FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 november 2005

Patiëntenstop in enige hospitaal Bonaire

Icoon AlgemeenHet enige ziekenhuis dat aanwezig is op het eiland Bonaire voert vanaf morgen een algehele patiëntenstop in. Het ziekenhuis San Francisco heeft geen financiële middelen meer en de medisch directeur van de kliniek zegt dat op deze manier de veiligheid van de patiënten niet langer kan worden gegarandeerd.

Het ziekenhuis heeft op dit moment een tekort van anderhalf miljoen euro, waardoor de voorraden opraken. De vergoedingen die de overheid beschikbaar stelt zijn volgens het hospitaal veel te laag. Ook gaan door deze aankondiging de tien geplande operaties van volgende week niet door. Er is alleen nog financiële ruimte voor eerste hulp en voor spreekuren. De enige mogelijkheid die overblijft voor de 14.000 inwoners van Bonaire, is naar een ziekenhuis op Curaçao of Venezuela gaan.

Meldpunt voor dode vogels geopend

Icoon AlgemeenNederland heeft als, voor zover bekend, eerste land een nieuwe stap gezet in de strijd tegen de opkomende vogelgriep. Vogelbeschermingsorganisatie Sovon uit Beek, in de buurt van Nijmegen, heeft een meldpunt voor dode vogels op internet geopend.

Via de speciale site moet een mogelijke uitbraak van vogelgriep in Nederland sneller kunnen worden opgespoord. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft Sovon gevraagd om een dergelijk meldpunt op te zetten.

Bij Sovon zijn tevens honderden vogelliefhebbers al aangesloten. Zij komen ook op plekken in de natuur waar niet veel mensen komen, om aldaar vogeltellingen te doen. Zij kunnen, samen met anderen die nog nooit vogeltellingen hebben gedaan, terecht op de site. Sovon zal virologen van de Erasmus Universiteit inlichten als dode vogels worden gemeld, die mogelijk de vogelgriep hadden.

AEX op hoogste stand dit jaar gesloten

Icoon BeursSinds het begin van het jaar is de AEX-index niet zo hoog geweest als vandaag. De beurs boekte vandaag een winst van 1,1 procent, ten opzichte van de slotstand van gisteren, en sloot op 410,82 punten.

Kennelijk was de beurs van Amsterdam niet de enige die een goede week maakte, ook praktisch alle andere Europese beurzen hebben een goede week achter de rug. Alle bedrijfsresultaten deze week vielen beter uit dan verwacht en ook de macro-economische cijfers waren positief te noemen. ING en Aegon waren vandaag het meest in trek, vanwege de goede kwartaalcijfers. Ook Fortis stond in de plus. In totaal hebben meer dan tien fondsen van de AEX meer dan één procent winst geboekt. Shell verloor daarentegen het meeste: een half procent.

Lerares veroordeeld na misbruik leerling

Icoon AlgemeenEen 31-jarige lerares uit het Zuid-Duitse Regensburg is tot 2,5 jaar celstraf veroordeeld wegens misbruik van een destijds 13-jarige leerling. De getrouwde Claudia G. had de jongen en een vriendje thuis uitgenodigd, en gaf ze alcohol te drinken. Later op de avond belandde ze met de jongen in bed, en had ze seks met hem.

De vrouw zou de 13-jarige tevens liefdesbrieven hebben gestuurd. Nadat de jongen een half jaar later met het voorval naar buiten kwam werd de docente, die als uiterst betrokken en bekwaam gold, ontslagen. De rechter sprak vandaag over een ongekende onverantwoordelijkheid. G. verontschuldigde zich voor de rechtbank, en stelde dat ze naïef is geweest.

Screens en trailer Test Drive: Unlimited

Tes Drive: Unlimited is net uitgesteld naar begin volgend jaar, maar Atari blijft met meer beeldmateriaal komen. Hieronder kun je een aantal 720p screens zien en via deze link kun je een trailer downloaden van het spel. Test Drive is een soort van MMORG (Massive Multiplayer Online Racing Game) en je kunt met heleboel andere mensen tegelijk rondrijden op een eiland in Hawaii.



'Vaatdoek student bevat miljarden bacteriën'

Icoon ShockingEen vaatdoekje in een studentenhuis bevat gemiddeld 7,9 miljard bacteriën. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond voor het maandblad de Gezondheidsgids. De helft van de studenten heeft geen idee hoelang een doekje al in gebruik is. De andere helft denkt een week of zegt simpelweg 'lang'.

In het onderzoek werd van tien gezinnen, tien studentenhuizen en elf 65-plushuishoudens een vaatdoekje onder de loep genomen. Hieruit bleek dat de doekjes van studenten meer dan 2500 maal zoveel bacteriën bevatten dan die van gezinnen, die gemiddeld tot 3,1 miljoen minuscule bewoners kwamen. Bij de 65-plussers werden er vijftig miljoen geteld.

Het blijkt niet uit te maken of een vaatdoek van microvezel of badstof is, of dat een schuursponsje wordt gebruikt. Na één dag bevatten alle doeken al veel bacteriën, al maakt dat nog niet zo veel uit indien het doekje alleen wordt gebruikt voor het schoonmaken van het aanrecht. Het wassen van de doekjes op zestig graden rekent af met alle bacteriën.

Uitslagen GG Divisie Speelronde 17

Vanavond werden er acht wedstrijden gespeeld in de Gouden Gids Divisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Eindhoven – Fortuna Sittard 1-1
4. Van de Langenberg 1-0
90. Grabovac 1-1

Scheidsrechter: Slager
Geel: Van de Besselaar, Ten Rouwelaar (FC Eindhoven), Daemen (Fortuna Sittard)
Rood: Dassen (Fortuna Sittard)
===============================================
FC Volendam – Helmond Sport 3-0
4. Tuyp 1-0
70. El Gaaouiri 2-0
71. El Gaaouiri 3-0

Scheidsrechter: Van der Roest
Geel: Smeekes (Helmond Sport)
===============================================
BV Veendam – Cambuur Leeuwarden 4-1
5. Hamming 1-0
8. Karim 1-1
20. Schaken 2-1
58. Drent 3-1
60. Slor 4-1

Scheidsrechter: Koopman
Geel: Hooyboer (Cambuur Leeuwarden)
=================================================
Excelsior – Stormvogels Telstar 4-0
19. Holman 1-0
68. Slory 2-0
74. Bruins 3-0
90. Voskamp 4-0

Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Wisse, Junqueira (Stormvogels Telstar)
===============================================
FC Dordrecht – FC Emmen 1-0
77. Kras 1-0

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Geel: Van Muyen (FC Dordrecht), Prinsen, Schoenmakers (FC Emmen)
================================================
Go Ahead Eagles – AGOVV Apeldoorn 1-0
31. Knijnenburg 1-0

Scheidsrechter: Van Egmond
Geel: Kilic, El-Akchaoui (AGOVV Apeldoorn)
===============================================
Haarlem – FC Zwolle 1-0
18. Van Toor 1-0

Scheidsrechter: Heins
Geel: Axwijk (Haarlem)
===============================================
De Graafschap – FC Omniworld 7-1
6. Mihci 0-1
13. De Groot 1-1
47. De Visscher 2-1 (penalty)
53. De Visscher 3-1
58. Bus 4-1
74. De Groot 5-1
84. De Groot 6-1
90. Roelofsen 7-1

Scheidsrechter: Blom
Geel: Robbemond (De Graafschap), Viedma, Hessing (FC Omniworld)
=====================================================

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenVoor Tegen
1VVV-Venlo1636288
2Excelsior17363211
3FC Volendam17363115
4FC Emmen17323520
5FC Zwolle17312918
6FC Den Bosch16283022
7MVV17272619
8Helmond Sport17272628
9De Graafschap17252320
10BV Veendam17252219
11FC Dordrecht17242219
12Go Ahead Eagles17212327
13AGOVV Apeldoorn17203232
14Top Oss17182029
15FC Eindhoven17162529
16Stormvogels Telstar17161626
17Haarlem17151737
18Cambuur Leeuwarden17141725
19FC Omniworld17102046
20Fortuna Sittard1781640


Donderdag:
MVV – Top Oss 0-0


Topscorers:
Powel – FC Den Bosch – 16
Van Dijk – FC Emmen - 15

Duitse nieuwe coalitie bereikt akkoord

Icoon AlgemeenAngela Merkel wordt nu echt officieel de bondskanselier van Duitsland. De CDU/CSU en de SPD zijn het na weken onderhandelen eens geworden over een regeerakkoord. "Ik ben ervan overtuigd dat deze coalitie een echte kans biedt voor Duitsland", zei Merkel. "We willen meer maken van Duitsland en wij, de twee grote partijen, willen het vertrouwen van de mensen terugwinnen met dit beleid, en laten zien dat we iets kunnen doen voor ons land."

Aanstaande maandag moet de achterban van beide partijen een goedkeuring geven op partijbijeenkomsten. 18 november kan het akkoord dan worden ondertekend. Een van de punten is de BTW. Die gaat van van 16 naar 19 procent, een verhoging waar de SPD voor de verkiezingen op tegen was. Het geld wordt gebruikt voor het verlagen van werknemerspremies, zodat het aannemen van mensen goedkoper wordt voor bedrijven.

Toch was vooral de vraag hoe er 35 miljard euro bezuinigd kon worden. Dat is nodig om het financieringstekort binnen de Europese norm van drie procent te houden.

Bier als beloning voor Tsjechen

De Tsjechische voetballers kunnen een aardig feestje gaan bouwen, mochten zij zich na twee play-offwedstrijden tegen Noorwegen weten te plaatsen voor het WK in Duitsland in 2006. Een Tsjechische brouwerij heeft namelijk 160 liter bier voor elke speler in het vooruitzicht gesteld.

Die 160 liter is niet toevallig gekozen, de hoeveelheid staat gelijk aan de gemiddelde consumptie per jaar per hoofd van de bevolking in Tsjechië. Om even een vergelijking te trekken: Nederlanders drinken iets meer dan 80 liter per jaar.

Overigens werd vorig jaar ook al 160 liter bier per persoon aan het Tsjechische voetbalteam beloofd. Voorwaarde was toen dat het elftal Europees kampioen moest worden. Tsjechië werd destijds echter in de halve finale uitgeschakeld door de latere kampioen Griekenland.

De Tsjechen spelen zaterdag in Oslo. De return is woensdag in Praag.

Red Bull wil in 2008 winnen

Met Adrian Newey straks bij het team, heeft Red Bull veel vertrouwen in de toekomst. De eerste racewinst wordt door teambaas Christian Horner echter pas in 2008 verwacht.

Voor Red Bull is de komst van Adrian Newey erg belangrijk. Hoewel pas in het ontwerp voor de auto voor 2007 de hand van Newey kwan worden verwacht, krijgt hij meteen wel veel druk opgelegd. Newey moet het team helpen naar de top van de Formule 1 door te stoten. Teambaas Christian Horner hoopt dat de hereniging van Newey met David Coulthard misschien op korte termijn al succesjes gaat opleveren, maar voor de eerste racewinst verwacht Horner tot 2008 te moeten wachten.

Voor het vele geld waarmee Newey zou zijn binnengehaald, wordt door Horner ook veel verwacht: "Zijn historie spreekt voor zichzelf. Er zijn meer dan 100 Grands Prix gewonnen met zijn auto's en twaalf wereldkampioenschappen. En om zijn belang te benadrukken: sinds hij is vertrokken bij Williams heeft het team nog maar tien races gewonnen."

Man wil vliegend vliegtuig uit

Icoon BizarTwee agenten hebben net kunnen voorkomen dat een 29-jarige man de deur opende van een vliegtuig in volle vlucht. Het toestel van vliegtuigmaatschappij Brussels Airlines was net halverwege tussen Istanbul en Brussel, toen de man naar de deur liep en hem open begon te maken. De toevallig aanwezige agenten konden hem overmeesteren en de deur dichthouden.

Achteraf bleek dat de man psychisch niet helemaal in orde is. Zelf weet hij niets meer van het incident. Hij vertelde tijdens verhoor dat de stoppen bij hem regelmatig doorslaan en dat hij dan gekke dingen doet.

Café-houders boos om nieuw Brand-glas

Veel Limburgse café-houders weigeren het nieuwe glas van bierbrouwer Brand te gebruiken. De kasteleins menen dat het nieuwe glas, dat iets groter is dan het oude pijpje, hen door de strot geduwd is.

Grootste nadeel van het nieuwe glas is dat er meer bier in kan. Dat betekent dat een pijpje Brand zo'n twintig cent duurder gaat worden en de café-houders zijn bang dat zij daar door de klanten op aangekeken worden.

Jan Peters, directeur van Brand Bier, geeft aan dat er volgens hem geen sprake is van een prijsverhoging, maar van een prijsaanpassing. Toch erkent hij dat het wellicht verstandiger was geweest om beter over het nieuwe glas na te denken.


Links het oude glas, rechts het nieuwe

Donkey Kong is een dierenliefhebber!

Nintendo is een actie gestart om via een website financiële steun te verlenen aan het Animal Protection Institute. De actie heet "Where's DK? Search Event" en voor iedere deelnemer die het voor elkaar krijgt om Donkey Kong te vinden doneert Nintendo 1 US$ aan bovengenoemde organisatie. Voor deelnemers zelf is er niets te winnen, maar behalve wat tijd en moeite kost het verder ook helemaal niets.



Nieuwe platen

Op deze elfde van de elfde, de dag waarop het carnaval in het zuiden van het land weer van start gaat, voel ik mij gelukkig. Niet vanwege bijvoorbeeld de 'verklede' carnavalslui uit Bergen op Zoom die met gordijnen om hun nek de straat op gaan. Zelfs niet vanwege de nieuwe Madonna die vanaf vandaag te koop is, een album dat de afgelopen weken al flink in het (muziek)nieuws was door het gebruik van een ABBA-sample in de single Hung Up. Nee, ik ben zielsgelukkig omdat vanaf volgende week een nieuw album van een van mijn favoriete bands bij de betere platenzaken te vinden is.

Giro-schema op losse schroeven

Officieel wordt het parkoers van de Giro pas morgen bekend gemaakt. Desondanks protesteren de renners nu al tegen het houden van twee etappes op één dag.

De Italiaanse pers staat er de laatste dagen al vol mee. Het vermoedelijke rittenschema van de Giro d'Italia 2006. Alhoewel het morgen pas bekend wordt gemaakt, wordt er nu ook al bezwaar tegen gemaakt. Op de voorlaatste dag van de ronde staan volgens de pers namelijk twee ritten op het programma, een klimtijdrit en een vlakke rit richting Milaan.

Volgens de Italiaanse wielrennersbond mag dit echter niet. De president van de bond, Amedeo Colombo, vertelde: "We staan achter de UCI-regel die het verbied om halve etappes te houden in grote rondes, zeker in de laatste dagen van een wedstrijd als de Giro, aan het einde van een zware week. Het is een serieuze zaak dat zo'n voorstel niet is voorgelegd aan de verschillende belanghebbenden, en met name aan de renners, in de wielersport."

Bier als beloning voor voetballers

De Tsjechische voetballers kunnen een aardig feestje gaan bouwen, mochten zij zich na twee play-offwedstrijden tegen Noorwegen weten te plaatsen voor het WK in Duitsland in 2006. Een Tsjechische brouwerij heeft namelijk 160 liter bier voor elke speler in het vooruitzicht gesteld.

Die 160 liter is niet toevallig gekozen, de hoeveelheid staat gelijk aan de gemiddelde consumptie per jaar per hoofd van de bevolking in Tsjechië. Om even een vergelijking te trekken: Nederlanders drinken iets meer dan 80 liter per jaar.

Overigens werd vorig jaar ook al 160 liter bier per persoon aan het Tsjechische voetbalteam beloofd. Voorwaarde was toen dat het elftal Europees kampioen moest worden. Tsjechië werd destijds echter in de halve finale uitgeschakeld door de latere kampioen Griekenland.

De Tsjechen spelen zaterdag in Oslo. De return is woensdag in Praag.

[Upd] Ibrahimovic tot 2010 bij Juventus

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn contract verlengd bij Juventus tot medio 2010. Zijn oude contract bij de club uit de Italiaanse Serie A liep tot medio 2008.

De Zweedse international kwam in het begin van het seizoen 2004/2005 naar de club uit Turijn. Hij staat vaak in de basisopstelling en scoorde inmiddels al 18 doelpunten uit 45 wedstrijden voor de kampioen van Italië.

Update:
De berichten over een contractverlenging van Ibrahimovic blijken niet waar te zijn. De zaakwaarnemer van de Zweed, Mino Raiola, vertelde dat de gesprekken daarover nog niet begonnen zijn en dat de spits eerst zal afwachten wat Juventus wil bieden.

Maleisië: niet meer gamen na bedtijd

De in Maleisië gelegen stad Subang Jaya wil een avondklok voor gamers instellen om het sterk stijgende aantal verslaafden in te dammen. De plaatselijke autoriteiten willen vanaf volgend jaar internetcafés sluiten die mensen na een bepaalde tijd nog spelletjes laten spelen. Politici zijn tot deze actie gekomen nadat een zoon van een bezorgde moeder werd vermist. De jongen werd later gevonden in een internetcafé waar hij al 48 uur lang vertoefde.



Take That neemt nieuwe plaat op

'Take That' is weer bij elkaar en heeft zelfs al een nummer opgenomen. 'Today I've lost you' heet de plaat en is een remake van een nooit eerder uitgebracht nummer. Pikant detail is dat Robbie Williams niet is gevraagd om mee te doen op de singel. Waarom de 31-jarige popster niet gewenst is, is niet bekend.

Al eerder is geroepen dat de band weer bij elkaar zou komen, maar het kwam er nooit van. Take That was begin jaren '90 een succesvolle groep uit Engeland. Robbie Williams is echt de enige die daarna een succesvolle solocarrière voortzette. De bandleden Gary Barlow en Mark Owen mislukten in dat streven.

Robbie Williams stapte overigens al in 1995 uit de band. De rest van de groep stopte er pas in 1996 mee.


Take That website

EA volgt Valve met download service

Destijds was er flink wat controversie om Steam, de download service van Valve die gebruikt werd om Half-Life 2 aan de man te brengen. EA heeft er echter wel brood in gezien en is nu ook hun eigen versie gestart.

Hiermee zullen games te downloaden zijn, patches automatisch geïnstalleerd kunnen worden en blijkbaar zullen er nog andere zaken aangeboden gaan worden via deze service. Wat precies wordt helaas nog geheim gehouden. De eerste pre-load is al beschikbaar in de vorm van Battlefield 2: Special Forces.

Mario Kart DS en Mario Smash Football sites online

Nintendo heeft vandaag twee Nederlandstalige microsites geopend voor de spellen Mario Kart DS en Mario Smash Footbal.

Op de website van Mario Kart DS kun je informatie vinden over het spel zelf, de circuits, de racers en de verschillende items. Daarnaast kun je er wat informatie vinden over de WiFi-mogelijkheden van het spel en kun je filmpjes en een reclamecommercial van het spel bekijken. Je kunt de Mario Kart DS website hier vinden.

De website van Mario Smash Football bevat ook informatie over het spel zelf en de personages, stadions en items die het spel biedt. De website van dit spel kun je hier vinden.



Mario Kart DS

Wessels onderuit tegen Hrbaty

Peter Wessels is geëlimineerd op het challengertoernooi in Bratislava. Onze landgenoot verloor in de kwartfinales van de als eerste geplaatste Dominik Hrbaty.

Wessels bood de nummer twintig van de wereld goed partij, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen: 6-4, 2-6 en 4-6. Hrbaty en Wessels troffen elkaar eerder dit jaar in de kwartfinales van de Davis Cup. Toen had Dominator geen kind aan onze landgenoot, die werd gehinderd door een rugkwetsuur. Hrbaty wil in zijn woonplaats vooral ritme opdoen voor de finale van de Davis Cup tegen Kroatië, die over drie weken plaatsvindt. Met de uitschakeling van Wessels is het Oranje segment tot nul gereduceerd. Melle van Gemerden en Raemon kwamen namelijk niet door de eerste schiftingen.

Achttienjarige gekozen tot burgemeester

Hij is nog te jong om legaal een biertje te mogen drinken, maar zal binnenkort wel een heel stadje onder zijn hoede hebben. De 18-jarige Michael Sessions (foto) uit de Amerikaanse staat Michigan heeft eergisteren namelijk de burgemeestersverkiezingen in zijn thuisplaats Hillsdale gewonnen.

Sessions werd op 22 september 18 en liet zich de dag erna meteen inschrijven voor de verkiezingen. Zijn campagne in het 9.000 zielen tellende dorp financierde hij met de 700 dollar die hij 's zomers verdiend had. Dit bleek genoeg te zijn, want de scholier wist met 732 stemmen te winnen van de huidige burgemeester, die 668 stemmen kreeg.

Het is niet duidelijk of Sessions de jongste Amerikaanse burgemeester ooit is. Zeker twee andere tieners werden de afgelopen jaren gekozen tot burgemeester, maar zij waren beiden 19 en vertegenwoordigden kleinere gemeenten.

Duitse school staat zwemkledij in klas toe

Icoon OpmerkelijkLeerlingen van een Duitse basisschool in Linden werden vandaag toegestaan om zwemkleding aan te trekken, nadat het ventilatiesysteem op volle kracht bleef draaien. Zelfs met de ramen open bleef de temperatuur rond de 30 graden Celsius hangen.

Door deze enorm warme situatie heeft het personeel toegestaan dat de kinderen zwemkleding in het klaslokaal aan mochten trekken, waaronder bikini's en zwemshorts, totdat het ventilatiesysteem weer normaal zou functioneren. De Anne Frank basisschool in Linden heeft recent een hypermodern digitaal verwarmingssysteem laten installeren, maar totnogtoe zijn experts er niet in geslaagd het probleem op te lossen. Volgens de directeur van de school zijn er al problemen sinds de installatie van het systeem.

Sentry Gun

Je bent echt super gek van FPS-games (First Person Shooter), en met name dan de wapens die erin worden gebruikt. Het allerleukste wapen is nog wel de Sentry Gun en deze wil je dan nabouwen.

Dit zal zal wel de achterliggende gedachte zijn van de persoon die zijn eigen Sentry Gun gemaakt heeft. Hij is met helemaal niks begonnen omdat er niks over te vinden was. Hij heeft het hele apparaat dus zelf ontworpen en geprogrammeerd. De kwaliteit van zijn Sentry Gun is zelfs zo goed dat er iemand voor wil gaan zorgen dat ze in productie worden genomen.

Anonieme rol shorttrackers in Bormio

De Nederlandse shorttrackers hebben geen rol van betekenis gespeeld tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Bormio. Robbert-Kees Boer vestigde echter wel een record op de 1.500 meter.

Boer verbeterde met 2.16,773 zijn eigen record dat hij in november vorig jaar vestigde. Destijds deed hij 2.16,881 over de mijl. Boers nieuwe toptijd leverde echter geen ticket voor de halve eindstrijd op. Net als Niels Kerstholt en Cees Juffermans bleek de kwartfinale het eindstation. Bij de dames was er tevens geen Nederlands succes: Annita van Doorn en Maureen de Lange eindigden respectievelijk als 22e en 30e. Liesbeth Mau-Asam sneuvelde al in de series door een diskwalificatie.

Het evenement in Bormio gold als het eerste kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Volgende week volgt in Den Haag het volgende. Landen kunnen op basis van de prestaties in deze wedstrijden startplaatsen voor Turijn afdwingen. Nederlandse shorttrackers moeten bovendien nog voldoen aan de eisen van NOC*NSF.

Verdedigers Willem II verlengen contract

Frank van der Struijk en Frank van Mosselveld hebben beiden hun contract bij Willem II verlengd. Van der Struijk tekende bij tot 2009 en Van Mosselveld verlengde zijn contract tot 2008.

Beide spelers komen uit de jeugdopleiding van de Tilburgse club. De 20-jarige Van der Struijk speelde tot nu toe 31 competitiewedstrijden voor Willem II en de 21-jarige Van Mosselveld deed dat 62 maal.

Beiden kwamen dit seizoen echter nog maar weinig in actie. Van der Struijk speelde door een gebroken middenvoetsbeentje slechts drie keer en Van Mosselveld kwam ook maar drie wedstrijden in actie, dit door een ingescheurde linker enkelband.

Vrouw met hoofddoekje mag niet bestellen

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen 37-jarige inwoonster van Zwolle heeft aangifte gedaan van discriminatie, omdat ze in een horecagelegenheid geen bestelling mocht doen. Ze droeg namelijk een hoofddoekje en in de zaak was het verboden om mutsen op te hebben.

Ze wilde met een vriendin en twee vrienden een kopje koffie drinken. Toen ze de bediening aanspraken werd hen gezegd dat ze hun bestelling moest weigeren omdat ze zich niet aan de huisregels hielden. De aangeefster en haar vriendin droegen in hun beleving geen mutsen maar hoofddoekjes en voelden zich in hun geloofsovertuiging en hun eer aangetast, waarna de 37-jarige aangifte deed van discriminatie. Er zal door de politie een nader onderzoek worden ingesteld.

Bankovervaller hoeft cel niet in

Icoon OpmerkelijkDe rechtbank in Roermond heeft beslist dat een 60-jarige bankovervaller niet de cel in hoeft. De man zou zijn daad uit wanhoop hebben gepleegd, omdat hij twee rekeningen niet kon betalen.

De overval vond plaats in Maasbree bij Venlo, in mei dit jaar. De man bedreigde een bank met een nepbom en eiste tienduizend euro. De politie sloeg groot alarm, omdat gedacht werd dat de overvaller een bekende Duitse crimineel was. Door de vijf uur durende belegering, waarbij veel gewapende politie aanwezig was, durfde de man niet naar buiten.

De man had in de bank vijf euro achtergelaten, omdat hij de shag van iemand anders had opgerookt. Besloten is dat de man een voorwaardelijke straf opgelegd krijgt.

Buren van Hirsi Ali naar rechter wegens overlast

Aka-Zigor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekDe buren van Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zijn niet blij met haar komst in hun straat. Ze zouden te veel last hebben van lawaai dat bewakers produceren als zij met de auto het VVD-Kamerlid ophalen of afzetten. Ook zouden ze last hebben van de bewakingscamera's. Ze spannen daarom een kort geding aan tegen de staat.

De staat huurt een modern appartement in het centrum van Den Haag voor Hirsi Ali, omdat ze geklaagd had over haar vorige onderduikadres, een aantal kamers op een marinecomplex in Amsterdam. De buren, verenigd in een Vereniging van Eigenaren, willen geen commentaar geven, evenals de landsadvocaat. Het geding dient op 25 november in Den Haag.

Utrechtse moord na bijna 20 jaar opgelost

Icoon Misdaad De moord op de 11-jarige Arthur Ghurahoo in 1986 is opgelost. Dat maakten de Utrechtse politie en het Openbaar Ministerie vandaag bekend. De moordenaar is een 54-jarige man uit Maarssen. Hij pleegde eerder dit jaar zelfmoord.

Op zondag 4 mei 1986 wordt het dode lichaam van Arthur Ghurahoo 's avonds in een greppel aan de Marsdijk bij Fort Vechten aangetroffen. Hij blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gebracht en seksueel te zijn misbruikt. In het onderzoek dat volgt worden nog vijf andere zedendelicten betrokken. Helaas wordt het moordonderzoek na twee jaar zonder resultaat stilgelegd.

In mei 2000 houdt een zogenaamd cold case-team de zaak opnieuw tegen het licht. Dankzij nieuwe technieken lukt het om een DNA-profiel uit een daderspoor te verkrijgen. De politie zet alles op alles om de dader te vinden. Het OM weet verjaring van de moord te voorkomen. Hierdoor kan de dader van het misdrijf tot 4 mei 2022 worden vervolgd. De familie Ghurahoo looft een beloning van 150.000 euro uit voor de 'gouden tip'. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedt uitgebreid aandacht aan de zaak.

Op 28 juli van dit jaar houdt de politie een 54-jarige inwoner van Maarssen aan. Hij wordt verdacht van een zedendelict. Op 1 augustus wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris in Utrecht. Deze stelt hem hangende het onderzoek op vrije voeten. Later die dag berooft de man zichzelf van het leven door op het traject Utrecht - Amsterdam voor een trein te springen.

De Utrechtse politie brengt de man naar aanleiding van de zelfmoord in verband met de inmiddels negentien jaar oude moordzaak. Hij past op een aantal punten in het daderprofiel. De recherche stelt twaalf dagen later op de plaats van de zelfdoding sporen veilig. Het daaruit verkregen DNA-profiel blijkt overeen te komen met dat van de vermoedelijke moordenaar van Arthur Ghurahoo.

Arthur Ghurahoo
Arthur Ghurahoo

Derksen blijft in spoor Woods

De golfer Robert-Jan Derksen heeft ook een goede tweede ronde gelopen op het Champions-toernooi van Sjanghai. Derksen staat nu gedeeld vijfde op 135 slagen door een ronde van 70 slagen..

Hij staat nu één slag achter op de aanvoerder van de wereldranglijst, Tiger Woods. De Amerikaan sloeg wel op de laatste hole zijn bal in het water en eindigde op 69 slagen. Hij staat nog wel twee slagen achter op de twee Engelse koplopers, David Howell en Nick Dougherty.

Maarten Lafeber deed het in zijn tweede ronde iets beter dan in zijn eerste. Hij sloeg namelijk 71 slagen ten opzichte van de 72 slagen van de eerste ronde. Hij staat nu gedeeld 39e.

Het Champions-toernooi is nieuw dit jaar. Aan dit toernooi doen maar 72 deelnemers mee. Deze worden geselecteerd uit de top-50 van de wereldranglijst en de overige uit winnaars van diverse toernooien.

Releasedate Championship Manager voor PSP

De eerste voetbalmanager voor op de PSP heeft een releasedatum gekregen. De release van Championship Manager op 9 december is helaas net te laat voor Sinterklaas, maar ruim op tijd voor de kerst.

Championship Manager voor de PSP maakt gebruik van een 2D wedstrijd engine. Er zijn 55 verschillende leagues speelbaar van de twaalf top voetbal-landen van over de gehele wereld. Tevens bevat het spel een Quick- en een Challange-modus. In het spel kun je ruim 25.000 spelers terug vinden en het zal mogelijk zijn om toekomstige transfergegevens te downloaden.

Wil je meer informatie over de game, dan kun je daarvoor terecht op de website van het spel. Hieronder kun je een aantal nieuwe screens van het spel bekijken.






Win 1.000.000 met ROSE Online

Tussen januari en november 2006 is het in de populaire MMORPG ROSE Online mogelijk om verschillende prijzen te winnen waaronder een hoofdprijs van 1.000.000 euro. Dat maakte ontwikkelaar GamesRouter vandaag bekend op de G-star Gameshow in Seoul, Korea.

Om een van de gelukkige winnaars te zijn zul je sterke monsters moeten verslaan. Deze kunnen dan bronzen, zilveren of gouden kaartjes laten vallen. Bronzen kaartjes leveren gratis ROSE merchandise en extra speeltijd op. Met zilveren kaartjes kun je prijzen winnen als iPods en MP3 spelers en met de zeldzaamste gouden kaartjes kun je meedoen aan het toernooi eind dat jaar. Dit toernooi heeft als hoofdprijs 1.000.000 euro, maar de deelnemers die deze prijs mislopen krijgen echter ook flinke prijzen.

Vinders van de gouden kaartjes zullen gratis naar een geheime locatie gebracht worden waar ze in een live toernooi strijden om de hoofdprijs.



Tijger trekt in circus arm vrouw eraf

Darkdust had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkToen een circusmedewerkster probeerde een tijger te aaien, greep het dier haar hand en rukte op die manier haar hele arm eraf. Het voorval speelde zich af in het Circo Atlas, dat bij de Portugese hoofdstad Lissabon is gelegen. De toestand van de 24-jarige Roemeense vrouw is inmiddels stabiel.

De afgerukte arm werd uit de kooi van de tijger gehaald, terwijl de tijger op afstand werd gehouden door middel van een brandblusapparaat. Ze hadden de ledemaat daarop op ijs gezet. Het was de bedoeling van haar collega's dat de arm later weer aan haar kon worden aangehecht. Dat bleek in het ziekenhuis niet tot de mogelijkheden te behoren.

[Upd] 'Monteiro 2e coureur Midland'

Tiago Monteiro lijkt de beste kans te hebben om komend seizoen naast Christijan Albers bij Midland te rijden. Volgens de Portugese krant Record is het eenjarig contract voor 2006 al getekend.

Na afgelopen seizoen zich te hebben getoond als zeer betrouwbare coureur, bleef Monteiro constant in de running voor een zitje bij Midland. Volgens de Portugese pers heeft hij nu dankzij de financiële steun van het Portugese staatsoliebedrijf Galp het contract ook daadwerkelijk binnen. Het contract zou afgelopen week in Lissabon zijn getekend.

Daarmee zou Midland het volledige team voor 2006 rond hebben. Met Albers, Monteiro en Pastorelli heeft het team dan drie coureurs binnengehaald, die betalen voor hun plaatsje in het team.

Update:
Het team van Midland heeft deze geruchten inmiddels ontkend: “We hebben een optie op Tiago en de onderhandelingen gaan de goede kant op. Maar er is nog niks getekend, onder meer omdat we ook nog met andere coureurs praten.”

Er gaan ook geruchten dat Alexander Wurz, Anthony Davidson en Franck Montgany in december voor het team gaan testen.

Update vrijdag 15:19u:

Monteiro heeft nu ook zelf aangekondigd dat hij voor volgend jaar getekend heeft bij Midland F1. "Ik heb een contract getekend en dat zal binnenkort bekend worden gemaakt door het team," aldus de Portugees. "Ons doel is om meer en regelmatiger punten te gaan scoren dan vorig jaar."

MS Saga: A New Dawn screens

Uitgever Bandai kondigde vandaag aan dat de website van MS Saga: A New Dawn, een turn-based RPG die zich in een science fiction wereld afspeelt, binnenkort online gaat. Je kunt de website hier vinden. Om de komst van de website te vieren heeft Bandai ook een aantal nieuwe screens vrijgegeven die je hieronder kunt bekijken.

MS Saga: A New Dawn biedt een onbekende wereld, een originele storyline en meer dan driehonderd vijanden. Het spel staat gepland voor een release in februari 2006.








Ritsma zonder eigen coach tijdens WB-races

Tijdens de wedstrijden om de wereldbeker in Calgary en Salt Lake City zal Rintje Ritsma het zonder zijn coach, Jillert Anema, moeten doen. Anema heeft namelijk geen toestemming van de KNSB gekregen om tijdens deze wedstrijden op het ijs te staan.

De voorkeur van de Nederlandse schaatsbond ging namelijk uit naar coaches van grote ploegen zoals TVM, PostcodeLoterij en Telfort, want tijdens een WB-wedstrijd kan de KNSB maar een beperkt aantal coaches afvaardigen. Een geluk voor Ritsma is dat hij het toch niet helemaal alleen hoeft te doen, want tijdens de wedstrijden in het Canadese Calgary zal hij bijgestaan worden door Wopke de Vegt. Deze coach, die ook nog Moniek Kleinsman, Marja Vis en Paulien van Deutekom begeleidt, zal de schaatser uit Lemmer voorzien van aanwijzingen tijdens zijn wedstrijden.

Marcouch zei hetzelfde als Pastors

Icoon PolitiekDe woordvoerder van de Marokkaanse organisatie die aangifte deed van discriminatie, belediging en opruiing tegen de Rotterdamse ex-wethouder Marco Pastors, heeft een jaar geleden zelf soortgelijke uitspraken gedaan.

In het tv-programma Rondom Tien, van november 2004, zei Ahmed Marcouch van de Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (Ummao) over moslimjongeren: "Deze jongeren plegen bij wijze van spreken een overval, en rechtvaardigen dit vanuit de islam". Ook zei hij dat sommige jongeren hier hun gang denken te kunnen gaan omdat deze samenleving 'niet islamitisch' is.

Ummao diende een aanklacht in tegen Pastors vanwege zijn opmerking in een parochieblaadje dat 'criminele moslims hun wangedrag vaak rechtvaardigen vanuit religie'. Marcouch noemde Pastors' woorden 'islamofoob en buitengewoon grievend'. Door een motie van wantrouwen van GroenLinks, die met een krappe meerderheid is aangenomen, stuurde de Rotterdamse gemeenteraad Pastors deze week naar huis.

Marcouch ziet geen aanleiding de aangifte in te trekken. "Dit zijn twee verschillende uitspraken," meent hij. "Ik had het over extremistische moslims en Pastors scheert alle moslims over één kam. Eigenlijk zegt hij: als er geen moslims zijn, dan is er geen criminaliteit. Dat kun je niet maken in een functie als stadsbestuurder."

Ook fractievoorzitter Orhan Kaya van GroenLinks Rotterdam, die de motie tegen Pastors indiende, blijft erbij 'dat een wethouder niet keer op keer mag provoceren'.

Ook Vieri haakt af bij Italië

De bondscoach van Italië, Marcello Lippi, kreeg vandaag opnieuw een tegenslag te verwerken in aanloop naar de oefeninternland tegen Nederland van morgen. Christian Vieri heeft met een blessure af moeten haken.

De aanvaller van AC Milan liep tijdens de training van gisteren een lichte blessure aan zijn linkerknie op. Vieri is niet de enige speler die afviel voor de Squadra Azzura. Ook keeper Angelo Peruzzi en aanvaller Franceso Totti verlieten het Italiaanse kamp al vroegtijdig.

Verder maakte de Italiaanse bondscoach zijn basiselftal gisteren bekend. Abbiati zal in de goal starten en voor hem staan Zambrotta, Nesta, Cannavaro en Grosso. Het middenveld zal gevormd worden door drie spelers, namelijk Camoranesi, Pirlo en Gattuso. De twee spitsen die in de basis zullen starten zijn Toni en Gilardino, en vlak daarachter speelt Del Piero.

Milosevic opnieuw ziek tijdens proces

Icoon AlgemeenSlobodan Milosevic, de voormalige Joegoslavische leider, is vrijdag door ziekte opnieuw niet op de zitting van het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag verschenen. Volgens rechter Robinson zal het proces naar verwachting dinsdag weer worden hervat.

Slobodan MilosevicDe oud-leider wordt beschuldigd van samenzweringen die volkerenmoord, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden ten doel hadden gesteld. Al sinds 12 februari 2002 is het proces tegen de 64-jarige Milosevic 20 keer stil komen te liggen, inmiddels ligt het dus voor de 21e keer stil.

Milosevic verdedigt zichzelf en lijdt aan hoge bloeddruk, uitputtingsverschijnselen en grieperigheid. De rechter oordeelde dat het proces, om de gezondheid van de beklaagde te ontzien, inmiddels met slechts drie zittingsdagen per week mag worden gevoerd.

Demonstranten opgepakt in Den Haag

dragems had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieIn Den Haag zijn vanochtend circa 76 personen aangehouden, die een demonstratie hielden bij het Ethiopisch consulaat aan de Dr. Kuyperstraat. Een woordvoerder van de politie verklaarde dat de emoties tijdens het protest tegen de mensenrechtenschendingen in Ethiopië hoog opliepen.

Volgens de politie hebben de demonstranten ook dranghekken van de straat gepakt om er vervolgens mee te gaan gooien. De woordvoerder voegt eraan toe dat ze de indruk wekten dat ze mogelijk het gebouw wilden gaan bestormen. Toen de politie de demonstranten verzocht om weg te gaan, luisterden ze niet. Daarop zijn de mensen aangehouden. Het is nog niet duidelijk hoe lang de actievoerders vast zullen blijven zitten. Enkele politieagenten raakten gewond bij het begeleiden van de demonstratie.

Eltink langer bij Rabobank

Theo Eltink heeft zijn contract bij Rabobank met twee seizoenen verlengd tot en met 2007. De 23-jarige Eltink rijdt al sinds 1997 voor de bankiersformatie.

Eltink heeft net zijn eerste profseizoen erop zitten. De jeugdige coureur viel vooral op in de Ronde van Italië, waar hij als 29e en beste Nederlander eindigde, op ruim een uur van winnaar Paolo Savoldelli. Eltink begint in 2006 aan zijn tiende seizoen bij Rabobank. In 1997 begon hij bij de juniorenploeg van Frans Maassen. Naast zijn optreden in de Giro zette Eltink ook goede prestaties neer in de Ronde van Duitsland (25e) en Giro dell’Emillia (13e).

Vier wedstrijden schorsing voor Seedorf

Stefano Seedorf heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een schorsing gekregen van vijf wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De aanvaller kreeg de straf wegens het geven van een elleboogstoot aan een tegenstander in de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen Roda JC op 30 oktober.

De tuchtcommissie verzwaarde het strafvoorstel zelfs iets. De aanklager betaald voetbal wilde Seedorf namelijk vier wedstrijden uitsluiten. De overtreding kwam bij de tuchtcommissie terecht, omdat de speler niet akkoord ging met de schikking van de aanklager.

Seedorf kan nog tot 16 november in beroep gaan tegen de straf.

iSkin komt met lammetjes leren PSP-hoesje

iSkin heeft vandaag aangekondigd dat hun nieuwe iSkin neo nu te koop is voor iedereen. Deze extra bescherming voor je PSP is gemaakt van vers lammetjes leer voor optimale kwaliteit en zachtheid.



De iSkin neo heeft een kickstand mode waardoor je je PSP rechtop op tafel kunt zetten voor het kijken van bijvoorbeeld een film. Daarnaast kun je er een extra UMD in opslaan en biedt hij ruimte voor twee memory cards. Uiteraard kun je zonder moeite de UMD's verwisselen en zit de neo niet in de weg als je een spelletje aan het doen bent.


Al dit leuks komt natuurlijk niet zonder prijskaartje, want je bent maar liefst $49,99 kwijt. Mocht je er toch eentje willen, dan kun je hem hier bestellen.

Buttplug

Het is weer vrijdag, dus er mag weer een Buttplug uitgedeeld worden aan de grootste "pain in the ass" deze week. Het was nog een spannende strijd met Rita Verdonk, maar toch absoluut de grootste ergernis was voor mij deze week Job Cohen, de burgemeester van Amsterdam.

Normaal gesproken is Cohen toch redelijk te pruimen, maar de spandoekenactie van deze week, vond ik echt waardeloos, helemaal in het licht van eerdere uitspraken van Cohen.

Een klein citaatje uit de toespraak van Cohen op 3 november 2004:

quote:
Ja, dames en heren, en dan is de boel bij elkaar houden ook nog eens een keer grenzen stellen en die ook duidelijk markeren. Keer op keer uitleggen dat we in Nederland en in Amsterdam in een rechtsstaat leven waar de vrijheden die in onze Grondwet zijn neergelegd (de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijheid van onderwijs om een paar belangrijke vrijheden te noemen) voor eenieder gelden - ja, maar dan ook echt voor iedereen. Gisteren op de Dam heb ik dat met betrekking tot de vrijheid van meningsuiting nog eens benadrukt.
Dat lijkt duidelijke taal van Cohen, maar gisteren maakte Cohen bekend dat hij aan hoofdofficier van justitie Leo de Wit gaat vragen, om de krakers die spandoeken hebben opgehangen met beledigende teksten tegen minister Rita Verdonk, voor de rechter te brengen. Tja, dat is wel erg tegenstrijdig en wat mij betreft heeft Cohen de Buttplug hiermee glansrijk verdiend.

Dus beste Job, veel plezier met je Buttplug! De Fok!weblogcrew heeft hem, na intensief gebruik deze week, weer keurig voor je opgepoetst.

Twee op drie helpt ouders met internet

TripleM had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon InternetUit onderzoek is gebleken dat meer dan twee op de drie Nederlandse jongeren hun ouders helpen met het internet. Zij vinden dit ook helemaal niet erg, en begrijpen dat ouders en leerkrachten het niet allemaal zo snel meekrijgen als zij dat doen. 25 procent van de jongeren vindt echter dat hun ouders het wel alleen af kunnen. Dit kwam naar voren uit een enquête die onder meer dan dertienduizend leden van Sugababes.nl en Superdudes.nl is gehouden. De deelnemers varieerden in leeftijd van dertien tot 24 jaar.

Ongeveer één op de twee jongeren zit wel eens samen met zijn ouders te internetten. Meestal helpt de zoon of dochter met serieuze zaken zoals internetbankieren. Dertien procent gebruikt het internet daarentegen alleen ter ontspanning, als zijn of haar ouders erbij zitten.

Veel jongeren zouden hun kinderen vrijheid geven wat betreft het internet. Ook vinden velen privacy belangrijk. De toekomstige ouders zouden naar eigen zeggen hun kinderen leren voorzichtig om te springen met het geven van persoonlijke gegevens.

Minder dan de helft van de jeugdige internetpopulatie in de leeftijd 13-15 wordt begeleid door hun ouders met het internet. Zeven op de tien daarvan vindt het beste aspect van die begeleiding privacy. In de leeftijdscategorie 16-19 wordt nog maar één op de drie begeleid, en bij jongeren met een leeftijd tussen 19 en 24 jaar is dat slechts één op de vier.

Atkinson naar halve finales in Monte Carlo

Vanessa Atkinson heeft zich in de Monte Carlo Squash Classic weten te plaatsen voor de halve finales. De Nederlandse squashster versloeg de Francaise Isabelle Stoehr met 9-2, 9-0, 9-2.

De Nederlandse Annelize Naudé wist niet door te dringen tot de laatste vier. Met 0-9, 3-9, 9-4 en 1-9 verloor ze van de Engelse Tania Bailey. De als eerste geplaatste Atkinson zal het nu in de halve finale moeten opnemen tegen Bailey.

Adventure Culpa Innata aangekondigd

In 2047 is de World Union een feit. Op enkele Rogue States na is de wereld verenigd in een vredige maatschappij. Eén volk, één doel, geen landen, geen oorlog, geen ziektes. Toch is het niet zo'n paradijs als het lijkt, want alleen de allerslimste, gezondste en rijkste mensen worden waardig genoeg geacht om in de Union te mogen leven.

Een World Union-burger wordt vermoord in Rusland, een van de overgebleven Rogue States. Tegelijkertijd overlijdt een belangrijke professor in een grensgebied. Peace Officer Phoenix Wallis wordt op onderzoek gestuurd. Zij ontdekt dat er onder het oppervlak van de World Union een heel andere wereld bestaat. Ze zal haar wereldvisie grondig moeten herzien.




Dat is in het kort het verhaal achter Culpa Innata (vrij vertaald: erfzonde). Het Turkse multi-media bedrijf Momentum belooft dat Culpa Innata een non-lineair, storydriven point'n'click third-person adventure wordt met een dynamische camera en opmerkelijke gezichtsanimaties. Er is interactie met meer dan vijftig personages en de uitdagende puzzels variëren van logische puzzels tot 'hi-tech gadget manipulation' en van dialoogkeuzes tot inventaris-combinatiepuzzels. Het spel kent diverse vertakkingen en eindes waardoor de herspeelbaarheid erg groot zal zijn.

Thomas Acda vervangt Edens in 'DWHN'

Thomas Acda zal aankomende zaterdag eenmalig de plaats innemen van Harm Edens in het televisieprogramma Dit was het nieuws. Harm Edens heeft een zware longontsteking en kan het programma daardoor niet presenteren. Zaterdag is de eerste uitzending van het nieuwe seizoen.

Acda is geen onbekende bij Dit was het nieuws. Vanaf de eerste uitzending in 1996 tot begin 2000 was hij, samen met Raoul Heertje, vast panellid. Daarna is hij ook nog eens langsgeweest als gast in het programma.

Harm Edens en Thomas Acda
Harm Edens en Thomas Acda

Jongen (15) maandenlang geterroriseerd

Icoon MisdaadEen vijftienjarige jongen uit Den Bosch werd maandenlang door een groep jongeren uit zijn stad mishandeld en gemolesteerd. Het betrof dertien jongeren die overdag zijn woning binnendrongen, hem mishandelden, en zijn bezittingen stalen of vernielden. Tevens is de alleenstaande vader met wie de jongen woont een keer mishandeld.

Deze gebeurtenissen hielden maandenlang aan. Aanvankelijk hield het slachtoffer zijn mond dicht uit angst dat ze hem nog verder in elkaar zouden slaan. Er werden pas aangiftes gedaan nadat signalen de politie hadden bereikt dat er iets mis was.

Een woordvoerder van de politie heeft gemeld dat de verdachten, die veertien tot twintig jaar oud waren, zijn opgepakt. Ook zijn er vier plaatsgenoten aangehouden die waarschijnlijk verantwoordelijk waren voor de heling van de gestolen goederen.

Producer Final Fantasy X aan het woord

De producer van Final Fantasy X, Yoshinori Kitase , heeft in een interview met het Japanse Famitsu PS2 een aantal uitspraken gedaan over onder andere de Revolution controller en over de game FFVII: Dirge of Cerberus.

We beginnen echter met een update over Crisis Core: Final Fantasy VII. Deze PSP game is nog niet in dergelijke staat van ontwikkeling dat er beelden getoond kunnen worden. Wel is het verhaal zo goed als af.

Dirge of Cerberus zal een easy mode kennen en als de ontwikkeling van deze game klaar is wil Kitase zich gaan richten op de next-gen consoles. Welke console dat is, is niet bekend. Wel zal Kitase in ieder geval verantwoordelijk zijn voor alle Final Fantasies op de PS3.

De Revolution controller vindt Kitase 'interessant', maar er is niet bekend of hij ook al ideeën heeft om ze te gaan gebruiken.

GroenLinks: Wie kan werken moét werken

PolitiekVandaag presenteert GroenLinks het manifest 'Vrijheid eerlijk delen'. Hierin staat onder meer dat iedereen die kan werken, binnen één jaar aan het werk moet zijn. Volgens fractieleider Femke Halsema is er ''ontzettend veel werk dat nu niet gedaan wordt''. Wie niet meedoet, verspeelt zijn uitkering.

De nota is samengesteld door Halsema en Ineke van Gent. Ze staan voor een ingrijpende modernisering van het arbeidsbestel. ''Het huidige systeem heeft geleid tot een krachteloze verzorgingsstaat die mensen afschrijft en in passiviteit duwt'', aldus de twee.

Opvallende punten uit de notitie zijn: verkorting van de duur van de WW, toelating van tijdelijke arbeidsmigranten, vervanging van de bijstand door een 'participatiecontract' tegen het minimumloon, meer rechten voor flexwerkers en jongeren maar minder voor oudere werknemers en versoepeling van het ontslagrecht. Daar staat tegenover dat de opstellers vinden dat de overheid verplicht is kansarme werklozen tegen het minimumloon aan het werk te zetten als klusjesman, schoonmaker of oppas. ''Baanzekerheid wordt ingewisseld voor werkzekerheid'', is het motto.

Verder wil GroenLinks een einde aan de situatie dat de WW-uitkeringen nu voor meer dan 50% naar mannen tussen de 55 en 64 jaar gaan. Daardoor komen kansarme groepen als migranten of jongeren namelijk in de kou te staan. Welgestelde 65-plussers zouden moeten gaan meebetalen aan de AOW. De hoogte van de AOW moet afhankelijk worden van het aantal gewerkte arbeidsjaren. Hooggeschoolde werknemers beginnen later met werken en moeten dus ook langer doorwerken. Daarom is GroenLinks geen voorstander van een uniforme verhoging van de pensioenleeftijd.

Verder wil GroenLinks deels af van zaken als levensloopregelingen, pensioenaftrek en de aftrek van de hypotheekrente, omdat mensen met een hoog inkomen daarvan het meest profiteren.

-
Manifest 'Vrijheid eerlijk delen''.

Conan komt terug

'Conan the Barbarian' wordt dankzij ontwikkelaar THQ een nieuwe gamefranchise. De Amerikaanse ontwikkelstudio gaat games rond de barbaar uitgeven voor PC en next-gen consoles.

Volgens Fredrik Malmberg, licensing chief bij Paradox staat THQ garant voor "an interactive experience worthy of a truly legendary character. Developing next-gen console games is a huge commitment and we're happy to be working with one of the strongest companies in the video game industry."

Germaine Gioia, vice-president Licensing bij THQ, voegde daar aan toe dat de epische avonturen en prachtige omgevingen in het Conan-universum, gecombineerd met next-gen video game technologie een nieuw hoofdstuk toe zullen voegen aan Conans rijke verleden. Conan fans wereldwijd kunnen uren spannend vermaak tegemoetzien.

Conan is een verzinsel van Robert E. Howard in 1930. Naast boeken verschenen er ook diverse films en games rond Conan.

Toyota bevestigt Bridgestone

De geruchten waren er al lange tijd, maar vanmorgen heeft Toyota eindelijk bevestigt dat het team de komende jaren op Bridgestone banden zal gaan racen. Bridgestone zal komend seizoen behalve Toyota ook Williams, Ferrari, Midland en waarschijnlijk ook Squadra Torro Rosso voorzien van banden

Toyota Motorsport directeur Tsutomu Tomita liet het volgende weten: "Ik ben blij dat we met Bridgestone kunnen gaan samenwerken. Ik ben er van overtuigd dat we een goede samenwerking zullen hebben waar we beide de vruchten van zullen plukken. Na een succesvol seizoen in 2005 zijn we er op gebrand het komend seizoen nog beter te doen en we denken dat Bridgestone de ideale partner zal zijn om in deze technische sport vooruit te komen."

Audina, Yie uitgeschakeld in China

Yao Yie en Mia Audina zijn er beiden niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de halve finales van het Chinese Open.

Yie moest in haar geboorteland aantreden tegen de Chinese Ning Zhang, de Olympische kampioene van Athene. Yie bood goed weerwerk, maar moest met 4-11, 11-5 en 8-11 haar meerdere erkennen in Zhang. Vooral in de tweede game dwong Yie haar illustere opponente vaak tot fouten. Audina kon tegen Xingfang Xi niet veel uitrichten. Ze verloor met 4-11 en 5-11 van de huidige wereldkampioene. Audina maakte teveel fouten om Xi in het nauw te brengen.

Boek: John Twelve Hawks - De Reiziger

De Donkere Toren ontmoet The Matrix, met een snufje 1984

Het net gonst van de geruchten. Wie gaat er schuil achter de geheimzinnige schrijver John Twelve Hawks, die zijn identiteit angstvallig verborgen houdt. Is het Dan Brown? Is het Stephen King? Is het een collectief van schrijvers? Dat mysterie hoort allemaal bij de enorme bombarie waarmee het eerste boek van de trilogie wordt gelanceerd. De website maakt het er allemaal niet duidelijker op.


Veel agenten getuige diefstal brommeronderdelen

Domme criminelenIn Krommenie probeerde deze week een 16-jarige jongen samen met zijn vader (42) om onderdelen van een brommer af te jatten. De daders, afkomstig uit Santpoort-Noord, faalden hierin jammerlijk omdat er 20 ooggetuigen bij stonden. Zeer bruikbare getuigen, want allen agenten in burger.

Ontkennen had voor het duo dan ook weinig zin. Ze gaven toe dat ze de onderdelen van de brommer mee wilden nemen voor eigen gebruik. Na verhoor werden ze heengezonden. De 20 agenten deden in de directe omgeving van de misdaad een cursus observatietechniek. Volgens een woordvoerder van de politie Zaanstreek-Waterland vonden ze het een zeer geslaagde cursusdag.

Maandelijkse hardwareverkopen USA

Op dezelfde dag als de wekelijkse verkopen in Japan hebben we voor jullie de maandelijkse verkopen van Amerika. Het gaat hier om de maand oktober:

ConsoleAantal
Playstation 2252.000
Xbox110.000
GameCube102.000
GBAca. 208.000
Nintendo DSca. 136.000
PSPOnbekend

Net als vorige maand zijn er helaas geen PSP cijfers bekend. We kunnen jullie echter wel melden dat de PSP in september 146.000 eenheden verkocht. Waarom die cijfers later komen is onbekend. De Xbox en Cube sales liggen erg dicht bij elkaar, dit komt mede door een afnemende interesse in de Xbox in verband met de launch van de 360 over enkele weken.

Hersenschudding door Happy Slapping

In Amsterdam heeft een vrouw aan 'Happy Slapping' een hersenschudding overgehouden. Ze werd door een jongen op straat aangesproken en in haar gezicht gemept. In eerste instantie dacht ze dat het om een beroving ging. Toen de dader echter gepakt was, bekende hij dat het een vorm van Happy Slapping was.

Happy Slapping komt oorspronkelijk uit Engeland. Willekeurige mensen worden op straat door iemand aangesproken, met een mobiele telefoon gefilmd en dan in hun gezicht geslagen; vaak worden de filmpjes op internet gezet en/of aan vrienden doorgestuurd. Ook in Amsterdam was er sprake van vrienden van de dader die de klap die hij uitdeelde filmden.

Anderlecht uit Belgische beker geknikkerd

Anderlecht is er niet in geslaagd de laatste zestien te bereiken van het toernooi om de Belgische voetbalbeker. De Brusselse ploeg verloor donderdagavond voor eigen publiek op strafschoppen van Verbroedering Geel, die laatste staat in de tweede klasse.

Anderlecht wist maar mondjesmaat kansen te creeëren in zowel de reguliere speeltijd als in de verlenging. In de verlenging was het Geel dat de eerste kans kreeg. Even later was het Jestrovic die dé kans kreeg op de 1-0, hij schoot de bal op doelman Koen Schurmans.

In de penaltyreeks werden de eerste tien strafschoppen allen gescoord. Toité faalde toen tegen Schurmans. Robin Peeters velde het lot daarna over Paars-Wit, hij schoot zijn penalty raak en stuurde daarmee Anderlecht naar huis.

Nu al nieuwe grasmat Euroborg

De grasmat in het Euroborg Stadion, de nieuwe thuishaven van FC Groningen, is nu al aan vervanging toe. Er zouden sommige plekken zijn aan de zuidkant die het spelen van meerdere wedstrijden niet zouden overleven.

In overleg met FC Groningen heeft bouwcombinatie Euroborg, dat het stadion gebouwd heeft, besloten de slechte delen van de mat te gaan vervangen. De reparatie zou voor de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion, op 13 januari 2006 tegen SC Heerenveen, klaar moeten zijn.

De probleemstukken bevinden zich vooral aan de zuidzijde van het stadion, de grasmat krijgt daar te weinig zon door de schaduw van het dak. Datzelfde dak zorgt er ook voor de mat op sommige plaatsen te weinig lucht krijgt. Men probeert met een aantal ventilatoren toch voldoende lucht op die plaatsen te krijgen. In andere stadions is dit opgelost bij de bouw van de tribunes daarachter grote luxaflex te plaatsen die als er geen wedstrijd is de wind doorlaten. PSV heeft dit bijvoorbeeld gedaan in de hoeken van het Philips-stadion.

Zege Mauresmo, Clijsters uitgeschakeld

Amelie Mauresmo heeft zich als laatste gekwalificeerd voor de halve finales van de WTA Tour Championships. De Française rekende eenvoudig af met Elena Dementieva: 6-2 en 6-3. Daardoor is Kim Clijsters nu uitgeschakeld.

Dementieva had bijna elke game moeite om haar opslag te behouden. In totaal werd ze viermaal gebroken door Mauresmo. In het eerste bedrijf werd de toon al snel gezet: Mauresmo stond binnen een mum van tijd met 3-0 voor, onder meer dankzij haar prachtige backhand. De Française maakte meer winners, serveerde beter en maakte weinig onnodige fouten. Een break op 3-2 in de tweede set besliste de confrontatie. Mauresmo had vervolgens geen moeite de wedstrijd uit te serveren.

De zege levert Mauresmo een plaats op in de halve eindstrijd, net als Mary Pierce, Lindsay Davenport en Maria Sharapova. Kim Clijsters is nu uitgeschakeld en kan haar ambities om nummer één van de wereld te worden weer even opbergen. Lindsay Davenport zal dit jaar als wereldranglijstaanvoerster afsluiten.

Stand Zwarte Groep:

#Speelster:Wedstrijden:Winst:Verlies:Setsaldo:
1.A. Mauresmo2204 - 0
2.M. Pierce2204 - 1
3.K. Clijsters2021 - 4
4.E. Dementieva2020 - 4

Programma vannacht:
Pierce – Mauresmo
Dementieva - Clijsters

Bingo op 10 kilometer hoogte

Eilanden had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Luchtvaartmaatschappij Transavia doet er alles aan om het haar passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Het bedrijf wil klanten de mogelijkheid bieden om aan boord een gokje te wagen of bingo te spelen. Transavia gaat daarover praten met de Staatsloterij.

Zo overweegt het bedrijf om krasloten te gaan verkopen. Passagiers kunnen daarmee geld of andere prijzen winnen. De luchtvaartmaatschappij is niet de eerste die dergelijke plannen heeft. Ook de Ierse concurrent Ryanair hoopt een soort gelijk concept te introduceren. Om het plan te kunnen uitvoeren is de hulp van de Staatsloterij wel noodzakelijk. Transavia heeft namelijk geen verstand van gokken, aldus een woordvoerder.

Door de heftige concurrentiestrijd onder luchtvaartmaatschappijen zijn de prijzen van vliegtickets erg laag. Er valt weinig meer aan te verdienen. Het gaat goed met Transavia, maar het bedrijf doet er alles aan om het rendement op peil te houden. Zo zijn aan boord ook tickets voor theatervoorstellingen te koop. Binnenkort is het mogelijk om in het vliegtuig mobiel te bellen en te internetten.

Zieke Kramer toch aan de start op 5.000 meter

Schaatser Sven Kramer zal aankomend weekend bij de eerste wereldbekerwedstrijd in het Canadese Calgary waarschijnlijk geen potten kunnen breken.

De wereldkampioen bij de junioren is ziek en momenteel slikt hij antibiotica vanwege een voorhoofdsholteontsteking. Toch verwacht de schaatser dat hij zondag gewoon aan de start van de 5000 meter zal verschijnen.

"Ik had best hoge verwachtingen. Ik voelde me sterk, maar het ziet er nu minder goed uit. Ik hoop volgende week in Salt Lake City beter te zijn," aldus Kramer.

Beatrix komt aan haar einde!

De koningin zal vandaag aan haar einde komen in Zuid-Holland. Gelukkig maar, dit geintje begon de hardwerkende belastingbetaler namelijk weer veel te veel te kosten. Want heeft er hier iemand enig idee hoeveel de tripjes van Beatrix ons precies kosten? Media zoals de Telegraaf en Nu.nl plaatsen meestal de oppervlakkige gedachte als het gaat om bezoekjes van Koningin Beatrix. Met de oppervlakkige gedachte wordt bedoeld dat het allemaal zo leuk lijkt dat Beatrix een stad/dorp aandoet.

Maar in tegendeel jongens en meisjes, voor een bezoekje van onze koningin, aan welke stad dan ook, zijn vele miljoenen nodig die bekostigd worden door u (willen wij überhaupt wel de Koningin over de vloer hebben?). De koningin krijgt jaarlijks bijna 100 miljoen naar zich gegooid om zichzelf een jaar van lang te redden. Het minste dat wij van haar zouden mogen verwachten is dat zij zelf al haar tripjes bekostigd, met 100 miljoen moet dat namelijk wel te doen zijn.

Voor een bezoekje van de koningin, aan een willekeurig(e) dorp/stad, moeten in ieder geval al minimaal 1500 agenten worden ingeschakeld. Tel daarbij de kosten van de vrije dagen op, die werknemers moeten opnemen omdat ze niet naar hun werk kunnen gaan omdat heel het dorp is afgezet en vergeet natuurlijk niet de mooie nieuwe hoedjes van Beatrix die wij vast en zeker ook hebben mogen betalen. Kortom onze belastingcentjes komen wel op. Voor de mensen die toch denken dat De Koningin dit jaar alles heeft bekostigd van de toegewezen 100 miljoen, keep on dreaming. Blijft zuigen hé, zo'n monarchie...

Belastingdienst maakt het Sint niet makkelijk

Icoon Algemeen De maand december zou voor Sinterklaas wel eens duurder uit kunnen vallen dan hij had begroot. Als het aan de Belastingdienst ligt dan betaalt de Goedheiligman gewoon belasting.

Een verzoek tot ontheffing van de Stichting Amsterdamse Sinterklaascentrales is geweigerd. Zij dient volgens de fiscus gewoon BTW te rekenen. Voorzitter Van der Koorn is woedend. "Dit is de dood voor het feest. De fiscus is gek geworden. Vrijwilligers verdienen 50 tot 150 euro. Daar gaan reiskosten en snoepgoed af. Vanwege wat centen draait de fiscus het feest nu de nek om."

De voorzitter zegt dat het in grote steden steeds lastiger wordt om hulpsinterklazen te strikken. "Elk jaar worden er bij ons twee of drie Sinterklazen gemolesteerd. Als men nu ook nog belasting moet betalen krijg ik niemand meer."

Sharapova naar laatste vier

Maria Sharapova heeft zich geplaatst voor de halve finales van de WTA Tour Championships. De Russin klopte de eveneens al gekwalificeerde Lindsay Davenport: 6-3, 5-7 en 6-4.

Het duel stond in het teken van het sterke serveerwerk, vooral aan de kant van Sharapova. De Siberische haalde een eerste servicepercentage van liefst 72 procent, tegenover Davenport 56 procent. Illustratief was de manier waarop ze een einde maakte aan de wedstrijd: met een snoeiharde ace. Sharapova had het duel al kunnen beslissen toen ze op 5-4 in het tweede bedrijf serveerde voor de wedstrijd, maar ze maakte teveel onnodige fouten en zag Davenport drie games achtereen winnen.

Een break in de vijfde game van de laatste set bracht de beslissing. Davenport was hierna duidelijk de onderliggende partij en kon even later Sharapova feliciteren. Sharapova en Davenport zijn nu beiden zeker van een ticket voor de halve finales. Door de zege van Sharapova is de winst van Patty Schnyder op Nadia Petrova er één voor de statistieken. De Zwitserse won met 6-0, 5-7 en 6-4.


Stand Groene Groep:

#Speelster:Wedstrijden:Winst:Verlies:Setsaldo:
1.M. Sharapova2204 - 2
2.L. Davenport3215 - 2
3.P. Schnyder3123 - 5
4.N. Petrova2021 - 4

Vannacht:
Sharapova - Petrova

Bobslee: Jurg, Broeders naar Spelen

Eline Jurg en Ilse Broeders zijn de eerste Nederlanders die zich hebben geplaatst voor de Olympische Winterspelen in Turijn. De twee bobsleesters deden dat tijdens de wereldbekerwedstrijd in Calgary.

Een plek bij de eerste twaalf op de ‘geschoonde’ lijst was vereist voor een ticket voor Turijn. Deze rangschikking laat ieder derde team van een land buiten beschouwing, omdat op de Spelen slechts twee combinaties per land mogen uitkomen. Jurg eindigde samen met remster Christel Bertens als negende in de Canadese hoofdstad; goed voor een achtste plaats op de geschoonde lijst. Broeders kwam niet verder dan een veertiende plaats samen met Jeannette Pennings, maar op de geschoonde lijst vond ze zich als elfde terug in de tabellen.

Het is overigens nog niet zeker of de remsters Pennings en Bertens afreizen naar Turijn. Dit wordt op 6 januari na een test bepaald. De zege in Calgary ging naar Sandra Kiriasis uit Duitsland. Zij finishte voor de Amerikaanse Shauna Rohbock en Helen Upperton uit Canada.

Limburger dreigt zichzelf op te blazen

Een 18-jarige inwoner van Heerlen heeft donderdagavond voor commotie in zijn woonplaats gezorgd. Hij deed dat door in de hal van het gemeentehuis te verkondigen dat hij zichzelf zou opblazen. Even later herhaalde hij hetzelfde tussen het winkelend publiek van de binnenstad.

De man had een tas bij zich en zette zijn dreigementen kracht bij met ontploffend vuurwerk dat felle lichtflitsen veroorzaakte. Daarop volgde actie van de politie en werd de 18-jarige overmeesterd.

Na de aanhouding werd de tas van de man door een bomverkenner onderzocht op mogelijke explosieven, ondertussen werden passanten op afstand gehouden. De tas bleek leeg. De man is aangehouden.Hij maakte volgens de politie een verwarde indruk.

DVD: House of Wax

House of Wax is een film over een groepje jongeren dat verzeild raakt in Ambrose, een wel heel apart dorp met een House of Wax, een wassenbeeldenmuseum dus. In het dorpje is niets wat het lijkt, en de jongeren moeten al snel alles uit de kast halen om te overleven. Natuurlijk gaat dit niet iedereen even goed af en ik denk niet dat ik veel verklap als ik zeg dat er wel een aantal sneuvelen. Wie dat zijn en hoe dat precies in zijn werk gaat, dat moet je zelf maar gaan bekijken.

Harteloze bitch

Voor ik het vergeet, dit complimentje dat ik vorige week uitdeelde, wil ik terug. Verdonk heeft gisteren namelijk alsnog aangetoond harteloos te zijn.

Vorige week gaf Verdonk aan dat ze eerst nog even de onderzoeksresultaten wilde afwachten, alvorens een beslissing te nemen een "generaal pardon" voor de illegale vreemdelingen die de brand in het cellencomplex in Schiphol-Oost hebben overleefd. Nu blijkt echter dat ze dat ze alleen met het uitzetten wilde wachten tot na het onderzoek, niks beslissing over een generaal pardon. Het zat er in natuurlijk, politici zijn in het algemeen al weinig betrouwbaar en Verdonk staat al helemaal niet erg goed bekend.

Geweldig staaltje hoor dit getraumatiseerde vluchtelingen stoppen we in de bajesboot en trappen we vervolgens het land uit. Een getraumatiseerde bolletjesslikster die ook bij de brand was, wordt echter in afwachting van haar rechtzaak vrijgelaten.

Way to go Verdonk! Het is dat de Buttplug al voor iemand anders bestemd is...

'PC Hoofttractor' welkom in Roermond

De zogenaamde 'PC Hoofttractors' zijn welkom in Roermond. De gemeenteraad van Roermond heeft gisteravond een motie van die strekking aangenomen van coalitiepartij VVD. Hiermee wil de Limburgse gemeente een politiek statement maken over grote auto's. Ook berijders van SUV's moeten van al het moois kunnen genieten dat Roermond te bieden heeft, aldus de raad.

In april van dit jaar ontstond er ophef over de luxe terreinwagens (SUV's). GroenLinks-fracties in steden als Nijmegen, Amersfoort en Leusden bliezen de discussie over de auto's toen nieuw leven in.

"Het steekt de VVD-fractie dat mensen met grotere auto's onder het mom van milieuvervuiling harder worden aangepakt door 'links' dan echt noodzakelijk is", lichtte VVD-er J. Becks toe tijdens de de raadsvergadering. "Het is te gek voor woorden dat sommige steden deze auto's willen weren".


'PC Hoofttractor'

Sam&Max 2 website online

In september werd bevestigd dat er toch een tweede Sam&Max game zal komen. Developer TellTale Games heeft nu een Sam & Max website geactiveerd waar enkele vragen over het spel beantwoord worden. Zo wordt dieper ingegaan op de samenwerking met geestelijk vader Steve Purcell en de manier waarop het spel op de markt zal komen (namelijk op dezelfde manier als Bone, in episodes).
De eerste episode van Sam & Max wordt begin volgend jaar verwacht. Steve Purcell werkt ook aan een web-based stripverhaal over het duo, dit zal met onbekende tussenpozen gepubliceerd worden op zijn website.




Om dit alles te vieren hebben we een speciale Sam & Max skin beschikbaar gemaakt! Om van skin te kunnen wijzigen dien je wel (gratis!) geregistreerd én ingelogd te zijn. Is dat het geval dan kun je onderaan de settings pagina de nieuwe skin selecteren.

Boek: Preston and Child - Dans des doods

FBI-agent Pendergast is een excentrieke man die plotseling gevolgd wordt door een demon uit zijn verleden, zijn broer Diogenes. Diogenes vermoordt één voor één zijn dierbaren op een gruwelijk wijze en het enige wat Pendergast weet is dat op 28 januari het hoogtepunt zal plaatsvinden. Hij roept de hulp in van zijn goede vriend inpspecteur D'Agosta, die nu ook zelf gevaar loopt. Vanaf dat moment wordt zijn leven, en vele levens met hem, volledig op zijn kop gezet en kan de race tegen de klok beginnen.

Amerikanen komen Deltawerken bekijken

Nederland staat bekend om het gevecht tegen het water. Daarom komt een grote Amerikaanse delegatie volgende maand de Deltawerken bekijken. De politici, ingenieurs en milieudeskundigen hopen in Nederland oplossingen te vinden om de door de orkanen Katrina, Rita en Wilma zwaar getroffen staat Louisiana en de deels verwoeste stad New Orleans in de toekomst "de beste bescherming tegen het water te kunnen bieden", aldus senator Landrieu.

Tijdens de orkanen Katrina, Rita en Wilma is het gebied getroffen door grote overstromingen, doordat de dijken langs de oceaankust het begaven. Voorafgaand aan het bezoek van de Amerikanen zal de Nederlandse ambassadeur in Amerika inventariseren welke hulp New Orleans en omgeving nog nodig hebben en of Nederland die kan leveren.

Volgens senator Landrieu was Nederland een van de eerste landen die na de ramp met orkaan Katrina eind augustus feitelijke hulp bood. Ze zei zich bijzonder te verheugen op het met eigen ogen zien van "een stormvloedkering van wereldklasse en werelddesign", voordat Louisiana aan de uitdaging van de wederopbouw begint.


Superjumbo maakt eerste lange vlucht

Het grootste passagiersvliegtuig ter wereld heeft zijn eerste lange afstandsvlucht gemaakt. Het prototype van de de Airbus A380 vloog van Toulouse, waar het is gebouwd, naar Singapore over een afstand van 13.500 kilometer. De vlucht duurde dertien uur. Het toestel maakt een tournee door Azië en Australië om nieuwe orders binnen te halen.

Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines heeft al 49 toestellen van het nieuwe type besteld, een derde van het totale aantal orders voor de Airbus A380. November 2006 worden de eerste afgeleverd. In Singapore is ook meteen bekeken of de luchthaven daar geschikt is voor het grote vliegtuig.

In de Airbus A380 is plaats voor 555 passagiers, maar met wat aanpassingen kunnen er ruim 800 mensen in. Later vandaag vliegt de Airbus door naar Sydney.


AZ toch bereid met Ajax te praten

AZ is tegen eerdere berichten in toch bereid om met Ajax om de tafel te gaan zitten. “Als Ajax met een goed bod komt, valt er te praten over Ron Vlaar”, zegt technisch directeur Marcel Brands.

Eerder deze week liet voorzitter Dick Scheringa nog weten dat Vlaar best verkocht mocht worden, maar niet aan Ajax. Die uitspraak kwam mede doordat AZ afgelopen zomer technisch directeur Martin van Geel zag vertrekken naar de Amsterdamse club. Zijn opvolger Brands is het niet helemaal eens met zijn werkgever: “Wij willen Vlaar liever behouden. Maar als we er zakelijk uitkomen, zal ook Dirk Scheringa kiezen voor wat het beste is voor de club en zijn emoties even moeten vergeten.”

Hoewel Vlaar nog tot 2007 onder contract staat bij AZ, liet de verdediger eerder al weten zijn contract niet te willen verlengen. De international zit pas sinds vorig seizoen bij de selectie.

Nintendo DS wifi instelling opgeslagen in hardware?

Vooralsnog werd aangenomen dat elke online DS game de instellingen op het gamekaartje zelf opsloeg. Het lijkt er echter op dat de DS de instellingen gewoon zelf onthoudt. Dit merkte Craig van IGN op:

It looks like the Wi-Fi Settings entered into Mario Kart DS are actually written directly to the DS system hardware.

I popped in Tony Hawk's American Sk8land, and went into the Wi-Fi Settings function. My settings on Tony Hawk are identical to what I set up in Mario Kart DS without me doing any configuring whatsoever.

I was originally under the impression that each game needed to be configured individually, and that the settings were only resident on the card's SRAM. I was apparently wrong...looks like Nintendo's updating internal hardware memory with the Wi-Fi stuff.

Rub Rabbits aangekondigd voor Europa

De opvolger van Project Rub (aka Feel the Magic XX/XY) is aangekondigd voor Europa. De game gaat 'Rub Rabbits' heten en kent tal van nieuwe dingetjes:

Innovative gameplay. Hold the Nintendo DS sideways, upside down, or hold it with a friend for co-op and battle play.
An all-new "rub comedy" adventure. Double the content with over 35 Chapters in the Story Mode alone.
Seven different gameplay modes. In addition to Story, Memories and Maniac Modes, four brand new modes - Attack, Hullabaloo, "Baby Making" and Connect Modes - will keep players entertained and interacting for a long time!
All new original music, art, and characters. Brand new customization modes allow you to unlock songs and sounds to make your own original music, and customize the in-game characters appearance.

De game moet in februari 2006 verschijnen en zal net als het eerste deel flink gebruik maken van de twee schermen, het touchsscreen en de microfoon.

Reggie over Revolution aanschafprijs

In een interview met CNN doet Reggie weer een aantal interessante uitspraken. Het ging het in het interview bijvoorbeeld over de prijs van de Revolution die wij als consument moeten gaan betalen:

Value has been a key card for us this generation and we'll continue to play it. Do I expect us to be at a lower price point than our competition? Yes I do. Have we determined a price yet? No we haven't.

Waarschijnlijk gaat de Revolution dus, net als destijds met de GameCube, een stuk goedkoper worden dan de concurrent. Verder beaamde hij nogmaals dat er met de Cube een aantal fouten zijn gemaakt:

I think there were some lessons we learned with the GameCube that we need to apply to the Revolution. First, we've got make sure that the titles in the first six months are strong and can drive sales. We've also got to make sure the console is attractive visually. And we've got to deliver on the right consumer needs. With GameCube, at the time, portability was thought to be a big factor - that's why it has a handle. Obviously, that wasn't the case.

Nintendo DS redesign is een optie

De Nintendo DS krijgt zeer waarschijnlijk een cosmetische make-over in de loop der tijd. Net als bij de GameBoy Advance zijn er een aantal mindere punten aan het design, hij is vooral lelijk. Reggie maakt er ook geen geheim van dat Nintendo constant bezig is om hun designs te perfectioneren: As soon as [the DS] was launched, we started looking at ways to tweak it visually. Of, wanneer, hoe en wat is nog onbekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.