Guns N' Roses komt in juli naar Nederland

Icoon MuziekNa dertien jaar afwezigheid komt Guns N' Roses weer naar Nederland. De band geeft op 2 juli van dit jaar een concert in het Goffertpark in Nijmegen. De voorverkoop begint aanstaande zaterdag. In het voorprogramma van Guns N' Roses staan de bands Alice in Chains, Stone Sour en Bloodsimple.

Guns N' Roses, wereldwijd bekend door hits als 'November Rain', 'Sweet Child O' Mine' en 'Patience', trad voor het laatst op in Nederland in 1993, ook toen in het Goffertpark. De twee optredens trokken toentertijd 120.000 fans. Deze optredens waren echter nog met de originele bezetting, waarvan zanger Axl Rose de enige overgeblevene is. De andere originele bandleden, gitaristen Slash en Izzy Stradlin, basgitarist Duff McKagan en drummer Steve Adler, maken al lange tijd geen deel meer uit van de band.

In 2001 was er een optreden van Guns 'N Roses in het Gelredome in Arnhem gepland, maar dit werd uiteindelijk afgelast. Later dit jaar verschijnt het langverwachte Guns N' Roses-album 'Chinese Democracy'.

Met dank aan Kiki voor de submit.