGrafX games aankunnen. Niet alle games van die consoles zullen beschikbaar komen, er wordt een selectie gemaakt uit de beste games voor die consoles. Naast SEGA zal overigens ook Hudson hun oude games beschikbaar stellen.

Het grootste deel van de speech ging echter over het succes van de Brain Training games. Er zijn ondertussen al enkele miljoenen van verkocht (zie ook weer de Japanse softwarecharts) en verwacht wordt dat dit stukkie software ook in het Westen zal aanslaan.

Tot slot werd er nog een nieuwe Zelda game aangekondigd voor de DS. Meer daarover kun je *hier* lezen.