Twee op drie helpt ouders met internet

TripleM had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon InternetUit onderzoek is gebleken dat meer dan twee op de drie Nederlandse jongeren hun ouders helpen met het internet. Zij vinden dit ook helemaal niet erg, en begrijpen dat ouders en leerkrachten het niet allemaal zo snel meekrijgen als zij dat doen. 25 procent van de jongeren vindt echter dat hun ouders het wel alleen af kunnen. Dit kwam naar voren uit een enquête die onder meer dan dertienduizend leden van Sugababes.nl en Superdudes.nl is gehouden. De deelnemers varieerden in leeftijd van dertien tot 24 jaar.

Ongeveer één op de twee jongeren zit wel eens samen met zijn ouders te internetten. Meestal helpt de zoon of dochter met serieuze zaken zoals internetbankieren. Dertien procent gebruikt het internet daarentegen alleen ter ontspanning, als zijn of haar ouders erbij zitten.

Veel jongeren zouden hun kinderen vrijheid geven wat betreft het internet. Ook vinden velen privacy belangrijk. De toekomstige ouders zouden naar eigen zeggen hun kinderen leren voorzichtig om te springen met het geven van persoonlijke gegevens.

Minder dan de helft van de jeugdige internetpopulatie in de leeftijd 13-15 wordt begeleid door hun ouders met het internet. Zeven op de tien daarvan vindt het beste aspect van die begeleiding privacy. In de leeftijdscategorie 16-19 wordt nog maar één op de drie begeleid, en bij jongeren met een leeftijd tussen 19 en 24 jaar is dat slechts één op de vier.