Kritische blog krijgt dreigementen van StarForce

StarForce is wel vaker in het nieuws geweest en niet altijd even positief. Veel gamers klagen over problemen die deze beveiliging teweeg brengt, vaak met gevolg dat spelen onmogelijk wordt.

Ook computer beveiligingsexperts klagen over de manier waarop StarForce zichzelf installeert op het systeem. Niet alleen verbergt het programma zichzelf voor de gebruiker, maar de architectuur van het programma zou zelfs misbruikt kunnen worden door virussen of spyware.

Blog Boing Boing plaatste afgelopen week een post waarin op de gevolgen werd ingegaan van het beveiligingssysteem StarForce. Dit was ter illustratie van een voorbeeld waarbij gamers, games met deze beveiliging boycotten. Natuurlijk zijn dit soort dingen niet nieuw in de wereld van games, maar dit was reden genoeg voor de advocaat van StarForce Inc. om te dreigen met juridische maatregelen als het bericht niet verwijderd werd.

Boing Boing weigert momenteel om ook maar iets te verwijderen en heeft vrolijk de correspondentie met StarForce aan de berichten toegevoegd. Ook andere websites melden dergelijke correspondentie van StarForce ontvangen te hebben. Of dit nou is omdat StarForce deze informatie liever niet naar buiten wil hebben of omdat deze informatie incorrect is, is niet bekend.