Eerste nanny-opleiding van start

Nolius
Icoon OnderwijsOpvoeden is een vak. Met die gedachte is vandaag een opleiding tot professionele oppas voor kinderen gestart in Den Haag. Het is de allereerste in Nederland. Met de studie wil de stad werknemers van buitenlandse bedrijven tegemoet komen. Deze 'expats' klaagden er onlangs nog over dat de kinderopvang in Den Haag slecht is.

De Haagse wethouder Van Woensel van Economische Zaken is blij met deze primeur. "Waar vind je zoiets in dit land? Dit is toch hartstikke vernieuwend". Hij wil dat 'expats' de stad niet verlaten vanwege de slechte kinderopvang. "Dat is belangrijk, want voor hen moet het vestigingsklimaat hier goed zijn."

Het idee voor de 'nanny-opleiding' komt van de 48-jarige Constance Jacobsen uit Wassenaar. Na een verblijf in Groot-Brittannië slaagde ze er in Nederland niet in een goede nanny voor haar kinderen te vinden. "Terwijl dat in Engeland heel vanzelfsprekend is. Kinderopvangcentra zijn vaak niet flexibel genoeg voor werkende ouders en elke kwaliteitsgarantie ontbreekt."

Tijdens de opleiding krijgen de leerlingen vakken als verzorging, Engels, etiquette en welzijn, maar ze leren ook over voeding.