Gebroken nek bij Kevin Colley

Kevin Colley, aanvaller van de New York Islanders, heeft zijn nek gebroken en zal mogelijk de rest van het seizoen niet meer in actie komen. Of zijn carrière ten einde is, is vooralsnog onzeker.

Colley liep de blessure gisteren op tijdens de thuiswedstrijd met de Washington Capitals. De 27-jarige center was verwikkeld in een duel met Jamie Heward. Toen Colley een check wilde uitdelen wist Heward deze te ontwijken en zonder enige mogelijkheid over om af te remmen of zich te beschermen reed Colley zich met gebogen hoofd tegen de boarding aan. Na enige minuten op het ijs gelegen te hebben terwijl teamarts Elliott Pellman hem onderzocht reed hij, ondersteund door teamgenoten, van het ijs af. Er waren geen verlammingsverschijnselen.

De eerstejaars speler werd met een mogelijke hersenschudding naar het North Shore ziekenhuis op Long Island gebracht, waar een breuk in de onderste nekwervel werd geconstateerd. Morgen zal hij in het Mount Sinai ziekenhuis op Manhattan een operatie ondergaan ter reparatie van de wervel en stabilisatie van de ruggegraat.

De laatste speler voor Colley die tijdens een NHL-wedstrijd zijn nek brak was Steve Moore van de Colorado Avalanche, na een check van achter door Vancouver Canucks-aanvaller Todd Bertuzzi. Hoewel dit al in februari 2004 gebeurde is het nog altijd onzeker of Moore nog op NHL-niveau zal kunnen spelen.