Heerenveen huurt spits De Vries

Roderik (Hammer20)
Mark de Vries, voorheen spelend voor Leicester City, zal het elftal van SC Heerenveen komen versterken. Na in Schotland bij Heart of Midlothian als 'goalgetter' bekend te zijn geworden, zet hij na vier jaar weer voet op Nederlandse bodem. De Vries heeft een contract bij Leicester City tot 2008, maar de Engelse club heeft aangegeven dat een definitieve overgang ook mogelijk is. Heerenveen huurt De Vries op dit moment nog voor onbepaalde tijd.

De Vries, In Nederland eerder spelend voor onder andere FC Dordrecht en Volendam, ging naar het buitenland in de zomer van 2002. Hearts haalde De Vries toen naar Schotland. In de drie seizoenen voor deze club wist hij in 72 competitiewedstrijden 29 maal een doelman te passeren. In 2005 wekte de in Paramaribo geboren spits de aandacht van Leicester City.

Heerenveen heeft met dit huurcontract weer een spits in haar elftal nadat zij twee belangrijke spitsen verloor begin deze maand. Klaas-Jan Huntelaar vertrok naar Ajax en Georgios Samaras vertrok naar het Engelse Manchester City. Henk Hoekstra, directeur van Heerenveen, liet weten: "De komst van Mark de Vries moet gezien worden als een versterking in de breedte, we hadden een aantal kandidaten op het oog om het vertrek van Huntelaar en Samaras te compenseren, maar wat wij wilden bleek op dit moment niet haalbaar."