Santegoeds: SBS6 is één grote jatfabriek

Evert SantegoedsTelevisiezender SBS6 is één grote jatfabriek. Dat vindt althans hoofdredacteur van Privé, Evert Santegoeds. Reden voor de beschuldiging van Santegoeds is dat SBS6 vanaf vanavond twee keer per week vanuit een helikopter beelden uitzendt van de riante woningen, de lange oprijlanen, de tennisbanen en de zwembaden van sterren als Marco Borsato, Linda de Mol en Caroline Tensen. Santegoeds wilde voor zijn nieuwe programma op Talpa, Entertainment Live, hetzelfde doen.

De beelden op SBS6 worden becommentarieerd door presentatrice Ellemieke Vermolen en paparazzo Joop van Tellingen. "Het is een ongegeneerde kopie van wat ik jarenlang samen met Harry Mens heb gedaan op tv", aldus Santegoeds, die dit keer samen met Jort Kelder in de helikopter wilde klimmen. "SBS 6 is één grote jatfabriek, die zender heeft nog nooit wat zelf verzonnen. Scoort Boer zoekt vrouw bij de KRO, dan gaan ze in Shownieuws schaamteloos op zoek naar 'de leukste boer'. En nu dit weer. Het is diep treurig."

SBS slaat terug door te zeggen dat Santegoeds voor zijn nieuwe programma presentatrice Anouk Smulders wegkaapte bij SBS6. Het idee van de helikopter is volgens SBS bovendien al jaren gemeengoed op de Amerikaanse tv. "We waren het sowieso al van plan, maar de timing was nu wel heel goed wegens de start van het programma van Santegoeds", geeft SBS 6 toe.

Met de start komende maandag van Entertainment Live op Talpa bereikt de koude oorlog tussen de verschillende Nederlandse showbizzrubrieken op de televisie een hoogtepunt. In RTL Boulevard praat Albert Verlinde al weken geringschattend over de nieuwkomer en SBS6 weigert persberichten te sturen naar de redactie van Entertainment Live. SBS6 zegt dat te doen, omdat Talpa om de haverklap medewerking aan Shownieuws weigert. "De messen zijn geslepen", aldus Santegoeds.

Overigens twijfelt Santegoeds of hij alsnog beelden vanuit de helikopter moet gaan maken. "Misschien moet ik weer wat nieuws verzinnen."