Feyenoord loopt leeg

Roderik (Hammer20)
De transferperiode deze winter is aan haar einde gekomen vannacht. Toch is de Feyenoord-selectie versterkt met slechts vier spelers, terwijl er door de Rotterdamse club maar liefst dertien spelers verkocht zijn of op huurbasis bij een andere club spelen. Coach Erwin Koeman had graag nog een middenvelder gehad, maar deze transfer kwam niet rond.

Feyenoord heeft in de winter vier nieuwe spelers naar zich toe gehaald. Pierre van Hooijdonk kwam over van NAC Breda, nadat hij de club in de zomer van 2003 verlaten had. Ron Vlaar is overgenomen van AZ, Royston Drenthe en Diego Biseswar komen vanuit de eigen jeugd naar de A-selectie. Wel zijn dertien spelers vertrokken uit deze selectie, "Er moest iets gebeuren, want we hadden te veel spelers," aldus Koeman over het grote aantal vertrokken spelers in de Rotterdamse selectie.

De coach van de Rotterdamse club had graag nog een middenvelder in zijn selectie opgenomen. Het ging hierbij naar verluidt om de Zweed Pontus Farnerud, spelend voor het Franse RC Strasbourg. Koeman zegt hierover: "Ik had die speler er graag bij gehad, maar het is niet gelukt." Toch is de coach positief over de huidige selectie: "We gaan het nu met deze groep doen, met de toevoeging van Royston Drenthe en Diego Biseswar."

Verhuurde spelers
Timothy DerijckNAC Breda
Evander SnoNAC Breda
Danko LazovicPartizan Belgrado, Servië & Montenegro
John OwoeriWesterlo, België
Karim SaidiLecce, Italië
Cory GibbsADO Den Haag
Ferne SnoylAberdeen, Schotland
Verkochte spelers
Shinji OnoUrawa Red Diamonds, Japan
Hossam GhalyTottenham Hotspur, Engeland
Alexander ÖstlundSouthampton, Engeland
LeonardoNAC Breda
Dustley MulderRKC Waalwijk
Bruno BastoSaint-Etienne, Frankrijk