Schoolmeisjes uit de kleren voor eindbal

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een groepje Duitse schoolmeisjes heeft een kalender met pikante foto's uitgegeven om geld in te zamelen voor een eindbal. De jongedames, in de leeftijd van 17 tot 19 jaar oud, kwamen met het idee nadat de school bekend maakte geen geld te hebben voor het jaarlijkse eindexamenbal. De kalender, die is uitgegeven in een oplage van 500 stuks, is te koop voor tien euro.

De scholieren van het gymnasium in Eitorf, een plaatsje in de buurt van Bonn, schakelden twee professionele fotografen in bij de fotosessie. "Wij zijn erg trots dat wij ons idee doorgezet hebben", zegt de 19-jarige Kim. "In het begin waren we wel zenuwachtig, maar gedurende de sessie hebben we veel lol gehad. Onze saamhorigheid is daardoor versterkt." Volgens de scholiere leverden de erotische prenten wel jaloerse reacties op van vriendjes van de amateurmodellen. "Mijn vriend zegt echter de foto's erg mooi te vinden."

De schoolleiding was minder geamuseerd. "Onze school wil liever niet met een erotische kalender in verband worden gebracht. De meisjes mogen zich wat mij betreft uitkleden, maar niet namens het Eitorfer Gymnasium", verklaarde schooldirecteur Werner Teubler tegen de media.