Buttplug

Het is weer vrijdag, dus er mag weer een Buttplug uitgedeeld worden aan de grootste "pain in the ass" deze week. Het was nog een spannende strijd met Rita Verdonk, maar toch absoluut de grootste ergernis was voor mij deze week Job Cohen, de burgemeester van Amsterdam.

Normaal gesproken is Cohen toch redelijk te pruimen, maar de spandoekenactie van deze week, vond ik echt waardeloos, helemaal in het licht van eerdere uitspraken van Cohen.

Een klein citaatje uit de toespraak van Cohen op 3 november 2004:

quote:
Ja, dames en heren, en dan is de boel bij elkaar houden ook nog eens een keer grenzen stellen en die ook duidelijk markeren. Keer op keer uitleggen dat we in Nederland en in Amsterdam in een rechtsstaat leven waar de vrijheden die in onze Grondwet zijn neergelegd (de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijheid van onderwijs om een paar belangrijke vrijheden te noemen) voor eenieder gelden - ja, maar dan ook echt voor iedereen. Gisteren op de Dam heb ik dat met betrekking tot de vrijheid van meningsuiting nog eens benadrukt.
Dat lijkt duidelijke taal van Cohen, maar gisteren maakte Cohen bekend dat hij aan hoofdofficier van justitie Leo de Wit gaat vragen, om de krakers die spandoeken hebben opgehangen met beledigende teksten tegen minister Rita Verdonk, voor de rechter te brengen. Tja, dat is wel erg tegenstrijdig en wat mij betreft heeft Cohen de Buttplug hiermee glansrijk verdiend.

Dus beste Job, veel plezier met je Buttplug! De Fok!weblogcrew heeft hem, na intensief gebruik deze week, weer keurig voor je opgepoetst.