Site Wilders plat na plaatsen Deense cartoons

ArchEnemy had ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenDe website van Tweede Kamerlid Geert Wilders is bezweken nadat de politicus vandaag de omstreden Deense cartoons van de islamitische profeet Mohammed op zijn website plaatste. Kort nadat het ANP het nieuws meldde, werd de website waarschijnlijk platgeDDoSt. (Update: Inmiddels lijkt de site het af en toe weer te doen).

Wilders liet weten met het publiceren van de twaalf spotprenten - die de afgelopen dagen tot veel ophef leidden onder moslims in vooral het Midden-Oosten - de makers een hart onder de riem te willen steken.

France Soir
Het dagblad France Soir heeft vandaag de twaalf spotprenten ook afgedrukt. Naar eigen zeggen om het debat die ze hebben veroorzaakt te illustreren en niet om ''nodeloos te provoceren''. De krant laat wel weten dat er voor religieuze dogma's geen plaats is in een seculiere maatschappij als de Franse.

''Ja, wij hebben het recht te spotten met God'', luidt een kop op de voorpagina van het Franse dagblad. Eronder staat een cartoon met de goden van de boeddhisten, joden, moslims en christenen zwevend op een wolk. De christelijke God zegt: ''Klaag niet, Mohammed, we zijn hier allemaal getekend.'' De twaalf omstreden cartoons staan op een binnenpagina.

De Deense premier Anders Fogh Rasmussen doet er ondertussen alles aan om de gemoederen te bedaren. Hij noemt de wereldwijde woede onder moslims alarmerend: ''Het zal veel moeite kosten om de zaken te kalmeren''.


Waar het in september mee begon: de omstreden cartoon-pagina uit Jyllands-Posten