Bommeldingen bij Deense krant & ambassade

Reigndear had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe kantoren van de Deense krant Jyllands-Posten in de plaatsen Aarhus en Kopenhagen zijn vanavond ontruimd geweest wegens een bommelding. Gisteren was er ook al een bommelding bij het kantoor van de krant in Aarhus. Vanavond werd er, net als gisteren, geen bom aangetroffen.

Jyllands-Posten is al enige tijd het middelpunt van een internationale rel, nadat de krant in september 2005 enkele spotprenten van de profeet Mohammed publiceerde. Vandaag belde aan het begin van de avond een man die in gebroken Engels zei dat er binnen een uur een bom zou ontploffen in een kantoor van Jyllands-posten. Vervolgens werden de kantoren in Aarhus en Kopenhagen ontruimd. De man belde vanuit een telefooncel in Aarhus, aldus Jyllands-Posten.

Syrië
Ook de Deense ambassade in Syrië heeft vandaag te maken gekregen met een bommelding. Het gebouw werd ontruimd na een anonieme telefonische bedreiging. Na een uur konden medewerkers van de ambassade weer aan hun werk, nadat ook daar geen explosieven werden aangetroffen.