Krakers: geweld kwam van de ME

Rob (R@b)
BinnenlandsKrakersbeweging het WildeWesten uit Amsterdam heeft middels een persbericht op Indymedia gereageerd op de beschuldigingen dat ME'ers tijdens de ontruiming dinsdag van een gekraakt pand aan de Bilderdijkstraat, zwaar zouden zijn belaagd. Volgens de politie werden de ME'ers bekogeld met ijzeren pijpen waaraan scherpe punten waren geslepen en werd er brandbare vloeistof zoals spiritus over ze heen gegooid. De ijzeren pijpen waren door sommige ME-schilden heen geboord.

De politie en burgemeester Job Cohen spraken schande van deze praktijken en kondigde aan de daders op te zullen sporen. Als ze gepakt worden wacht hen een aanklacht wegens poging tot doodslag.

Volgens de krakers klopt er echter niks van het verhaal van de politie. Het is volgens hun namelijk de ME geweest die geweld heeft gebruikt. Vanaf de achterkant van het pand, buiten het zicht van de media, pompte de ME ''strijdgassen'' naar binnen. ''Traangas is naar binnen gepompt in de vorm van zowel gas als schuim en was ook vermengd met het water van het tweede waterkanon. Traangas mag nooit en te nimmer in afgesloten ruimten worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor het in zeer grote hoeveelheden gebruikte pepperspray. Er werd zoveel ingezet dat de politiehonden drie uur later nog niet het pand in konden om naar de verdwenen krakers te zoeken.''

De gaten in de schilden van de ME'ers (die overigens de politiebond te zwak vindt) zijn volgens de krakers te verklaren door ''het blinde gehak met bijlen, kettingzagen en motorflexen op de stalen barricades.'' Wat betreft de brandbare stoffen die over de ME zou zijn uitgegoten, komt het WildeWesten met deze verklaring: dat kan het stinkende water zijn dat nog in de radiatorplaten zat die in de barricades verwerkt waren en die door de ME zijn doorgeflext. Ook zouden krakers, die gaten in de barricaden probeerden te dichten, met stalen pijpen op hun hoofd zijn geslagen. Verder ontstond door het slijpwerk van de ME meerdere keren brand in gordijnen en stukken tapijt, wat tot levensgevaarlijke situaties leidde.

Het persbericht stelt verder dat overal waar mensen in verzet komen er repressie volgt, ''maar het geweld en de leugens van de politie nemen de laatste tijd wel zeer bizarre vormen aan. ''

-
Zie voor gehele verklaring het persbericht