Nieuwe zoektocht naar lichaam Natalee Holloway

Icoon AlgemeenEr komt een nieuwe zoekactie naar het verdwenen Amerikaanse meisje Natalee Holloway. De Arubaanse politie heeft dit besloten nadat een nieuwe getuige zich heeft gemeld. Deze getuige heeft de politie geloofwaardige informatie gegeven over waar het lichaam van de 18-jarige Holloway begraven zou zijn.

De informatie is "te specifiek om door iemand verzonnen te zijn", zo zegt het plaatsvervangend hoofd van de politie op Aruba, G. Dompig. Hij heeft het sterke vermoeden dat iemand het lichaam goed heeft begraven, en het wellicht zelfs heeft herbegraven. Volgens Dompig bevindt het onderzoek zich in de "laatste kritieke fase".

Naar aanleiding van de uitlatingen van de nieuwe getuige, meent de politie nu dat Holloway is begraven in de duinen in de buurt van een vuurtoren, in het noorden van Aruba. Bij de nieuwe zoektocht zullen speurhonden en een grondradar worden gebruikt. Eerder werden al onder meer F16's ingezet om het meisje te vinden.

Holloway werd op 30 mei 2005 voor het laatst gezien, toen ze een bar verliet in gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot en zijn vrienden Deepak en Satish Kalpoe. Alledrie hebben ze enige tijd vastgezeten in verband met de verdwijning van de Amerikaanse. Van der Sloot was lange tijd hoofdverdachte in de zaak, omdat hij vlak voor haar verdwijning contact had gehad met Holloway. In september vorig jaar kwamen alledrie de jongens op vrije voeten.