Briatore beschuldigt Red Bull van verraad

ElmarO
Renault-teambaas Flavio Briatore uit een zware beschuldiging richting Red Bull Racing. Volgens hem heeft het team verraad gepleegd. Red Bull zou als enige Michelin-team voor de terugkeer van de bandenwissels hebben gestemd. De herinvoering van deze regel wordt over het algemeen als iets positiefs gezien voor concurrent Bridgestone.

Briatore had er tijdens de launch dit er over te zeggen: "We hebben het nieuwe kwalificatiesysteem geaccepteerd, omdat het de show ten goede zal komen. Normaal gesproken wil het winnende team niets veranderen, maar we zijn om wille van de show toch akkoord gegaan. We vonden het echter beter om de races op één set banden te rijden, maar iemand uit de Michelin-familie heeft ons verraden. De stem van Red Bull was krankzinnig. Ik ben boos en ik ben razendbenieuwd hoe het Red Bull-team dit seizoen zal presteren."

Ondanks de reglementswijziging heeft Briatore er alle vertrouwen in dat Michelin de betere band blijft. "Michelin neemt na dit seizoen afscheid van de F1 en wil graag de titel nog een laatste keer winnen. Ik weet zeker dat we dit seizoen Bridgestone kunnen verslaan", aldus Briatore.

De teams die voor de herinvoering van de bandenwissels stemden waren Ferrari, Williams, Toyota, Midland, Scuderia Toro Rosso en Red Bull Racing. Door de stem van Red Bull zou de verhouding met de Franse bandenfabrikant ook onder flinke druk staan.