Acclaim gaat gratis games maken

Vorig jaar kon je hier nog alles lezen over het faillisement van Acclaim, maar het bedrijf heeft een doorstart gemaakt met een nieuw ondernemingsplan, een nieuw managementteam en nieuwe games komen er ook aan. Het bedrijf wil zich gaan richten op online multiplayer games. Om kosten te besparen zal het bedrijf enkel gebruik maken van digitale distributie.

Acclaim heeft bekend gemaakt dat ze een partnership zijn aangegaan met Massive Inc. Massive Inc. is gespecialiseerd in in-game commercials en zal zich voor Acclaim ook hiermee bezig houden.

Howard Marks, de nieuwe CEO van Acclaim vertelde op de GDC dat de games van Acclaim in de toekomst gratis zullen zijn en dat de kosten zullen worden terug verdiend door reclame die verwerkt is in de game. "We are focused on providing the best online multiplayer games for free, something rare in the market. In order to do this, we are using innovative business models including adding in-game advertising, selling in-game content and offering unique subscriptions. Massive has the most established and robust in-game advertising solution, with deep experience in multiplayer games, and so were the natural choice as our partner." aldus Howard Marks.

Bots zal de eerste game zijn waarin de resultaten van deze samenwerking te zien zal zijn. Wanneer dit spel zal verschijnen is nog niet bekend.