Sharapova naar laatste vier

Michel (Baraja)
Maria Sharapova heeft zich geplaatst voor de halve finales van de WTA Tour Championships. De Russin klopte de eveneens al gekwalificeerde Lindsay Davenport: 6-3, 5-7 en 6-4.

Het duel stond in het teken van het sterke serveerwerk, vooral aan de kant van Sharapova. De Siberische haalde een eerste servicepercentage van liefst 72 procent, tegenover Davenport 56 procent. Illustratief was de manier waarop ze een einde maakte aan de wedstrijd: met een snoeiharde ace. Sharapova had het duel al kunnen beslissen toen ze op 5-4 in het tweede bedrijf serveerde voor de wedstrijd, maar ze maakte teveel onnodige fouten en zag Davenport drie games achtereen winnen.

Een break in de vijfde game van de laatste set bracht de beslissing. Davenport was hierna duidelijk de onderliggende partij en kon even later Sharapova feliciteren. Sharapova en Davenport zijn nu beiden zeker van een ticket voor de halve finales. Door de zege van Sharapova is de winst van Patty Schnyder op Nadia Petrova er één voor de statistieken. De Zwitserse won met 6-0, 5-7 en 6-4.


Stand Groene Groep:

#Speelster:Wedstrijden:Winst:Verlies:Setsaldo:
1.M. Sharapova2204 - 2
2.L. Davenport3215 - 2
3.P. Schnyder3123 - 5
4.N. Petrova2021 - 4

Vannacht:
Sharapova - Petrova