Lijsttrekker Leefbaar Emmen cel in na bedreiging

Icoon PolitiekEen raadslid van de lokale partij Leefbaar Emmen is afgelopen week door de politie gearresteerd op verdenking van bedreiging van zijn ex. Volgens justitie in Assen werd bij de aanhouding van de 57-jarige Hans van Rossem tevens een vuurwerkpistool in beslag genomen. Saillant detail: de bedreigde ex vormt met Van Rossem de fractie van Leefbaar in de gemeenteraad van Emmen.

Van Rossem raakte sinds zijn entree in de politiek in 1994, destijds nog voor de SP, geregeld in opspraak. Enkele jaren geleden deed al het hardnekkige gerucht de ronde dat hij zijn partner zou mishandelen, iets dat het raadslid altijd ontkend heeft. Van Rossem en zijn ex Nellie de Graaff (49) gingen onlangs na een jarenlange relatie uit elkaar. Dit leidde overigens niet tot een scheuring in de politieke partij. Sterker, ook bij de komende verkiezingen staat het duo op de bovenste twee plaatsen van de kandidatenlijst van Leefbaar Emmen.

Burgemeester Cees Bijl liet via een woordvoerder weten de ontwikkelingen af te wachten. "Iemand is tenslotte pas schuldig als een verdenking bewezen wordt verklaard", zo verklaarde Bijl.