Teleurgestelde Stevens toch trots op zijn team

Trainer Huub Stevens van Roda JC verliet als een gebroken man woensdagavond het speelveld van de Amsterdam ArenA.

Na 94 minuten voetballen in de halve finale van de strijd om de Gatorade Cup tegen Ajax leek zijn ploeg nog zeker van een plaats in de finale. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd scoorde Klaas-Jan Huntelaar echter de gelijkmaker, waarna Ajax het duel in de verlenging via drie treffers alsnog besliste: 4-1.

De teleurgestelde trainer Stevens toonde zich een groot verliezer. "Ik ben trots op mijn jongens. Ze stonden met PSV, AZ en Ajax toch maar mooi in de halve finale van de beker. Ze hebben ook vandaag in de ArenA alles gegeven. We waren zo dichtbij maar kwamen toch tekort. Dan zit je wel even stuk. Dat is logisch. Dit wordt een lange reis naar Limburg. Maar ik vind dat we het goed hebben gedaan. Met een beetje geluk winnen we hier met 1-0. Ajax heeft echter veel klasse. Dat zie je maar weer bij zo'n doelpunt van Huntelaar. Wat een prachtige omhaal."

Ajax-trainer Danny Blind gaf toe dat zijn team slecht speelde. "Huntelaar heeft inderdaad heel veel kwaliteit. We zijn weer heel blij met hem. We hebben vandaag niet goed gespeeld. We zijn goed weg gekomen. Ik kan me, denk ik, heel goed voorstellen hoe ze zich bij Roda JC voelen. We hebben geluk gehad. Ik kan alleen zeggen dat we met Ajax dit seizoen ook wel eens pech hebben gehad. Ik besef ook dat Stevens en Roda daar geen boodschap aan hebben. We zijn blij met de zege, niet met het vertoonde spel."