FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 31 januari 2006

Nieuwe expansie Dawn of War aangekondigd

Na het succes van de Warhammer game Dawn of War en het uitbreidingspakket Winter Assault liet een vervolg natuurlijk niet lang op zich wachten.

Vandaag kondigden THQ en Relic dan ook een tweede expansie aan voor Dawn of War. De uitbreiding zal nieuwe singleplayer missies bevatten, extra multiplayer content en twee nieuwe rassen uit het Warhammer 40.000 universum. Relic maakte al bekend dat een van de rassen de Tau zouden zijn. Met deze expansie erbij komt het aantal speelbare rassen in Dawn of War op zeven.De Tau zoals deze voorkomen in het Warhammer 40.000 universum

Gamen in World of Warcraft

He? World of Warcraft is zelf toch een game? Klopt helemaal!

Maar soms zit je op iets of iemand te wachten in de populaire MMORPG en dan kun je je gaan vervelen. Op de Curse Gaming website hebben ze voor zulke momenten een paar mooie add-ons bedacht.

Na het downloaden en installeren van deze add-on tik je in de console van WoW /minigames in en je kunt Minesweeper, Gems, TicTacToe of Tetris spelen! De add-on kan hier worden opgehaald.

Er lopen nog ideeën voor meer mini-games in WoW zoals Schaken, Ping-Pong, Arkanoid, Pacman en Hexxagon.

Straf voor Roma na fascisme fans

AS Roma moet zijn volgende wedstrijd in een ander stadion en zonder publiek spelen. De Italiaanse club is de straf opgelegd nadat supporters afgelopen zondag nazistische en fascistische symbolen toonden op de tribune.

Normaal gesproken is stadgenoot Lazio Roma de club die bekendstaat om het feit dat veel supporters extreem-rechts zijn, maar zondag lieten de Roma-supporters zich ook niet onbetuigd. In de wedstrijd tegen Livorno, die met 3-0 gewonnen werd, toonden supporters spandoeken met nazistische en fascistische teksten. Ook waren vlaggen met hakenkruizen en afbeeldingen van de Italiaanse dictator Benito Mussolini te zien.

AS Roma, dat in de jaren tachtig en negentig juist een overwegend links publiek had, is de laatste jaren geïnfiltreerd door neofascistische groeperingen uit de stad die de tribunes van het Olympisch stadion gebruiken om hun politieke boodschap te verspreiden, zo menen kenners. "Het lijken mij geen uitdrukkingen van jongeren, het is allemaal nauwkeurig voorbereid", aldus hoogleraar Alberto Asor Rosa, die de club al jaren volgt.

Daniele Pradè, sportief directeur van Roma, meldde "niet meer te weten hoe we ons kunnen verdedigen". Roma heeft televisiestations wel opgeroepen geen beelden van fascistische uitlatingen op de tribunes meer uit te zenden.

Op 8 februari treedt AS Roma aan tegen Cagliari. Deze wedstrijd zal moeten plaatsvinden op minstens 100 kilometer afstand van Rome. In de komende twee dagen zal de plaats van de wedstrijd worden bepaald.


Fascistische en nazistische afbeeldingen op de tribune van AS Roma

Blues verrassend langs Flames

De St. Louis Blues, het slechtst presterende team in de NHL, hebben gisteravond verrassend met 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0) na shootouts gewonnen van de Calgary Flames. De Flames zijn vooralsnog koploper in de Northwest Division van de NHL.

De Blues hadden zich 24 uur voor de wedstrijd nog ontdaan van twee splers in afzonderlijke spelersruil-deals. Topscorers Doug Weight en Mike Sillinger vertrokken naar respectievelijk de Carolina Hurricanes en de Nashville Predators. De spelers werden weggezonden om het team voor potentiële kopers aantrekkelijker te maken. De Blues hebben naar aanleiding van deze transfers debutant Lee Stempniak van de Peoria Rivermen, het opleidingsteam van de Blues, opgeroepen. De 22-jarige right wing bleek niet onbelangrijk in deze wedstrijd. Stempniak scoorde namelijk het beslissende doelpunt in de vijfde ronde van de shootout.

In de eerste periode kwamen beide teams niet verder dan een totaal van tien schoten op doel. Pas in de tweede periode werd het interessant voor de 13.000 aanwezige toeschouwers. Uit dertien schoten op doel werd er vier maal gescoord. Uit de eerste twee schoten van de Flames kwamen gelijk twee doelpunten. Barret Jackman van de Blues verspeelde achter zijn eigen doel de puck aan Flames-speler Tony Amonte. Deze passte de puck naar Daymond Langkow die de 0-1 binnen wist te schieten na anderhalve minuut in deze tweede periode. Nog geen drie minuten later werd Dennis Wideman namens de Blues voor twee minuten naar de strafbank gestuurd wegens het haken van een tegenstander. In de daarop volgende powerplay wist Marcus Nilson zijn zesde doelpunt van het seizoen aan te tekenen. Deze 0-2 bleek niet de mokerslag te zijn voor het team uit St. Louis. De Blues wisten hierna twee keer te scoren uit hun eerste drie schoten van de periode. Jay McClement, die ook werd opgeroepen naar aanleiding van het vertrek van Weight en Sullivan, wist in een een-tegen-een situatie Flames-goalie Miikka Kiprusoff te verschalken. Stempniak scoorde drie minuten voor het eind van de tweede periode de gelijkmaker.

In de derde periode en in de verlenging wisten de Flames nog wel zestien schoten op doel te forceren, maar Blues-goalie Curtis Sanford stond een voorsprong voor de Flames in de weg. Na drie pogingen in de shootouts stond het 1-1, hierna volgde het sudden-death systeem. Flames-center Matthew Lombardi scoorde de 2-1, maar ook Wideman maakte geen fout. Bij deze 2-2 stand miste Chuck Kobasew namens de Flames. Stempniak zorgde met zijn schot voor de tweede overwinning van de Blues in dertien wedstrijden. "Ik verheugde me op het feit dat ik vandaag mocht spelen, maar was uiteraard ook nerveus. Uit alle shootout-pogingen bij de Rivermen wist ik niet te scoren, gelukkig lukte het vanavond wel", aldus man van de wedstrijd Stempniak.

Politieke splinter op campagne in burka

Icoon VerkiezingenDe extreemrechtse Rotterdamse partij Nationale Alliantie voert verkiezingscampagne in een oranje burka. Voorman Jan Teijn maakte zondag een eerste wandeling door de stad in het allesverhullende islamitische gewaad. De burka is te koop op internet, en eigenlijk bedoeld voor voetbalfans die willen opvallen tijdens het WK.

Teijn heeft niet het idee dat hij Rotterdamse moslims provoceert. "De meeste migranten moeten lachen", stelt de lijsttrekker. De uitdossing is volgens hem bedoeld om op te vallen én als waarschuwing. "Straks komt één of andere vreemde sultan aan de macht. Dan moeten alle mensen misschien een burka dragen", denkt Teijn, die tussen 1994 en 1998 al in de Rotterdamse raad zat namens de CD en CP'86.

Het Rotterdamse antidiscriminatiebureau Radar zet vraagtekens bij de actie. "Zulke rare acties tonen dat ze wel erg desperaat zijn. Het is een karikatuur van de islam, die ongetwijfeld kwetsend is voor de mensen die het moslimsgeloof belijden", zegt directeur Cyriel Triesscheijn. De Nationale Alliantie is van plan om zaterdag met Teijn in de burka een manifestatie te houden op de Rotterdamse Beijerlandselaan.

Spotprenten!

De spotprenten, gemaakt door 12 Deense cartoonisten, en gepubliceerd in september hebben vandaag geleid tot een reeks van gebeurtenissen. In verschillende Arabische landen zijn Deense vlaggen verbrand, winkels hebben Deense producten uit de schappen gehaald en Deense reisbureau's geven een negatief reisadvies voor Arabische landen. En vanmiddag is zelfs de redactie van de Deense krant Jyllands-Posten korte tijd ontruimd geweest vanwege een bommelding.

Kennelijk hebben alle diplomatieke inspanningen in de afgelopen maanden niet het gewenste effect gehad. Veel Arabische landen willen excuses horen van Deense premier Rasmussen. De excuses van de gewraakte Deense krant, vanmiddag gemaakt, blijken niet voldoende. De krant bracht het volgende statement naar buiten: "De spotprenten waren geen schending van de Deense wet, maar hebben onmiskenbaar veel moslims gekrenkt en daarvoor bieden we excuses aan". Op de televisie werd hieraan toegevoegd dat er nadrukkelijk geen excuses werden gemaakt voor het plaatsen van de spotprenten omdat dit in overeenstemming is met de vrijheid van meningsuiting.

En als de vrijheid van meningsuiting in het geding komt staan de Westerse landen nu eenmaal op hun achterste benen.
Maar vrijheid van meningsuiting is in Nederland wettelijk begrensd. Godslastering bijvoorbeeld is niet toegestaan. Nu is het afbeelden van Mohammed volgens de Islam verboden. Laat staan dat je hem afbeeld als terrorist. Je kan dus voorvoelen dat zoiets kwetsend is. En het is in ieder geval godslastering.
Het is dus maar de vraag of wij de vrijheid van meningsuiting in deze willen verdedigen.

Voetbal: Uitslagen Gatorade Cup

Icoon Gatorade CupEr werden vanavond twee wedstrijden gespeeld in de kwartfinales van de Gatorade Cup, het bekertoernooi van de Nederlandse professionele voetbalwereld. AZ trad in eigen huis aan tegen MVV en Roda JC ging op bezoek bij Helmond Sport. Beide Eredivisionisten wonnen gemakkelijk.

Het AZ van Louis van Gaal nam de wedstrijd tegen MVV, dat in de vorige ronde verrassend Willem II uitschakelde, zeer serieus en wist een ruime zege te boeken. Door doelpunten van Landzaat en Meerdink kwam het in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, na rust verdubbelden opnieuw Meerdink en Koevermans de score: 4-0.

Ook Roda JC had weinig moeite om de halve finales van het bekertoernooi te bereiken. Al na zeven minuten stond de 0-1 op het scorebord door een doelpunt van Oper. De spits uit Estland sloeg vlak na rust opnieuw toe, waarmee hij de eindstand op 0-2 bracht. Helmond Sport, dat in de vorige ronde Jong Ajax versloeg, maakte het de Limburgers eigenlijk geen moment moeilijk.

Morgen volgt de derde wedstrijd in de kwartfinales, als PSV op bezoek gaat bij FC Groningen. Donderdag treffen SC Heerenveen en Ajax elkaar in Friesland.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Amateurs reviewen ook!

Je hebt professionele websites zoals Gamespot die hele heldere duidelijke videoreviews bieden over diverse games. Zulke opnames worden in een studio gemaakt, met een scriptje er bij en als het even fout ging doet men het opnieuw. Daarna nog wat montagewerk en presto! Je hebt een mooie videoreview.

Tegenwoordig zit er op praktisch elk mobieltje een camera en kost een webcam bijna minder dan een ringtone op Jamba en het internet is niets zonder amateurs! Dus ook die gaan reviewen!

Camerawerk dat je doet vermoeden dat de cameraman op zeer jonge leeftijd al de ziekte van Parkinson onder de leden heeft gekregen, belichting waar je tl-buis in het tuinhuis zich nog voor zou schamen en een dusdanig onlogisch commentaar dat je bij jezelf denkt,"Dit kan toch nooit serieus bedoeld zijn!?".


Hello! Welcome to the reviews!

Nieuwsgierig? Klik snel door naar deze drie kwartier durende Nintendo game reviews.

Fok!Games is niet aansprakelijk voor botbreuken en blindheid na het zien van dit filmpje.

Uitslagen 1/4 finales Gatorade Cup

Er werden vanavond twee wedstrijden gespeeld in de kwartfinales van de Gatorade Cup. Hieronder vind je de uitslagen.

AZ - MVV 4-0
19' Landzaat 1-0
36' Meerdink 2-0
52' Meerdink 3-0
60' Koevermans 4-0

Helmond Sport - Roda JC 0-2
7' Oper 0-1
49' Oper 0-2

AZ en Roda JC zijn dus geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. Woensdag volgt FC Groningen of PSV; zij treffen elkaar in het Euroborg-stadion. Donderdag neemt SC Heerenveen het thuis op tegen Ajax.

Ook Idols-kandidate Raffaëla is zwanger

XdaanX en ThGrlai hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShowbizzOpnieuw blijkt één van de finalisten van het televisieprogramma Idols zwanger. Na Charissa, die reeds is weggestemd, heeft nu ook Raffaëla bekend een baby te verwachten. De 22-jarige, die bij de laatste zeven kandidaten hoort, is zwanger van haar vriend Paul, met wie ze vier maanden een relatie heeft.

Ondanks dat de zwangerschap nog in een vroegtijdig stadium is, heeft ze gemeend nu reeds met het blijde nieuws naar buiten te moeten komen. "Omdat mijn prestaties de laatste weken een beetje achteruit waren gegaan", verklaart de wannabe-zangeres én wannabe-moeder Raffaëla Paton. Eerder viel ze op door in de voorronde openlijk de liefde te verklaren aan jurylid Henkjan Smits. Deze laatste is verbaasd: "Idols is zó'n gouden kans dat ik mij niet kan voorstellen dat deze zwangerschap is gepland. Raffaëla moet zich realiseren dat de bevalling en kraamtijd lastig zijn te combineren met het leven van een beginnend artiest. Tja, ik vind het op z'n minst apart."

Cooke wint Europese openingskoers

Baden Cooke heeft de Grand Prix d'Ouverture de Marseillaise 2006 toegevoegd aan zijn palmares. De Unibet.com-coureur bleef de Fransen Philippe Gilbert en Anthony Geslin voor.

De Grand Prix de Marseillaise is traditioneel de openingskoers van het Europese wielerseizoen. Ditmaal moest er tussen Saint-Cannat en Le Tholonet zo’n 140 kilometer worden afgelegd. Na een lange periode van weinig gebeurtenissen, ontsnapte dertig kilometer voor de meet een kwintet, waaronder onze landgenoot Karsten Kroon, thans actief CSC. Even leek het vijftal kansrijk, maar een massasprint bleek onafwendbaar.

Baden Cooke toonde zijn klasse door Philippe Gilbert en Anthony Geslin te kloppen. In 2004 zegevierde de Australiër ook al in deze eendagswedstrijd. Arnaud Coyot werd vierde, voor Björn Leukemans. Beste Nederlander was Karsten Kroon met een dertiende notering. De sprint werd ontsierd door een valpartij. Daarbij was onder meer Simon Gerrans betrokken, de winnaar van de Tour Down Under.


Uitslag Grand Prix d'Ouverture de Marseillaise:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.B. CookeUNIAUS3.17.55
2.P. GilbertFDJBELz.t.
3.A. GeslinBOUFRAz.t.
4.A. CoyotCOFFRAz.t.
5.B. LeukemansDAVBELz.t.

Fatwa tegen Deense soldaten in Irak

Icoon AlgemeenEen moslimleider heeft een fatwa uitgevaardigd tegen Deense militairen in Irak, zo heeft de woordvoerder van de Deense minister van Defensie Søren Gade gemeld. "Een betrouwbare bron heeft ons gemeld dat er een fatwa is uitgevaardigd", zo zei hij. De Deense troepen in Irak zijn in een hogere staat van paraatheid gebracht.

De fatwa is een nieuwe reactie op de spotprenten over de profeet Mohammed in de Deense krant Jyllands-Posten, die nu al enige tijd de gemoederen bezighouden. Vandaag was er een bommelding bij de redactie van de krant. Verder worden in de Arabische wereld onder meer op straat Deense vlaggen verbrand, anti-Deense leuzen gescandeerd en worden Deense producten geboycot.

Denemarken heeft 530 soldaten in Irak. Zij zijn vooral gestationeerd in het zuiden van het land en staan onder commando van de Britten. Volgens de woordvoerder weten de militairen nog niet hoe ongerust ze zich precies moeten maken: "We weten niet wat voor fatwa het is, maar ik denk niet dat het goed is."

Hondenvoer voor hongerend Kenia

Icoon Weird Een zakenvrouw uit Nieuw-Zeeland had een opmerkelijk aanbod voor de hongerige kinderen in Kenia. Christine Drummond wilde hen hondenvoer te eten geven. Het aanbod is woedend van de hand gewezen.

Drummond heeft een eigen merk dierenvoer. Ze was van mening dat het poeder met een beetje water een voedzame maaltijd zou vormen voor hongerige mensen. Het voedsel is immers ook goed voor honden. Een woest parlementslid liet weten dat zelfs de honden in zijn land het voer niet zouden krijgen. "Onze honden eten geen poeder, die eten vis."

AZ ontkent transfer Perez

AZ wil de overgang van Kenneth Perez naar Ajax niet bevestigen. De club geeft in een persbericht aan ontstemd te zijn over het handelen van de Amsterdamse club.

Vanaf vanmiddag is er op de officiële clubsite van Ajax te lezen dat Perez aankomende zomer naar Amsterdam vertrekt. Volgens AZ is er echter helemaal geen sprake van een akkoord. De club is vooral boos over het tijdstip waarop Ajax de zogenaamde deal heeft bekend gemaakt, op een wedstrijddag van de Alkmaarders. AZ speelt op dit moment de bekerwedstrijd tegen MVV.

Meisje (13) overleden na aanrijding

Icoon AlgemeenIn het Zuid-Hollandse Voorburg is vanmiddag een 13-jarig meisje overleden nadat ze op een kruising was aangereden door een auto. Het meisje stak op de fiets een weg over, toen ze werd gegrepen door de wagen. Ze overleed ter plaatse. De automobilist is vermoedelijk door rood licht gereden.

De politie meldt dat het meisje door groen licht reed. De 81-jarige mannelijke automobilist raakte vermoedelijk verblind door de zon. Hij is niet gewond geraakt.

Afrika Cup: Nigeria, Senegal verder

Nigeria en Senegal hebben zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Afrika Cup. Ghana en Zimbabwe zijn uitgeschakeld.

Op voorhand kon elk land nog door in poule D, zodat spanning gegarandeerd was. De kwartfinaletickets gingen uiteindelijk naar Nigeria en Senegal. Nigeria maakt het hele toernooi indruk en ook tegen Senegal gaven The Super Eagles blijk van kampioensvorm: 2-1. Eerder versloeg Nigeria al Ghana en Zimbabwe, zodat de kwalificatie eenvoudig werd afgedwongen. Senegal verloor tweemaal, maar mag toch verder omdat Zimbabwe stuntte tegen Ghana: 2-1.

Nigeria trad Senegal aanvankelijk behoedzaam tegemoet. Het duel bood in de eerste helft weinig spektakel; het kleine beetje vuurwerk was op het conto van Senegal te schrijven. Vooral El Hadji Diouf en Souleymane Camara roerden zich nadrukkelijk. Vlak voor rust raakte Senegal tweemaal de paal, na een scrimmage. In de 58e minuut zette Souleymane Camara Senegal verdiend op voorsprong, nadat keeper Vincent Enyeama een schot van Henri Camara niet goed verwerkte.

Pas na deze tegenvaller kwam Nigeria in de wedstrijd. Nwankwo Kanu, Taye Taiwo en John Obi Mikel waren de leiders in de wederopstanding van The Super Eagles. Het was Obafemi Martins die het overwicht in doelpunten uitdrukte. Eerst scoorde de aanvaller van Internazionale koppend na goed samenspel met Kanu. Net voor het einde tikte Martins koel binnen, na andermaal voorbereidend werk van Kanu. Dankzij ontwikkelingen in de andere wedstrijd (Ghana delfde het onderspit tegen Zimbabwe) plaatste Senegal zich alsnog voor de laatste acht.

Ghana werd dus roemloos uitgeschakeld. Ook Angola en Togo, twee andere WK-deelnemers, waren al vroeg geëlimineerd. De overwinning van Zimbabwe was verdiend. In de beginfase hadden The Black Stars helemaal niets in te brengen tegen de underdog. Vooral Peter Ndlovu was een constante plaag voor Ghana, waar Abubakari Yakubu in de basis startte. Na een uur spelen viel de verdiende 1-0. Sammy Adjel tastte mis bij een voorzet en Cephas Chimedza duwde de bal over de lijn.

Zo’n tien minuten later zorgde Benjani voor de 2-0. Zimbabwe drukte hierna nog door, maar de inzetten misten zuiverheid. In de slotminuut scoorde Baba Adamu tegen het spelbeeld in de 2-1. Daarmee was alle hoop voor Zimbabwe op een verrassende kwalificatie voor de kwartfinales vervlogen.


Uitslagen dinsdag 31 januari:

Poule D:

Ghana - Zimbabwe 1-2
60. Chimedza 0-1, 68. Benjani 0-2, 90. Adamu 1-2

Nigeria - Senegal 2-1
58. S. Camara 0-1, 79. Martins 1-1, 88. Martins 2-1

Eindstand Poule D:

#Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1.Nigeria***395 - 1
2.Senegal***333 - 3
3.Ghana332 - 3
4.Zimbabwe332 - 5


Programma Kwartfinales:

3 februari:
Guinee – Senegal
Egypte – DR Congo

4 februari:
Tunesië – Nigeria
Kameroen - Ivoorkust


Topscorers:

#Speler:Land:Goals:
1.Samuel Eto’oKameroen5
2.Francileudo dos SantosTunesië4

Nieuwe piepers brandweer werken slecht

maartenh had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Het nieuwe communicatiesysteem C2000 voor hulpdiensten zorgt voor grote problemen onder brandweerlieden in het hele land. Zo komen meldingen vanuit de centrale meldkamer niet of te laat binnen. Ook gaan de piepers zelf gemakkelijk kapot.

De brandweer in Drenthe heeft inmiddels zelf maatregelen getroffen om de bereikbaarheid te verbeteren. Zij laten een melding twee keer uitgaan en sommige posten zijn voorzien van een mobiele telefoon. De slecht werkende piepers hebben er nog niet voor gezorgd dat branden worden gemist. Wel zijn er al heel wat piepers kapotgegooid, omdat ze niet naar behoren werken, aldus de Drentse projectleider van C2000.

Koning & Hartman
Door de invoering van het nieuwe communicatiesysteem moeten alle brandweermensen een nieuw type pieper krijgen. De zogenaamde pager is besteld bij bedrijf Koning & Hartman in Den Haag. Volgens de brandweerkorpsen heeft het bedrijf nog geen goede pagers kunnen ontwikkelen. De brandweerkorpsen zitten dankzij een afnameplicht echter vast aan het bedrijf.

Volgens Algemeen directeur Coene ligt het probleem niet geheel bij zijn bedrijf. "In sommige regio's lag de frequentie van het netwerk te dicht bij een ander netwerk. Daardoor kwamen meldingen niet door, maar dat heeft niets met de pager op zich te maken." Wel neemt hij de problemen serieus. "Er zijn problemen en daar werken we aan. We proberen ze in overleg met de brandweer op te lossen."

Oude systeem
De brandweer in regio Utrecht is weer overgestapt naar het oude, analoge communicatienetwerk. Andere regio's maken gebruik van 'illegale pagers'. Die zijn afkomstig van andere fabrikanten en zorgen er wel voor dat de meldingen binnenkomen.

Het is overigens niet voor het eerst dat C2000 voor problemen zorgt.

'Minder overlast door AWACS'

Icoon VervoerSchinveld en Brunssum zullen voortaan minder last hebben van overvliegende AWACS-toestellen. De plaatsvervangend commandant van de AWACS-basis in het Duitse Geilenkirchen heeft dit vandaag medegedeeld.

Volgens plaatsvervangend commandant Jelle Zijlstra zijn de protocollen na het kappen van de bomen in Schinveld aangepast. De obstakels rond het vliegveld zijn opnieuw gemeten, waarna nieuwe limieten voor het vliegverkeer zijn vastgesteld. Omdat de landingsbaan vanuit de lucht nu beter zichtbaar is, zijn er minder doorstarts nodig. Dat leidt weer tot minder geluidsoverlast, aldus Zijlstra.

Bewoners van onder andere Brunssum en Schinveld protesteerden de afgelopen maanden veelvuldig tegen de bomenkap. De Limburgers waren bang dat de overvliegende toestellen na de kap beter te horen zouden zijn.

Sigaretten elf eurocent duurder

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon GezondheidRoken wordt vanaf 1 april nog duurder. De belasting op sigaretten en shag gaat dan namelijk omhoog. De accijns op een pakje met twintig sigaretten wordt elf cent hoger. Daarnaast moet voor een pakje shag van vijftig gram veertien cent meer worden betaald. De verhoging is een gevolg van de Europese regelgeving.

Voor het meest populaire pakje sigaretten is Europees een accijnsdruk van 57 procent voorgeschreven. Lange tijd was het pakje van 25 sigaretten het meest gevraagd, nu is het pakje met twintig sigaretten het meest verkocht. Die kost nu nog vier euro.

KOEI komt met nieuw paardenracespel

KOEI Ltd heeft via een persbericht laten weten dat er een nieuw deel komt in de G1 Jockey serie. In deel 4 van deze simulatiegames moet je als jockey je eigen paarden fokken en verzorgen om zo een stal van winnaars te vergaren waarmee je paardenraces moet winnen. Het belooft de meest realistische paardenrace game te worden tot nu toe, samen met een uitbreiding voor de PS2 controller, waarbij je de controle over een paard krijgt net alsof je de teugels en de zweep zelf in je hand hebt. Ook zal een split-screen multiplayer optie aanwezig zijn, zodat je het tegen een directe tegenstander op kunt nemen. De release zal zijn op 31 maart 2006.

Een aantal screenshots:

Een drietal foto's van de vreemde controller add-on:Nieuw onderzoek OM in Deventer moordzaak

Icoon MisdaadHet Openbaar Ministerie (OM) gaat nieuw onderzoek doen naar de moord op Jacqueline Wittenberg. Dit nadat opiniepeiler Maurice de Hond nieuwe informatie heeft aangeleverd. De Hond verrichte samen met twee particuliere rechercheurs onderzoek naar de zogenoemde Deventer moordzaak.

De weduwe Wittenberg werd in september 1999 in haar woning in Deventer vermoord. Twee maanden later werd Ernst Louwes uit Lelystad gearresteerd als verdachte. Louwes trad toentertijd op als executeur-testamentair van de miljoenenerfenis van de echtgenoot van Wittenberg, die in 1996 overleed. Na vele slopende rechtszaken werd hij in januari 2004 door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot twaalf jaar cel.

Louwes heeft altijd ontkend de moord te hebben gepleegd, en sinds eind 2005 maakt ook Maurice de Hond zich sterk voor zijn onschuld. Hij meeent dat politie en justitie in het onderzoek naar de moord in de greep van een "tunnelvisie" zijn geweest. De Hond opende een website en loofde een beloning van 10.000 euro uit voor "tips over tunnelvisie/fouten in het justitiële onderzoek".

Het onderzoek van De Hond wijst in de richting van een andere verdachte, M. de J. Deze man, die klusjesman was bij het echtpaar Wittenberg, was al eerder in beeld als potentiële verdachte, maar leek over een sluitend alibi te beschikken. De Hond zegt er echter zeker van te zijn dat zijn alibi niet klopt. Het onderzoek van De Hond heeft nu geleid tot de komst van een zogenoemd oriënterend vooronderzoek. Dit zal zeker enige weken in beslag gaan nemen.

Vanavond werkzaamheden FOK!games

Icoon Sitenews - GamesWe gaan vanavond sleutelen aan FOK!games. Zoals je hebt kunnen lezen, hebben we de afgelopen dagen een aantal site-inhoudelijk verbeteringen ingebouwd.

Vanavond gaan we wat aan de snelheid doen van FOK!games om ervoor te zorgen dat de site ook in de toekomst zo snel blijft. Zoals jullie wellicht weten draaien de frontpage en het forum op een loadbalancer, wat betekent dat we de bezoekers van die site-onderdelen over meerdere servers kunnen verdelen. FOK!games stond nog op een aparte server en vanavond gaan we ook FOK!games benaderbaar maken via de loadbalancer. Alle subsites die op de loadbalancer aangesloten zijn kunnen gebruik maken van de serveercapaciteit van al deze servers, wat betekent dat we ook in gevallen van extreme drukte goed benaderbaar blijven.

Daarnaast zal het adres van onze plaatjesserver veranderen en dit nieuwe adres moet wereldwijd geüpdatet worden. Sommige mensen zullen tot die tijd dus nog naar de oude locatie van de plaatjes gestuurd worden (waar de nieuwste plaatjes dus niet geüpload staan). Concreet betekent dit dat alle plaatjes die we na de downtime uploaden in theorie maximaal twee dagen niet zichtbaar kunnen zijn voor sommigen van jullie. In de praktijk zal dit voor de meerderheid van Nederland slechts enkele uren duren, dus morgenochtend is het voor de meesten van jullie opgelost.

We zullen morgenmiddag en morgenavond ook nog eens handmatig de images updaten (van de nieuwe naar de oude image server) om de overlast te beperken voor mensen die bij een provider zitten welke de adresgegevens erg langzaam updatet. Al met al hopen we op deze manier de overlast tot een minimum beperkt te hebben en we verwachten dat iedereen uiterlijk overmorgen in de ochtend alles weer goed weergegeven ziet.

Australisch winkelcentrum pakt rolstoelen af

Icoon AlgemeenHet Australische winkelcentrum Westfield heeft de rolstoelen afgenomen van twee broers die zich door een spierziekte niet op eigen benen kunnen voortbewegen. De stoelen, eigendom van het bedrijf, werden door een beveiligingsagent afgenomen toen de mannen naar hun auto wilden rijden. Hierdoor moest één van de twee naar zijn auto terugkruipen en de ander door zijn zus gedragen worden.

Om het voorval te vergoeden heeft het Westfield Shopping Center ruim dertigduizend euro betaald aan de Australische spierdystrofievereniging. "Westfield verontschuldigt zich voor de omstandigheden die tot het incident geleid hebben en betreurt de onwaardigheid die de broers aangedaan is", aldus de leiding van het winkelcentrum.

Bommelding bij redactie Jyllands-Posten

rightso en HeinsPim hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe redactie van de Deense krant Jyllands-Posten in Aarhus is vandaag ontruimd na een bommelding, zo heeft de politie bekendgemaakt. De krant, de grootste van Denemarken, ligt onder vuur in de islamitische wereld nadat er enkele spotprenten over de profeet Mohammed in verschenen.

Ondanks de excuses van de krant, die zei moslims niet te hebben willen kwetsen, worden enkele Deense producten in delen van de islamitische wereld geboycot, heeft Saudi-Arabië zijn ambassadeur teruggetrokken uit Denemarken en sloot Libië zijn ambassade in Kopenhagen. In Gazastad bestormden woedende Palestijnen maandag het kantoor van de EU in Gazastad, terwijl ze anti-Deense leuzen schreeuwden en Deense vlaggen verbrandden.

Vandaag zijn opnieuw duizenden boze Palestijnen de straat op gegaan om te betogen tegen Denemarken. Ze riepen leuzen als "Oorlog tegen Denemarken, dood aan Denemarken". Het kantoor van Jyllands-Posten staat onder permanente bewaking, nadat er meerdere doodsbedreigingen binnenkwamen. De bommelding kwam telefonisch binnen, aldus de politie.

Update 19:43
De ontruiming van de redactie is na anderhalf uur voorbij. De politie heeft geen bom kunnen vinden.

PvdA positiever over Uruzgan-missie

Icoon PolitiekDe Partij van de Arbeid (PvdA) is positief gestemd over de ontwikkelingen in het debat over de Nederlandse missie naar de Afghaanse provincie Uruzgan. "Wij hebben een aantal eisen en het kabinet maakte de afgelopen periode een beweging in de goede richting", zo zei PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos vandaag na beraad met zijn fractie.

Het begint er dan ook op te lijken dat de PvdA aanstaande donderdag akkoord zal gaan met het zenden van 1300 Nederlandse militairen naar Uruzgan. Het definitieve oordeel velt de partij echter pas donderdag in het debat met de regering. "Het rapport van de MIVD en de hoorzitting maken het makkelijker te oordelen. Er is een beweging in de goede richting", aldus Bos.

Bos meldde echter ook dat een paar PvdA'ers zich niet kunnen vinden in de mening van de fractie. De buitenlandspecialist van de fractie, Koenders, meldde eerder al dat er "veel voorstanders, wat tegenstanders en weifelaars zijn" in de PvdA-fractie, die in totaal 42 Tweede-Kamerleden telt. PvdA'ers mogen donderdag afwijken van het fractiestandpunt, aldus Bos. Volgens hem heeft echter niemand echt principiële of gewetensbezwaren. Bij het debat over het sturen van Nederlandse militairen naar Irak stemden in 2003 enkele PvdA-Kamerleden nog tegen.

Voor het kabinet is het standpunt van de PvdA belangrijk, aangezien de missie alleen zal doorgaan bij een breed draagvlak in de Tweede Kamer. Minister Bot van Buitenlandse Zaken gaf aan licht optimistisch te zijn over de "positieve grondhouding" van de PvdA over de missie. "Maar ik ben een voorzichtig mens, een voorzichtig politicus, dus ik wacht het debat aanstaande donderdag af. Dan zullen we de schaapjes tellen", aldus Bot. Ook premier Balkenende toonde zich verheugd over de woorden van Bos. D66-leider Dittrich vindt het standpunt van de PvdA opmerkelijk.

De kans lijkt nu dus groot dat een ruime meerderheid donderdag instemt met de missie naar Afghanistan. Vandaag liet de SGP (2 zetels) weten voor de missie te zijn. Ook de VVD (27) gaf al eerder aan het besluit van het kabinet te zullen steunen. Het standpunt van het CDA (44) is nog niet definitief zeker, Tweede-Kamerlid Henk Jan Ormel zei vandaag echter wel de noodzaak van de missie in te zien.

GroenLinks (8), SP (8) en regeringspartij D66 (6) zullen donderdag tegen stemmen, zo hebben de partijen laten weten. De LPF (7) is op dit moment ook negatief gestemd, maar dat kan nog omslaan als meer landen meedoen aan de missie en de militairen maar voor één jaar naar Afghanistan gaan. Het standpunt van de ChristenUnie (3) is nog niet duidelijk. Wilders (1) wil pas oordelen na het debat van donderdag.

Boonen behoudt ongeslagen status

Tom Boonen lijkt nu al af te rekenen met de vloek van de regenboogtrui. De Belg won vandaag alweer in de Ronde van Qatar en blijft ongeslagen in 2006.

De tweede etappe in de Ronde van Qatar ging van Camel Race Track naar Al Khor Corniche over een afstand van 138 kilometer. De held van de dag was de 23-jarige Belg Pieter Ghyllebert. De coureur, in dienst van Chocolade Jacques, reed bijna de hele koers alleen vooraan. Het waren echter de ploegen van Davitamon-Lotto en Phonak die opteerden voor een massasprint en de handen daarvoor ineensloegen.

Op drie kilometer van de finish was het dan ook gedaan met het avontuur van Ghyllebert. In de sprint haalde Tom Boonen het makkelijk, voor Paride Grillo en Erik Zabel. Rabo-spurter Graeme Brown eindigde als zevende, één plaatsje voor Kenny van Hummel. In het klassement blijft Boonen aan de leiding. De wereldkampioen heeft dit seizoen al zijn drie koersen winnend afgesloten. Eerder zegevierde hij in de Doha International GP en de eerste etappe in de Ronde van Qatar.


Uitslag 2e etappe – Ronde van Qatar:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.T. BoonenQUIBEL3.31.06
2.P. GrilloPANITAz.t.
3.E. ZabelMILDUIz.t.
4.S. O'GradyCSCAUSz.t.
5.M. SiebergWIEDUIz.t.

Klassement:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.T. BoonenQUIBEL6.27.20
2.E. ZabelMILDUI0’10’’
3.A. ClercPHOZWI0’11’’
4.R. HunterPHOZAF0’16’’
5.S. de JongQUINED0’17’’

Stargate MMORPG aangekondigd

Goed nieuws voor de fans van Stargate SG-1. Na het annuleren van Stargate SG-1: The Alliance leek het er even op dat fans het zonder Stargate game moesten stellen.

Vandaag kondigden MGM Interactive en Cheyenne Mountain een Stargate MMORPG aan. De game die Stargate Worlds gaat heten neemt de speler mee op een ontdekkingsreis door het Stargate universum. Als soldaat of onderzoeker kan je zo contact leggen met buitenaardse wezens en handel met ze drijven. En natuurlijk kan er ook gevochten worden met de Goa'uld en de Ori.

Cheyenne Mountain is momenteel bezig met het samenstellen van een team voor de ontwikkeling van Stargate Worlds. MGM wist te melden dat de initiële art en technologie aangeleverd door Cheyenne Mountain het bedrijf wist te overtuigen dat deze een hoogwaardige game kon leveren.

Releasedates zijn op dit moment nog niet bekend. FOK!games zal je van verdere ontwikkelingen op de hoogte houden.

Screenshots Keepsake

Een paar weken terug kwam de Nederlandse publisher Lighthouse met een trailer van de klassieke adventuregame Keepsake voor de PC. Vandaag, een paar weken voor de release, zijn er een zestal nieuwe screenshots vrijgegeven. De game is in ieder geval ook geschikt voor gamers met minder krachtige PC's.

De minimale systeemeisen zijn:
- 550Mhz CPU
- 128MB Ram
- 16MB videogeheugen
- 150MB harddisk ruimte

Aanbevolen zijn:
- 1Ghz CPU
- 256MB Ram
- 64MB videogeheugen
- 650MB harddisk ruimte

Testdag 31-01-06

Op het circuit van Valencia waren vandaag vier teams aanwezig om te testen: Ferrari, Williams, Red Bull en Honda. Het slechte weer zorgde echter voor beperkte testritten.

Valentino Rossi zou vandaag zijn debuut tijdens een openbare test maken in de F2004, maar door de regen besloot het team de Italiaan binnen te houden. De andere F2004, met Michael Schumacher aan het stuur, ging wel de baan op en de Duitser zette de derde tijd neer.

Snelste team vandaag was echter Honda, met Rubens Barrichello en Anthony Davidson bovenaan de tijdschema's. Later deze week wordt beter weer verwacht en dan zullen er waarschijnlijk meer teams testen.

poscoureurteamrondetijdaantal ronden
1Rubens Barrichello Honda 1:19.359 59
2Anthony Davidson Honda 1:19.996 63
3Michael Schumacher Ferrari 1:20.358 87
4Kimi Räikkönen McLaren 1:21.194 24
5Mark Webber Williams 1:22.388 77
6Christian Klien Red Bull 1:22.599 42
7Gary Paffett McLaren 1:23.836 42
8Nico Rosberg Williams 1:23.936 75
9Valentino Rossi Ferrari geen tijd0

Resident Evil 5 nog lang niet af

Capcom producer Keiji Inafune heeft in het blad Famitsu gezegd dat we nog lang kunnen wachten op de nieuwste RE, die uit gaat komen op de Xbox 360 en de PS3. Volgens Inafune is er zelfs nog niet eens fatsoenlijk aangevangen met de ontwikkeling van de game.
Inafune vertelt dat ze nog druk bezig zijn met nieuwe ideeën te bedenken en uit te proberen zodat de game genoeg vernieuwing zal bieden ten opzichte van de vorige delen.
Wanneer de game uit zal komen heeft hij geen uitspraken over gedaan.

[Upd] Rumoer rond Perez

Terwijl AZ en Perez nog niet de overgang van de aanvaller naar Ajax deze zomer willen bevestigen, duiken al nieuwe geruchten op over een directe overgang.

Transfers van AZ naar Ajax liggen sinds het einde van deze zomer gevoelig in Alkmaar, na de overgang van technisch directeur Van Geel naar Amsterdam. Nu Kenneth Perez die stap ook lijkt te gaan maken, is iedereen ongelukkig dat de transfer in de pers kwam. Bij AZ wil niemand, inclusief Perez, commentaar geven op de transfer.

Alleen Louis van Gaal wil er een toespeling op maken: "Kenneth heeft in het voorseizoen al aangegeven dat hij misschien nog één keer ergens anders wilde kijken. Dat heeft met dromen en ambitie te maken. AZ is nog geen topclub en Ajax is dat wel, ongeacht het feit dat het daar nu niet zo goed gaat. Ik vind Perez een heel goede voetballer, ik heb hem geprobeerd op andere gedachten te brengen. Als hij weg zou gaan, is dat blijkbaar niet gelukt."

Met de transfer lijkt AZ de eigen spelergroep duidelijk te willen maken, dat ze de spelers niet tegen hun wil in Alkmaar wil houden. Na de vele afgeketste transfers wilden verschillende spelers hun contract niet meer verlengen, omdat ze vinden dat AZ te hoge prijzen voor ze vraagt. Spelers als Landzaat en Mathijsen dromen over een overstap naar een Europese topclub en willen daar van AZ een eerlijke kans op.

Gisterenavond kreeg het verhaal Perez een nieuwe dimensie. De Amsterdamse tv-zender AT5 meldde dat Ajax de aanvaller per direct wil kopen. AZ zou hiermee akkoord gaan, als de club Martens van RKC Waalwijk kan overnemen. Zo zal op de transfermarkt tot het einde van de avond ongetwijfeld druk worden gehandeld en zal dan moeten blijken of Perez nu al door de Amsterdammers wordt gehaald.

Update:
Ajax en Kenneth Perez hebben overeenstemming bereikt over de transfer naar Amsterdam. De 32-jarige speler zal vanaf 1 juli gaan spelen voor de club uit de hoofdstad. Perez tekent een contract voor drie jaar. Tot nu toe speelde de aanvaller 200 competitiewedstrijden in het Nederlands betaald voetbal. In die periode wist hij 66 keer het net te vinden.

Oslo duurste stad van de wereld

Icoon EconomieOslo is momenteel de duurste stad ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Economist Intelligence Unit (EIU), het onderzoeksbureau van het Britse weekblad The Economist. De Noorse hoofdstad stoot Tokio van de troon; de Japanse hoofdstad stond maar liefst veertien jaar op nummer één op de lijst van dure steden.

Het feit dat Oslo zo duur is, hangt samen met de sterke economische groei die Noorwegen doormaakt en de lage rente in het land. Hierdoor is het consumentenvertrouwen namelijk groot en wordt er veel uitgegeven. De lagere waarde van de Japanse munt, de yen, heeft eveneens invloed op de positiewisseling van Oslo en Tokio.

Achter deze twee steden staat de IJslandse hoofdstad Reykjavik op nummer drie. Reykjavik verdrong een andere Japanse stad, Osaka, die nu op vier staat. De rest van de top tien wordt gecompleteerd door Europese steden Parijs, Kopenhagen, Londen, Zürich, Geneve en Helsinki.

Veel stijgers op de totale lijst zijn Oost-Europese steden als Kiev, Warschau en en Praag, waar het leven flink duurder is geworden. De duurste Amerikaanse stad is New York, op nummer 27. Lusaka, de hoofdstad van Zambia, staat 91ste. Op de laatste plaats van de 130 onderzochte steden prijkt de Iraanse hoofdstad Teheran.

Quincy Owusu naar Spartak Moskou

De 19-jarige voetballer Quincy Owusu-Abeyie heeft een opvallende stap in zijn voetbalcarrière gezet. De aanvaller van Arsenal verruilt per direct de Engelse club voor Spartak Moskou en tekent in de Russische hoofdstad een driejarig contract.

Nadat Arsenal een aantal nieuwe spelers aantrok wilde de aanvaller van Jong Oranje en smaakmaker op het WK onder de 20 een gesprek met de clubleiding van Arsenal. Trainer Arsène Wenger zei in dat gesprek dat hij nog steeds het volste vertrouwen in de Nederlander heeft en hem graag behouden wilde, maar Wenger kon hem geen speelminuten beloven.

Een verhuur aan een Engelse club was, ondanks grote interesse, onbespreekbaar. Daarom vonden alle partijen een overstap naar de Russische club de beste oplossing. Met de overgang van Owusu-Abeyie is een transfersom gemoeid van ongeveer vier miljoen euro.

Weduwe Martin Luther King overleden

KlappernootatWork en SethGecko hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Coretta Scott King, de weduwe van Martin Luther King, is deze week overleden. Dat hebben Amerikaanse media vandaag gemeld. De vrouw van de in 1968 vermoorde mensenrechtenactivist is 78 jaar geworden. King kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen. Ze was afgelopen augustus het slachtoffer van een beroerte en een lichte hartaanval.

Coretta Scott en Martin Luther King speelden een belangrijke rol in de strijd voor gelijke mensenrechten. Na de moord op haar man hield Coretta Scott zijn gedachtegoed levend. Zo zette zij het The King Center in Atlanta op. Deze maand bracht zij daar nog een verrassingsbezoek.

'Niets mis met column Giphart over Jomanda'

GiphartDe Raad voor de Journalistiek vindt dat er niets mis is met een column van Ronald Giphart over Jomanda. Het voormalige orakel uit Tiel was naar de Raad gestapt omdat ze boos was over een aantal passages uit Gipharts column, die eerder in het AD Utrechts Nieuwsblad gepubliceerd werd.

Giphart voert in de column een fictief gesprek met de in 2001 overleden actrice Sylvia Millecam. ''Wat zeg je? Dat je hoopt dat Jomanda getroffen wordt door hersenkanker en zal moeten toegeven dat ze niet in staat is ook maar iemand te genezen? Wacht, ik straal het meteen even door, Sylvia'', schreef Giphart. Hij doelde daarmee op Jomanda's uitlatingen dat Millecam niet aan kanker leed. De actrice koos mede daardoor voor alternatieve geneeswijzen, en overleed.

De Raad voor de Journalistiek zegt dat het voor de lezers wel duidelijk is dat de ''min of meer ironische column'' niet meer dan de mening van Giphart bevat. De raad zegt te begrijpen dat Jomanda de column op zijn zachtst gezegd niet leuk vindt. ''De column kan echter worden beschouwd als een uiting van woede van Giphart over de handelwijze van klaagster in relatie tot ernstig en ongeneeslijk zieken en overleden personen'', staat in de uitspraak. Bovendien heeft Giphart volgens de raad geen kwalificaties gebruikt of vergelijkingen getrokken waarbij maatschappelijk aanvaardbare grenzen werden overschreden.

Google populairste Nederlandse zoekmachine

YubYub had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Internet Uit een onderzoek van bureau RM Interactive blijkt dat negen op de tien Nederlandse internetgebruikers Google als zoekmachine gebruikt. Op de tweede plaats staat Ilse, die met vijf procent genoegen moet nemen.

Het onderzoek is voor de negende keer gehouden in opdracht van Search Engine Mediabureau Checkit. Bijna 1300 Nederlandse internetgebruikers verleenden hun medewerking.

Zeven doden bij schietpartij Californië

RASmit had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen In de Amerikaanse staat Californië zijn bij een schietpartij in een postverwerkingsbedrijf zes mensen om het leven gekomen. De dader, een oud-medewerkster, pleegde vervolgens zelfmoord. Eén persoon is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

De slachtoffers vielen zowel binnen als buiten het gebouw, waar ten tijde van het incident ongeveer vijftig mensen aanwezig waren. Volgens medewerkers van het postverwerkingsbedrijf heeft de dader eerder flinke ruzie gehad met haar baas.

Klanten en personeel grijpen overvaller

PolitieDoor kordaat optreden van personeel en klanten van een C-1000 supermarkt uit Heiloo, is gisterenmiddag een overval op de winkel voorkomen. Even na 14.30 uur greep een 26-jarige Heilooenaar een caissière van de supermarkt in de wijk Ypestein bij de keel, nadat hij over de balie was gesprongen. Hij eiste geld.

Klanten en personeel van de supermarkt wisten de caissière te ontzetten en de dader te overmeesteren. De gealarmeerde politie kon de rover dan ook eenvoudig in de boeien slaan. De man is in voorlopige hechtenis genomen. De kassamedewerkster raakte bij de mislukte overval licht gewond.

FIOD neemt 4 miljoen sigaretten in beslag

Icoon MisdaadDe fiscale opsopringsdienst FIOD heeft deze week vier miljoen sigaretten in beslaggenomen. Twee miljoen van de rookwaar zaten in een container in Vianen, de rest lag in een loods even verderop. Oorspronkelijk zou de container, die uit Antwerpen kwam, gloeilampen moeten bevatten. Eén iemand is aangehouden.

De FIOD hield de container al in de gaten samen met de Belgische douane. De rookwaar is van verschillende Engelse merken en was verpakt in vierhonderd blanco bruinen dozen.

Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte trof de FIOD ook XTC-pillen en twee stroomstootwapens aan. Als de vier miljoen sigaretten in Nederland op de markt waren gebracht, zou circa 600.000 euro aan belasting zijn ontdoken. In Engeland zou dat circa 1,3 miljoen euro zijn.

Renault presenteert nieuwe R26

Renault heeft vandaag de auto voor 2006, de R26, gepresenteerd in Monaco. Renault behoudt haar kleurschema van geel en blauw. De coureurs zijn ook hetzelfde gebleven, de Spanjaard Fernando Alonso en de Italiaan Giancarlo Fisichella.

Zojuist heeft het F1 team van Renault haar nieuwe wagen voor het seizoen 2006 gepresenteerd. Voor 2006 heeft het team een duidelijke doelstelling: het verdedigen van hun wereldkampioenschap. De R26 is uitgerust met een volledig nieuwe V8 motor, de RS26. "De nieuwe RS26 is zo ontworpen dat de motor de regels tot het maximale kan uitbuiten," aldus Rob White, de Engine Technical Director van het Renault F1 Team. Aan de buitenkant is er weinig verandering te merken aan de R26, behalve dat de sidepods iets kleiner zijn dan vorig jaar. Wel is er veel aan de aerodynamica gesleuteld. De nieuwe wagen zal voorzien zijn van zeven versnellingen, net zoals bij Ferrari, om nog meer uit de nieuwe motor te halen.

Alonso is positief over de R26: "Mijn eerste indruk van de wagen is heel positief en het lijkt erop dat we meekunnen met de snelste wagen op de baan. Mijn doel is dan ook om de nummer één op de neus van de R26 te verdedigen." Fisichella is ook postief over de wagen en denkt zelfs dat hij kan meedoen in de strijd om het wereldkampioenschap. Teambaas Flavio Briatore denkt dat de R26 nog sneller kan worden. "Onze prioriteit is datgene wat de auto sneller laat gaan."

Foto's van de nieuwe Renault R26

Britney Spears wordt gepest met overgewicht

xavier007 had ons via de nieuws-submit te melden:

Sinds Britney Spears bevallen is van haar zoontje Sean Preston kan ze niet meer ongestoord een maaltijd nuttigen. Omdat ze na haar bevalling haar oude figuur nog niet heeft teruggekregen, kan haar man Kevin Federline het niet laten varkensgeluidjes na te bootsen als Britney haar mond open doet om er voedsel in te steken.

Het schijnt dat de welbekende 'oink, oink' geluiden tot vervelends toe worden herhaald, zovaak zelfs dat Britney het niet meer bij hem aan tafel kan uithouden. Dit is één van de vele geruchten die voor een mogelijke breuk tussen de 24-jarige zangeres en haar man zouden hebben gezorgd.

Naast de knorgeluidjes is ze ook doodsbang om haar zoontje alleen bij Kevin achter te laten, uit angst dat hij gaatjes laat prikken bij de vier maanden oude baby. Hij zou graag oorbellen bij Sean in wil laten zetten. Britney is hier faliekant op tegen en achtervolgt haar man zelfs, als hij alleen op pad gaat met het kind.


Chromen Shelby Cobra

Een tijd geleden hebben we al een chromen M3 en een chromen motor zien langs komen op de weblog. Maar sommige mensen willen gewoon nog meer chromen auto's zien.

Ook de Shelby Cobra van Ford heeft de metamorfose moeten ondergaan. Ze hebben hem dus verchroomd. Maar ook de motor van het beestje is lekker pittig met 605 PK, maar dat is natuulijk ook wel nodig om al dat chroom vooruit te trekken.

Utrecht duurste stad voor studentenkamers

Icoon AlgemeenVan alle grote studentensteden in Nederland, is Utrecht de duurste op het gebied van studentenkamers. De gemiddelde prijs is hier 19 euro per vierkante meter. Dit blijkt uit onderzoek van Kamerhuren.net. De prijzen zijn inclusief servicekosten zoals gas, water en licht.

De tweede plaats is voor Amsterdam, daar kost een kamer gemiddeld 17 euro per vierkante meter. Maastricht is van alle grote studentensteden met 13 euro het goedkoopst per vierkante meter.

In Nederland kost een gemiddelde kamer 318 euro per maand. Deze prijs is voor een gemiddelde oppervlakte van 21 vierkante meter wat landelijk neer komt op 15 euro per vierkante meter. Studenten ontvangen een basisbeurs van 248 euro per maand.

Extreme kamerprijzen komen ook voor. Zo durfde een verhuurder voor een kamer van 7 vierkante meter in Amsterdam 425 euro per maand te vragen. Daarentegen werd ook een heel huis van 100 vierkante meter, in de buurt van Leeuwarden en op anti-kraakbasis, aangeboden voor 145 euro per maand.

Vlaams Belang wil gesprek met Hirsi Ali

PolitiekDe Belgische rechts-nationalistische partij Vlaams Belang wil om de tafel met Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Reden is een oproep die de politica gisteren in Antwerpen deed, om het Vlaams Belang te verbieden. Volgens de VVD-parlementariër lijkt de partij van Filip Dewinter sterk op ''extremistische moslims zoals die van de Hofstadgroep''.

Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke snapt weinig van de vergelijking die Hirsi Ali maakt: ''De standpunten die het Vlaams Belang vandaag inneemt, verschillen nauwelijks van die van u of Geert Wilders. Onze voorstellen inzake gezinshereniging, opvang van asielzoekers in de eigen regio en beperkte toegang tot de sociale zekerheid staan in Nederland in het programma van traditionele partijen of zijn regeringsbeleid. Hoezo extremistisch?'', aldus de voorzitter in een open brief aan Hirsi Ali.

-
De open brief aan Hirsi Ali.

Excuses voor spotprenten Mohammed

ArchEnemy en Reigndear hadden ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenDe Deense krant Jyllands-Posten heeft zich gisteren dan toch verontschuldigd tegenover de wereldwijde moslimbevolking voor het publiceren van 12 spotprenten van de profeet Mohammed. De cartoons die al in september in de krant verschenen, leidden de laatste dagen weer tot veel ophef. Deense producten werden geboycot in een aantal Arabische landen, Saudi-Arabië trok vorige week zijn ambassadeur terug uit Denemarken en Libië sloot zijn ambassade in Kopenhagen. Egypte overweegt dit te doen.

In Irak gingen imams tijdens de vrijdagse gebedsdienst te keer tegen de Deense spotprenten. Gisterochtend bestormden woedende Palestijnen het kantoor van de EU in Gazastad, terwijl ze anti-Deense leuzen schreeuwden en Deense vlaggen verbrandden. Denemarken vaardigde daarom gistermiddag een negatief reisadvies uit voor de Palestijnse gebieden. Syrië wil dat de twaalf tekenaars worden gestraft. Islamisten in Bahrein, Koeweit en andere moslimlanden riepen op tot demonstraties.

Jyllands-Posten heeft nu laten weten de Deense wet niet te hebben overtreden met de spotprenten, maar ''we hebben zonder twijfel wel veel moslims beledigd, en daarvoor willen wij ons verontschuldigen.'' Veel moslims waren boos op de spotprenten omdat de islamitische traditie elke afbeelding van de profeet verbiedt, daar dat tot verafgoding kan leiden. De krant vroeg twaalf illustratoren destijds een tekening van Mohammed te maken, om de tendens tegen te gaan onder tekenaars zou bestaan om zichzelf te censureren waar het onderwerpen betreft die met de islam te maken hebben.

Een 'teken-Mohammed-week'
Die zelfcensuur onder tekenaars blijkt in ieder geval in Nederland te leven, zo meldt de Volkskrant vandaag. Een aantal in Nederland publicerende cartoonisten geeft toe de profeet Mohammed niet, of alleen terughoudend, te tekenen.

Sommige Nederlandse tekenaars vinden echter dat er juist een internationale teken-Mohammed-week moet worden georganiseerd. Dit om de vrijheid van meningsuiting van cartoonisten te verdedigen. Niemand wil echter nog zijn naam hieraan verbinden.

Nekschot
Wellicht volgt er binnenkort ook een internationale rel over een Nederlandse publicatie. Een onbekende uitgever is namelijk van plan een boek uit te brengen van internetcartoonist Gregorius Nekschot. Eén van diens meest omstreden tekeningen, Mohammed die zijn minderjarige vrouw Aïsja van achteren ontmaagd ('hoogtepunt uit de kinderKoran'), zal daarin worden opgenomen.

-
De cartoons uit de Jyllands-Posten vind je hier

'Real Madrid wil Ibrahimovic'


De Spaanse sportkrant AS meldt dat Zlatan Ibrahimovic in de belangstelling van Real Madrid staat. Volgens de krant wil de Koninklijke de Zweedse aanvaller na dit seizoen van Juventus overnemen. Real zou 40 tot 45 miljoen euro moeten uittrekken om de voormalig speler van Ajax naar de Spaanse hoofdstad te halen.

De Spaanse club beleeft een uitermate teleurstellend seizoen. Afgelopen december kostte dit trainer Vanderlei Luxemburgo al zijn baan. De voorzitter van Real Madrid, Florentino Pérez, wil na dit seizoen de bezem door de selectie halen, Hij zou zo'n 110 miljoen euro uitgetrokken hebben om zes nieuwe spelers naar Bernabéu te halen. Naast Zlatan staan ook Lukas Podolski van 1. FC Köln, Xabi Alonso van Liverpool, Christian Poulsen van Schalke 04, Raúl Caría van Osasuna en Ashley Cole van Arsenal op het verlanglijstje van de voorzitter.

Pastoor die kerk verkocht moet cel in

DaCode had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadEen Amerikaanse pastoor die was aangeklaagd voor het illegaal verkopen van een kerk heeft bekend geld te hebben verduisterd en ging akkoord met achttien maanden gevangenis. De 53-jarige Randall Radic had een deal met zijn aanklagers die na schuldbekentenis negen andere aanklachten lieten vallen.

Radic verkocht de kerk in oktober vorig jaar voor 525 duizend dollar, om er vermoedelijk een BMW voor te kopen. Hij had tevens documenten vervalst die hem eigenaar van zijn huis maakten, dat voorheen van de kerk was. Het huis stelde hij ter huur beschikbaar, aldus de autoriteiten.

Vóór de bekentenis kon Radic negen jaar gevangenisstraf krijgen voor tien verschillende aanklachten. Twee daarvan waren diefstal door verduistering, twee voor het verkrijgen van eigendommen onder valse voorwaarden, vier keer voor het vervalsen van handtekeningen en tweemaal voor vervalste documenten.

Radics borgsom bedraagt 750 duizend dollar.

Edah en Konmar in de verkoop

Icoon EconomieDe supermarktketens Edah en Konmar staan te koop. Eigenaar Laurus wil van de formules af om vervolgens alleen maar met Super de Boer verder te gaan. Het bedrijf heeft geen geld meer voor de investeringsprogramma's die Edah en Konmar weer gezond moeten maken. In Super de Boer zal dit jaar vervolgens 36 miljoen euro worden gestoken. Op kantoren van het Bossche bedrijf Laurus worden 290 banen geschrapt.

Laurus heeft een schuld van 370 miljoen en van de banken moet die terug naar 200 miljoen euro. Het bedrijf heeft veel te lijden onder de supermarktoorlog die nu gaande is. Het marktaandeel van de Laurus supermarkten liep in 2004 terug van 18,3 naar 16,4 procent.

Albert Heijn is volgens topman Dick Boer geïnteresseerd om delen van Laurus over te nemen. "Moederbedrijf Ahold wil graag groeien in bestaande markten of in markten die daar dicht bij in de buurt liggen." Ook C1000-eigenaar Schuitema heeft interesse.

Schermer wil af van zuipfeesten

Als het aan burgemeester Schelberg van het Noord-Hollandse Schermer ligt, komt er een einde aan de zuipfeesten in zijn gemeente. Het gaat om feesten waarvoor bezoekers een vast bedrag neertellen waarna ze zich verder onbeperkt vol kunnen laten lopen.

De burgervader wil voorkomen dat mensen door blijven drinken om hun geld eruit te halen op happenings als het 'Met de koeien op stalfeest' in Grootschermer en de '20 euro-feesten' in het dorpscafé van Oterleek. De gemeenteraad van Schermer is ook voorstander van een dergelijk alcoholmatigingsbeleid. Schelberg wil het verbod laten opnemen in een strenger vergunningenbeleid.

Over het algemeen is overigens weinig reden tot klagen over de horeca in Schermer, zo benadrukt de burgemeester. Sluitingstijden worden goed nageleefd en op leeftijd wordt goed gecontroleerd.

Australische scholen verbieden denim

Icoon OnderwijsWest-Australië is van plan denim-kledingstukken te verbieden op school, omdat denim volgens de regering verwant is aan lui en relaxt gedrag. Met ingang van 2007 zal het verbod op het dragen van de stof op school ingaan.

De West-Australische minister van onderwijs beweert dat denim wordt geassocieerd met weekendkleding en recreatie. Ze probeert de standaard op de scholen omhoog te krikken, en vindt het dragen van denim daarom onacceptabel.

Redan mag niet naar ADO

Iwan Redan mag van zijn club Willem II niet naar ADO Den Haag vertrekken. De in degradatienood verkerende Tilburgers zijn geenszins van plan de concurrentie te versterken.

ADO Den Haag zou bereid zijn geweest Redan over te nemen en een huursom te betalen. Trainer Kees Zwamborn van Willem II wil daar echter niet aan meewerken. "Al eerder in het seizoen heeft Den Haag geprobeerd om Redan over te nemen, maar toen wilde de club de huursom niet betalen. Die is gezakt. Nu wil Den Haag wel. Maar we gaan onze concurrenten voor de nacompetitie in deze fase niet sterker maken", zo zegt Zwamborn.

Eerder deze week werkte Redan een stage af bij Numancia uit Spanje. De verwachting is echter dat die club de aanvaller niet zal gaan huren. De zaakwaarnemer van Redan, Burleson, hoopt dat de spits bij Willem II weer op 0 kan beginnen, maar Zwamborn heeft daar zijn twijfels over. "We hebben pas nog een goed gesprek gehad. De laatste woorden van Redan waren dat het wel erg moeilijk was om zich nog te motiveren. Dat zal niet veranderd zijn."

Iwan Redan speelde tot dit moment 28 duels voor Willem II waarin hij zes keer tot scoren kwam. Redan speelde eerder voor RKC Waalwijk, Roda JC en RBC Roosendaal.

Lenton op dreef bij Commonwealth Games

Tijdens de Commonwealth Games in Australië heeft zwemster Libby Lenton dinsdag het wereldrecord op de 100 meter vrije slag verbeterd.

De 23-jarige zwemster uit het Australische Queensland tikte aan in een tijd van 53.42, waarmee ze het oude wereldrecord met driehonderdste seconde scherper stelde. Dat oude wereldrecord stond op naam van haar landgenote Jodie Henry, die zwom op de Olympische Spelen van 2004 in Athene 53.52.

Maandag verbeterde Lenton in het buitenbad in Melbourne ook al haar eigen wereldrecord op de 50 meter borstcrawl. Ze zwom toen naar een tijd van 30.31.

Eerste onbemande tankstation langs snelweg

TankenTinq opent morgen het eerste onbemande tankstation langs een snelweg in Nederland. Op de A7 bij het Friese Joure start het bedrijf met een proefstation. Als die aanslaat, wil Tinq meer onbemande tankstations langs de snelwegen openen.

In het nieuwe tankstation zijn geen sigaretten of een bakje koffie te koop. Daar staat tegenover dat het tanken er goedkoper is en dat dat 24 uur per dag kan. Voorheen stond langs de A7 bij Joure een pomp van Tinq-eigenaar Gulf Oil Nederland.

Boek: Kathy Reichs - Begraven beenderenBegraven beenderen, een Temperance Brennan story, het verhaal over een antropologe die op een nieuwe zaak wordt gezet. Een door katten aangevreten en half vergaan lijk van een jood, Ferris, dat gevonden is in een pakhuis moet worden onderzocht.
Nadat Brennan het lijk onderzocht heeft, wordt haar door een onbekende een foto toegespeeld die met de zaak te maken zou hebben. Op de foto staat een skelet afgebeeld met een aantal archeologen. Het wordt een moordzaak en lijkt veel verder te gaan dan alleen deze moord.

'Gevangen vis loopt terug naar water'

FatalException had ons via de nieuws-submit te melden:

Een groep vissers uit Paraguay heeft in de San Rafaelrivier nabij Zevallos Cué een vis gevangen met 'handjes en voetjes'. Toen de vissers de groenachtige vis op de grond zetten, begon het beest terug te lopen naar het water.

Eén van de aanwezigen vissers liet tegen de krant Paraguay El Popular weten: ''Het is te veel voor mij. Het zien van zulke dingen maakt me bang. We vingen het met een net en hebben het mee naar huis genomen. We weten niet wat het is.''


De vis die wegliep


Update: De foto van de vis die wegliep blijkt al langer op internet te circuleren. Het betreft een diepzeevis. Bovenstaand bericht kan dan ook naar het bekende rijk der fabelen worden verwezen.

De vis op foto is een jonge 'Long-nosed chimaera' en de vangstfoto komt van deze site. (Met dank aan oplettende FOK!kers voor de aangeleverde gegevens)

Bezoekersgegevens site Sévèke gevorderd

Louis SévèkeDe politie heeft de bezoekersgegevens gevorderd van de site www.louisseveke.nl. Volgens familie en vrienden die de site over de vermoorde activist Louis Sévèke beheren, is de politie daarmee in bezit gekomen van ongeveer 25.000 unieke IP-adressen. Daaronder zullen ook nogal wat IP's van FOK!kers zitten, daar wij onlangs in een nieuwsbericht over de lancering van de website, nog linkten naar de site.

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de moord op Sévèke, zou hebben laten weten dat de IP-adressen vooralsnog alleen bewaard worden. De sitebeheerders wilden de gegevens eigenlijk zelf bewaren totdat er in het onderzoek ''een concrete aanleiding'' zou zijn om de adressen aan de politie te overhandigen.

De 41-jarige Sévèke, die bekend stond als kritisch volger van de politie en inlichtingendiensten als de AIVD, werd op 15 november 2005 in het centrum van Nijmegen met twee kogels geliquideerd door iemand met een sporttas. Over de achtergrond van de moord is nog niets bekend.

Nogmaals nieuwe Zelda: Twilight Princess beelden

De release van The Legend of Zelda: Twilight Princess komt steeds dichterbij, dit gaat vaak gepaard met een grote groei in het aantal media dat vrijkomt. Afgelopen zondag kregen we al een nieuw filmpje onder ogen te zien, en ook nu is dat weer het geval. De zelda-site Hyrule.net heeft namelijk een compilatie gemaakt met een aantal exclusieve scènes uit het nieuwe avontuur van Link. Let wel: er zitten spoilers in dit filmpje.

Bekijk filmpje

Eerste beelden Over the Hedge

Over the Hedge is een nieuwe animatiefilm van de makers van Madagascar. De film verschijnt in de zomer in de bioscopen en Activision is druk bezig met het ontwikkelen van de game gebaseerd op deze film. Over the Hedge zal uitkomen voor de Nintendo DS, GameBoy Advance, PlayStation 2, Xbox, PC en GameCube. Meer informatie over de film kun je vinden op de officiële website. De screenshots zijn van de Xbox versie.
Ajax ontbindt contract Maxwell

Gisteravond werd al bekend dat Jaap Stam voor twee seizoenen naar de Arena komt. Tevens maakte Ajax maandagavond bekend dat het contract van de Braziliaan Maxwell per 1 februari ontbonden zal worden worden.

De vleugelverdediger is al geruime tijd geblesseerd, en zou aan het eind van het seizoen toch al vertrekken. De kans is groot dat hij nu naar het Italiaanse Internazionale verhuist, dat hem eerst zal doorverhuren aan een andere club. Dit gebeurt omdat Inter momenteel het maximumaantal niet-EU-spelers in dienst heeft.

De 24-jarige kwam in 2001 naar de ArenA en speelde 114 competitiewedstrijden in het eerste elftal.

Schepen botsen in Het Kanaal

Icoon EuropaEen chemietanker en een vrachtschip zijn vanochtend in Het Kanaal met elkaar in aanvaring gekomen, op enkele tientallen kilometers van het Britse Kanaaleiland Guernsey. De tanker maakt zwaar slagzij. Twee helikopters van de Britse kustwacht hebben de 22 bemanningsleden van boord gehaald. Het vrachtschip, dat onder Maltese vlag vaart en 21 bemanningsleden telt, heeft geen schade.

De 8003 ton wegende chemietanker 'Ece' lekte na de aanvaring met de bulkcarrier 'General Grot-Rowecki' fosforzuur. Het is nog niet duidelijk of dit schade gaat geven voor het milieu.

Oudste Nederlander (111) viert verjaardag

Natalie herschreef voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

Icoon AlgemeenDe oudste inwoner van Nederland is vandaag jarig. De in Bunnik wonende Alexandrina van Donkelaar-Vink is 111 jaar geworden en is daarmee de oudste persoon van ons land. Ze werd de oudste Nederlander nadat in augustus 2005 Hendrikje van Andel-Schipper overleed. De oudste man van ons land is een 106-jarige Haarlemmer.

Alexanderina, roepnaam Xandrien, werd geboren op 31 januari 1895 en volgens haar zoon maakt ze het naar omstandheden redelijk. Haar gezondheid is echter niet goed genoeg voor een groot feest en dus viert ze haar verjaardag met familie en bekenden in zorgcentrum Bunninchem, waar ze woont.

Stam blij met terugkeer in Nederland

Jaap Stam is blij dat zijn transfer naar Ajax voor komende zomer rond is. Zijn beweegreden voor de transfer is dat hij vanwege zijn kinderen terug wil naar Nederland, maar wel in de top actief wilde blijven.

Stam gaf een paar maanden geleden al aan dat hij tijd werd om naar Nederland terug te keren, maar toen werden die woorden snel afgezwakt. Nu het dan eindelijk zover is, wil Stam wel meer vertellen over zijn beweegredenen: "Ik heb vier opgroeiende kinderen en na een rondgang langs Manchester United, Lazio Roma en AC Milan was het tijd om naar huis te komen. Wel wilde ik in de top blijven spelen en daarom ben ik bijzonder blij met de kans die Ajax me biedt."

Zelf was de verdediger al een tijdje akkoord met Ajax, maar AC Milan wilde de verdediger niet zomaar laten gaan. Uiteindelijk kwam de Italiaanse club toch met Ajax een transfer overeen. Naar verluidt betaalt Ajax een transfersom van drie miljoen euro.

Bij Ajax komt Stam niet direct bij een goed draaiend elftal terecht. Na dit seizoen zijn er elf spelers in een kort jaar bij Ajax vertrokken. Stam schrikt daar echter niet voor terug: "Ik zie het juist als een uitdaging om mee te bouwen aan een nieuw elftal in Amsterdam en daar m'n steentje aan bij te dragen. Het blijft toch een club met veel potentie en ze handelden bijzonder slagvaardig."

Het slagvaardige en vroegtijdige handelen gaf Ajax een voorsprong op PSV. De Eindhovense club zag in Stam een eventuele opvolger van Alex, maar wilde eerst afwachten of Chelsea de Braziliaan niet nog langer in Eindhoven wil stallen.

Technisch directeur Van Geel van Ajax gaf aan dat de besprekingen al langere tijd liepen: "Jaap was onder de indruk van onze plannen en heeft op basis daarvan zijn keuze gemaakt. Daar is niet één week overheen gegaan, we zijn al langer met elkaar in gesprek. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons heeft gekozen."

Winsten olieconcerns VS leiden tot ophef

Tiesemans had ons via de nieuws-submit te melden:

TankenDe enorme winst van de grote Amerikaanse olieconcerns heeft veel onrust veroorzaakt. Politici en belangenverenigingen vinden dat er een speciale belasting op de winsten moet komen om de sterk gestegen brandstof- en energieprijzen te compenseren voor de burger.

Olieconcern ExxonMobil maakte bekend 36 miljard dollar winst te hebben gemaakt in 2005. Branchegenoten Chevron en ConocoPhillips haalden gezamenlijk 27,87 miljard dollar winst over het vorige jaar. Volgens sommige politici zijn die winsten over de rug van de Amerikaanse consument behaald. "Wederom heeft ExxonMobil met zijn miljardenwinst kunnen profiteren van hardwerkende Amerikaanse families. Ik hoop dat dit nieuws het Congres zal overtuigen de olieconcerns te dwingen een tegemoetkoming te doen aan de consument", zo zegt gouverneur Jim Doyle van de Amerikaanse staat Wisconsin.

De olieconcerns verdienen goed aan de sterk gestegen olieprijs. Dat zorgt er weer voor dat het tanken van benzine bijvoorbeeld erg duur is geworden.

Saïdi maakt seizoen af bij Lecce


Feyenoord-speler Karim Saïdi maakt het seizoen niet af bij het Franse Stade Rennes, maar zal tot het eind van dit seizoen worden verhuurd aan het Italiaanse Lecce. Uiteindelijk ging de voorkeur van de partijen uit naar het bod van de Italiaanse club.

Met het oog op het komende wereldkampioenschap voetbal in Duitsland verleende Feyenoord de voorstopper alle medewerking voor een transfer. Lecce staat momenteel samen met Treviso onderaan in de Italiaanse serie A. De Tunesische verdediger heeft bij de club uit de Kuip nog een contract tot medio 2009.

Blessures Terol en Tiendalli vallen mee

Het is nog onzeker of ze aankomende zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Twente alweer inzetbaar zijn, maar de blessures van FC Utrecht-spelers Joost Terol en Dwight Tiendalli lijken mee te vallen.

Het tweetal moest afgelopen zondag in de met 1-4 gewonnen competitiewedstrijd tegen Ajax vroegtijdig naar de kant. Terol heeft een kneuzing aan de knieschijf, Tiendalli verstapte zich. Tijdens het uitlopen op maandag was het tweetal afwezig, maar de verwachting is wel dat beide spelers zich weer snel aan kunnen sluiten bij de groepstraining.

Zege Andre Agassi bij rentree

Andre Agassi heeft een uitstekende comeback beleefd. De 35-jarige Amerikaan versloeg Ricardo Mello in de eerste ronde van Delray Beach.

Mello had weinig in te brengen tegen Agassi: 4-6 en 4-6. De partij duurde slechts 67 minuten. Agassi sloeg tijdens zijn eerste servicegame liefst drie aces en zette daarmee de toon. ”Het voelde goed, ik was tenminste pijnvrij. Ik moet alleen nog wat sneller worden”, aldus de meervoudig Grand Slam-winnaar.

Agassi was sinds november uit de roulatie, wegens een slepende enkelblessure. Daardoor moest hij opgeven tijdens de Masters Cup en liet hij de Australian Open aan zich voorbij gaan.

Van Gemerden kansloos tegen Llodra

Melle van Gemerden is al in de eerste ronde van het challengertoernooi in het Franse Andrezieux geëlimineerd. De 26-jarige Nederlander ging kansloos ten onder tegen Michael Llodra.

Llodra had weinig genade voor Van Gemerden: 6-1 en 6-2. Onze landgenoot verloor afgelopen week ook al in de eerste ronde in Wrexham, eveneens in een challenger. Desondanks is hij opgeroepen voor het Davis Cup-team, dat over tien dagen de strijd aanbindt met Rusland. Raemon Sluiter komt later in actie in Andrezieux. De Rotterdammer ontmoet de Franse qualifier Alexandre Renard.

Iran polst Haan als bondscoach

Er is een grote kans aanwezig dat er vijf Nederlandse bondscoaches actief zullen zijn op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland.

Arie Haan voert deze week onderhandelingen met de voetbalbond van Iran over een contract als bondsoach. Naast Marco van Basten (Nederland), Leo Beenhakker (Trinidad & Tobago), Guus Hiddink (Australië) en Dick Advocaat (Zuid-Korea) zou Haan dan de vijfde Nederlandse trainer zijn die actief zal zijn in Duitsland.

Koningin Beatrix wordt vandaag 68 jaar

Koningin Beatrix is vandaag jarig. De majesteit wordt 68 jaar en zal haar verjaardag in huiselijke kring vieren.

Op 29 april is het volk aan de beurt met Koninginnedag. Normaal gesproken valt deze dag op 30 april, de verjaardag van Beatrix' moeder Juliana. Deze datum valt dit jaar echter op een zondag en daarom zijn de festiviteiten een dag vervroegd.

Beatrix zal op Koninginnedag de steden Zeewolde en Almere bezoeken.

Hamas gaat niet in op eis tot ontwapening

De radicaal-islamitische beweging Hamas, die vorige week de absolute meerderheid behaalde in de Palestijnse parlementsverkiezingen, zal de wapens niet neerleggen. Ook is de beweging niet van plan Israël te erkennen. Hamas reageert hiermee op een oproep van internationale onderhandelaars voor het Midden-Oosten, het zogenoemde "kwartet".

Deze onderhandelaars, actief voor de Verenigde Staten (VS), de Europese Unie (EU), de Verenigde Naties (VN) en Rusland, meldden eerder in de persoon van VN-secretaris-generaal Kofi Annan hun hulp aan de Palestijnen te heroverwegen als Hamas niet tegemoet komt aan de eisen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice heeft uitgesloten dat de VS een Palestijns parlement onder leiding van Hamas financieel zal steunen.

Een van de leiders van Hamas, Ismail Haniyah, riep de bovengenoemde vier partijen eerder maandag op tot onvoorwaardelijke gesprekken met Hamas. Met de gestelde eisen is Hamas het echter totaal oneens. "Het kwarter moet het einde eisen van de Israëlische bezetting en agressie en niet eisen dat het slachtoffer de bezetting erkent", aldus Sami Abu Zuhri, woordvoerder van de beweging.

Al-Zawahri meldt aanslag te hebben overleefd

Icoon TerrorismeDe Arabische nieuwszender Al-Jazeera heeft maandag een recente videoboodschap van Ayman al-Zawahri uitgezonden. De Egyptenaar, de tweede man van al-Qaeda, meldt hierin eerder deze maand een aanslag in Pakistan te hebben overleefd. Verder noemt hij de Amerikaanse president George Bush onder meer een "slager" en een "mislukkeling".

De aanval die Al-Zawahri zegt te hebben overleefd, betreft een Amerikaans bombardement op de plaats Damadola, op vrijdag 13 januari. Bij die aanval, die op de Egyptenaar gericht was, kwamen zeker achttien mensen om het leven. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook vier hoge mensen van al-Qaeda, zo heeft de Pakistaanse regering eerder bevestigd.

Al-Zawahri start de videoboodschap met een directe boodschap tegen Bush. "Mijn eerste bericht is gericht tegen de slager van Washington, Bush: U bent niet alleen verslagen en liegt daarover, maar u bent, met de hulp van God, een mislukkeling. U bent pech voor uw mensen, u heeft hen rampen en catastrofes bezorgd, en u zal hen zelfs nog meer rampen bezorgen.

"Bush, weet u waar ik ben? Ik ben temidden van de menigte moslims, ik geniet van hun zorg met God's zegeningen en deel de heilige oorlog tegen u met hen, totdat we u verslaan."

Voorts richt de Egyptenaar zich tot het het Amerikaanse volk. "U verdrinkt in illusies. Ik zeg u dat Bush en zijn bende uw bloed vergieten en uw geld verspillen in mislukte ondernemingen. De leeuw van de islam, sjeik Osama bin Laden, moge Allah hem beschermen, heeft u een fatsoenlijke uitweg geboden uit uw dilemma. Maar uw leiders, die rijkdommen willen vergaren, staan erop u gevechten in te sturen en uw zielen te doden in Irak en Afghanistan en - als Allah het wil - in uw eigen land."

Met deze "uitweg" doelt Al-Zawahri op het bestand dat Al-Qaeda-leider Osama bin Laden onlangs aanbood. Volgens de Egyptenaar hebben de Verenigde Staten het aanbod van Bin Laden om tot een wapenstilstand te komen, genegeerd.


Ayman al-Zawahri in de videoboodschap (Foto: AP)

-
Kijk hier voor de complete, Engelse tekst van de boodschap (CNN).

Joling en Gordon niet meer over de vloer

GordonGerard Joling en Gordon komen voorlopig niet meer over de vloer. De succesvolle Talpa-reeks 'Joling en Gordon over de vloer' krijgt op korte termijn geen vervolg wegens de slechte gezondheid van Gordon. De 37-jarige zanger heeft last van reumatoïde artritis.

De ziekte zou vooral opspelen in perioden van stress. Onlangs keerde Gordon halsoverkop terug naar Nederland, terwijl hij op Curaçao met zijn maatje Joling met opnamen bezig was voor hun programma. De ziekte van de zanger zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij de beslissing. Thuisgekomen oordeelde een arts dat de zanger, radio-dj en tv-presentator voorlopig rust dient te houden. Bij de televisiequiz 'Vijf Tegen Vijf' is Gordon als presentator inmiddels al voorlopig vervangen door Winston Gerschtanovitz.

VVD: 'Missie Afghanistan is een verplichting'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Jozias van AartsenDe uitzending van Nederlandse soldaten naar Afghanistan is 'een internationale verplichting' na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 in New York. Dat vindt VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen. D66 zit volgens hem 'te mopperen in de Hollandse binnenkamer' door zich tegen de missie te keren.

"In Nederland steekt nieuw provincialisme de kop op", betoogde Van Aartsen op een partijbijeenkomst in Brabant. Het nieuwe provincialisme past volgens hem niet bij een land dat altijd naar buiten gericht was. Het viel de VVD'er tegen dat zijn D66-collega's kennelijk 'geen enkele boodschap' hebben aan Kofi Annan, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Annan was vandaag in Den Haag, onder meer om te pleiten voor een Nederlandse deelname aan de missie in Afghanistan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.