Gatorade Cup: Uitslag FC Groningen - PSV

Icoon Gatorade CupPSV heeft zich als derde club geplaatst voor de halve finales van de Gatorade Cup. De Eindhovenaren versloegen in het Groningse Euroborg-stadion de plaatselijke FC met 3-2. De PSV-doelpunten kwamen op naam van Philip Cocu (tweemaal) en Jefferson FarfŠn. Erik Nevland en Mark-Jan Fledderus scoorden namens FC Groningen tegen.

De elf van Guus Hiddink starten de wedstrijd voortvarend en komen al in de vijfde minuut op 0-1 door een intikker van Cocu, nadat een vrije trap wordt doorgekopt. De aanvoerder van PSV stond echter buitenspel, het doelpunt had dan ook nooit mogen tellen. Het Groningse publiek keert zich vervolgens tegen scheidsrechter Temmink, helemaal nadat hij weigert Groningen een penalty te geven als PSV'er Alex de bal op zijn arm gekopt krijgt.

PSV laat zich niet van de wijs brengen door de Groningse fans en speelt - zoals het hele seizoen al - stoÔcijns door. In de 25ste minuut komt de ploeg op 0-2 door een goal van FarfŠn. De Peruviaan schiet knap binnen na een een-twee met Alex, nadat een schot van Cocu was afgeketst. Twee minuten later maakt diezelfde Cocu zijn tweede goal, de middenvelder scoort met een knappe omhaal, opnieuw na een vrije trap. Groningen krijgt voor rust vervolgens nog enkele kansen, maar komt niet tot scoren.

Niet lang na de thee komt Groningen terug in de wedstrijd. Een fout van Lamey zorgt ervoor dat Salmon er vandoor kan gaan; hij geeft vervolgens af op de Noorse spits Nevland, die van dichtbij knap binnenschiet. Na de goal wordt Cocu wegens last aan zijn rug gewisseld, Všyrynen vervangt hem.

PSV laat Groningen in de rest van de wedstrijd steeds meer komen, hetgeen leidt tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Gomes. In de 87ste minuut wordt het nog heel erg spannend, als Fledderus na een goede pass van Florťn vanuit de lucht de aansluitingstreffer binnentikt. Een gelijkspel redden de Groningers echter niet meer. Het blijft 2-3.

PSV is hiermee de derde halvefinalist in de Gatorade Cup. Gisteren wisten AZ en Roda JC al een plek bij de laatste vier te veroveren. Morgen treffen SC Heerenveen en Ajax elkaar in Friesland en zal ook de laatste club in de halve finales bekend zijn.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!