PlayStation 3 regio-vrij

In interview na zijn speech heeft Phil Harrison aangegeven dat de PlayStation 3 regio-vrij zal worden voor games. Of dit ook geldt voor andere media werd niet verteld.

Dit nieuws komt niet geheel onverwacht want Sony heeft al eerder aangegeven de PS3 regio-vrij te willen maken. Hiermee willen ze piraterij tegen gaan want veel huidige PS2 bezitters hebben hun consoles regio-vrij gemaakt met een mod-chip. Het moet ook publishers stimuleren om meer games wereldwijd uit te brengen en dit komt ook overeen met zijn uitspraak dat Blu-Ray goed is voor wereldwijde distributie.

Er zitten echter wel een aantal technische problemen aan deze kwestie. De PS3 zal moeten kunnen omgaan met een aantal verschillende TV-standaarden zoals NTSC en PAL. Hoe Sony dit gaat oplossen is nog niet bekend. Een ander probleem is dat mensen wel een game uit Japan kunnen importeren, maar als de tekst nog steeds in het Japans is dan hebben ze niet veel aan een regio-vrije console. Dit is echter ook een huidig probleem en weerhoudt niet veel mensen ervan om toch te importeren.