Vooruitblik: Feyenoord - ADO Den Haag

Komend weekend staat de confrontatie tussen Feyenoord en ADO Den Haag op het programma. Beiden clubs moeten winnen. De Rotterdammers blijven op die manier in de buurt van AZ. De Haagse club vecht nog altijd tegen het spelen van de nacompetitie.

Na het verlies bij AZ van vorig weekend is Feyenoord er komend weekend op gebrand om te winnen. Bij de Rotterdammers is het nog onzeker of keeper Maikel Aerts kan spelen. Zaterdag wordt hij verwacht dat hij weer op het trainingsveld staat, maar dat is vooralsnog niet duidelijk. Momenteel heeft de sluitpost van Feyenoord namelijk nog teveel last van een blessure aan zijn schouder. Deze liep hij op na een ongelukkige val in het duel met AZ. Het gevolg hiervan is dat de derde keeper uit de havenstad, Sherif Ekramy, zijn debuut in de Eredivisie zal gaan maken als Aerts niet kan spelen. De blessure van de reservekeeper is voor coach Erwin Koeman een flinke streep door de rekening zijn, aangezien Patrick Lodewijks ook met een blessure te maken heeft. In vergelijking met vorige week is Pieter Collen weer helemaal hersteld van problemen met zijn rug. Door deze blessure kon hij afgelopen weekend, in de Alkmaarderhout, niet in actie komen. Tevens is Serginho Greene niet speelgerechtigd, omdat hij in de wedstrijd tegen AZ tegen zijn vierde gele kaart opliep. Hierdoor is hij automatisch voor één duel geschorst.

Ook bij ADO Den Haag gaat het niet allemaal van een leien dakje. De club staat momenteel op een zestiende plaats en zal er alles aan doen om de wedstrijd van zondag te winnen. Trainer Frans Adelaar kent in aanloop naar het duel ook een aantal problemen. Ferrie Bodde en Aleksandar Rankovic zullen de wedstrijd vanaf de tribune moeten toekijken. Het tweetal kreeg na de wedstrijd tegen Roda JC een automatische schorsing opgelegd vanwege het aantal gele kaarten dat ze per persoon hebben opgelopen. Dit betekend dus dat ze in de wedstrijd tegen Feyenoord niet zullen spelen. Verder zal Wesley Verhoek niet spelen in verband met een blessure aan zijn hamstring. Over Dorus de Vries bestaat nog enige onzekerheid. De keeper van de Haagse club had namelijk een ribblessure en heeft deze week de training pas hervat.

De ontmoeting van komende zondag is de 33ste tussen de beide clubs in Rotterdam. Feyenoord trok 21 keer aan het langste eind. Verder werd er zeven keer gelijkgespeeld en vier maal ging de winst naar ADO Den Haag. De laatste overwinning van de club uit het Zuiderpark dateert alweer uit het seizoen 1990/1991. Toen werd namelijk met 2-0 gewonnen door doelpunten van oud-gedienden Heini Otto en Frans Danen. De Hagenaren zullen er dus alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. Leuke bijkomstigheid is dat ADO Den Haag eerder dit seizoen won van de Rotterdammers. Na een zinderende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-1. Of ze ook in De Kuip ook kunnen winnen wordt zondagmiddag duidelijk. Om 12:30 wordt er afgetrapt voor de 33ste wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag.

Submitter:  Bron: FOK! Sport