FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 februari 2006

Groningen wil cannabis-apotheek

Reigndear had ons via de nieuws-submit te melden:

wietEen meerderheid van de Groningse gemeenteraad is enthousiast over het plan om een legaal uitgiftepunt van cannabis te openen. Deze cannabis-apotheek zou het voor chronisch zieken mogelijk maken om op recept cannabis te verkrijgen. De apotheek is een initiatief van onafhankelijk gemeenteraadslid Fleur Woudstra.

Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) wil in 2007 stoppen met het onder staatstoezicht telen van cannabis. De Tweede Kamer gaf woensdag aan langer met de verkoop door te willen gaan. Sinds 2003 kunnen patiŽnten op doktersrecept onder toezicht geteelde cannabis kopen bij de apotheek. De stichting Medicinale Cannabis Nederland (MCN) wil de wiet in Groningen tegen kostprijs aan gaan bieden.

Bommeldingen bij Deense krant & ambassade

Reigndear had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe kantoren van de Deense krant Jyllands-Posten in de plaatsen Aarhus en Kopenhagen zijn vanavond ontruimd geweest wegens een bommelding. Gisteren was er ook al een bommelding bij het kantoor van de krant in Aarhus. Vanavond werd er, net als gisteren, geen bom aangetroffen.

Jyllands-Posten is al enige tijd het middelpunt van een internationale rel, nadat de krant in september 2005 enkele spotprenten van de profeet Mohammed publiceerde. Vandaag belde aan het begin van de avond een man die in gebroken Engels zei dat er binnen een uur een bom zou ontploffen in een kantoor van Jyllands-posten. Vervolgens werden de kantoren in Aarhus en Kopenhagen ontruimd. De man belde vanuit een telefooncel in Aarhus, aldus Jyllands-Posten.

SyriŽ
Ook de Deense ambassade in SyriŽ heeft vandaag te maken gekregen met een bommelding. Het gebouw werd ontruimd na een anonieme telefonische bedreiging. Na een uur konden medewerkers van de ambassade weer aan hun werk, nadat ook daar geen explosieven werden aangetroffen.

Griek dood bij poging in brand steken tante

Icoon Domme criminelenEen Griekse man die probeerde zijn tante in brand te steken, is bij die poging zelf om het leven gekomen. De 52-jarige Nikos Grigoriadis had zijn 90-jarige tante overgoten met benzine en probeerde haar aan te steken, maar vatte zelf vlam, zo meldde de politie.

Grigoriadis was straalbezopen toen hij zijn daad pleegde. Hij had bij het gieten van de benzine zoveel peut over zichzelf heen gekregen, dat hij binnen de kortste keren in brand stond. Zijn tante liep slechts enkele lichte verwondingen op. De vrouw meldde dat zij nooit eerder problemen had gehad met haar neef.

Videogames in concert

Ongeveer een jaar geleden maakten we ook al kennis met gamemuziek concerten en de trend blijkt nog steeds in leven.

Op 26 juli zal het PLAY! orkest in het Mann Center for the performing arts (Philadelphia) videogame muziek ten gehore brengen.

Op het programma staan onder meer Final Fantasy, Silent Hill, Batlefield 1942, Metal Gear Solid, World of Warcraft, Sonic The Hedgehog, Morrowind: The Elder Scrolls III en Shenmue.

De producer van PLAY! is dolenthousiast: "As one of America's greatest cities I am thrilled to be able to bring PLAY! to the city of brotherly love! It is the goal of PLAY! to popularize video game music. I am hopeful that the second largest city on the east coast will reciprocate the excitement that has been received all over the world for such a brand new concept."

4916919 punten!

Jep, u ziet het goed! Deze gast heeft een Xbox Live gamersscore van 4916919 punten!

Hoe hem dat gelukt is? Het lijkt een bugje in Condemned te zijn na de Xbox Live update.

"[...]
It's really strange. It says I have like 2517 out of 50 Achievements for Condemned, and 4915477 Gamerscore.

But if you look at my Kameo, which I've beat, it says I have 0 achievements.. and 2 Gamerscore. I was afraid the patch yesterday would fix it, because my actual Gamescore is quite sad and pathetic. Embarassed. Now I get friend invites all the time ...
[...]"


Gebroken nek bij Kevin Colley

Kevin Colley, aanvaller van de New York Islanders, heeft zijn nek gebroken en zal mogelijk de rest van het seizoen niet meer in actie komen. Of zijn carriŤre ten einde is, is vooralsnog onzeker.

Colley liep de blessure gisteren op tijdens de thuiswedstrijd met de Washington Capitals. De 27-jarige center was verwikkeld in een duel met Jamie Heward. Toen Colley een check wilde uitdelen wist Heward deze te ontwijken en zonder enige mogelijkheid over om af te remmen of zich te beschermen reed Colley zich met gebogen hoofd tegen de boarding aan. Na enige minuten op het ijs gelegen te hebben terwijl teamarts Elliott Pellman hem onderzocht reed hij, ondersteund door teamgenoten, van het ijs af. Er waren geen verlammingsverschijnselen.

De eerstejaars speler werd met een mogelijke hersenschudding naar het North Shore ziekenhuis op Long Island gebracht, waar een breuk in de onderste nekwervel werd geconstateerd. Morgen zal hij in het Mount Sinai ziekenhuis op Manhattan een operatie ondergaan ter reparatie van de wervel en stabilisatie van de ruggegraat.

De laatste speler voor Colley die tijdens een NHL-wedstrijd zijn nek brak was Steve Moore van de Colorado Avalanche, na een check van achter door Vancouver Canucks-aanvaller Todd Bertuzzi. Hoewel dit al in februari 2004 gebeurde is het nog altijd onzeker of Moore nog op NHL-niveau zal kunnen spelen.

Gatorade Cup: Uitslag FC Groningen - PSV

Icoon Gatorade CupPSV heeft zich als derde club geplaatst voor de halve finales van de Gatorade Cup. De Eindhovenaren versloegen in het Groningse Euroborg-stadion de plaatselijke FC met 3-2. De PSV-doelpunten kwamen op naam van Philip Cocu (tweemaal) en Jefferson FarfŠn. Erik Nevland en Mark-Jan Fledderus scoorden namens FC Groningen tegen.

De elf van Guus Hiddink starten de wedstrijd voortvarend en komen al in de vijfde minuut op 0-1 door een intikker van Cocu, nadat een vrije trap wordt doorgekopt. De aanvoerder van PSV stond echter buitenspel, het doelpunt had dan ook nooit mogen tellen. Het Groningse publiek keert zich vervolgens tegen scheidsrechter Temmink, helemaal nadat hij weigert Groningen een penalty te geven als PSV'er Alex de bal op zijn arm gekopt krijgt.

PSV laat zich niet van de wijs brengen door de Groningse fans en speelt - zoals het hele seizoen al - stoÔcijns door. In de 25ste minuut komt de ploeg op 0-2 door een goal van FarfŠn. De Peruviaan schiet knap binnen na een een-twee met Alex, nadat een schot van Cocu was afgeketst. Twee minuten later maakt diezelfde Cocu zijn tweede goal, de middenvelder scoort met een knappe omhaal, opnieuw na een vrije trap. Groningen krijgt voor rust vervolgens nog enkele kansen, maar komt niet tot scoren.

Niet lang na de thee komt Groningen terug in de wedstrijd. Een fout van Lamey zorgt ervoor dat Salmon er vandoor kan gaan; hij geeft vervolgens af op de Noorse spits Nevland, die van dichtbij knap binnenschiet. Na de goal wordt Cocu wegens last aan zijn rug gewisseld, Všyrynen vervangt hem.

PSV laat Groningen in de rest van de wedstrijd steeds meer komen, hetgeen leidt tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Gomes. In de 87ste minuut wordt het nog heel erg spannend, als Fledderus na een goede pass van Florťn vanuit de lucht de aansluitingstreffer binnentikt. Een gelijkspel redden de Groningers echter niet meer. Het blijft 2-3.

PSV is hiermee de derde halvefinalist in de Gatorade Cup. Gisteren wisten AZ en Roda JC al een plek bij de laatste vier te veroveren. Morgen treffen SC Heerenveen en Ajax elkaar in Friesland en zal ook de laatste club in de halve finales bekend zijn.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslag FC Groningen - PSV

PSV heeft zich als derde club geplaatst voor de halve finales van de Gatorade Cup. De Eindhovenaren versloegen in het Groningse Euroborg-stadion de plaatselijke FC met 3-2. De PSV-doelpunten kwamen op naam van Philip Cocu (tweemaal) en Jefferson FarfŠn. Erik Nevland en Mark-Jan Fledderus scoorden namens FC Groningen tegen.

De elf van Guus Hiddink starten de wedstrijd voortvarend en komen al in de vijfde minuut op 0-1 door een knappe goal van Cocu, nadat een vrije trap wordt doorgekopt. De aanvoerder van PSV stond echter buitenspel, het doelpunt had dan ook nooit mogen tellen. Het Groningse publiek keert zich vervolgens tegen scheidsrechter Temmink, helemaal nadat hij weigert Groningen een penalty te geven als PSV’er Alex de bal op zijn arm gekopt krijgt.

PSV laat zich niet van de wijs brengen door de Groningse fans en speelt - zoals het hele seizoen al - stoÔcijns door. In de 25ste minuut komt de ploeg op 0-2 door een goal van FarfŠn. De Peruviaan schiet knap binnen na een een-twee met Alex, nadat een schot van Cocu was afgeketst. Twee minuten later maakt diezelfde Cocu zijn tweede goal, de middenvelder scoort met een knappe omhaal. Groningen krijgt voor rust vervolgens nog enkele kansen, maar komt niet tot scoren.

Niet lang na de thee komt Groningen terug in de wedstrijd. Een fout van Lamey zorgt ervoor dat Salmon er vandoor kan gaan; hij geeft vervolgens af op de Noorse spits Nevland, die van dichtbij knap binnenschiet. Na de goal wordt Cocu wegens last aan zijn rug gewisseld, Všyrynen vervangt hem.

PSV laat Groningen in de rest van de wedstrijd steeds meer komen, hetgeen leidt tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Gomes. In de 87ste minuut wordt het nog heel erg spannend, als Fledderus na een goede pass van Florťn vanuit de lucht de aansluitingstreffer binnentikt. Een gelijkspel redden de Groningers echter niet meer. Het blijft 2-3.

FC Groningen – PSV 2-3
5’ Cocu 0-1
25’ FarfŠn 0-2
27’ Cocu 0-3
55’ Nevland 1-3
87’ Fledderus 2-3
Van de Laak, Silva (FC Groningen)

Opstellingen :
FC Groningen; Roorda, Silva, Sankoh, Van der Linden, Florťn, Matthijs, Lindgren (Cornelisse ’31), Van de Laak, Levtsjenko (Fledderus ’46), Salmon, Nevland.
PSV;Gomes, Lucius, Ooijer, Alex, Lamey, Aissati (Afellay ’68), Simons, Cocu (Všyrynen ’55), Culina, FarfŠn, Beasley.

Jason Kidd eindigt zegereeks Detroit Pistons

De New Jersey Nets, onder leiding van Jason Kidd, hebben de Detroit Pistons een halt toegeroepen. De Pistons, die op koers zijn om het meest succesvolle seizoen in de NBA-geschiedenis te evenaren, verloren gisteravond met 84-91.

Detroit ging de wedstrijd in met een 37-5 record, Van de 42 wedstrijden gingen er dus maar 5 verloren. Motown lijkt op weg naar een seizoen met meer dan 70 overwinningen. In de historie van de NBA heeft nog maar ťťn team dit weten te behalen: de Chicago Bulls onder leiding van Michael Jordan. Zij kwamen in het seizoen 95/96 tot maar liefst 72 overwinningen in een 82 wedstrijden lang durend seizoen.

De wedstrijd in New Jersey ging lange tijd gelijk op, maar de Nets wisten ondanks 14 punten van Chauncy Billups in het 4e kwart toch de winst veilig te stellen. Met een rake 3-punter en 2 vrije worpen met minder dan een minuut te spelen was Jason Kidd de man van de wedstrijd. Hij was goed voor 23 punten, 12 rebounds en 7 assist. Het was de 9e opeenvolgende thuisoverwinning van New Jersey, dat leider is van de Atlantic Division. Detroit blijft aan kop in de Central Division.

Overige uitslagen:

Suns 123, Sixers 99
Pacers 79, Wizards 84
Lakers 130, Knicks 97
Bulls 94, Mavericks 98
Nuggets 91, Kings 98

'Geen seks'-belofte Berlusconi was 'grapje'

Silvio BerlusconiSilvio Berlusconi is binnen enkele dagen al weer teruggekomen op de belofte zich de komende tijd van seks te onthouden. In een televisieshow meldde de Italiaanse premier gisteravond dat de opmerking 'maar een grapje' was. "Ik onthoud me nergens van", zei hij, om eraan toe te voegen dat 'matigheid' wel een noodzaak is gezien zijn vele verplichtingen.

Afgelopen weekend verklaarde de leider van Forza Italia nota bene tegenover een geestelijke dat hij tot aan de verkiezingen van 9 april de seks zou laten voor wat het is. "Ik zal proberen aan uw verwachtingen te voldoen, en ik beloof u vanaf nu tweeŽnhalve maand van volledige seksuele onthouding", reageerde Berlusconi nadat de bekende televisiepriester 'Padre Massimiliano' hem had geprezen om het feit dat hij de familiewaarden hoog in het vaandel heeft. Volgens de politicus was dat gesprek maar een dolletje.

3FM-dj belt met Willem-Alexander

Icoon KoningshuisRadio 3FM-dj Michiel Veenstra heeft gisteren tot zijn eigen verbazing contact gekregen met kroonprins Willem-Alexander. In zijn programma 'MetMichiel' belde hij een telefoonnummer. Hierop kreeg hij inderdaad Willem-Alexander aan de lijn. Zo kon hij hem feliciteren met z'n moeder, koningin Beatrix. De vorstin werd gisteren 68 jaar.

"Wie bent u?", vroeg Michiel daarop. "Ja, dat zou je weleens willen weten", zei de kroonprins daarna. Naar eigen zeggen van de dj heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag bevestigd dat de kroonprins de telefoon heeft opgenomen.

________
Luister hier het fragment uit de uitzending van 'MetMichiel' van gisteren terug.

Dragon Ball Z: Shin Budokai krijgt WiFi-ondersteuning

Goed nieuws voor de Dragon Ball Z-fans, want de PSP-versie van de game zal WiFi-ondersteuning krijgen. Dat betekent dat je straks draadloos tegen anderen kunt spelen. Het spel zal ook enkele nieuwe characters introduceren, zoals Pikkon. Het spel komt in Japan in het voorjaar uit en gezien de eerste scans lijkt de game dezelfde richting op te gaan als Budokai Tenkaichi die eerder op de PlayStation 2 verscheen.Inkomenseisen!

Er wordt regelmatig gekibbeld tussen de SP en de VVD. Twee partijen die in basisideeŽn regelrecht tegenover elkaar staan. Sommige noemen de SP de partij voor de armen en de VVD de partij voor de rijken. Dit uit zich op dit moment in twee "briljante" ideeŽn.

Een tijd terug wilde de VVD een inkomenseis voor wijken met een te grote concentratie aan kansarmen. Er ontstaan namelijk "ghetto's". Wijken waar enkel kansarme mensen wonen met een uitkering of een zeer slecht betaalde baan. De VVD vindt dat deze mensen maar in duurdere huizen moeten gaan wonen, wat ze natuurlijk minder kansarm maakt. (Hoort u het sarcasme?) Ze wonen immers in een mooi huis en betalen ook meer mooie euro's. Het probleem is dan ook dat ze meteen een stuk koopkracht verliezen, tenzij de overheid grotere subsidies uit gaat geven, maar daar houdt de VVD ook niet zo van. Het liefst moeten die kansarmen (lees Marokkanen, Turken en Antillianen) gewoon oprotten, maar hey de VVD is een nette partij.

De SP komt nu met een tegenvoorstel. Om de spreiding van hoge en lage inkomens tegen te gaan, moet er een maximum inkomenseis van twee keer modaal komen voor wijken met een te grote concentratie rijke mensen. Op zich is dit logischer. De rijken mensen kunnen altijd minder gaan betalen en kunnen zo gezellig de Tokkies nog wat cultureel erfgoed meegeven door keihard Mozart te draaien in plaats van Frans Bauer. Briljant plan toch? Alleen kleeft hier toch weer een probleempje aan. Rijke mensen kunnen namelijk overal in Nederland leuke huisjes kopen, dus waarom niet buiten Amsterdam? En zijn de kamerleden van Nederland wel bereid om in het Spijkerkwartier te wonen?

Zowel de SP als de VVD en nog veel meer partijen denken hier toch echt verkeerd om. In plaats van de oorzaak aan te pakken, pakken ze het probleem aan. In plaats van inkomensnivellering (het gelijker maken van lonen) wil men een spreiding van rijken en armen mensen. Maakt dit de armen mensen minder kansarm? Maakt dit de Tokkies minder asociaal en maakt dit de buurt prettiger? Ik gok van niet. Ondanks dat ik toch behoorlijk links ben volgens de gemiddelde standaard van FOK! wil ik niet naast een Tokkie wonen en ik gok dat een Tokkie ook niet naast mij wil wonen.
Wat ik wel wil is een hoger minimumloon welke mensen eerder zal stimuleren om te gaan werken. De regering verhoogt lonen en stelt inkomenseisen aan wie waar mag wonen, laten wij ook eens wat meer inkomenseisen stellen aan de regering!

Tieners krijgen USB-stick Defensie in handen

Skit3000 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenTwee scholieren uit het Zuid-Hollandse Valkenburg hebben de hand weten te leggen op een USB-stick met daarop staatsgeheime informatie van Defensie over onder meer de huidige missie in Afghanistan. De vader van ťťn van de jongens vond de stick in een huurauto en gaf deze aan zijn zoon. Deze plugde hem in zijn computer en zag tot zijn verbazing compleet uitgewerkte plannen voor operaties in het oorlogsgebied. De jongens hebben de informatie die op de stick staat, doorgegeven aan RTL Nieuws.

De stick is kwijtgeraakt door een kapitein van de Landmacht die vijf maanden gediend heeft in Afghanistan, zo meldt RTL Nieuws. De man liet de stick twee weken geleden liggen in een huurauto. Er staat informatie op over de verdediging van minister van Defensie Henk Kamp tijdens zijn bezoek aan het Nederlandse kamp in Afghanistan, evenals satellietfoto's met daarop uitgewerkte plannen, presentaties, persoonlijke correspondentie van de kapitein en wat "pittig amusement" in de vorm van seksfilms. De informatie op de stick was niet gecodeerd, hetgeen in strijd is met de voorschriften. Ook het feit dat er zowel privť- als zakelijke gegevens op staan, is tegen de regels.

De jongens gaven de stick al eerder terug aan Defensie, waarna ze een cadeaubon kregen en er niets meer over hoorden. "Geen brief met 'dankjewel' dat je er niets over hebt losgelaten, of een zwijgbrief, dat je er niets over mag zeggen. Gewoon een waardebonnetje en daar is het mee afgedaan", aldus een van de jongens. De twee hadden de gegevens op de stick voor de teruggave gekopieerd en hebben deze informatie inmiddels aan RTL gegeven.

Het is niet de eerste keer dat buitenstaanders geheime informatie van de overheid vinden. Zo kreeg Peter R. de Vries in december vorig jaar diskettes met staatsgeheime informatie in handen. Enkele weken geleden werd het bericht naar buiten gebracht dat Defensie een USB-stick met gevoelige informatie kwijt was. De stick die de jongens hebben gevonden, is echter weer een ander.

Grote brand in Beverwijks restaurant

Icoon AlgemeenIn Beverwijk zijn vanavond de woningen boven het restaurant Het Filmhuis ontruimd nadat er een grote brand was uitgebroken. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De brandweer had het vuur rond 19.30 uur onder controle, zo meldde een woordvoerder van de blussers.

Een woordvoerder van Het Filmhuis meldde dat er geen gasten in het restaurant aanwezig waren toen de brand uitbrak. Hoeveel mensen er in totaal zijn geŽvacueerd, is niet duidelijk. Ook de oorzaak van de brand is niet bekend.

Onbeperkte vertraging

Dat het openbaar vervoer in Nederland al redelijk bagger is was bekend, maar het reizen met de trein wordt je vanaf dit jaar toch wel heel erg onmogelijk gemaakt. De Nederlandse Spoorwegen gaat haar doelstellingen niet halen, dat wil zeggen: nog meer vertragingen. Reden hiervoor zijn de uitgebreide werkzaamheden die aan het spoor moeten plaatsvinden.

Een flinke poos geleden was het nog allemaal zo mooi. De gehele Nederlandse Spoorwegen waren nog eigendom van de staat, en toen liep het toch best goed. In 1995 vond de staat dat de exploitatiekosten te hoog waren, ze gingen de Nederlandse Spoorwegen verzelfstandigen. Bijkomend voordeel 'zou' zijn dat de NS makkelijker nieuwe treinstellen kan aanschaffen.

Sindsdien slaan ze in Den Haag nog wel eens stevig op hun kop als ze de problemen van nu zien, uiteraard achter de schermen. De NS kan maar een punctualiteit garanderen van rond de 85% in plaats van de minimumgrens van 86,5%. Staatssecretaris Schultz van Haegen zit onder de plak van de NS-directie, want mevrouw Schultz stemde zonder problemen in met deze wijziging. Even ter vergelijking: bij onze zuiderburen is de punctualiteit maar liefst 94%, terwijl het openbaar vervoer daar op veel plaatsen gratis is. Het kan dus wel!

De Tweede Kamer is 'hevig ontstemt' over de mededeling die de NS uitdoet. Volgens VVD-er Hofstra uit Paterswolde moet de NS de lat hoger leggen en juist niet lager. Naar mijn mening ligt het probleem niet zozeer bij de NS maar bij de overheid zelf: het onderhoud aan de infrastructuur loopt al jaren achter, dit vanwege de bezuinigingen die Den Haag keer op keer wil doorvoeren.

De ontsporingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden bij Amsterdam staat niet op zichzelf. De Belgen investeren dit jaar maarliefst 18 miljoen euro in het spoorwegennet, terwijl men daarvoor weinig terugkrijgt. De Belgen vinden het openbaar vervoer de belangrijkste openbare dienst voor haar burgers. Laat Nederland dit nu ook eens doen, in plaats van de hele dag te lullen over een bosje militairen.

Screens From Russia With Love

From Russia With Love is een tijdje geleden al aangekondigd en zal de eerste James Bond game op de Playstation Portable zijn. De game speelt zich af in '63 met de welbekende klassieke sportauto's en mooie vrouwen. De single-player zal 3rd person elementen bevatten, maar ook delen waar je al rijdende de missies moet volbrengen. Er is echter ook een multi-player deathmatch mode. EA heeft nu ook een aantal screenshots van de PSP versie uitgebracht:Peter R. de Vries wordt niet vervolgd

Peter R. de VriesMisdaadverslaggever Peter R. de Vries zal geen gevolgen ondervinden van zijn publicaties van staatsgeheime informatie. Het Openbaar Ministerie (OM) had aanvankelijk gedreigd met juridische stappen en aangifte gedaan. Een aflevering van zijn misdaadprogramma in december was gewijd aan diskettes met vertrouwelijke informatie die van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) afkomstig waren. Het OM heeft een akkoord bereikt nu De Vries bereid is al zijn informatie die hij van de diskettes heeft verkregen te vernietigen. Dit is volgens het OM inmiddels gebeurd.

Het verwoesten van de diskettes in de aanwezigheid van de AIVD was ťťn van de voorwaarden voor het seponeren van de rechtszaak. Tevens mag De Vries niet in herhaling vallen door opnieuw 'strafbare feiten met betrekking tot de informatie op de diskettes of soortgelijke informatie' te plegen.

Verloren portemonnee na 39 jaar terug bij eigenaar

Stekkie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse man heeft zijn portemonnee terug, hetgeen hij waarschijnlijk nooit meer had verwacht. Antiekhandelaar Doug Schmitt was zijn beurs 39 jaar geleden kwijtgeraakt nabij een benzinepomp. Nu is gebleken dat de eigenaar van de pomp de portemonnee van de man al die jaren bewaard heeft.

Schmitt raakte zijn portemonnee kwijt in het voorjaar van 1967. De pompeigenaar vond hem en bewaarde hem in een la, voor het geval de eigenaar terug zou komen. Jaren later ontdekte zijn schoonzoon de portemonnee tijdens het opruimen. Via internet wist hij Schmitt op te sporen en stuurde hem zijn portemonnee op.

In de beurs trof de 57-jarige Schmitt, die als antiekhandelaar wel gewend is aan oude spullen, een briefje van vijf dollar, een bekeuring voor een verkeersovertreding, postzegels van acht cent en zijn studentenkaart aan. Ook zaten er foto's van oude vriendinnen in, evenals een stomerijbonnetje. Schmitt zei niet te weten of hij nog ergens kleren af moest halen.

Resident Evil 4 e.a. naar de PC

Ubisoft heeft vandaag via een persbericht laten weten dat ze tot een overeenkomst zijn gekomen met Capcom. Ubisoft zal een aantal PC versies van grote Capcom titels gaan distribueren in de US en Europa.. De games die we straks in ieder geval ook op de PC kunnen gaan spelen zijn Resident Evil 4, Devil May Cry 3: Dante's Awakening Special Edition en Onimusha 3 : Demon Siege. Laatstgenoemde game zal in februari dit jaar te koop zijn.

18+ Origami

Origami is een leuk tijdsverdijf, je kunt dan leuke figuurtjes met papier maken. Zo hebben we op de weblog al eens 'het beest' langs zien komen.

Maar je kunt veel meer leuke dingen maken met origami. Je kunt er ook pornografische dingen mee vouwen, en daarom is er een boek gemaakt genaamd 'pornogami'. En je raad natuurlijk al, hier staan onder andere de voorbeelden in hoe je een stel borsten of een penis moet vouwen.

Leden Amerikaans Congres geblokkeerd op Wikipedia

Icoon Internet De gratis online encyclopedie Wikipedia heeft de leden en medewerkers van het Amerikaanse Congres voor tenminste een week geblokkeerd. De volksvertegenwoordigers mogen hun eigen artikelen niet langer meer aanpassen, omdat daar misbruik van werd gemaakt. Een aantal Congresleden paste namelijk kritische passages in de artikelen over zichzelf aan. Dat hebben diverse Amerikaanse media gemeld.

Het aanpassen van kritische stukken door medewerkers van het Congres werd onthuld door een Amerikaans dagblad. Wikipedia maakte daarna bekend dat er ongeveer 1.000 artikelen vanaf pc's van Congresmedewerkers zijn aangepast. Het merendeel van deze aanpassingen omvatte spelfouten of onjuistheden, maar een deel van de medewerkers overtrad de regels. Daarom heeft Wikipedia besloten de ip-adressen van alle pc's in het Congres te blokkeren.

De Congresleden beperkten zich overigens niet alleen tot hun eigen stukjes. Zo werd politicus Bill Frist 'ineffectief' genoemd door een van zijn politieke vijanden. Zijn partijgenoot Eric Cantor kreeg het nog zwaarder te verduren; hij rook volgens zijn vijanden naar koeienstront.

Wikipedia is een unieke encyclopedie die gratis te bekijken is. Internetters kunnen zelf de informatie op de pagina's aanpassen of uitbreiden, zodat er een uitgebreid overzicht van gegevens ontstaat.

De Jong jaar langer bij FC Utrecht

Jean Paul de Jong is ook volgend seizoen te bewonderen in het shirt van FC Utrecht. De routinier krijgt na 2006/2007 een andere functie binnen de club.

De 35-jarige De Jong is het icoon van het huidige FC Utrecht. De middenvelder speelde liefst 337 Eredivisieduels voor de club uit de Domstad, waarin hij elf keer trefzeker was. De Jong is al sinds het seizoen 1993/1994 actief in de Galgenwaard, daarvoor speelde hij voor VfL OsnabrŁck.

”Dit seizoen heb ik laten zien dat ik nog van waarde ben voor het team en ik voel dat ik dat het volgend seizoen ook nog kan zijn. Het mooie is dat de technische staf en de directie dat ook zo zien”, aldus De Jong. Trainer Foeke Booy is content met de nieuwe verbintenis van zijn aanvoerder: ”Wij zien hem nog zo goed voetballen dat we hem er graag bij houden. Bovendien is hij de ultieme cultuurdrager. Hij is en blijft natuurlijk Mister Utrecht. Dat is belangrijk binnen dit team.”

Geen mini afstandsbediening meer bij een premium 360

Er komen berichten uit Amerika dat de gelimiteerde mini Media Remote Control niet meer geleverd wordt bij de aankomende levering premium Xbox 360's. Het was al bekend dat de mini afstandsbediening tijdelijk zou zijn en kan (net als de grote versie) gebruikt worden voor het afspelen van DVD's op de Xbox 360. Wanneer deze mini afstandsbediening in Nederland niet meer geleverd zal worden is nog niet bekend.

Aangezien er nog steeds een grote schaarste aan 360's is in de VS, wachten nog steeds vele gamers op hun pre-orders. Gamespot meldt al verhalen waarbij gamers woedend zijn dat ze na een lange tijd wachten geen afstandsbediening bij hun bestelling zullen krijgen.

Was de mini remote net op of heb je een core systeem en wil je tůch DVD's afspelen dan kan je altijd nog de Microsoft Xbox 360 Universal Media Remote ($29.99) of de Logitech Harmony Advanced Universal Remote for Xbox 360 ($129.99) kopen.De gelimiteerde mini afstandsbediening

Boonen, Willems boeken ritzege

Tom Boonen heeft ook de derde etappe van de Ronde van Qatar gewonnen. In de Ster van BessŤges was de ritwinst eveneens voor een Belg: Frederik Willems.

De derde rit in de Ronde van Qatar werd betwist in een gebruikelijk decor: veel zon en zand. Even leek de koers niet uit te draaien op een sprint door een typerende aanval in de laatste kilometer van Fabian Cancellara. De Zwitser kreeg nooit veel ruimte en Boonen maakte het werk van zijn ploegmaats andermaal af. Erik Zabel en de jonge Matti Breschel finishten als tweede en derde.

”De laatste vier kilometer waren lastig, met de tegenwind”, aldus Boonen, die ook aanvoerder is van het algemene klassement. ”Aan het eind ontsnapte ook nog eens Cancellara, die een uitzonderlijke laatste kilometer kan rijden. Ik dank dan ook Guido Trenti en Steven de Jongh, die goed werk leverden.”

Uitslag 3e etappe - Sealine Beach Resort - Khalifa Stadium – 160 kilometer:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.T. BoonenQUIBEL3.34.50
2.E. ZabelMILDUIz.t.
3.M. BreschelCSCDENz.t.
4.P. GrilloPANITAz.t.
5.R. FŲrsterGERDUIz.t.

Klassement:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.T. BoonenQUIBEL10.00.00
2.E. ZabelMILDUI0’12’’
3.A. ClercPHOZWI0’18’’
4.R. HunterPHOZAF0’26’’
5.M. BreschelCSCDEN0’17’’

Ook op Europese wegen was er een Belgische winnaar te bewonderen. Frederik Willems was namelijk primus in de eerste rit van de Ster van BessŤges. De 26-jarige Belg was in de slotfase de sterkste van een zes man tellende kopgroep. Willems kiende zijn aanval goed uit en bleef zijn landgenoot Preben Van Hecke en de Fransman Thomas Voeckler voor. ”We hebben een schitterende koers gereden”, blikte Walter Planckaert, Willems’ ploegleider, tevreden terug.

Uitslag 1e etappe Ster van BessŤges – Marseille – Marseille – 126 kilometer:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.F. WillemsCHOBEL3.45.18
2.P. Van HeckeDAVBEL0’04’’
3.T. VoecklerBOUFRA0’04’’

Bank: Geld maakt niet gelukkig

Icoon Opmerkelijk 'Geld maakt niet gelukkig' is een boodschap die door veel mensen verkondigd wordt. Dat een internationale bank die waarschuwing afgeeft, is echter een stuk unieker. Toch heeft de Dresdner Kleinwort Wasserstein investeringsbank een brief naar een groot aantal klanten gestuurd, met daarin precies die boodschap.

Volgens bankier James Montier lopen mensen het risico op grote psychische problemen als ze alleen maar uit zijn op materieel genoegen. Die drang zou ze alleen maar ontevredener maken.

MateriŽle zaken zouden volgens Montier niet gelukkig maken, omdat je er snel aan went. Een nieuw huis of een nieuwe auto vergroten dus het geluk niet. "In het begin was je je auto elk weekeinde. Maar na een half jaar ben je het beu. Dan hebben de kinderen de achterbank vernield en zit de kofferbak vol hondenhaar", aldus Montier.

Ouders dode peuter (1,5) aangehouden

YubYub had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe politie heeft de ouders van een 1,5-jarig meisje dat afgelopen weekend overleed, aangehouden. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de peuter. Het meisje werd zaterdag door haar ouders binnengebracht bij het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

Pogingen in het ziekenhuis om het meisje te reanimeren, mislukten. Sectie op haar lichaam heeft uitgewezen dat het kind zowel oud als nieuw letsel vertoonde, waaronder een aantal ernstige botbreuken, aldus de politie woensdag. Volgens de ouders is de peuter van een trap in een Haagse woning gevallen.

De vader en moeder zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het Openbaar Ministerie gaf aan dat de twee geen vaste woon- of verblijfplaats hebben in Nederland. Er wordt nader onderzoek naar de exacte doodsoorzaak van het meisje verricht.

1. Ben de Leider en de proloog

(introduktie) "In het vlakke land van de vele rivieren
Zal na de grote chaos in de eerste jaren van het volgende millennium
Een leider met een dubbelzinnige naam opstaan
Hij zal op een goede dag aan zijn zak krabben"

(Nostradamus, 945e kwatrijn)

"Waar gŠŠt dit over?!", verzuchtte Ben de Leider, terwijl hij aan zijn zak krabde.
Hij nam een slok koffie, en leunde achterover in zijn stoel. "Nostradamus is volledig overschat", mijmerde hij, "Zijn zogenaamde voorspellingen kloppen doorgaans tot het jaar 1503, zijn geboortejaar. Na 1503 gaat hij volledig de mist in. Over mist gesproken: Nostradamus had met zijn talent beter weerman kunnen worden.
Dat had een hoop ongelukken op de weg kunnen voorkomen. Het befaamde huifkarincident van Francois Boulanger in 1535 bijvoorbeeld, waarbij het linkerwiel van diens huifkar voor een stoplicht klem was komen te zitten tussen twee klinkers en ťťn medeklinker op de straatroute Paris-Roubaix. Het was mistig, dus toen het stoplicht op groen sprong was het voor de achterliggende bumperklevers te laat. "Groen! Groen!", riepen ze nog tegen de klemzittende Francois Boulanger, maar het was al te laat. Het gevolg liet zich raden. Een 'Kettin-gb-tsi-g'!

Maar nee, de ziener Michel Nostradamus was geen weerman, hij deed alleen aan lange-termijnvoorspellingen. Dat ie liever een middel tegen mijn jeukende scrotum had ontwikkeld!" Ben de Leider graaide in zijn balzak. "Gelukkig, nog steeds twee ballen. Altijd nog meer dan die mislukte Weense kunstschilder (1889-1945). Die had behalve ťťn volk en ťťn rijk ook maar ťťn teelbal."

Ben de Leider ging weer voorover zitten om verder te lezen op het verfomfaaide briefje dat hij via de ouderwetse post had ontvangen.

"Geboren op de drie maal zesde dag van zesde maand
Onder het astrologisch teken van de gespleten Gemini
Zal deze mogelijke antichrist wispelturig regeren, gelijk het gekozen paard
Van de waanzinnige keizer Caligula
"
(Nostradamus, 946e kwatrijn)

Ben legde het vel neer op zijn bureau, en strekte zich geeuwend uit. "Wat een gezever! Wat heeft dat paard van Caligula er nu weer mee te maken?" Hij keek naar het schilderij naast de deur van zijn werkkamer. Daar hing het: 'Het paard van Caligula', een ťchte Van Meegeren, althans: dat had hij lange tijd gedacht. Later bleek het een Ravensburger te zijn, met een geschatte marktwaarde van 2 Euro en 65 cent. Maar Ben vond het een mooi schilderij. En daar ging het om. "Typ maar eens: "Ben de Leider" (met aanhalingstekens) in op 'Google', en zoek op afbeeldingen. Bij de tweede link heb je al een verzameling paarden waar je niet goed van wordt.. Puur toeval, overigens."

De kaart van Europa lag al sinds gisteren opengevouwen op zijn bureau. "Iemand speelt een spelletje met mij", dacht Ben, terwijl hij aan zijn kin wreef. "Ik zal dat spelletje meespelen. En winnen!"
Hij greep drie dobbelstenen, schudde ze, en wierp ze op de landenkaart. "Met vijfentwintig legers over naar.." Ben de Leider dacht even na, en glimlachte..
De dobbelstenen rolden ieder een kant op. Eťn dobbelsteen kwam terecht op Duinkerken, de tweede op Bremen, de derde op Trier.
Drie zessen: maximale score

Het was de goede dag.

Ben de Leider stond op, liep naar zijn raam en zag met een grimmige blik dat de zon buiten voor hem scheen.

En hoewel Nostradamus voor heel West Europa een warme lentedag had voorspeld (met enkel hier en daar wat optrekkende mist), barstte in Duinkerken, Bremen en Trier op datzelfde ogenblik een geweldig onweer los.

(wordt vervolgd)

Voetbal: FC Twente-trainer Coolen stapt op

-AnneX- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VoetbalRini Coolen stapt op als trainer van FC Twente. Jan van Staa zal zijn taken tot aan het eind van dit seizoen overnemen. Coolen voert als reden de matige prestaties van de Tukkers aan. FC Twente staat momenteel dertiende, op slechts vier punten van de zestiende plaats.

Door de tegenvallende resultaten is de onrust in Enschede toegenomen, zowel onder supporters als in de selectie. Coolen treedt terug om een "bijdrage te leveren aan herstel", zo zei hij. Aanvankelijk zou de oefenmeester pas na 30 juni opstappen. Jan van Staa, assistent onder Coolen, neemt de rol van hoofdtrainer tot aan het eind van dit seizoen over. Erik ten Hag wordt zijn rechterhand.

Coolen was ruim anderhalf seizoen trainer in Enschede. In zijn eerste seizoen begon FC Twente zwak, maar daarna kende het een uitstekende periode, waardoor Europees voetbal nog binnen handbereik kwam. Dit seizoen kon FC Twente nooit aanspraak maken op een structurele plaats in het linkerrijtje.

Rini Coolen is de vijfde trainer in de Eredivise die dit seizoen niet afmaakt bij de club waar hij begonnen is. Eerder werden Ton Lokhoff (NAC Breda), Robert Maaskant (Willem II) en Dolf Roks (RBC Roosendaal) ontslagen bij hun clubs. Cees Lok stapte zelf op bij NEC.

Open dag QANTM game opleiding

Op zondag 12 februari houdt het QANTM college in Amsterdam een open dag. QANTM biedt game design en game development opleidingen aan, welke zullen beginnen in het voorjaar van 2006.

De open dag duurt van 13:00 tot 18:00 uur. Het is niet nodig om je van tevoren in te schrijven. QANTM vind je aan de Johan van Hasseltweg 31 in Amsterdam. Als je nieuwsgierig bent naar de opleidingen van QANTM neem dan een kijkje op http://www.qantm.nl .

Kou eist bijna 600 levens in OekraÔne

Icoon Algemeen De extreme kou in het oosten van Europa heeft in OekraÔne veel levens geŽist. Tussen 16 en 31 januari kwamen er in twee weken tijd 589 mensen om het leven door de barre weersomstandigheden. Dat heeft het OekraÔnse ministerie van Volksgezondheid vandaag bekendgemaakt. De temperatuur lag in die periode af en toe rond de -25 graden Celsius.

Een groot deel van de slachtoffers was volgens het ministerie dakloos of alcoholist, en dan vooral uit de stad Charkiv in het oosten van het land. In totaal moesten ongeveer 3.500 mensen in het ziekenhuis opgenomen worden met ernstige onderkoelingsverschijnselen.

Hoewel de temperatuur in de OekraÔne inmiddels iets gestegen is, is het er nog steeds behoorlijk koud. Helemaal de inwoners van de stad Alchevsk hebben het moeilijk, omdat zij al elf dagen zonder stadsverwarming zitten door een gesprongen pijpleiding.

President Joesjtsjenko heeft vandaag gezegd dat de leiding uiterlijk op 11 februari gerepareerd moet zijn, dus voor de 60.000 getroffen mensen is het nog even koukleumen. Voor de kinderen in de stad is er inmiddels wel een oplossing verzonnen; Joesjtsjenko stuurt die vanaf vandaag allemaal naar vakantiehuisjes elders in het land.

Coolen gooit handdoek in de ring

Rini Coolen stapt op als trainer van FC Twente. Jan van Staa zal zijn taken tot aan het eind van dit seizoen overnemen.

Coolen voert als reden de matige prestaties van de Tukkers aan. FC Twente staat momenteel dertiende, op slechts vier punten van de zestiende plaats. Door de tegenvallende resultaten is de onrust toegenomen, zowel onder supporters als in de selectie. Coolen treedt terug om een ‘bijdrage te leveren aan herstel’. Aanvankelijk zou de oefenmeester pas na 30 juni opstappen. Jan van Staa, assistent onder Coolen, neemt de rol van hoofdtrainer tot aan het eind van dit seizoen over. Erik ten Hag wordt zijn rechterhand.

Coolen was ruim anderhalf seizoen trainer in Enschede. In zijn eerste seizoen begon FC Twente zwak, maar daarna kende het een uitstekende periode, waardoor Europees voetbal nog binnen handbereik kwam. Dit seizoen kon FC Twente nooit aanspraak maken op een structurele plaats in het linkerrijtje.

Seks verboden op erotisch dansfeest

Icoon OpmerkelijkDiscotheek The Matrixx in Nijmegen is door de politie gewaarschuwd dat er tijdens de erotische danceparty Erotixx geen seksuele handelingen mogen plaatsvinden. Seks in de megadisco zou expliciet verboden zijn op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het driemaandelijkse festijn vindt komende zaterdag plaats.

Eigenaren David Brons en Twan Krebbers zeggen verbijsterd te zijn over het verbod op seks. "Erotixx heeft elk kwartaal een keer plaats. We hebben altijd een zogenoemde darkroom en er is nog nooit iets verkeerds gebeurd. Tijdens Erotixx gaat het ook niet om keiharde extreme seks, het is een dansfeest voor hetero's met een soft-erotisch tintje", reageerde Brons. Het is hem niet echt duidelijk hoe de politie het verbod wil gaan handhaven.

Blowende en drinkende jeugd vaker in problemen

Icoon Algemeen Tieners en jongeren die regelmatig drinken of blowen, vertonen vaker probleemgedrag dan hun leeftijdsgenootjes. Met name kinderen jonger dan 14 jaar die wekelijks drinken leveren veel problemen op. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos Instituut onder ruim 5.000 scholieren, verspreid over alle schoolniveaus.

Volgens de onderzoekers is er een duidelijk verband tussen probleemgedrag en genotsmiddelen. Dit verband geldt voor zowel cannabis en alcohol als voor tabak. De relatie tussen problemen en roken is echter wel kleiner dan die met blowen en drinken.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat blowende jongeren op school relatief vaak onder de maat presteren. Maar liefst 13 procent van deze groep kampt met prestatieproblemen op school, tegen 4 procent van de jongeren die niet blowen. Jongeren die meer dan veertig keer per jaar blowen, hebben bovendien meer last van denk- en aandachtsproblemen.

Het Trimbos Instituut zal naar aanleiding van dit onderzoek verder gaan met voorlichting op scholen. "Daar besteden we altijd al veel aandacht aan en dat zetten we voort", aldus onderzoeksleider Monshouwer.

Overigens is het percentage jongeren tussen de 12 en 16 jaar dat wel eens een joint rookt niet veranderd ten opzichte van 1999. Van de jongens blowt zo'n 17 procent wel eens, tegen 13 procent van de meisjes. Daarmee zit Nederland ongeveer in de middenmoot van de EU-landen.

Wat overigens niet duidelijk wordt uit dit onderzoek is of jongeren problemen krijgen door de genotsmiddelen, of dat jongeren met problemen meer genotsmiddelen gebruiken.

Geen plek voor homoseksuele guild in World of Warcraft

Stonewall, een Engelse organisatie voor de rechten van homo- en biseksuelen heeft zich tegen Blizzard, de makers van World of Warcraft, gekeerd. Dit alles komt door een incident waarbij een user van deze MMORPG, Sara Andrews, een virtuele guild wou oprichten voor lesbische-, homo- en biseksuele gamers. Toen dit bij Blizzard bekend werd kreeg Anderws een officiŽle waarschuwing omdat dit onder het ''Harassment - Sexual Orientation' stuk van de policy zou vallen. Het zou namelijk aanstootgevend kunnen zijn voor andere gebruikers, iets wat Blizzard probeert te vermijden.

"This attempt to create a safe, gay-friendly environment should be welcomed, not blocked. (...) Hopefully this is just a misunderstanding. Stonewall would encourage Blizzard to review their policy, to make sure it has effect where it's actually needed.", aldus Jonathan Finney, de persvoorlichter van Stonewall.

Blizzard is echter niet van plan de policy aan te passen. Ze zullen het echter binnenkort verder toelichten zodat het duidelijker wordt wat wel en niet mag in World of Warcraft.

Taida Pasic mag voorlopig naar huis

Taida Pasic, de achttienjarige Kosovaarse vwo-scholiere die dreigt te worden uitgezet, hoeft niet langer in een Rotterdams uitzettingscentrum te verblijven in afwachting van de uitspraak in haar rechtszaak. De rechtbank in Groningen heeft bepaald dat ze naar huis mag. Daarnaast heeft ze een schadevergoeding van 1005 euro gekregen.

Gedurende twee weken heeft ze afgezonderd van familie en vrienden in Rotterdam gezeten, nadat ze op een doordeweekse middag nietsvermoedend uit haar schoolklas was geplukt. Het is Taida's wens in Nederland haar vwo-examen te kunnen maken, dat ze over vier maanden zou kunnen doen.

Eerder voerden klasgenoten al actie in Den Haag en Winterswijk voor Taida.


Taida Pasic en haar pleegvader tijdens een persconferentie

Feyenoord loopt leeg

De transferperiode deze winter is aan haar einde gekomen vannacht. Toch is de Feyenoord-selectie versterkt met slechts vier spelers, terwijl er door de Rotterdamse club maar liefst dertien spelers verkocht zijn of op huurbasis bij een andere club spelen. Coach Erwin Koeman had graag nog een middenvelder gehad, maar deze transfer kwam niet rond.

Feyenoord heeft in de winter vier nieuwe spelers naar zich toe gehaald. Pierre van Hooijdonk kwam over van NAC Breda, nadat hij de club in de zomer van 2003 verlaten had. Ron Vlaar is overgenomen van AZ, Royston Drenthe en Diego Biseswar komen vanuit de eigen jeugd naar de A-selectie. Wel zijn dertien spelers vertrokken uit deze selectie, "Er moest iets gebeuren, want we hadden te veel spelers," aldus Koeman over het grote aantal vertrokken spelers in de Rotterdamse selectie.

De coach van de Rotterdamse club had graag nog een middenvelder in zijn selectie opgenomen. Het ging hierbij naar verluidt om de Zweed Pontus Farnerud, spelend voor het Franse RC Strasbourg. Koeman zegt hierover: "Ik had die speler er graag bij gehad, maar het is niet gelukt." Toch is de coach positief over de huidige selectie: "We gaan het nu met deze groep doen, met de toevoeging van Royston Drenthe en Diego Biseswar."

Verhuurde spelers
Timothy DerijckNAC Breda
Evander SnoNAC Breda
Danko LazovicPartizan Belgrado, ServiŽ & Montenegro
John OwoeriWesterlo, BelgiŽ
Karim SaidiLecce, ItaliŽ
Cory GibbsADO Den Haag
Ferne SnoylAberdeen, Schotland
Verkochte spelers
Shinji OnoUrawa Red Diamonds, Japan
Hossam GhalyTottenham Hotspur, Engeland
Alexander ÷stlundSouthampton, Engeland
LeonardoNAC Breda
Dustley MulderRKC Waalwijk
Bruno BastoSaint-Etienne, Frankrijk

Mogelijk een nieuwe Halo voor de PC?

Op de website van developer Bungie, bekend van de Halo serie, is een vacature verschenen waarin ze vragen om mensen die willen werken aan 'de grootste franchise van Microsoft Game Studios'. Dit echter wel op het Windows platform. Dit zou er op kunnen duiden dat ze ůf alsnog Halo 2 willen gaan poorten naar de PC of Halo 3 tevens op de PC willen uitbrengen. Ze vragen onder meer naar mensen met ervaring op het gebied van geluid, graphics en netcode ťn die kunnen werken met Direct X 9.0 en de Xbox SDK. Zie je wel wat in een van deze banen dan staan hier uitgebreide eisen en een contact adres.

Met dank aan 'netto_m' voor het melden van dit nieuws.

Duke Nukem Forever nog steeds in ontwikkeling

George Broussard (3D Realms) heeft in een interview verteld dat Duke Nukem Forever 'in full production' is: We're basically just pulling all the pieces together and making the game out of it. There's a lot that's finished.

Op de vraag wanneer de game uitkomt antwoorde hij 'when pigs fly' als grap. Er is dus nog geen datum bekend, maar George wilde wel nog wat los over de game: We've kind of got all these disassociated elements that make up a game, and you put them together and things happen.

And then you just tweak it and polish it until it's fun, and that's kind of the phase we're in now, just trying to make something that is really fun to play and interesting.

Tim Cornelisse geblesseerd

Tim Cornelisse van FC Utrecht komt dit seizoen niet meer in actie. De rechtsback heeft sinds 11 december een knieblessure.

In de wedstrijd tegen FC Groningen botsten zowel zijn eigen doelman Joost Terol als Groningenspits en tevens broer Yuri Cornelisse tegen Tim Cornelisse, waarna hij zijn knie verzwikte. De eerste verwachting was dat Foeke Booy de speler na enkele weken weer kon inzetten, maar dat is niet het geval. Volgende week moet het mes in de knie van de verdediger, waarbij er aan zijn knieschijf gesleuteld gaat worden.

Voor FC Utrecht is de operatie een tegenvaller, omdat Alje Schut ook een tijdje niet inzetbaar is.

Automobilist onder invloed van porno

Icoon Domme criminelenAmerikaanse verkeersagenten hebben vorige week na klachten van andere automobilisten een man aan de kant gezet omdat hij vervaarlijk over de weg slingerde. Kennelijk kon de bestuurder zich niet beheersen tot hij thuis kwam, want tot grote verbazing van de agenten lagen er pornografische tijdschriften op zijn passagiersstoel.

Door stuurkunsten van de man werd bijna een medeweggebruiker van de weg af geduwd. Zijn geilheid, of het onder invloed zijnde van porno, heeft hem een aanklacht opgeleverd wegens het roekeloos in gevaar brengen van andere weggebruikers.

Veel screenshots The Godfather

Electronic Arts heeft nieuwe screenshots van 'The Godfather' vrijgegeven. De game die op 24 maart dit jaar zal verschijnen is al sinds het begin omstreden omdat vele denken dat de game de naam van de befaamde trilogie niet veel goeds zal doen. Dit idee werd versterkt toen de regisseur van de film reeks, Francis Ford Coppola, zijn ongenoegen uitsprak over het aankondigen van deze game.

Klik hier voor alle screenshots.Eerste nanny-opleiding van start

Icoon OnderwijsOpvoeden is een vak. Met die gedachte is vandaag een opleiding tot professionele oppas voor kinderen gestart in Den Haag. Het is de allereerste in Nederland. Met de studie wil de stad werknemers van buitenlandse bedrijven tegemoet komen. Deze 'expats' klaagden er onlangs nog over dat de kinderopvang in Den Haag slecht is.

De Haagse wethouder Van Woensel van Economische Zaken is blij met deze primeur. "Waar vind je zoiets in dit land? Dit is toch hartstikke vernieuwend". Hij wil dat 'expats' de stad niet verlaten vanwege de slechte kinderopvang. "Dat is belangrijk, want voor hen moet het vestigingsklimaat hier goed zijn."

Het idee voor de 'nanny-opleiding' komt van de 48-jarige Constance Jacobsen uit Wassenaar. Na een verblijf in Groot-BrittanniŽ slaagde ze er in Nederland niet in een goede nanny voor haar kinderen te vinden. "Terwijl dat in Engeland heel vanzelfsprekend is. Kinderopvangcentra zijn vaak niet flexibel genoeg voor werkende ouders en elke kwaliteitsgarantie ontbreekt."

Tijdens de opleiding krijgen de leerlingen vakken als verzorging, Engels, etiquette en welzijn, maar ze leren ook over voeding.

Kalf wandelt doe-het-zelfzaak binnen

Icoon Opmerkelijk Een doe-het-zelfzaak in het Belgische Sint-Andries kreeg vanochtend bezoek van een wel heel bijzondere klant. Een kalf, dat ontsnapt was van de Brugse veemarkt in Sint-Michiels, kwam de zaak binnengestapt.

Het dier heeft enkele kilometers afgelegd om de winkel in het verderop gelegen dorpje te bereiken. De eigenaar van het kalf kon het dier met behulp van de politie en het winkelpersoneel vangen. Het kalf is teruggebracht naar de veemarkt.

Amerikaan: 'Mijn marihuana is gestolen'

Icoon Domme criminelenEen Amerikaanse jongeman uit de staat Utah is gearresteerd nadat hij de politie meldde dat iemand bij hem had ingebroken. "Alles wat de dief heeft meegenomen, is mijn marihuana", zo vertelde de 18-jarige Kory C. Tippetts enkele verbaasde agenten.

Toen de politie later een deel van de drugs vond, werd Tippetts opgeroepen om vast te stellen of het zijn marihuana was. Hij bevestigde dit, waarna hij in de boeien werd geslagen. De man is aangeklaagd wegens drugsbezit.

Petr Cech langer bij Chelsea

Petr Cech heeft zijn contract bij Chelsea opengebroken en verlengd tot medio 2010. De Tsjechische doelman is vaste keus in de ploeg van Josť Mourinho.

De 23-jarige Cech had aanvankelijk een verbintenis die in 2008 zou aflopen. Chelsea wilde echter langer door met de international. ”We zijn heel blij dat Cech nog langer bij ons blijft. Hij heeft zich vorig jaar ontwikkeld tot een van de beste keepers ter wereld”, aldus Peter Kenyon, de algemeen directeur van de landskampioen.

Cech kwam in de zomer van 2004 voor zeven miljoen pond over van Stade Rennes. Daarvoor was de doelman onder meer actief bij Sparta Praag. ”Ik wil nog meer prijzen hier”, toont Cech zich ambitieus. Carlo Cudicini, de reservekeeper bij The Blues, ligt vast tot medio 2009.

Nieuwe Skate Generatie

Voortaan krijgen we andere soort skate filmpjes te zien want de huidige skater is moe geworden van al dat geskate.
Ze zijn de schuur ingedoken en kwamen eruit met een nieuw soort skate-mobiel. Dit noemen ze dan skaten voor luie mensen die niet meer vooruit willen trappen.

Het ziet er raar uit en er zullen zeker wel binnenkort nieuwe stunts uitkomen en nu maar hopen dat ze het filmen zodat wij het kunnen posten.

Schoolmeisjes uit de kleren voor eindbal

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een groepje Duitse schoolmeisjes heeft een kalender met pikante foto's uitgegeven om geld in te zamelen voor een eindbal. De jongedames, in de leeftijd van 17 tot 19 jaar oud, kwamen met het idee nadat de school bekend maakte geen geld te hebben voor het jaarlijkse eindexamenbal. De kalender, die is uitgegeven in een oplage van 500 stuks, is te koop voor tien euro.

De scholieren van het gymnasium in Eitorf, een plaatsje in de buurt van Bonn, schakelden twee professionele fotografen in bij de fotosessie. "Wij zijn erg trots dat wij ons idee doorgezet hebben", zegt de 19-jarige Kim. "In het begin waren we wel zenuwachtig, maar gedurende de sessie hebben we veel lol gehad. Onze saamhorigheid is daardoor versterkt." Volgens de scholiere leverden de erotische prenten wel jaloerse reacties op van vriendjes van de amateurmodellen. "Mijn vriend zegt echter de foto's erg mooi te vinden."

De schoolleiding was minder geamuseerd. "Onze school wil liever niet met een erotische kalender in verband worden gebracht. De meisjes mogen zich wat mij betreft uitkleden, maar niet namens het Eitorfer Gymnasium", verklaarde schooldirecteur Werner Teubler tegen de media.

Briatore beschuldigt Red Bull van verraad

Renault-teambaas Flavio Briatore uit een zware beschuldiging richting Red Bull Racing. Volgens hem heeft het team verraad gepleegd. Red Bull zou als enige Michelin-team voor de terugkeer van de bandenwissels hebben gestemd. De herinvoering van deze regel wordt over het algemeen als iets positiefs gezien voor concurrent Bridgestone.

Briatore had er tijdens de launch dit er over te zeggen: "We hebben het nieuwe kwalificatiesysteem geaccepteerd, omdat het de show ten goede zal komen. Normaal gesproken wil het winnende team niets veranderen, maar we zijn om wille van de show toch akkoord gegaan. We vonden het echter beter om de races op ťťn set banden te rijden, maar iemand uit de Michelin-familie heeft ons verraden. De stem van Red Bull was krankzinnig. Ik ben boos en ik ben razendbenieuwd hoe het Red Bull-team dit seizoen zal presteren."

Ondanks de reglementswijziging heeft Briatore er alle vertrouwen in dat Michelin de betere band blijft. "Michelin neemt na dit seizoen afscheid van de F1 en wil graag de titel nog een laatste keer winnen. Ik weet zeker dat we dit seizoen Bridgestone kunnen verslaan", aldus Briatore.

De teams die voor de herinvoering van de bandenwissels stemden waren Ferrari, Williams, Toyota, Midland, Scuderia Toro Rosso en Red Bull Racing. Door de stem van Red Bull zou de verhouding met de Franse bandenfabrikant ook onder flinke druk staan.

Zwitser treft lijk aan na vakantie

Plaatje is illustratie. Is een nepdodeJohann Rauber uit het Zwitserse Bern keek deze week vreemd op toen hij terugkwam van een paar weken vakantie. In zijn appartement hing een rottende lijklucht die afkomstig was van een dode man die in zijn woonkamer lag te ontbinden.

Het is nog onbekend waaraan de man is overleden. Hij was in ieder geval een paar dagen dood. Ook de identiteit van de overledene is nog onbekend alsmede de reden van zijn aanwezigheid in het appartement van Rauber.

Soldaten VS schieten op auto Canadese ambassadeur

Icoon Irak nieuwsIn de Iraakse hoofdstad Bagdad hebben Amerikaanse soldaten gisteren de auto van de Canadese ambassadeur van Irak beschoten. Het gaat om een vergissing, zo meldde een woordvoerder van het Amerikaanse leger. Niemand raakte gewond, wel raakte de auto beschadigd. Het incident vond plaats in de zwaar beveiligde Groene Zone in Bagdad.

De auto van de ambassadeur probeerde een konvooi van Amerikaanse militairen te passeren, aldus de woordvoerder. Toen de wagen niet wilde stoppen, dachten de soldaten te maken te hebben met een zelfmoordenaar en werden er waarschuwingsschoten gelost op de voorkant van de wagen. Er is een onderzoek naar het gebeuren ingesteld.

FOK! volgt de Winterspelen!!

Nog negen dagen en dan barsten de 20e Olympische Winterspelen los. Van 10 tot en met 26 februari zal er in het Italiaanse Turijn in vijftien verschillende disciplines worden gestreden om de medailles.

Vandaag starten we een nieuwe subsite, die geheel gewijd zal zijn aan de Olympische Winterspelen. Behalve het laatste nieuws en uitslagen uit Turijn kijken we ook terug op eerdere Winterspelen. Wie was er bijvoorbeeld succesvol bij de eerste Spelen in 1924? Hoe ziet het Olympisch dorp eruit? En waarom werden de Winterspelen in 1976 niet in Amerika gehouden? Wie was de meest succesvolle atleet ooit tijdens de Winterspelen? Op al deze vragen zal je hier het antwoord vinden. Daarnaast kun je natuurlijk ook op het FOK!forum discussiŽren over het reilen en zeilen in Turijn!

Dus neem een kijkje op http://winterspelen.fok.nl !

FOK! volgt de Winterspelen!!

Icoon Sitenews Nog negen dagen en dan barsten de 20e Olympische Winterspelen los. Van 10 tot en met 26 februari zal er in het Italiaanse Turijn in vijftien verschillende disciplines worden gestreden om de medailles.


Vandaag starten we een nieuwe subsite, die geheel gewijd zal zijn aan de Olympische Winterspelen. Behalve het laatste nieuws en uitslagen uit Turijn kijken we ook terug op eerdere Winterspelen. Wie was er bijvoorbeeld succesvol bij de eerste Spelen in 1924? Hoe ziet het Olympisch dorp eruit? En waarom werden de Winterspelen in 1976 niet in Amerika gehouden? Wie was de meest succesvolle atleet ooit tijdens de Winterspelen? Op al deze vragen zal je hier het antwoord vinden. Daarnaast kun je natuurlijk ook op het FOK!forum discussiŽren over het reilen en zeilen in Turijn!

Dus neem een kijkje op http://winterspelen.fok.nl !

Scare Tactics: Vleesfabriek

Ik heb de tel niet meer bijgehouden maar ze hebben al een flink aantal afleveringen geproduceerd.

Ze hebben geweldige Scare Tactics afleveringen gemaakt en ook deze nieuwe aflevering van Scare Tactics is weer helemaal geweldig. Een persoon komt met zijn hand in de vleesmaal machine en de onschuldige medewerker probeert te helpen,
maar wordt naderhand zelf de dupe van een boze ex-medewerker.

Site Wilders plat na plaatsen Deense cartoons

ArchEnemy had ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenDe website van Tweede Kamerlid Geert Wilders is bezweken nadat de politicus vandaag de omstreden Deense cartoons van de islamitische profeet Mohammed op zijn website plaatste. Kort nadat het ANP het nieuws meldde, werd de website waarschijnlijk platgeDDoSt. (Update: Inmiddels lijkt de site het af en toe weer te doen).

Wilders liet weten met het publiceren van de twaalf spotprenten - die de afgelopen dagen tot veel ophef leidden onder moslims in vooral het Midden-Oosten - de makers een hart onder de riem te willen steken.

France Soir
Het dagblad France Soir heeft vandaag de twaalf spotprenten ook afgedrukt. Naar eigen zeggen om het debat die ze hebben veroorzaakt te illustreren en niet om ''nodeloos te provoceren''. De krant laat wel weten dat er voor religieuze dogma's geen plaats is in een seculiere maatschappij als de Franse.

''Ja, wij hebben het recht te spotten met God'', luidt een kop op de voorpagina van het Franse dagblad. Eronder staat een cartoon met de goden van de boeddhisten, joden, moslims en christenen zwevend op een wolk. De christelijke God zegt: ''Klaag niet, Mohammed, we zijn hier allemaal getekend.'' De twaalf omstreden cartoons staan op een binnenpagina.

De Deense premier Anders Fogh Rasmussen doet er ondertussen alles aan om de gemoederen te bedaren. Hij noemt de wereldwijde woede onder moslims alarmerend: ''Het zal veel moeite kosten om de zaken te kalmeren''.


Waar het in september mee begon: de omstreden cartoon-pagina uit Jyllands-Posten

Renault: "Vervanging Mild Seven lastig"

Renault F1 verwacht moeite te gaan krijgen met het vervangen van hoofdsponsor Mild Seven, die na 2006 de sport zal verlaten. Mild Seven, eigendom van tabaksfabrikant Japan Tobacco, sponsorde Benetton en vervolgens Renault sinds 1994.

Patrick Faure, president van de Formule 1-divisie van Renault, verwacht niet dat Mild Seven makkelijk te vervangen is. "Mild Seven betaalde een aanzienlijk deel van ons budget", aldus Faure. "Ik denk dat we wel twee of drie kleinere sponsors kunnen vinden die de vrijgekomen ruimte kunnen delen."

Volgens Faure is Renault op dit moment vooral in gesprek met gegadigden uit China en India. Renault is niet het enige team dat een tabaksfabrikant als hoofdsponsor gaat kwijtraken. McLaren wordt al niet meer gesponsord door West en Lucky Strike zal aan het einde van dit jaar verdwijnen van de wagens van Honda. Alleen Ferrari heeft haar contract met Philip Morris verlengd tot 2011.

Miljoenenfraude bij ministerie van VWS

Icoon MisdaadHet Openbaar Ministerie in Den Haag heeft zeven mensen aangehouden wegens oplichting van het ministerie van Volksgezondheid. Ze worden ervan verdacht 22 miljoen euro te hebben verduisterd. Dat geld was zogenaamd bestemd voor projecten in de gehandicaptenzorg, maar die projecten bleken niet te bestaan.

De zaak kwam aan het licht toen de leningen niet werden afgelost. Eťn van de verdachten is een voormalig ambtenaar van het ministerie. Het is nog niet bekend of het ministerie het geld nog terugkrijgt.

Michiel Smit 'snel voor de rechter' na schoenendoosjaarverslag

Michiel SmitNieuw Rechtsvoorman Michiel Smit zal waarschijnlijk nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand voor de rechter worden gedaagd. Tegen het Rotterdamse raadslid loopt een terugvorderingsprocedure voor een bedrag van ongeveer 45.000 euro. Naar verwachting zal de gemeenteraad morgen instemmen met de procedure tegen Smit.

Als raadslid splitste Smit zich eind 2002 af van Leefbaar Rotterdam. Tussen 2003 en 2004 ontving hij de 45.000 euro als voorschot voor zijn ťťnmansfractie-onkosten. Hij leverde echter niet op tijd een jaarverslag in, waardoor zijn toelage werd stopgezet. In december kwam hij wel op de proppen, maar de bezwaarschriftencommissie vond dat onvoldoende: ''Een schoenendoos vol bonnen is wel iets anders dan een jaarverslag. Het wordt een tijdrovende klus om de boel inzichtelijk te krijgen, als dat al mogelijk'', aldus de commissie.

Smit is woest over de gang van zaken: ''Dit is gewoon een politieke afrekening. Het is partijtje pesten. Ineens moet het voor de verkiezingen zijn afgehandeld. Normaal is de gemeente nooit zo snel.'' Het is overigens niet de partij Nieuw Rechts die wordt gedaagd, maar Smit in eigen persoon als raadslid: ''Ik blijf erbij dat het geld goed is besteed. Je ziet heel makkelijk waar het naartoe is gegaan. Ik heb geen luxe auto voor de deur staan. Bij mij valt niets te halen.''

Puzzle Bobble

Dit is echte oldschool shizzle. Iedereen die vroeger door zijn of haar ouders naar een middelgrote Franse camping gesleept is zal het herkennen. In bijna elke gameshal stond wel zo'n ding om je van paps en mams gekregen Franse francs te verspillen. It's Puzzle Bobble! En dan niet een remake (waar je overigens extreem hoge highscores kan halen als je tactisch speelt), maar the real shizzle!
Voor de mensen die niet weten waar het over gaat, met de pijltjestoetsen bedien je het 'kanon', afvuren doe je met spatie en de bedoeling is dat je combinaties maakt van drie of meer dezelfde bubbles die dan zullen verdwijnen. Simpel doch doeltreffend. Voor een snellere tijd krijg je een hogere highscore en in het beginscherm moet je op 'push 1p start button' klikken.

Herleef je jeugd en plemp je highscores in de reacties. Ik ben lang niet meer zo goed als op de arcade vroeger, maar kwam tot een score van 178.500.

Screenshots en info Titan Quest

Liefhebbers van het hack'n slash RPG genre kunnen in juni gaan genieten van een nieuwe game in het genre; Titan Quest. Titan Quest speelt zich af in de mythische werelden van het oude Griekenland en het oude Egypte. Een aantal settings waarin je terecht zult komen tijdens je reizen zijn de Pyramides, het labyrinth van Knossos en de Hangende Tuinen van Babylon. De game zal ook een online mutliplayer optie krijgen.. Meer informatie over de game alsmede een trailer kun je vinden op de officiŽle website.

Meer screenshots vind je hier

9-jarige opgepakt bij poging tot inbraak

YubYub, Mickeys en Neviathien hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieIn Barneveld is woensdagochtend een 9-jarig kind uit het Zuid-Hollandse Maassluis aangehouden dat verdacht wordt van betrokkenheid bij een inbraak. Drie oudere metgezellen van de jongen zijn voortvluchtig. De politie trof het kind aan na een melding over een winkelinbraak.

Ter plekke constateerden de agenten een gebroken winkelruit. In de directe omgeving bleek vervolgens een auto te staan, waarvan de ruiten in tegenstelling tot die van andere wagens in de buurt niet bevroren waren. In de wagen werd de 9-jarige aangetroffen. Kort daarop zagen de dienders drie grotere jongens wegrennen. De aangehouden jongen verblijft op het politiebureau en zal worden verhoord.

Jonge Deen voor SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft zich voor komend seizoen versterkt met de Deense jeugdinternational Timmi Johansen.

Johansen is afkomstig van het Deense Hvidovre IF, dat uitkomt in de tweede divisie. De clubs waren eind december al tot een akkoord gekomen, nu is er tevens overstemming tussen Johansen en SC Heerenveen. De verdediger tekent een contract tot de zomer van 2008, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Johansen wordt de zesde Deense contractspeler bij de Friezen, naast Jakob Poulsen, Hjalte Bo NÝrregaard, Bo Storm, Lasse SchÝne en Ken IlsÝ Larsen.

Parkeergarage A'dam op instorten

Icoon AlgemeenEen winkelcentrum op het Bos en Lommerplein in Amsterdam-West is vanochtend ontruimd omdat de parkeergarage onder het plein bedreigd wordt met instorting. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het probleem ontstaan nadat een vrachtwagen op het marktplein ergens tegenaan is gereden.

Het instortingsgevaar zou 'vrij reŽel' zijn, aldus de woordvoerder. In de omgeving van het plein, dat inmiddels is afgezet, zijn alle winkels en horecagelegenheden gesloten. Ook alle omliggende woningen zijn ontruimd. Op de lokale zender AT5 Nieuws is om 13.00 uur een extra uitzending gepland. Het Bos en Lommerplein is twee jaar geleden nog grondig gerenoveerd.

Update 13.08 uur
De beschadiging is vanochtend rond 9.00 uur ontstaan doordat een vrachtwagen op het plein een te zware belasting bleek voor het dak van de garage. Er is daardoor een scheur ontstaan van tien meter. Volgens een woordvoerder is de kans op instorting 80 procent.

Zwemmen: Wereldrecord Leisel Jones

Leisel Jones (20) heeft tijdens kwalificatiewedstrijden voor de Commonwealth Games het wereldrecord op de 200 meter schoolslag verbeterd.

Jones kwam in Melbourne tot een tijd van 2.20,54, ruim een seconde beter dan haar 2.21,72 medio juli in Montreal, tijdens de wereldkampioenschappen. De Australische ploeg is sowieso op dreef, want dinsdag pakte Libby Lenton het wereldrecord op de 100 meter vrije slag. Maandag stelde Lenton haar toptijd op de 50 meter borstcrawl al scherper.

Lijsttrekker Leefbaar Emmen cel in na bedreiging

Icoon PolitiekEen raadslid van de lokale partij Leefbaar Emmen is afgelopen week door de politie gearresteerd op verdenking van bedreiging van zijn ex. Volgens justitie in Assen werd bij de aanhouding van de 57-jarige Hans van Rossem tevens een vuurwerkpistool in beslag genomen. Saillant detail: de bedreigde ex vormt met Van Rossem de fractie van Leefbaar in de gemeenteraad van Emmen.

Van Rossem raakte sinds zijn entree in de politiek in 1994, destijds nog voor de SP, geregeld in opspraak. Enkele jaren geleden deed al het hardnekkige gerucht de ronde dat hij zijn partner zou mishandelen, iets dat het raadslid altijd ontkend heeft. Van Rossem en zijn ex Nellie de Graaff (49) gingen onlangs na een jarenlange relatie uit elkaar. Dit leidde overigens niet tot een scheuring in de politieke partij. Sterker, ook bij de komende verkiezingen staat het duo op de bovenste twee plaatsen van de kandidatenlijst van Leefbaar Emmen.

Burgemeester Cees Bijl liet via een woordvoerder weten de ontwikkelingen af te wachten. "Iemand is tenslotte pas schuldig als een verdenking bewezen wordt verklaard", zo verklaarde Bijl.

Wijzigingen in de FP-crew (januari)

Icoon Sitenews - FrontpageHet is weer het begin van de maand en zoals jullie van ons gewend zijn, geven we dan altijd een overzicht van de crewwijzigingen van de maand daarvoor. Hieronder de crewwijzigingen van januari:

Nieuwsposters Nilsch, L.FrankiE, PekingDuck, Fe2O3, Igorrrai en T-Cup hebben ons verlaten. Hetzelfde geldt voor reviewer California. Ook FP-moderators adgnw, MutZ en _moder8or_ zijn gestopt met hun crewtaken. We willen hen allen bedanken en wie weet tot ziens.

Gelukkig niet alleen afscheid de afgelopen maand, maar ook vers bloed. SpeedyRich keerde terug als FP-moderator en Dixak kwam het columnistenteam versterken.

Ook in het PR-team heeft zich een wijziging voorgedaan. De plek van steenz wordt daar ingenomen door detulp050, die vanaf heden langzaam maar zeker al zijn taken gaat overnemen. Steenz blijft wel gewoon aan als Eindredacteur Nieuws. De huidige samenstelling van het PR-team is hiermee als volgt: detulp050, pluisje, MrSubtle en steenz (tijdelijk).

De Telegraaf neemt Sky Radio over

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Icoon MediaRadiozender Sky radio is overgenomen door het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf. Telegraaf Media Groep (TMG) neemt samen met investeringsmaatschappij ING Corporate Investments Participaties het radiostation over van het Amerikaanse mediaconcern News Corporation voor 190 miljoen euro. Onder de Sky radio Groep vallen ook Radio Veronica en Classic FM. In Duitsland is het bedrijf eigenaar van Sky Radio Hessen.

Het hing al een tijdje in de lucht dat De Telegraaf de overname zou doen. Begin december werd al duidelijk dat TMG het hoogste bod had gedaan.

Het probleem was alleen dat het bedrijf volgens de mediawetgeving niet meer dan een derde mag bezitten van radio- en televisiebedrijven. Het bedrijf heeft dat probleem omzeild door de handen ineen te slaan met een financiŽle investeerder en een minderheidsbelang te nemen in het consortium. TMG mag het belang van ING in Sky Radio overnemen, als zijn marktaandeel in de Nederlandse dagbladen onder 25 procent daalt.

Bestraffing geŽist van Deense cartoonisten

AlgemeenDe rel rond de spotprenten van de profeet Mohammed in de Deense krant Jyllands-Posten blijft aanhouden. Gisteren hebben de ministers van Binnenlandse Zaken van de Arabische landen de Deense regering verzocht de cartoonisten van de omstreden tekeningen ''stevig te bestraffen''. De ministers, die in Tunis bijeen waren, veroordeelden ''de beledigingen van de islam en de profeet.'' De islamitische ministers drongen er op aan dat zulke cartoons nooit meer in de westerse wereld worden gepubliceerd.

In de Gazastrook gingen gisteren duizenden Palestijnen de straat op om tegen de spotprenten te protesteren. Zij staken een grote foto van de Deense premier Rasmussen in brand en verbrandden Deense en andere vlaggen. ''Deze barbaarse aanval op de islam is het resultaat van een campagne van opruiing tegen de islam die Bush op gang heeft gebracht'', stelde een leider van de Islamitische Jihad die de protesten leidde.

In meerdere Arabische landen boycotten mohammedanen Deense producten. Ook riepen moslimlanden hun ambassadeur terug of riepen zij de Deense ambassadeur op het matje. Verder werd en een fatwa afgekondigd tegen Deense militairen en kwam er een bommelding binnen bij het hoofdkantoor van Jyllands-Posten.

Excuus
De krant heeft maandag al zijn excuus aangeboden voor de spotprenten; althans voor het feit dat moslims door de prenten beledigd zijn. VVD-EuroparlementariŽr Jeanine Jennis-Plasschaert noemt dergelijke excuses volslagen misplaatst: ''Hieraan toegeven is het begin van het einde. Dat de vrijheid van pers en meningsuiting moet buigen voor de opvattingen van radicale moslims met een fundamentalistische uitleg van de Koran, is absoluut absurd. Nimmer zou een Europese krant zich hoeven te verontschuldigen ten overstaan van deze radicale moslims'' Volgens de VVD-politica ontberen veel moslims enig gevoel voor humor of een beetje zelfspot.

In het NRC Handelsblad zegt de voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid, Ayhan Tonca, dat de vrijheid van meningsuiting te ver is doorgeschoten. ''Godslastering wordt helaas toegestaan in West-Europa. Altijd met verwijzing naar de vrijheid van meningsuiting, maar respect voor andermans geloof stelt daar grenzen aan. Ik zou dat langs juridische weg willen toetsen'', aldus de voorzitter. Hij kondigde aan zeker naar de rechter te zullen stappen als een Nederlandse cartoonist het zelfde zou doen wat zijn twaalf Deense collega's deden.

Afbeelden
De Bond tegen het Vloeken zegt het respectvol te vinden om afbeeldingen van Mohammed achterwege te laten. Dit omdat het afbeelden van Mohammed binnen de islam niet is toegestaan.

Overigens blijkt Mohammed in het verleden veelvuldig te zijn afgebeeld in boeken en op schilderijen. De website Zombietime dook in het verleden en zette tal van dat soort voorbeelden on-line.


Afbeelding van de profeet in een boek uit 1719

Wat is Dit

Vanaf morgen is het zover: de start van een heel jaar lang het spelletje Wat Is Dit. Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier
krijg je maar 3 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

Morgen om 12:00 begint de eerste ronde, zorg dat je er bij bent!
als je naar de vorige seizoenen Wat is Dit wil kijken, klik dan even hier

Inbreken

Er zijn veel domme mensen op de wereld. Ik zal jullie een voorbeeld geven van echte domme mensen.
Je gaat inbreken in een bank dat is al goed dom maar goed. Je hebt natuurlijk goed van tevoren geÔnformeerd over de beveiliging van de bank, hoeveel bewakers etc..
Je bent binnen en gaat op zoek naar de kluis. Je hebt de kluis gevonden en opengebroken maar er zit totaal iets anders in dan dat je verwacht had.

Britse 'haatzaaien tegen geloof-wet' verworpen

Tony Blair heeft gisteren zijn tweede politieke nederlaag in het parlement uit zijn carriŤre geleden. Een voorstel van de Britse premier om het bespotten van een geloof net zo strafbaar te stellen als rassendiscriminatie, werd door het lagerhuis verworpen. De verdeeldheid was echter groot. Een zeer kleine meerderheid (283 tegen 282) van de parlementariŽrs verwierp het voorstel. Ze vonden de voorgestelde wet te ver gaan of waren sowieso tegen.

De plannen om het bespotten van een geloof strafbaar te stellen, leidden de afgelopen tijd in Groot-BrittanniŽ tot felle discussies. Tegenstanders vinden dat de wetsvoorstellen leiden tot een beperking van de vrijheid van meningsuiting. Voorstanders vonden echter dat religieuze groepen dezelfde wettelijke bescherming moeten krijgen als raciale groepen nu al hebben.

Tegenstanders wezen de afgelopen tijd in discussies ook naar de film 'The life of Brian', onlangs nog door de Britten verkozen tot meest komische film. De makers van die film betoogden dat met de voorgestelde wet, zo'n film onmogelijk zou zijn geweest.


ScŤne uit 'The life of Brian'

Leefbaar Rotterdam schrikt van peiling

revizo had ons via de nieuws-submit te melden:

Marco PastorsDe politieke top van de lokale partij Leefbaar Rotterdam is geschrokken van de resultaten van een opiniepeiling, die gisteren bekend werden gemaakt. In de peiling stijgt de PvdA, nu nog oppositiepartij in de havenstad, naar 21 zetels (42,0 procent), wat het beste resultaat in twintig jaar zou betekenen. Leefbaar, nu nog de grootste, zou blijven steken op negen zetels.

Leefbaar-lijsttrekker Marco Pastors heeft er de pee in. "Dit is gewoon een klap. Ik kan het niet geloven", meent de Rotterdammer. Hij spreekt van 'een ramp voor de stad' als het waar is. "Dit staat zo haaks op hoe ik denk dat de stad in elkaar steekt en hoe mensen het laatste half jaar op ons reageren. Mijn gezonde verstand zegt dat dit niet kan kloppen. Maar het gezonde verstand heeft niet altijd gelijk." Ook fractievoorzitter Ronald Sorensen reageert teleurgesteld. "Het herhalen van onwaarheden heeft klaarblijkelijk toch invloed. We gaan aan de marketing werken want we hebben te lang gedacht dat goede wijn geen krans behoeft", aldus Sorensen in een reactie op de website van de PvdA Rotterdam.

De peiling werd uitgevoerd door onderzoeksbureau TNS NIPO, in opdracht van het gemeentebestuur van Rotterdam. Een opinieonderzoek van bureau Interview/NSS voor het tv-programma NOVA liet begin december, kort na het gedwongen aftreden van Leefbaar-wethouder Pastors, nog een heel ander beeld zien. In die peiling werd Leefbaar verreweg de grootste, met 19 zetels. De PvdA was destijds goed voor 12 zetels. Bij de verkiezingen van 2002 haalden de twee grootste partijen van Rotterdam nog respectievelijk 17 en 11 zetels. PvdA-lijsttrekker Peter van Heemst reageert ingetogen. "Uiteindelijk komt het aan op de verkiezingen van 7 maart. Ik ben al blij als we ons verlies van vier jaar geleden terugdraaien en van 11 stijgen naar 15 zetels."

-
Onderzoeksrapport TNS NIPO.

Standen NHL per 31 januari

Schokeffecten waren de afgelopen week wel te merken in de NHL. Na het afscheid van Mario Lemieux wonnen de Pittsburgh Penguins met maar liefst 8-1 van de Washington Capitals, en na topscorers Mike Sillinger en Doug Weight weggeruild te hebben wonnen de St. Louis Blues van de Calgary Flames dankzij twee goals van debutant Lee Stempniak.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Philadelphia523113 87017916414-8-517-5-34-4-2
N.Y. Rangers522915 86616413116-6-513-9-36-3-1
New Jersey522620 65814915115-7-311-13-37-2-1
N.Y. Islanders512325 34915218212-12-111-13-25-4-1
Pittsburgh521230 10341452077-14-55-16-51-8-1
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa493411 47220211720-5-114-6-36-3-1
Buffalo503215 36716714315-7-217-8-16-3-1
Toronto522522 55516517615-9-210-13-31-7-2
Montrťal502321 65214617014-7-29-14-44-6-0
Boston522222 85215216310-10-412-12-46-2-2
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina523711 47820115823-4-114-7-39-1-0
Tampa Bay532821 46015715114-9-214-12-27-2-1
Atlanta532324 65218118813-11-410-13-24-6-0
Florida532025 84813716514-7-46-18-44-4-2
Washington511828 54114519512-12-46-16-15-5-0
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit523413 57318713517-8-217-5-36-2-2
Nashville513114 66816314919-5-112-9-55-2-3
Columbus522030 24212918714-12-06-18-27-3-0
Chicago511728 64013117510-13-37-15-34-4-2
St. Louis501230 8321301907-15-35-15-52-5-3
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary523016 66614113318-4-212-12-45-4-1
Vancouver533018 56518116318-3-312-15-26-4-0
Colorado532919 56319617017-7-512-12-06-2-2
Edmonton522818 66217316211-10-217-8-45-3-2
Minnesota532524 45415313816-11-19-13-35-5-0
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas523515 27217013618-10-117-5-17-3-0
Los Angeles553021 46418617717-9-113-12-33-5-2
Anaheim512417 105814914216-7-48-10-66-1-3
Phoenix542625 35515917214-11-212-14-15-4-1
San Jose492319 75315015014-5-49-14-35-3-2

Flushed Away-games aangekondigd

Aardman, de claymation studio die vooral bekend is van Wallace&Gromit en Chicken Run, werkt momenteel aan een nieuwe film genaamd Flushed Away. De film zal in november uitgebracht worden door DreamWorks Animation. Dreamworks heeft een overeenkomst gesloten met publisher D3Publisher over het uitbrengen van een op de film gebaseerde game. Deze zal uitkomen op GameCube, PlayStation 2, Nintendo DS en GameBoy Advance. De console games worden ontwikkeld door Vicious Cycle, de handheld games door Altron en ART.

Careen Yapp, vice president 'licensing and business development' bij D3PA:
"This agreement with DreamWorks Animation SKG is a significant milestone for D3Publisher of America and for our new operation, D3P Europe. Our blueprint for success has always included both original intellectual properties, as well as licensed titles from top entertainment companies. Flushed Away will be a key title for us in 2006 and we are very pleased to be working with the DreamWorks Animation team to deliver a fun gaming experience that expands on the computer animated feature film."

Flushed Away is een 3rd-person action-platform game dat dezelfde humor moet gaan bevatten als de film. Naast de figuren uit de film zal de game over enkele nieuwe personages en lokaties beschikken.

Het verhaal van de film: Roddy is een rat, maar niet zomaar een doorsnee rat. Hij woont in een sjiek appartement in de Londense wijk Kensington en heeft twee hamster butlers genaamd Gilbert en Sullivan. Op een dag springt er een gewone rioolrat, Syd, uit de gootsteen. Roddy wil uiteraard van hem af en probeert hem door te spoelen. Als dat mislukt komt Roddy zelf terecht in de vreemde wereld van het riool, Ratropolis. Daar ontmoet hij figuren als Rita, Toad, Spike en Whitey.Bosz technisch manager bij Feyenoord

Peter Bosz (42) is per 1 juli 2006 de nieuwe technisch manager van Feyenoord. In die hoedanigheid volgt hij Mark Wotte op.

Bosz is momenteel actief als trainer van Heracles Almelo en maakt het seizoen daar gewoon af. Daarna keert hij terug bij Feyenoord, de club waar hij van 1991 tot en met 1996 een gewaardeerde kracht was. De oud-international wordt de komende drie seizoenen in de Kuip verantwoordelijk voor het eerste elftal, tweede elftal en de jeugdopleiding. ”Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Heracles. Maar als een club als Feyenoord komt, dan is de keuze minder moeilijk”, aldus Bosz.

De positie van technisch manager bij Feyenoord is vacant sinds het vertrek van Mark Wotte eind december. Chris Woerts is namens de directie van de stadionclub blij met de komst van Bosz: ”Peter past bij ons. Hij is down-to-earth en heeft een goede mentaliteit. We zijn heel blij dat hij voor ons heeft gekozen en dat er weer een echte Feyenoorder terugkeert bij de club.”

Ministers onderzoeken kraakverbod

Sybilla DekkerVVD-minister Sybilla Dekker van Volkshuisvesting is samen met CDA-minister Piet Hein Donner van Justitie bezig een wet voor te bereiden die kraken strafbaar stelt danwel zoveel mogelijk verbiedt. Het CDA heeft al heel lang de wens om kraken geheel te verbieden.

CDA-Kamerlid Jan ten Hoopen, die sinds 2003 kraken probeert strafbaar te stellen, zegt dat de kraakbeweging hoofdzakelijk illegalen en criminelen aantrekt. Daarbij zijn ook steeds meer buitenlanders, omdat de kraakbeweging in de ons omringende landen wel verboden is.

In de Kamer is 'links' tegen een algeheel kraakverbod. Met de steun van CDA, VVD en LPF zou echter een krappe meerderheid voor een verbod kunnen worden gehaald.

Jeugdzorg luidt de noodklok over wachtlijsten

Icoon MedischDe Jeugdzorg in Amsterdam slaat alarm over de lange wachtlijst van gedragsgestoorde jongeren. Dat zijn jongeren die eigenlijk uit huis geplaatst moeten worden, om zorg te krijgen in een jeugdinstelling. Vijfduizend van hen staan op een wachtlijst, maar er is geen plaats. Volgens Jeugdzorg ontstaan er onaanvaardbare situaties als ze niet snel worden opgevangen.

"In het ergste geval gebeuren er ongelukken of vallen er doden", zegt een woordvoerder van de Jeugdzorg. Sommige kinderen zitten thuis, terwijl hun ouders alcohol- of drugsverslaafd zijn. Maar het gebeurt ook geregeld dat kinderen in de verkeerde opvang terechtkomen.

Jeugdzorg zegt dat er meer dan 100 miljoen euro nodig is om de problemen op te lossen, maar staatssecretaris Ross heeft niet meer dan 33 miljoen toegezegd.

Luv' wil terugkeren in de showbizz

ShowbizzLuv', de meidengroep die in de jaren zeventig en begin jaren tachtig grote hits scoorde, werkt aan een terugkeer in de muziekbussiness. De drie oorspronkelijke leden, Patty Brard, Josť Hoebee en Marga Scheide, willen van hun comeback een real life-soap maken. RTL5 zou die in april op de buis kunnen brengen.

De drie kwamen vorig jaar bijeen voor een eenmalige reŁnie. Dat was ter ere van Hans van Hemerts 40-jarig artiestenjubileum. Van Hemert schreef een groot deel van de hits van het trio. Voor die reŁnie moest eerst een langlopende vete tussen Brard en Hoebee worden bijgelegd.

Luv' brak door in 1978 toen ze de titelsong zongen van het VPRO tv-programma 'Waldolala' (een pikante serie van Wim T. Schippers met onder meer Dolf 'Sjef van Oekel' Brouwers). Daarna volgden grote hits als 'You're The Greatest Lover' 'Trojan horse' en '(Ooh) Yes I Do'. Brard vertrok in 1980 na een ruzie en werd vervangen door Ria Thielsch. Het succes nam daarna snel af en de groep werd ontbonden.


Luv' anno 2005


Luv' in 1979

NS haalt doelstellingen over 2006 niet

Icoon VervoerDe Nederlandse spoorwegen vrezen dat ze dit jaar niet aan de punctualiteitsdoelen van de treinen kunnen voldoen. Het bedrijf heeft een aantal prestaties die het dit jaar moet leveren dan ook naar beneden bijgesteld, vergeleken met 2005. Dat blijkt uit het vervoerplan waarin de NS de prestaties voor 2006 heeft vastgesteld.

Naast de punctualiteit vreest NS ook voor de informatie voor reizigers op de stations en in de treinen bij vertragingen. Staatssecretaris Schultz van Haegen (Verkeer) heeft het vervoerplan vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Afgelopen jaar wilde de vervoerder nog 86,5 procent van de treinen op tijd laten rijden, maar uiteindelijk werd dat 84,8 procent. Dat had volgens de onderneming te maken met een aantal grote storingen op het spoor, grootschalig gepland onderhoud en een nieuwe vertrekprocedure. Hierbij moeten alle deuren van de trein gesloten zijn, voordat het voertuig weg kan rijden. In 2006 zal de punctualiteit om dezelfde redenen onder druk staan, schrijft de NS.

Geramde tanker met fosforzuur gezonken

Icoon EuropaDe chemietanker 'Ece', die gisteren in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-BrittanniŽ botste met een vrachtschip, is gezonken. De aanvaring was in ruw weer in de buurt van Guernsey. Direct daarna maakte het schip slagzij. De 22 bemanningsleden konden van het schip worden gehaald.

Het was de bedoeling om het schip naar Le Havre te slepen, maar dat ging niet door omdat de golven te hoog waren. De gezonken tanker was geladen met fosforzuur, dat ondermeer wordt gebruikt in kunstmest. De lading is volgens de autoriteiten geen bedreiging voor het milieu.

Er wordt nog uitgezocht waardoor de schepen met elkaar botsten. Ze kwamen allebei uit dezelfde richting en gingen ook allebei dezelfde kant op.

Holleeder gepakt om liquidatie te voorkomen

MisdaadDe Amsterdamse topcrimineel Willem Holleeder is mede gearresteerd om te voorkomen dat hij geliquideerd zou worden. Dat meldt misdaadverslaggever John van den Heuvel vandaag in De Telegraaf. Politie en justitie beschikken namelijk over info dat verscheidene Joegoslavische huurmoordenaars de afgelopen weken in Amsterdam bezig waren met het voorbereiden van de liquidatie van de oud-Heinekenontvoerder.

Holleeder blijkt zelf de politie twee keer getipt te hebben dat hij aan een mogelijke aanslag ontkomen was. Eťn keer werd hij opgewacht door een aantal personen in een busje bij een cafť in de buurt van Angel Place, het hoofdkwartier van de Amsterdamse Hells Angels. Hij maakte toen snel rechtsomkeert. De tweede keer werd hij opgewacht bij het huisadres van een familielid in de Jordaan. Ook toen wist hij te ontkomen.

Politiebronnen bevestigen dat het feit dat Holleeder groot risico liep op korte termijn te worden geliquideerd, heeft meegespeeld bij de beslissing hem versneld aan te houden. Het werd onwenselijk geacht dat de topcrimineel bij wijze van spreken onder het toeziend oog van de politie zou worden vermoord, terwijl justitie hem dagelijks op de hielen zat.

Naast Holleeder werden maandag tien mensen uit de kennissenkring van de vermeende godfather van de Amsterdamse onderwereld aangehouden. Het gaat daarbij onder meer om Sandra den H. (weduwe van topcrimineel Sam Klepper), Maaike D. (dochter van een vermogende Amsterdamse vastgoedhandelaar en moeder van een vorig jaar geboren kind van Holleeder), de Turk S. T. en de Joegoslaaf P. Deze twee laatste zijn bekende namen in de Amsterdamse penose en behoren al jaren tot de naaste kring rondom Holleeder.

CD: Opgezwolle - Eigen Wereld

Eigen Wereld heet het vierde album van Opgezwolle. Was de voorganger Vloeistof al een groot succes: op deze Zwolse nieuwe heeft het hiphoptrio de lat wederom hoger gelegd. "Onbetreden paden trappen we fijn, want Vloeistof deel 2 zou te makkelijk zijn", aldus de rappers Rico & Sticks in Volle Kracht. Maar ondanks de wat introverte albumtitel Eigen Wereld krijgt ook de buitenwereld ervan langs...

Info over aanhoudingen Diamantbuurt klopt van geen kant

Reigndear had ons via de nieuws-submit te melden:

PolitieDe Amsterdamse politie heeft foute informatie verstrekt over de arrestaties van Marokkaanse jongeren in de Diamantbuurt. Vorige week meldde plaatsvervangend korpschef Bert Wijbenga dat naar aanleiding van de relletjes en incidenten van de afgelopen weken in de zuidelijke Pijp en de Diamantbuurt zestien Marokkaanse jongeren waren aangehouden. Twaalf van hen werden verdacht van het insmijten van autoruiten rond Oud en Nieuw. De vier anderen zouden jochies van 10 tot 12 jaar zijn geweest die een homostel in de Diamantbuurt hadden bedreigd.

Nu blijkt echter dat de twaalf arrestaties in een geheel andere affaire elders in de stad zijn verricht, en niets te maken hebben met de relletjes rond Oud en Nieuw. Bovendien zijn de vier Marokkaanse jongeren die gearresteerd werden omdat ze een homostel bedreigden, helemaal geen snotneuzen van 10 tot 12 jaar, maar knapen van tussen de 15 en 19 jaar oud.

Woordvoerder Peter van der Maat van de Amsterdamse politie erkent dat er fouten gemaakt zijn: ''De informatie was gebaseerd op gegevens die onterecht aan elkaar gekoppeld zijn.''

De Amsterdamse gemeenteraad is verbolgen over de foutieve informatie. De VVD noemt het raar dat de politie vorige week zei dat er een hartig woordje met de 'jonge' homobedreigers en hun ouders was gesproken: ''Typisch dat je dan niet eens hun juiste leeftijden weet''. GroenLinks spreekt over een blunder: ''Vreselijk dom om foute informatie naar buiten te brengen over een buurt die op dit moment zo kwetsbaar is.''

Heerenveen huurt spits De Vries

Mark de Vries, voorheen spelend voor Leicester City, zal het elftal van SC Heerenveen komen versterken. Na in Schotland bij Heart of Midlothian als 'goalgetter' bekend te zijn geworden, zet hij na vier jaar weer voet op Nederlandse bodem. De Vries heeft een contract bij Leicester City tot 2008, maar de Engelse club heeft aangegeven dat een definitieve overgang ook mogelijk is. Heerenveen huurt De Vries op dit moment nog voor onbepaalde tijd.

De Vries, In Nederland eerder spelend voor onder andere FC Dordrecht en Volendam, ging naar het buitenland in de zomer van 2002. Hearts haalde De Vries toen naar Schotland. In de drie seizoenen voor deze club wist hij in 72 competitiewedstrijden 29 maal een doelman te passeren. In 2005 wekte de in Paramaribo geboren spits de aandacht van Leicester City.

Heerenveen heeft met dit huurcontract weer een spits in haar elftal nadat zij twee belangrijke spitsen verloor begin deze maand. Klaas-Jan Huntelaar vertrok naar Ajax en Georgios Samaras vertrok naar het Engelse Manchester City. Henk Hoekstra, directeur van Heerenveen, liet weten: "De komst van Mark de Vries moet gezien worden als een versterking in de breedte, we hadden een aantal kandidaten op het oog om het vertrek van Huntelaar en Samaras te compenseren, maar wat wij wilden bleek op dit moment niet haalbaar."

Iglo waarschuwt voor glas in groenteschotel

Icoon GezondheidIglo waarschuwt in krantenadvertenties voor stukjes glas in sommige pakken Milanese Groenteschotel. Het gaat om pakken van 450 gram, waarvoor moederbedrijf Unilever adviseert het product weg te gooien. Consumenten kunnen hun geld terugkrijgen.

Klanten kunnen hun geld terug krijgen, als ze de bovenkant van de verpakking opsturen. De pakken zijn te herkennen aan de codes L 5334 of L 5335. Deze staan vermeld in de gele balk aan de zijkant van de verpakking.

Shew-Atjon langer bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft het contract met de 31-jarige Etienne Shew-Atjon verlengd met twee jaar. Zijn oude contract liep eind dit seizoen af.

"We wilden graag verder met Etienne en waren er dan ook snel uit. Etienne is een ervaren speler en nog erg fit. In een team heb je een gezonde mix van jong en oud nodig en zeker nu enkele oudere spelers zijn vertrokken, is hij belangrijk in de groep geworden. Je kunt Etienne inmiddels rustig ťťn van de cultuurdragers bij FC Utrecht noemen," aldus technisch directeur/trainer-coach Foeke Booy.

Shew-Atjon, die in augustus 1998 zijn debuut in de hoofdmacht van FC Utrecht maakte, is zelf ook erg blij met de verlenging. "Na acht jaar ken ik de club en de mensen hier natuurlijk door en door. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. FC Utrecht is ook de enige club waar ik wil spelen, afgezien van de absolute top. Met veel plezier maak ik hier de tien jaar vol. Wie had dat indertijd nou kunnen denken?"

Sluiter verder in Franse challenger

Raemon Sluiter heeft zich onder de laatste zestien weten te scharen op het challengertoernooi in Andrezieux, Frankrijk. Onze landgenoot wees de thuisspeler Alexandre Renard terug.

Sluiter had nog aardig wat moeite met Renard: 4-6, 7-5 en 6-4. De 27-jarige Rotterdammer is desondanks bezig aan een degelijke periode, waardoor hij is gestegen naar de 92e plaats op de ATP-ranking. Zo haalde hij de tweede ronde op de Australian Open, waarin hij pas na vijf sets het hoofd moest buigen tegen Igor Andreev. In de volgende ronde stuit Sluiter op Michael Llodra, die maandag verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Melle van Gemerden.

Roiha op valreep naar ADO Den Haag

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline heeft ADO Den Haag zich versterkt met Paulus Roiha. De 25-jarige Finse aanvaller komt transfervrij over van Cercle Brugge.

Roiha heeft een verleden in Nederland. De Fin speelde van het seizoen 2001/2002 tot en met 2003/2004 in de Eredivisie, eerst voor FC Utrecht en daarna een halfjaar bij FC Zwolle. In 2004 verkaste de international naar Cercle Brugge. Roiha heeft nooit echt te boek gestaan als een goalgetter, op zijn periode bij HJK Helsinki na. In vijftig Eredivisiewedstrijden maakte hij slechts zes doelpunten.

Oren Brit 'ploppen' na 15 jaar doofheid

Icoon OpmerkelijkEen 72-jarige Brit die al vijftien jaar doof was, kan weer horen. De man zat in een skilift in de Italiaanse Dolomieten, toen zijn oren op een hoogte van enkele duizenden meters "plopten" en hij zijn gehoor weer terughad. "Het was een enorme golf van geluid", aldus de man.

Derek Glover snapt nog steeds niet wat hem is overkomen. "Ik had de hele ochtend al geskiet en mijn dochter, mijn schoonzoon en ik hadden er genoeg van, dus gingen we naar beneden met de skilift. Plotseling deden mijn oren 'plop' en hoorde ik hun stemmen volkomen duidelijk. Het is ongelofelijk", zo zegt hij.

Experts menen dat het gehoor van Glover is teruggekomen door een plotselinge verandering van de luchtdruk. Dokters hebben hem na het opmerkelijke voorval verteld dat zijn gehoor perfect is. De man heeft zijn gehoorapparaat inmiddels weggegooid.

Kritische blog krijgt dreigementen van StarForce

StarForce is wel vaker in het nieuws geweest en niet altijd even positief. Veel gamers klagen over problemen die deze beveiliging teweeg brengt, vaak met gevolg dat spelen onmogelijk wordt.

Ook computer beveiligingsexperts klagen over de manier waarop StarForce zichzelf installeert op het systeem. Niet alleen verbergt het programma zichzelf voor de gebruiker, maar de architectuur van het programma zou zelfs misbruikt kunnen worden door virussen of spyware.

Blog Boing Boing plaatste afgelopen week een post waarin op de gevolgen werd ingegaan van het beveiligingssysteem StarForce. Dit was ter illustratie van een voorbeeld waarbij gamers, games met deze beveiliging boycotten. Natuurlijk zijn dit soort dingen niet nieuw in de wereld van games, maar dit was reden genoeg voor de advocaat van StarForce Inc. om te dreigen met juridische maatregelen als het bericht niet verwijderd werd.

Boing Boing weigert momenteel om ook maar iets te verwijderen en heeft vrolijk de correspondentie met StarForce aan de berichten toegevoegd. Ook andere websites melden dergelijke correspondentie van StarForce ontvangen te hebben. Of dit nou is omdat StarForce deze informatie liever niet naar buiten wil hebben of omdat deze informatie incorrect is, is niet bekend.Bush: 'VS verslaafd aan olie'

Icoon AlgemeenDe Verenigde Staten (VS) is "verslaafd aan olie", zo zegt George Bush in zijn State of the Union, die hij later vandaag zal uitspreken. De Amerikaanse president toont zich verontrust over het feit dat de VS zo afhankelijk is van geÔmporteerde buitenlandse olie.

"De VS is verslaafd aan olie, hetgeen vaak wordt geÔmporteerd uit onstabiele delen van de wereld. (...) De beste manier om een einde aan deze verslaving te maken, is door technologische aanpassingen", aldus Bush. Hij pleit voor minder import en minder gebruik van olie. Dit is cruciaal voor een stabiele Amerikaanse economie, zo meent de president.

Eerder deed Bush al voorstellen om meer binnenlandse olie op te pompen, onder meer in Alaska. Hij zal in zijn toespraak ook pleiten om meer ethanol als alternatieve energiebron te gebruiken.

De State of the Union is de jaarlijkse toespraak die Bush doet over het wel en wee in zijn land. Het Witte Huis maakte dinsdag enkele fragmenten van de tekst bekend. Om 3 uur vannacht (Nederlandse tijd) zal Bush de volledige tekst uitspreken.

Mijn verlanglijstje

Als je een jaar of zeven bent zijn er twee favoriete periodes in het jaar. Je eigen verjaardag natuurlijk en Sinterklaas. Voor beide dagen was ik altijd al maanden van tevoren een lijstje aan het samenstellen met wat ik deze keer graag wilde hebben. De eerste tien dingen waren elke keer hetzelfde want die skelter die ik graag wilde kreeg ik toch nooit en ook een eigen kamer zat er niet in. Zelfs dat kleine broertje om niet meer de jongste thuis te zijn kreeg ik niet! Wat ook altijd in mijn lijstje stond was een Nintendo en een GameBoy, maar ook deze heb ik helaas nooit mogen ontvangen, waar ik mijn ouders erg dankbaar voor ben.


Ontvoerders Irak dreigen Duitsers te doden

Icoon Irak nieuwsDe ontvoerders van twee Duitse mannen dreigen hen te vermoorden als Duitsland niet binnen 72 uur zijn samenwerking met Irak beŽindigt en zijn ambassade in Bagdad sluit. Het dreigement werd geuit in een video, die dinsdag werd uitgezonden op de Arabische nieuwszender Al-Jazeera.

In de video waren de twee Duitse technici, Thomas Nitzschke en Rene Bršunlich, omringd door hun ontvoerders, die met machinegeweren naar hen wezen. De twee werden vorige week dinsdag in de Noord-Iraakse stad Baiji ontvoerd. Op vrijdag waren zij te zien in een video waarin ze de Duitse regering smeekten hen te helpen. Bondskanselier Angela Merkel zei toen alles wat zij kan in het werk te stellen om de twee te bevrijden.

De ontvoerders zijn lid van de militante groep Ansar al-Tawhid Wa-Sunna, zo meldde Al-Jazeera. Ze eisen tevens dat alle Duitse bedrijven Irak verlaten.
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #121
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
©FOK.nl e.a.