Voetbal: FC Twente-trainer Coolen stapt op

-AnneX- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VoetbalRini Coolen stapt op als trainer van FC Twente. Jan van Staa zal zijn taken tot aan het eind van dit seizoen overnemen. Coolen voert als reden de matige prestaties van de Tukkers aan. FC Twente staat momenteel dertiende, op slechts vier punten van de zestiende plaats.

Door de tegenvallende resultaten is de onrust in Enschede toegenomen, zowel onder supporters als in de selectie. Coolen treedt terug om een "bijdrage te leveren aan herstel", zo zei hij. Aanvankelijk zou de oefenmeester pas na 30 juni opstappen. Jan van Staa, assistent onder Coolen, neemt de rol van hoofdtrainer tot aan het eind van dit seizoen over. Erik ten Hag wordt zijn rechterhand.

Coolen was ruim anderhalf seizoen trainer in Enschede. In zijn eerste seizoen begon FC Twente zwak, maar daarna kende het een uitstekende periode, waardoor Europees voetbal nog binnen handbereik kwam. Dit seizoen kon FC Twente nooit aanspraak maken op een structurele plaats in het linkerrijtje.

Rini Coolen is de vijfde trainer in de Eredivise die dit seizoen niet afmaakt bij de club waar hij begonnen is. Eerder werden Ton Lokhoff (NAC Breda), Robert Maaskant (Willem II) en Dolf Roks (RBC Roosendaal) ontslagen bij hun clubs. Cees Lok stapte zelf op bij NEC.