FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 november 2005

[update] Opnieuw liquidatie in Amsterdam

Wie_zal_het_weten, uberbert, Rieuwert, Skv, geldropse_polleke en the_RAVEN hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Misdaad In Amsterdam-Zuid is opnieuw een man geliquideerd, zo meldt de regionale omroep AT5. Volgens de omroep werd het slachtoffer op het Tjotterspad bij de Amstelveenseweg doodgeschoten. De daders zijn na de schietpartij weggefietst. Het is nog onduidelijk wie het slachtoffer is.

De eerste berichten melden dat de man ergens op stond te wachten, toen hij door twee daders benaderd werd. Zij schoten het slachtoffer van dichtbij neer, vermoedelijk met een automatisch wapen. Dit alles doet sterk denken aan een liquidatie, wat de vierde in de Amsterdamse onderwereld in tien dagen tijd zou zijn.

Volgens het weblog GeenStijl ligt de man naast een jachthaven, vlakbij het ING gebouw aan de ring Amsterdam. "Na het horen van 2 knallen, wat achteraf schoten bleken, is iemand te horen die 'nee, nee' roept, waarna nog een aantal schoten valt. Zodra ik opsta uit mijn stoel ligt er een man op straat die neergeschoten blijkt te zijn", aldus een getuige tegenover GeenStijl.

Op maandag 31 oktober begon er een reeks liquidaties in de onderwereld, toen Evert Hingst in Amsterdam werd doodgeschoten. Twee dagen later werd topcrimineel John Mieremet in Thailand doodgeschoten. Nog dezelfde dag werd vastgoedhandelaar Kees Houtman in de hoofdstad geliquideerd.

Update 23:41 uur
Het slachtoffer is de 44-jarige George van Kleef, zo meldt GeenStijl. Peter R. de Vries vertelde telefonisch bij Barend en Van Dorp dat de man tot de vriendengroep van de vorige week vermoorde Cees Houtman behoort en bekend is bij de familie Holleeder. Volgens Peter R. de Vries was het slachtoffer actief in de onderwereld. Hij zou op een woonboot bij de jachthaven wonen.


Foto van de situatie (GeenStijl)

'Dolfijnen moeten terug in Waddenzee'

Icoon AlgemeenOver twintig jaar moeten dolfijnen en bruinvissen teruggekeerd zijn in de Waddenzee. Acht natuurorganisaties, waaronder de Waddenvereniging en Staatsbosbeheer, hebben dat zich als doel gesteld in plannen voor natuurherstel in het Waddengebied. De bestuurders van de noordelijke provincies hebben de voorstellen vandaag aangeboden gekregen.

In het boek "Het tij gekeerd" uitten de organisaties dat ze willen investeren in de basis van de ecosystemen in het Waddengebied. Door toedoen van de mens zijn de dieren op veel plaatsen verdwenen, maar door het aanleggen van mosselbanken en zeegrasvelden zouden de systemen zich kunnen herstellen. Als de ecosystemen weer hersteld zijn, dan is het ook voor andere organismen mogelijk om terug te keren naar de Waddenzee.

Bij de uitwerking van de plannen zullen de organisaties vragen om steun van de betrokken partijen zoals boeren, vissers en recreanten. Als alles goed gaat, dan moeten de voorstellen in 2025 werkelijkheid zijn geworden.

Wellicht weer te zien in de Waddenzee van 2025?
Wellicht weer te zien in de Waddenzee van 2025?

CBP: 'Anonieme domeinregistratie toestaan'

Icoon InternetHet College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) vindt dat registratie van een Nederlandse domeinnaam eenvoudig anoniem moet kunnen. Het CBP verklaart dat "nut en noodzaak voor algemene toegang tot de gegevens van de beheerder van een internetdomein" ontbreken.

SIDNEen lid van het CBP, J. Broekema, meent dat er helemaal geen noodzaak is om de domeineigendomsinformatie voor iedereen beschikbaar te maken, zoals de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) als regel hanteert. Het CBP heeft niet de intentie om alles van het ene op het andere moment in een "kluis" te laten verdwijnen, maar het zou voor geÔnteresseerden mogelijk moeten zijn om de persoonsinformatie te verbergen.

Op dit moment staat de SIDN aan de vooravond van een zogenoemd "domeinnaamdebat". Een woordvoerder van de SIDN verklaarde dat de anonieme registratie geen discussiepunt is. De SIDN spreekt wel van een nieuw inzicht. "Het lijkt me tijd voor een goed gesprek daarover", aldus de woordvoerder.

De woordvoerder verduidelijkt dat de SIDN zorgvuldig omgaat met alle verstrekte persoonsgegevens. Zo is ongeveer vijf jaar geleden in overleg met het CBP besloten om bijvoorbeeld het maximumaantal informatieverzoeken uit de database per dag te beperken. Overigens is het op dit moment met een trucje wel mogelijk om een domein anoniem te claimen. Er zijn bedrijven die een dergelijke dienst bieden, en dan als contactpersoon voor de internetpagina optreden.

Paul McCartney treedt live op voor ruimtevaarders

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MuziekVoormalig Beatle-zanger Paul McCartney zal een live optreden gaan verzorgen voor twee astronauten hoog in de ruimte. Hij gaat de nummers Good Day Sunshine en English Tea voor Bill McArthur en Valery Tokarev zingen.

De twee astronauten zitten in een internationaal ruimtestation 220 mijl boven de aarde. McCartney kwam op het idee toen hij erachter kwam dat het ruimtepersoneel van de Discovery op een ochtend in augustus wakker werd gemaakt door het nummer Good Day Sunshine. Het optreden zal plaatsvinden vanaf Anaheim in California en via NASA televisie bij de ruimtevaarders terecht komen.

"Ik was ontzettend trots toen ik ontdekte dat mijn nummers gedraaid worden voor de astronauten in de Discovery deze zomer. Met dit concert hoop ik dat ik iets voor hen terug kan doen", aldus de voormalig Beatles-ster.

Get naked - part II

Naar aanleiding van het vorige "get naked" blogje ontstond nogal wat discussie over het wel of niet echt zijn van het japanse filmpje. Eigenlijk was ik er van overtuigd dat het nep was, maar niet iedereen geloofde dat. Nu is er wederom een japans filmpje, volgens mij van dezelfde makers en weer komt de vraag op: Is this real?

Waarschijnlijk zullen de meningen weer uiteen lopen, verwacht ik eigenlijk. Dat zal niet het geval zijn bij dit filmpje...

Toch wel leuk die webcamgirls, nog een kleine toegift: hier, hier en hier

Update: En er is nog een filmpje van die japanse idioten die shirts naar beneden trekken: shirtpulling.

World Cyber Games op Amerikaanse tv

Voor het eerst in het bestaan van de World Cyber Games (WCG) zal een finale uitgezonden worden op Amerikaanse televisie. Het Amerikaanse productiebedrijf HDNet zal de show gaan verzorgen. HDNet, gespecialiseerd in uitzendingen in High Definition, is onder andere te vinden op de volgende Amerikaanse televisie netwerken: Adelphia, Charter, DIRECTV, DISH Network, Insight, Mediacom en Time Warner Cable.

De uitzending zal gaan over de Amerikaanse finale van de WCG, met extra aandacht naar de beste Halo 2 spelers terwijl ze strijden om Amerika te mogen vertegenwoordigen in Singapore. Ook zal er een special gehouden worden over Counter-Strike en de unieke cultuur die erbij hoort. Voor sportfans is er tenslotte ook nog de finale van FIFA soccer.

Hank Jeong, een van de organisatoren van de WCG, voelt zich erg gesterkt door het vertrouwen dat HDNet in e-Sports heeft. In een reactie zei hij:

"[...]
Deze uitzending zal een hoogtepunt worden in de geschiedenis van de e-Sports en de deur openen om e-Sports nog groter te laten worden in Amerika.
[...]"


HDNet zal de Amerikaanse WCG finale uitzenden op 10, 12, 13 en 14 november en hiermee als eerste zender die een e-Sports finale versloeg de geschiedenis ingaan.

Duitser zingt 57 uur aan ťťn stuk door

Icoon BizarIn het Duitse Waren werd het nieuwe wereldrecord aan-een-stuk-door-zingen gevestigd door Timm Hartmut. Timm heeft ruim 57 uur achter elkaar liedjes gezongen terwijl hij voor een jury stond, die gedurende de recordpoging steeds van samenstelling wisselde.

De 42-jarige Timm was nadat hij het record had gevestigd naar eigen zeggen doodmoe, maar wel dolblij. Hij is met behulp van cafeÔnetabletten wakker gebleven. Timm kwam op het idee door een oproep van de uitgeverij van het Guinness Book of Records, die een Dag van de Wereldrecords had uitgeroepen.

Kwart veroordeelden maakt taakstraf niet af

Florint had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon JustitieEen kwart van de veroordeelden die een taakstraf hebben opgekregen, slaagt er niet in de taakstraf volledig uit te voeren. Men stopt er halverwege mee, of is er Łberhaupt niet aan begonnen. Dit is gebleken uit een onderzoek van Verwey-Jonker Instituut in opdracht van het ministerie van Justitie.

Werklozen ontlopen hun straf vaker dan mensen met een baan. Het meest gemotiveerd om hun taakstraf uit te voeren zijn dronken automobilisten. Onderzoekers menen dat de degenen die het verzaken hun opgelegde straf uit te voeren beter geregistreerd moeten worden, zodat het percentage dat hun straf wel uitdient zal verhogen.

'Broederschap offline'

Zeg, was het ruim 200 jaar geleden ook al niet zo'n bende in Parijs? Met die Franse revolutie enzo? In 1789 trokken er, net als nu, ook woedende mensen door de straten van de Franse hoofdstad. Alleen waren het toen geen gefrustreerde, veelal allochtone jongeren, maar arme boeren en stedelijke ambachtslui. Die waren de enorme klassentegenstellingen meer dan zat. De boeren en burgers haatten de vele privileges die de adel, de hoge heren van de kerk en de grootgrondbezitters hadden.
Die onvrede van deze bloedig verlopen Revolutie leverde echter meer op dan de auto-genocide van de afgelopen nachten, namelijk: Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap!?

Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap dus? Je ziet deze spreuk niet vaak in zijn geheel op een spandoek staan. Meestal alleen 'Vrijheid van dit of dat' of 'Gelijkheid van die en die'. Zelden kom je 'Broederschap' tegen! Da's jammer.
Vrijheid, daar sprak men in het Westen zo graag van? Vrijheid die het best wordt gesymboliseerd in een geschenk dat de Verenigde Staten ruim honderd jaar geleden kreeg van Frankrijk: het vrijheidsbeeld? Dit staat er nog steeds, op (bak-)steenworp afstand van 'Ground Zero' in New York.
Dit beeld stond voor vrijheid, zonder enig onderscheid van welke aard ook; zoals ras, geslacht, godsdienst, politieke of andere overtuiging. Ook vrijheid van handel, want in de Westerse wereld vond men die vrijheid wel allemaal leuk en aardig; er moet wel geld verdiend worden! En liefst veel geld!
Gelijkheid, dat sprak vooral het oosten (van Europa + Rusland) erg aan. Na de IndustriŽle Revolutie was er behalve een kleine, rijke minderheid ook een enorm grote arbeidersklasse ontstaan. Deze hadden 'Vrijheid' minder hoog in het vaandel staan. Gelijkheid was het devies! Wat heb je aan vrijheid als je niks te vreten hebt? Via bloedige revoluties wonnen de communisten in dit deel van de wereld. Hier was niet iedereen vrij, maar gelijk.

Vrijheid en gelijkheid hadden nu ieder een deel. Maar waar was 'Broederschap' gebleven?

De gelijkheid die zo gepropageerd werd door Lenin en Marx, bleek als politiek systeem in de vorm van het communisme te falen. De Muur brokkelde af...het IJzeren Gordijn werd geopend. Absolute gelijkheid strookte helaas niet geheel met de menselijke natuur. Ze hadden nu allemaal wel te eten, maar ze wilden wel eens een grotere auto dan de Trabant van de buurman!

Maar ook de vrijheid in het Westen bleek niet alles te zijn. Vrijheid betekende soms ook de vrijheid om je zomaar te ontslaan, in plaats gegarandeerde baangarantie! De vrijheid om (eigenlijk toch) te discrimineren op ras, geslacht, of godsdienst. De vrijheid om zomaar een land binnen te vallen?
Dat besefte men vooral in die laatste wereld. De Derde Wereld. Hier zagen de mensen dat de wereldhandel helemaal niet zo vrij was. Dat de rijkdom van de ťťn meestal de armoede van de ander betekende. Dat olie in de grond meer de interesse wekte dan de door honger stervende bevolking.

Die zogenaamde 'vrijheid' en 'gelijkheid' stelde soms maar weinig voor! Dit zette kwaad bloed. Terecht. Maar soms ook frustratie en een zeker zelfmedelijden. Minder terecht. Zullen de rellen van afgelopen tijd in Parijs een prachtige leus opleveren? Denk het niet. Daarom moet na 'vrijheid' en 'gelijkheid' dat derde woordje eens belicht worden! Broederschap!

Een broederlijk MSN-gesprek (vertaald) :

-Nederland zegt:
@ the world: waar eten we vanavond?!
-The world zegt:
Hadden jullie 't tegen ons?
-Nederland zegt:
Ja! Wie anders?
-Andorra zegt:
Mij bijvoorbeeld?
-Nederland zegt:
Yeah right! :') Grapjas. Waar eten we vanavond?
-Frankrijk zegt:
Bij ons. Het vuur brandt nog, maar niet voor lang denken we?
-BelgiŽ en Duitsland zeggen:
Maak je niet ongerust! Bij ons kan het morgen?
-Allochtonen worldwide zeggen:
Haha, nee? we houden het gezellig?
-The world zegt:
@ ?Allochtonen worldwide?? wat is dat voor een naam?
-Allochtonen worldwide zeggen:
@ The world -> jullie hebben die naam aan ons gegeven!!
-Jamaica zegt:
relax nou ff?
-De Duitsers zeggen:
Wij nemen het vlees wel mee. En braadworsten.. Kosher en hallal, want we komen met zijn allen
-De Belgen zeggen:
Wij doen het bier. Frankrijk, Zuid-Afrika en AustraliŽ de wijn, ItaliŽ de salade?
-De Turken zeggen:
Ook alcoholvrij bier graag. Wij doen het brood. En de joden?
-Nederland zegt:
Hun koeken!!
-The world zegt:
??
-Nederland zegt:
Jodenkoeken! Is lekker, net als negerzoenen
-IsraŽl zegt:
Klopt. Maar Nederland, neem dan ook jullie Marokkaanse onderdrukte dealers mee. Kunnen we echt eens broederlijk bijkletsen onder het genot van een?
-Nederlandse Antillen en Colombia zeggen:
Zorgen wij ook wel voor!
- Marokko zegt:
Anders wij wel!
-IsraŽl en de Palestijnen zeggen:
Roken, dat lossen we samen wel op!
-China & Taiwan, V.S. & Iran, Frans Bauer & TROS zeggen:
idd!
-De zigeuners zeggen:
Wij doen de muziek, samen met de Afro-Amerikanen
-India zegt:
Wij wilden net Pakistan bellen, om dat gezeik in Kashmir eens op te lossen, maar ze namen niet op
-Pakistan zegt:
Wij belden jullie ook net op!!
-The world zegt:
Ze waren eindelijk eens in gesprek! Met elkaar!! Zie je nu wel, Broederschap, het kan!
-Vrijheid & Gelijkheid zeggen:
Broederschap?!

Broederschap is offline en kan geen antwoord geven...

Drie wedstrijden schorsing voor Hofland

Het Duitse VfL Wolfsburg heeft de schorsing voor speler Kevin Hofland geaccepteerd. De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond legde de Nederlandse verdediger afgelopen woensdag een schorsing van drie wedstrijden op. Hofland zou scheidsrechter Markus Schmidt beledigd hebben in de competitiewedstrijd tegen 1. FC KŲln (1-1) van afgelopen zaterdag.

De Nederlander kreeg twee maal geel in die wedstrijd en riep vervolgens iets naar de arbiter. "Hij beweert dat ik hem bij het verlaten van het veld heb uitgescholden, maar ik zei alleen dat hij arrogant was", aldus Hofland eerder deze week.

Geen pardon overlevenden cellenbrand Schiphol

marcoadam2003 en Wie_zal_het_weten hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekDe illegale vreemdelingen die de brand in het cellencomplex in Schiphol-Oost van eind oktober overleefd hebben, krijgen definitief geen verblijfsvergunning. Minister Verdonk van Vreemdelingen- en Integratiebeleid heeft dat donderdag aan de Tweede Kamer laten weten. Daarmee gaat de bewindsvrouw voorbij aan de oproepen van verschillende politici om de uitgeprocedeerde asielzoekers een generaal pardon te bieden. Dit tot woede van de linkse oppositiepartijen.

De brand in het cellencomplex kostte aan elf gedetineerden het leven. Na de ramp werd de uitzettingsprocedure voor de illegale vreemdelingen die in het complex verbleven op last van minister Verdonk, mede in het belang van het onderzoek naar de ramp, stopgezet. Deze zal nu dus worden hervat.

Vrouwelijke verkrachter schuldig bevonden

Pestventje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon WeirdIn het Noorse Bergen is een 24-jarige vrouw veroordeeld voor acht maanden celstraf wegens verkrachting van een man. De vrouw kreeg in eerste instantie negen maanden in een eerdere rechtzaak maar wist er ťťn maand vanaf te krijgen door in hoger beroep te gaan.

In januari 2004 pijpte ze een man die in slaap was gevallen in een appartement dat ze deelde met haar vriend. Volgens de man maakte dat hem wakker. De vrouw ontkende in eerste instantie dat er seksueel contact was geweest, maar later gaf ze toe dat het wel had plaats gevonden met toestemming van de man.

De rechtbank gaf de man gelijk en volgens de Noorse wet was dergelijke ongewenste seks verkrachting. De vrouw is de man een bedrag van vijfduizend euro schuldig, waarvan 1.100 euro bestemd zijn om de rekeningen van de dokter en psychiater te betalen.

Langdurige verkrachting 11-jarige: bijna 2 jaar cel

cherpro had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Misdaad In Leeuwarden heeft de rechtbank de 50-jarige Jurjen P. veroordeeld tot een celstraf van 22 maanden, waarvan vier voorwaardelijk, wegens het jarenlang verkrachten van een meisje. De man leerde het destijds 11-jarige meisje kennen toen hij haar van de verdrinkingsdood redde.

De opgelegde straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Die eiste twee weken geleden twintig maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. De rechter achtte de eis van het OM te laag. Bovendien moet de man 10.000 euro schadevergoeding betalen.

"De verdachte heeft het meisje sinds ongeveer haar elfde jaar stelselmatig en langdurig misbruikt", aldus rechter B. DŲlle. De feiten speelden zich vanaf 1993 af. Het nu 22-jarige slachtoffer kampt nog altijd met problemen als fysieke en psychische schade als gevolg van de verkrachtingen.

Binnenkort beta test Battle for Middle-Earth II

EA Games is al ver gevorderd met de ontwikkeling van Lord of the Rings - Battle for Middle Earth II en binnenkort zal de beta test dan ook van start gaan. Mocht je hieraan deel willen nemen, moet je wel geluk hebben dat je uitgekozen zult worden. Meer details worden binnenkort vrijgegeven en het is nog niet bekend hoe lang de test zal duren. Ook zijn er een paar nieuwe screenshots beschikbaar:


Geen Anonieme Submitters

Zoals er veel onbekende submitters zijn zoals gisteren, zijn er natuurlijk ook mensen die wel hun naam erbij zetten en deze komen dus vandaag langs:

1) Een gevecht bij een school in Zoetermeer: Filmpje 1 en Filmpje 2
2) Een remake van Star Wars.
3) BMW, die mishandeld werd door de ex van de eigenaar.
4) Illusie, de roze stipjes verdwijnen als je naar het kruisje blijft kijken.
5) Gewoon mensen die zelf hun filmpje in elkaar zetten. In deze hebben een paar jongens een auditie voor danseres neergezet. Zie hier het resultaat.

De submitters in volgorde van linkjes: Pimmy, MatrixXx.tk, jozef444, Ericjuh en dmace.

WoW, nu ook in Taiwan, Hong Kong en Macau!

Goed nieuws voor alle FOK!gamers in het buitenland. De Massive Multiplayer Online RPG (MMORPG) World of Warcraft is officieel gereleased in Taiwan, Hong Kong en Macau.

De officiŽle launch van World of Warcraft vormde de afsluiting van een uitzonderlijk goed verlopen open-beta periode. Met meer dan 800.000 geregistreerde gebruikers en piekdagen met meer dan 140.000 spelers die tegelijk online waren.

Game First International (GFI) zal de support voor World of Warcraft in Taiwan, Hong Kong en Macau gaan verzorgen. Zo zal GFI de verantwoordelijkheid krijgen over de content updates en patches. Daarnaast zal GFI een helpdesk opzetten waar spelers 24/7 terecht kunnen met technische problemen of vragen over het spel.

Het nieuwe kindje van de WoW familie heeft ook zijn eigen website gekregen, voor ieder die het kan lezen is die hier te vinden.

Hugo Weaving doet voice-overs Battle for middle-earth 2

Hugo Weaving, beter bekend als lord Elrond uit Lord Of The Rings, zal de voice-overs verzorgen voor alle single-player missies in LOTR: Battle for Middle-Earth 2. Volgens Mike Verdu, executive producer van developer EALA zal de stem van Weaving ervoor zorgen dat het verhaal meer tot leven komt.

Een andere leuke bijkomstigheid is de hulp van concept artist John Howe, die ook heeft meegewerkt aan de film. Howe zal speciaal voor het spel geheel nieuwe wezens en gebieden ontwerpen.

Verbod hoofddoek Turkije rechtsgeldig

Doedeldiedotje en Dimitri.K hadden ons via de nieuws-submit te melden:

HoofddoekEr is niets mis met het verbod op hoofddoekjes dat geldt voor studenten op Turkse universiteiten. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vandaag in hoger beroep bepaald. Eerder kwam het Hof al tot dezelfde conclusie. Het hoger beroep was aangespannen door de Turkse studente Leyla Sahin, die geweigerd werd op de Universiteit van Istanbul omdat ze weigerde haar hoofddoekje af te doen.

Sahin zei tijdens de rechtszaak dat het verbod indruist tegen het recht op geloofsvrijheid, op onderwijs en op respect voor de privť-sfeer. De 17 rechters in Straatsburg oordeelde echter dat het Turkse hoofddoekverbod voorkomt dat een godsdienst voorgetrokken wordt: ''Doordat niemand met zijn geloof openlijk te koop mag lopen, worden personen met een andere godsdienst of niet-gelovigen beschermd tegen onderdrukking of religieuze fundamentalisten.'' Bovendien werkt een hoofddoek vrouwendiscriminatie in de hand, staat in de uitspraak.

Het verbod op hoofddoekjes is in Turkije zelf omstreden. De voormalige seculiere machthebbers, de huidige president Ahmet Necdet Sezer, het invloedrijke leger en de niet-religieuze Turken zijn voorstanders van het verbod. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan en zijn islamitische AKP-partij willen juist van het verbod af. Voor hen komt de uitspraak dus ongelegen. Erdogans dochters studeren zelf in de VS, omdat ze daar wel hun hoofddoek mogen dragen. Ook in Nederland studeren een aantal vrouwen uit Turkije, omdat ze in eigen land geen hoofddoek op mogen.

Zes meter hoog Boeddhabeeld naast A2 geplaatst

Icoon VervoerLangs de A2 werd vandaag een gouden Boeddhabeeld met een lengte van zes meter door de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) onthuld. Het is de bedoeling dat het beeld de bekendheid van de omroep en diens website vergroot.

Tot begin januari volgend jaar blijft het beeld op een reclamezuil bij de kruising van de A2 en de Amsterdamse Ring staan. De BOS beweert dat in die tijd meer dan 46 miljoen automobilisten het beeld zullen zien.

Dat er een mooi beeld langs de weg staat, hoeft niet meteen te betekenen dat de automobilist er door afgeleid wordt, vindt woordvoerder Debby Lieuw-on van verkeersveiligheidsorganisatie 3VO. Men kijkt volgens haar korter naar een kunstwerk, dan naar reclamezuilen. Die kunnen juist 'gemist worden als kiespijn', omdat zij wel de aandacht van de automobilist afleiden.

Duits incestpaar opnieuw bestraft

Hanneman_1 had ons via de nieuws-submit te melden:

Patrick met zijn zus Susan Een Duits incestpaar is vandaag door de rechtbank in Leipzig opnieuw bestraft voor het in de wereld zetten van hun inmiddels derde en vierde kind. De 28-jarige Patrick S. werd veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Zijn 21-jarige zus Susan K. komt een jaar onder toezicht van de Duitse kinderbescherming te staan.

Broer en zus komen uit een probleemgezin, maar groeiden gescheiden van elkaar op. Vijf jaar geleden leerden ze elkaar kennen en werden verliefd. Patrick werd eerder al veroordeeld voor het maken van de eerste twee kinderen, die nu twee en vier jaar oud zijn. Dit weerhield het paar er echter niet van nog twee kinderen op de wereld te zetten, nu zeven en negentien maanden oud. De twee eerste kinderen zijn gehandicapt.

Japanse vrouwen krijgen speciale bh

Icoon OpmerkelijkIn navolging op de campagne van de Japanse overheid om deze winter energie te besparen, heeft het lingerieconcern Triumph International een speciale beha ontwikkeld. De beha is uitgevoerd in bont en bevat verwijderbare inlegkussentjes die kunnen worden opgewarmd in de magnetron of in heet water.

Volgens Triumph maakt de beha een kantooroutfit net iets "chiquer en leuker" en zou het indirect de opwarming van de aarde voorkomen. De Japanse regering raadt ambtenaren aan, met het oog op hoge energieprijzen, de thermostaat deze winter een graadje lager te zetten, op 19 graden Celsius.

300.000 seconden praten over 1 seconde

TripleBee had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingIn GenŤve zijn tientallen wetenschappers in discussie over de schrikkelseconde. De ene wetenschapper zegt dat hij er wel moet komen en de andere niet. Als de schrikkelseconde er niet komt, dan kent het jaar 31.536.000 seconden en komt hij er wel bij, dan zal een jaar 31.536.001 seconden gaan duren.

Met de schrikkelseconde wordt geregeld dat de afwijking van de aardse tijd op de atoomklokken verdwijnt. Astrofysici, oftewel de precieze wetenschappers, zijn van mening dat de precieze aardse tijd aangenomen moet worden en dat dus de seconde toegevoegd moet worden. Daartegenover staan metrologen die de tel maar gedoe vinden en de seconde willen opsparen tot een uur.

De uitslag komt morgen na meer dan 300.000 seconden vergaderen.

Všyrynen hervat looptraining

Voetballer Mika Všyrynen heeft vandaag sinds lange tijd weer eens een buitentraining bij PSV kunnen afwerken. De middenvelder, die afgelopen zomer van SC Heerenveen naar de Eindhovense club kwam, speelde tot nu toe, mede door blessures, pas een aantal wedstrijden.

Všyrynen liep ‘laterale scheurtjes in zijn onderbeen op’, tijdens een interland van Finland. Afgelopen dinsdag werd er een scan van het been genomen, daarna stemde de medische staf van PSV in dat de 23-jarige middenvelder de training weer kon hervatten.

Donderdag deed hij wat kleine loopoefeningetjes met inspanningsfysioloog Luc van Agt.

Greenpeace-activisten gewond bij protest

Icoon AlgemeenTijdens een betoging tegen het broeikaseffect zijn vandaag vijf actievoerders van Greenpeace aangevallen door medewerkers van een elektriciteitscentrale. Het incident had plaats bij een centrale ten noordwesten van de Filipijnse hoofdstad Manilla.

Drie van de vijf activisten moesten worden behandeld in een ziekenhuis vanwege de opgelopen verwondingen. Twaalf actievoerders zijn, volgens een woordvoerder van de actiegroep, gearresteerd door de politie. Dit omdat ze zich op een illegale manier toegang hadden verschaft tot het terrein rondom de centrale.

Bij een kolencentrale in Masinloc probeerden de actievoerders een spandoek met de tekst "Stop climate change" op te hangen, voor aandacht op het broeikaseffect. Een beveiligingsmedewerker van de centrale zou waarschuwingsschoten hebben gelost, waarna de activisten met stenen werden bekogeld en in elkaar werden geslagen door arbeiders van de energiecentrale.

Een medewerker van de centrale had vooraf een gesprek verwacht met Greenpeace, maar in plaats daarvan verschaften de activisten zich met geweld toegang tot het fabrieksterrein. Dit is de tweede maal sinds twee weken dat Greenpeace in opspraak is op de Filipijnen. Greenpeace moest eerder al een boete betalen wegens het per ongeluk beschadigen van een stuk koraalrif met hun schip, de Rainbow Warrior II.

'Harry Potter und der Feuerkelch' reclame

Morgen wordt het natuurlijk een prachtige dag voor ons Hollanders. Ten eerste kunnen we de huizen rond om allerlei lekkernijen op te halen. Ten tweede kan je daarna je buikje rond eten achter je favoriete spelcomputer, onder het genot van Harry Potter and the Goblet of Fire, dat morgen in de winkels ligt. Ook in dit vierde deel (waar binnenkort tevens de film van verschijnt) zul je als Harry, Ron en Hermelien weer al je toverkunsten uit de kast moeten trekken om dit avontuur tot een goed einde te brengen. Op de vooravond van de release kunnen we gelukkig al een Duitse reclame van onze 'Freunden' bekijken.

Ga naar de Duitse reclame

Vier activisten opgepakt bij actie Verdonk

Icoon PolitieVier activisten van de Internationale Socialisten zijn door de politie vanmiddag opgepakt in de Hogeschool van Amsterdam. Ze waren bezig met het ophalen van handtekeningen in het Kohnstammhuis om het aftreden van minister Verdonk te eisen. Dit vanwege haar optreden bij de brand op Schiphol. Die kostte aan elf mensen het leven en vijftien mensen raakten gewond.

Volgens de socialisten houden deze arrestaties een verband met het optreden van de politie eerder deze week. Toen werden door dienders spandoeken, met teksten tegen de minister, van gevels verwijderd. Volgens de politie wilden de actievoerders de school, ook bij aandringen, niet verlaten. De socialisten bevonden zich in het trappenhuis om handtekeningen te verzamelen. Ze zijn door de politie gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht.

Game voor de B.I.G. campagne op PU Gameplay

Misschien zijn jullie het onderhand al weer vergeten, maar NVPI gaat nog altijd vrolijk door met hun B.I.G. (Ban Illegale Games en software) campagne. Na reclamespotjes, advertenties en een website gaat NVPI het nu ook met een heuse (flash) game proberen om het downloaden van illegale games en software een halt toe te roepen. De game zal Tore gaan heten en wordt ontwikkeld door de 3e jaars studenten Game Design and Development van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Het genre is het zogenaamde 'Platformer met RPG elementen'.

In Tore ben je een stoer lid van een stam, deze stam is op zoek naar een nieuwe leider. Uiteraard wil jij dolgraag de leider worden, maar daar moet je eerst wel wat voor doen! Je zult namelijk een goed potje moeten jagen, om zodoende punten te vergaren. Als je veel punten behaalt zul je je vaardigheden uit kunnen breiden (zie hier: het RPG element). De speler met de meeste punten (stand wordt bijgehouden op www.bigweb.nl) mag zichzelf de leider van de stam noemen.

Dit weekend, bij de Power Unlimited Gameplay in de RAI, zullen de studenten hun game gaan presenteren. De presentatie zal op zaterdag van 16.05 tot 16.25 uur worden gehouden. Mocht je de presentatie gemist hebben, ůf zo erg onder de indruk zijn dat je hem nog een keer wilt zien: zondag is er wederom een presentatie van 12.55 tot 13.20 uur. Vanaf aanstaande zaterdag zul je Tore online via www.bigweb.nl kunnen spelen.

Filmpje met bloopers uit F.E.A.R.

Vivendi Universal Games heeft een filmpje vrijgegeven met daarin de bloopers uit F.E.A.R. Als ze bij een film bloopers maken, waarom dan niet in games, moeten ze gedacht hebben.
"[...]
This episode is a blooper reel taken from the cutting room floor and puts you on the P.A.N.I.C.S. set.
[...]"


Let wel op dat je 17 jaar of ouder moet zijn om het te mogen bekijken!

Klik hier om het filmpje te downloaden (MOV, 25MB).

Release lijst Sega: Condemned niet in Duitsland

Sega Europe heeft de releaselijst vrij gegeven van de komende periode. Wat vooral opvalt is dat Condemned niet in Duitsland zal worden uitgegeven. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de strenge regelgeving in Duitsland. De game God of War is ook al niet in Duitsland uitgekomen, door de Duitse regelgeving moesten de Europeanen het doen zonder onthoofdingen in Ninja Gaiden en het bloed in Resident Evil is in Duitsland groen.

- 18.11.05: Shadow The Hedgehog (Xbox, PS2, GC)
- 18.11.05: Sonic Rush (NDS)
- 25.11.05: Condemned (Xbox 360,niet in Duitsland )
- 06.01.06: Sega Classic Collection (PS2)
- Voorjaar 2006: Football Manager 2006 (Xbox 360)
- Maart 2006: Football Manager 2006 (PSP)
- Zomer 2006: Phantasy Star Universe (PS2)
- 2006: Sega Casino (NDS)
- 2006: Chromehounds (Xbox 360)
- 2006: Full Auto (Xbox 360)
- 2006: Sonic Riders (Xbox, PS2, GC)

Wessels overtuigend naar kwartfinales

Peter Wessels is op de weg terug. Onze landgenoot versloeg vandaag betrekkelijk eenvoudig de Slowaak Pavol Cervenak en schaart zich onder de laatste acht van het challengertoernooi in Bratislava.

Wessels leverde slechts vijf games in tegen de onbekende Cervenak: 6-3 en 6-2. Onze 27-jarige landgenoot maakte de afgelopen tijd een moeilijke periode door; hij wist zich zelfs niet te plaatsen voor het ATP-toernooi van Stockholm. In de challengers van Kolding en Aken werd hij in een vroeg stadium kansloos uitgeschakeld. Wessels is ondanks een 112e positie nog altijd de beste landgenoot op de ATP-ranking. In de Slowaakse hoofdstad is hij het laatste Nederlandse baken, want Raemon Sluiter en Melle van Gemerden werden al geŽlimineerd.

Karthikeyan kan Midland uit zijn hoofd zetten

De relatie tussen Colin Kolles en Narain Karthikeyan is ernstig bekoeld. Volgens de IndiŽr had hij niet de benodigde twaalf miljoen dollar om te mogen blijven, maar volgens Kolles ligt dit anders.

Volgens Kolles zijn er andere redenen waarom ze hebben besloten om niet verder te gaan met Karthikeyan. “Het is de schuld van zijn management. Een professionele coureur heeft een professioneel management, maar dat hebben we niet gezien. We deden hem een goed aanbod, waar we veel minder vroegen dan hij zegt. Maar geld was niet echt het probleem. In de F1 tellen meer dingen mee,” aldus Kolles.

Karthikeyan was de eerste IndiŽr ooit in de Formule 1, maar dat heeft niet veel voordelen gehad. “Daar heeft Jordan niets aan gehad.”, vervolgt Kolles zijn relaas. Waarin hij ook duidelijk laat merken niet meer gecharmeerd te zijn van hem: “Als hij onze werkwijze niet goed vindt, vind ik hem niet goed.”

Het Vliegende Spaghetti Monster

Er zijn al veel theorieŽn over het ontstaan van de wereld bedacht, maar deze theorie is dan ook weer heel apart. Het gaat over de theorie van het Vliegende Spaghetti monster, dat ons allen en de wereld om ons heen gecreŽerd heeft. De schrijver hiervan pleit er zelfs voor dat kinderen op school ook deze theorie onderwezen moeten krijgen, als het gaat over Intelligent Design als theorie voor het ontstaan van alles.
Helaas is deze theorie in het Engels geschreven, maar voor de lezer die dat niet erg vindt, is het een leuk en 'leerzaam' stukje tekst.

Met dank aan BGS voor de submit.

Belgische agent schiet 'per ongeluk' neef dood

dragems en Doedeldiedotje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een politieman uit BelgiŽ heeft woensdag per ongeluk zijn 37-jarige neef doodgeschoten. Dit heeft de 25-jarige agent woensdag verklaard.

De diender, net thuis na een schietoefening, had ruzie met zijn neef over een som geld. De Belg zei bij wijze van grap zijn dienstwapen te hebben getrokken, toen hij eiste dat de neef hem het geld zou terugbetalen. Daarbij ging het pistool per ongeluk af, meldde justitie in Brussel donderdag.

De politie mag in BelgiŽ eigenlijk geen dienstwapens meer mee naar huis nemen, nadat enkele agenten een tijd terug met een dienstpistool zelfmoord pleegden.

Ook Luirink niet inzetbaar tegen SloveniŽ

Gijs Luirink moet door een enkelblessure forfait geven voor de play-offduels van Jong Oranje met SloveniŽ.

De 22-jarige verdediger van FC Groningen wordt vervangen door SC Heerenveen-speler Henrico Drost, de tweelingbroer van Jeroen. Jong Oranje wordt al sinds het begin van de voorbereiding geteisterd door blessureleed. In een eerder stadium haakten Ibrahim Afellay, Julian Jenner, Tim Vincken en Wout Brama al af. Bovendien moest coach Foppe de Haan vaste waarden als Urby Emanuelson en Romeo Castelen afstaan aan het ‘grote’ Oranje.

Nederland speelt komende zondag de heenwedstrijd in het Sloveense Celje. De return staat drie dagen later in het Abe Lenstra Stadion gepland. De winnaar verzekert zich van een ticket voor het EK van 2006. Dit toernooi vindt van 25 mei tot en met 6 juni plaats.

[NBA]Wizards lijden eerste verlies

De Washington Wizards hebben hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis werd met 102-97 verloren van de LA Clippers.

In een zeer gelijk opgaande wedstrijd trokken de Clippers toch aan het langste eind. Elton Brand en Corey Magette waren de sleutelfiguren in de overwinning voor de Clippers. Brand kwam tot 31 punten en 13 rebounds, terwijl Magette tekende voor 20 punten vanaf de bank. De Clippers zijn het seizoen goed begonnen en staan bovenaan in de Western Conference met vier gewonnen wedstrijden uit vijf.

De Miami Heat hebben hun draai nog steeds niet gevonden. Vannacht gingen de Heat op herhaling bij de Indiana Pacers. Afgelopen donderdag werd al met 102-105 verloren en ook deze keer slaagden de Heat er niet in om te winnen. Ondanks 29 punten van Dwyane Wade wonnen de Pacers met 95-90. Ron Artest werd topscrorer bij de Pacers met 24 punten.

Overige uitslagen
Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks: 112-97
Cleveland Cavaliers - Seattle Supersonics: 112-85
Boston Celtics - Memphis Grizzlies: 99-98
New Jersey Nets - Utah Jazz: 91-83
Charlotte Bobcats - San Antonio Spurs: 86-94
Oklahoma Hornets - Orlando Magic: 83-88
Minnesota Timberwolves - LA Lakers: 88-74
Chicago Bulls - Golden State Warriors: 85-84
Portland Trailblazers - New York Knicks: 95-83
Denver Nuggets - Sacramento Kings: 107-91

Lighthouse Interactive gaat Loco Mania uitgeven

De Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive heeft bekend gemaakt dat zij de PC-game Loco Mania, gemaakt door de Tsjechische developer 7FX, uit zal gaan geven in Europa.

In Loco Mania speel je de baas van een spoorwegnetwerk. Om dit goed te managen zul je goed op de treinen moeten letten en op de zaken daar omheen zoals wissels. In elk level is het de taak van de speler om te zorgen dat de treinen op tijd op hun bestemming aankomen. Loco Mania bevat twaalf verschillende maps die gebaseerd zijn op verschillende Europese landschappen.

Vladimir Sedivy, directeur van 7FX zei hierover: "Thanks to our collaboration with Lighthouse Interactive, we are pleased to offer an innovative and original game to our loyal European following, which combines a virtual world requiring the skills of logic and strategy for excellent gameplay. During development, we have concentrated on playability and fun whilst keeping the gameplay challenging and interesting. We are confident that this game will be successful as we have every confidence in what we see as a professional and fruitful relationship with Lighthouse Interactive."

Het spel zal half februari in de schappen liggen. Meer informatie over deze game kun je vinden op de website van het spel.

Website Faces of War online

Ubisoft heeft vandaag de website van de RTS Faces of War online gezet. Het spel wordt ontwikkeld door Best Way, bekend van Soldiers: Heroes of World War II en zal uitkomen in maart 2006.

In Faces of War draait het om het uitvechten van beslissende slagen uit de Tweede Wereldoorlog in Europa. De speler voert de legers aan van Amerika, Engeland, de Sovjet en Duitsland in onder andere de invasie van NormandiŽ en de strijd om Berlijn. Ubisoft zegt dat er vooral aandacht is besteed aan de AI van de soldaten. Ze doen niet meer simpel wat ze gezegd wordt, ze denken na over hoe ze hun taak op de meest efficiŽnte manier klaar kunnen spelen.Paris Hilton betrokken bij auto-ongeluk

Icoon Showbizz Multitalent Paris Hilton is betrokken geraakt bij een auto-ongeluk. De Bentley ter waarde van 144.000 euro waar zij in zat, raakte flink beschadigd. Het voertuig werd bestuurd door haar nieuwe lover, de Amerikaanse tv-ster Stavros Niarchos. Ook haar vriendin Kimberly Stewart en Laguna Beach-ster Talan Torriero zaten in de auto. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Het ongeluk gebeurde gisteren nadat het viertal een nachtclub in Hollywood had verlaten. Op bewakingsbeelden van de club is te zien hoe Stavros met een jas over zijn hoofd achter het stuur springt. Ook wist hij enkele voorbijgangers maar net te ontwijken. De brokkenpiloot drukte vervolgens het gaspedaal stevig in om een horde nieuwsgierige fotografen op afstand te houden. Hij zag daarbij een vrachtwagen over het hoofd.

De politie heeft de Bentley in beslag genomen. Opvallend genoeg hoefde Stavros geen blaastest te doen. Paris riep bij vertrek tegen de dienders: "We love the police!"

Vogelgriep vastgesteld in ItaliŽ

In ItaliŽ is het eerste geval van de gevaarlijke vogelgriepvariant H5N1 vastgesteld. Dit maakte het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid vandaag bekend.

Het virus werd aangetroffen bij een wilde eend, die werd gevangen bij de noordelijke stad Padua. Of dit de nekslag wordt voor de pluimvee-industrie in ItaliŽ is onduidelijk. De consumptie van gevogelte is in oktober echter al met 30% tot 40% gedaald.

Oorzaak Chlamydia

Vandaag is bekend geworden dat 11% van de Britse jongeren Chlamydia heeft..
Dat klinkt nog niet zo heel erg, het is immers maar een kleine SOA, daar hoef je je niet zo heel erg druk te maken. Een geinteresseerd internetter gaat echter even googlen naar details en dan ben je toch een stuk minder blij.

Ze neuken nogal wat af in ons buureilandje dus. Niet vreemd op zich, als je ziet wat ze de daar allemaal doen in het schooluniform

Ubisoft komt met Marathon Manager 2006

Iedereen kan de marathon lopen in Ubisofts nieuwe game Marathon Manager 2006. In dit spel kun je op een realistische manier mee maken hoe het voelt om de marathon van je dromen te lopen, tenminste, dat is wat Ubisoft beweert.

In het spel kun je je eigen loper ontwerpen door zijn uiterlijk, fysieke kenmerken, kleding en accessoires aan te passen. Door je loper te trainen op onder meer uithoudingsvermogen en sprintcapaciteiten krijgt hij een goede conditie zodat hij kan deelnemen aan marathons. Daarnaast moet je je ook bezig houden met het financiŽle aspect van het lopen van een marathon. Zoek sponsors of sluit een lening af om de marathon te kunnen lopen. Houd je sponsors tevreden en zorg dat het lichaam van de loper in goede conditie blijft om succesvol te worden. Je kunt de marathon van verschillende bekende steden lopen zoals Rotterdam, Berlijn en New York.

Het spel zal vanaf morgen in de winkels liggen voor de PC.Foto van de Salt Lake Marathon

Al-Qaeda eist aanslagen JordaniŽ op

Icoon AanslagHet NOS Journaal meldt dat al-Qaeda de aanslagen van gisteren in JordaniŽ heeft opgeŽist. De terreurbeweging schrijft op een website dat de "aanval is uitgevoerd door onze beste leeuwen".

Jordaanse veiligheidsdiensten wezen direct na de aanslagen al in de richting van de terreurbeweging. Het land houdt de al-Qaeda-tak in Irak verantwoordelijk, deze wordt geleid door de JordaniŽr Abu Musab al-Zarqawi.

Het officiŽle dodental als gevolg van de aanslagen in de hoofdstad Ammam staat op 57. Meer dan honderd mensen raakten gewond. De slachtoffers vielen bij drie hotels in de wijk Jebel. De meeste daarvan zijn JordaniŽrs. Een VN-medewerker die in ťťn van de getroffen hotels zat beschrijft de situatie: "Ik zat met enkele vrienden te eten toen ik een enorme vuurbal door het plafond zag schieten en daarna werd alles zwart."

De grenzen van het land zijn vanochtend weer open gegaan. In Amman zijn nog wel verscherpte veiligheidsmaatregelen van kracht. Scholen en openbare gebouwen zijn vandaag gesloten, hotels en ambassades worden extra bewaakt.

Ruud van Nistelrooij mist ItaliŽ

Ruud van Nistelrooij zal nog een aantal maanden moeten wachten op zijn jubileuminterland. De spits van Manchester United verliet vandaag het trainingskamp van Oranje wegens een ribblessure.

Van Nistelrooij zou tegen ItaliŽ voor de vijftigste keer zijn opwachting maken in het Nederlands elftal. Een gekneusde rib verhindert die bijzondere mijlpaal: Van the Man is al op de weg terug naar Engeland. Bondscoach Marco van Basten zal zijn huidige selectie hoogstwaarschijnlijk intact laten en dus geen vervanger oproepen. Van Basten hield al rekening met een mogelijke absentie van Van Nistelrooij en riep daarom Ellery Cairo op. Tijdens de laatste trainingsessie vielen vandaag trouwens Romeo Castelen en Robin van Persie uit met nog onbekende kwetsuren.

Nieuwe PSP batterij op 28 november

Er was een tijd terug al aangekondigd dat Sony met een verbeterde PSP batterij zou komen. We kunnen jullie vandaag de releasedatum en richtprijs geven.

De PSP Hi-Capacity Battery Pack staat gepland voor een release op 28.11.05 en heeft een adviesprijs van § 39,95. Op dezelfde datum verschijnt ook het PSP Giga-Pack (PSP Hardware + 1 GB Memory Stick PRO Duo, PSP-holder, Value Pack) voor § 299,95.

Spaans paspoort voor Ronaldo

Ronaldo heeft vandaag een Spaans paspoort gekregen. Daarmee is de weg geplaveid voor de komst van Cicinho naar Real Madrid.

Spaanse clubs mogen slechts drie spelers van buiten de Europese Unie opstellen. Vandaar dat Real afgelopen jaar aan Roberto Carlos en Ronaldo vroeg een Spaans paspoort aan te vragen. Roberto Carlos ontving deze pas afgelopen augustus; nu is het beurt aan zijn 29-jarige landgenoot. De twee andere Brazilianen van de GalŠcticos, Julio Baptista en Robinho, hebben nog geen Spaans paspoort.

Real kan nu in de winterstop de komst van Cicinho afronden. De rechtsback maakte indruk tijdens de Confederations Cup van afgelopen juni, toen vaste keus Cafu het toernooi liet schieten. Afgelopen augustus bereikte De Koninklijke al een akkoord met S„o Paulo over de overgang van Cicinho.

Kinderen vrekkige miljonair krijgen niks

OpmerkelijkDe vier kinderen van de zes jaar geleden overleden Britse miljonair Reginald Harwood (de Lord van Swillington) erven helemaal niks van hun rijke vader. De excentrieke en gierig/vrekkige Brit bepaalde in zijn testament dat er van zijn vermogen van zes miljoen euro een museum moest worden gebouwd dat zijn naam moest dragen. Daarin zou zijn collectie kunstvoorwerpen tentoongesteld moeten worden.

Zijn kinderen voerden in een rechtszaak aan dat dit een idioot plan was. De rechter was het daarmee eens, omdat de collectie kunst uit kitsch bestaat. Alleen zijn oude auto's zouden museumwaardig zijn geweest, ware het niet dat de miljonair die in de open lucht had geparkeerd en in de loop der jaren had laten overwoekeren met onkruid.

Toch oordeelde de rechter dat de kinderen Harwood gťťn cent krijgen. Al het geld moet naar goede doelen worden overgemaakt. De kinderen zijn ontsteld. ''Er was geen liefdadig bot in mijn vaders lijf. Hij gaf nooit een cent aan goede doelen. We zijn opgegroeid in tweedehandskleding en kregen tweedehands-verjaardagscadeautjes. Zijn idee van zich mooi maken was een nieuw touwtje kopen om zijn broek omhoog te houden'', aldus een van hen.

Chlamydia bij 11% Britse jongeren

GezondheidIn Groot-BrittanniŽ heeft ťťn op de negen jongeren onder de 25 jaar chlamydia, zo blijkt uit een landelijk onderzoek. Daarmee is deze seksueel overdraagbare aandoening veel verder verspreid dan gedacht. Uit het onderzoek blijkt dat meer mannen dan vrouwen de infectie hebben.

Chlamydia kan leiden tot onvruchtbaarheid. Vrouwen laten zich vaker testen dan mannen. Maar omdat mannen dat dus minder vaak doen, lopen vrouwen die zich laten behandelen, een grote kans opnieuw geÔnfecteerd te raken. Volgens gezondheidsdeskundigen is het belangrijk dat jongeren zich laten testen. Behandeling van de infectie is niet duur.

ItaliŽ tegen Oranje zonder doelman Peruzzi

Bondscoach Marcello Lippi kan zaterdag in de oefeninterland van Italie tegen Nederland geen beroep doen op Angelo Peruzzi. De 35-jarige doelman van Lazio kampte de afgelopen weken al met een blessure aan zijn kuitbeen, en kon de medische staf donderdag niet van zijn fitheid overtuigen.

Lippi heeft geen vervanger opgroepen en zal aankomende zaterdag kiezen tussen Juventus-doelman Abbiati en Amelia van Livorno. ItaliŽ's eerste doelman Buffon, die eveneens voor Juventus uitkomt, is momenteel herstellende van een schouderblessure.

Arnhemse meisjes (15)

Marijnissen denkt dat de vreselijke onlusten in de Parijse voorsteden, voor google is het trouwens beter om nu vleselijke lusten in Parijse onderbroeken te typen, maar goed, dat die naar Nederland overslaan. Jaaaaah! Gaaaaaf! Willen we hier ook! Maar wat denk je? Onze allochtonen zijn er weer te beroerd voor. Daarom, Arnhem, dit is de kans om jezelf in het brandpunt van het wereldnieuws te plaatsen, Klarendal: brand!

Uitslag FOK! Album Top100 Allertijden

De uitslag van de FOK! Album Top 100 Allertijden is bekend. Eerder kon er door FOK!kers gestemd worden op hun favoriete albums ooit.

De top tien van 2005 is als volgt:

01 (01) Radiohead - Ok Computer
02 (05) Pearl Jam - Ten
03 (13) Pixies - Doolittle
04 (22) The Velvet Underground - The Velvet Underground & Nico
05 (61) Interpol - Turn On The Bright Lights
06 (64) Pink Floyd - Dark Side Of The Moon
07 (40) Joy Division - Unknown Pleasures
08 (18) The Smiths - The Queen Is Dead
09 (38) The Beatles - The Beatles (White Album)
10 (32) Pink Floyd - Wish You Were Here

Opvallend is de enorme stijging van klassiekers als The Velvet Underground & Nico, de beide Pink Floyd-albums en White Album van The Beatles. Radiohead's OK, Computer heeft haar nummer eerste plaats weten te behouden.

Voor de complete lijst kun je terecht in het volgende topic in het Muziek-forum: FOK! Top100 Allertijden napraattopic

Korte brand op bajesboot Rotterdam

PolitieDe politie heeft op de detentieboot in de Rotterdamse Merwehaven vier gedetineerden aangehouden wegens brandstichting. Op de bajesboot brak vannacht brand uit in een recreatiezaal. Het vuur, dat slechts korte tijd woedde, ontstond in het isolatiemateriaal in het plafond.

De nu aangehouden vier, allen illegale vreemdelingen, zouden de brand hebben aangestoken. De korte brand leverde geen gevaar op voor de gedetineerde illegalen op de boot. Wel was er overlast door rookontwikkeling.

De politie en het Openbaar Ministerie willen de arrestaties tot nu toe overigens niet bevestigen.

Nieuw record in zicht voor Van Basten

Het Nederlands Elftal is dichtbij een nieuw record. Als Oranje aankomende zaterdag niet verliest van ItaliŽ, dan zal bondscoach Marco van Basten het record qua ongeslagen wedstrijden van 17 gaan evenaren.

Momenteel mogen Louis van Gaal en Dick Advocaat zich nog recordhouders noemen. Zij wisten beide het Nederlands elftal maar liefst zeventien maal naar een gelijkspel of overwinning te leiden. Van Basten lukte dat tot nu toe zestien maal.

Het oude record strandde op 10 september 2003. Nederland ging toen met 3-1 onderuit tegen TsjechiŽ.

PvdA in actie tegen pestgame

Slapend_Nederland had ons via de nieuws-submit te melden:

GamesPvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem vindt dat gewelddadige computerspelletjes waarin pesterig gedrag wordt verheerlijkt niet op de markt zouden moeten verschijnen. Hij heeft daarom uitgever 'Take2 Games' opgeroepen het spel 'Bully', waarin de speler in de huid van een gefrustreerde tiener kruipt en zijn klasgenootjes te lijf gaat, niet uit te brengen.

In 'Bully' is de speler een tiener die zijn frustraties afreageert door leeftijdsgenoten in elkaar te slaan. Hoe meer hij pest, hoe verder hij komt in het spel. Volgens Dijsselbloem is 'Bully' veel gevaarlijker dan computerspelletjes die zich in een fantasiewereld afspelen: ''Dit staat heel dicht bij de dagelijkse realiteit van scholieren. Pesten is groot probleem voor veel jongeren.'' De PvdA'er vraagt zich af of de spelletjesuitgever wel bewust is van de omvang en gevolgen van pestproblemen in ons land. Een deel van deze kinderen worden nog jarenlang achtervolgd door depressies, fysieke klachten en soms worden ze zelfs suÔcidaal.

Dijsselbloem is niet voor een wettelijk verbod, maar hoopt op de welwillendheid van de uitgever. Begin deze maand stelde hij namens zijn partij al voor een debat te gaan voeren over gewelddadige video-games. Eerder keerde de PvdA'er zich al tegen gewelddadige en seksistische videoclips op de tv-zenders TMF en MTV.

-
Zie voor meer game-nieuws FOK!games

[Update] Halo 1 & 2 werken prima op de 360

Halo 2 bestaat een jaar (11 nov kwam de game uit in Europa) en Bungie bedankt iedereen die de game heeft gekocht. In het bedank-berichtje op de site vertellen ze meteen dat Halo 1 & 2 prima werken op de Xbox 360.

Je hoeft geen nieuwe versie te kopen, de disc die je nu hebt kun je gewoon gebruiken op de 360. Een bijkomend voordeel is wel dat je de games nu in breedbeeld @ 720p kunt spelen, zonder dat het er nep uitziet (zoals bij sommige upscanning DVD spelers het geval is).

De multiplayer opties (Live, System Link, etc) werken gewoon hetzelfde. Halo 2 via Xbox live op de 360 is dus niet veranderd ten opzichte van op de Xbox.

Update 10:30

We hebben nu ook een aantal beelden voor jullie:


480p vs 720p (Xbox vs 360


Tussenscene 480p vs 720p


Multiplayer op de 360


Ingame screen 360


Gamesindustrie haalt muziekindustrie in

Volgens DFC Intelligence zal de wereldwijde markt voor interactieve entertainment in 2010 groeien naar een omzet van 42 miljard dollar. Op dit moment is dat 28,5 miljard dollar. Deze interactieve entertainment bestaat uit console games, PC games, online games en games voor handhelds.

De president van DFC Intelligence, David Cole, zegt dat door de lancering van de Xbox 360 en de andere nieuwe consoles, de wereldwijde gamesindustrie in 2008 even groot zal zijn als de muziekindustrie.

Volgens Cole zijn het echter niet alleen de nieuwe consoles die zorgen voor de grote omzetcijfers. De handheldmarkt stijgt ook erg hard en de top PC games leveren meer geld op dan ooit, mede door de populariteit van online gamen en digitale distributie.

Tenslotte zegt Cole een reden gevonden te hebben voor het succes van de gamesindustrie:

quote
According to Cole, the key for success in the game business is recognizing the growing diversity among markets, platforms and business models. Furthermore, as console systems increasingly connect online, the game industry will become more like a network service business and less like a packaged goods industry. "The skill set of today's major players does not necessarily translate into success going forward and that could open up some opportunities for new market entrants," says Cole.

Helmonders kunnen lasergun lenen

Inwoners van Helmond klaagden zoveel over hardrijders in de straat, dat ze nu zelf snelheidscontroles mogen uitvoeren. Bij het plaatselijke Platform Verkeersveiligheid, een samenwerkingsverband van onder meer de gemeente, de politie en 3VO, kan iedereen een kleine lasergun lenen om na te gaan of er in hun buurt te hard wordt gereden. Het platform heeft als doel om gevraagd en ongevraagd advies te geven ůver en zich actief in te zetten vůůr het mensgerichte aspect van verkeersveiligheid.

Opvallend is dat bij de eerste inzet in de wijk Dierdonk de snelheid gemiddeld onder het toegestane maximum lag, terwijl de bewoners het gevoel hadden dat er te hard werd gereden.

Als buurtbewoners het apparaat gebruiken, deelt de politie overigens geen bekeuringen uit. De politie gaat wel mee met de controles. Als de politie het apparaat zelf gebruikt, kun je wel een bon verwachten als je te hard langs komt rijden.

The Movies: Starmaker nu beschikbaar voor iedereen

Mensen die The Movies al in de pre-order hadden staan konden al een hele poos gebruik maken van het tooltje "Starmaker". Nu vond Lionhead het wel welletjes en is het beschikbaar gesteld voor iedereen.Starmaker stelt je in staat om alvast een ster te maken die straks in je films gaat schitteren. Je kunt alle uiterlijkheden naar wens aanpassen en zo de supersterren van het spel dat nog niet uit is alvast op je pc hebben staan.

Je kunt Starmaker hier downloaden.

Is Windows ready for the desktop

Aangezien ik zelf een fervent linux-gebruiker ben kon ik in ieder wel enorm lachen om het volgende satirische stuk over windows.

een kleine quote:

quote:
After I told Windows that I use DHCP, after half an hour, the whole install is done. I have to reboot Windows 7 times, but after this, even X works right out of the box! My motherboard has two driver CD's. I put them in the CDROM, and follow the wizards, holding down the enter-key like Melinda told me. After this, my nvidia-driver works within five minutes and two reboots (bonus-points for MS!), and also my cmipci-sound chip works, which I can hear if Windows boots. Now don't mind the boot sound, it can be turned of by clicking through 10 windows. So Windows is installed and I'm offered a tour, but since I want to learn this stuff myself, I decide to click on the X-button (which is the same as in Linux), and the tour disappears.

Codemasters gaat Dungeons & Dragons Online uitgeven

Ontwikkelaar Turbine inc. heeft onlangs aangekondigd dat Codemasters de online service van Dungeons & Dragons gaat verzorgen in Europa. Codemasters zal verantwoordelijk zijn voor de hosting, de community, technische ondersteuning en betalingen wanneer de game uit komt in de lente van volgend jaar.

"Codemasters' investering in online gaming maakt hun de juiste partner voor de DDO:Stormreach", zegt Jeffrey Andersen, voorzitter en CEO Van Turbine, "We zijn ervan overtuigd dat Codemasters de beste aandacht en klantvriendelijkheid biedt voor deze grote titel."

Met dank aan Morthill voor het insturen en herschrijven van dit bericht

PvdA wil verbod op Bully

De PvdA wil een verbod op de pestgame Bully van ontwikkelaar Rockstar. De partij is zwaar tegen op een spel waarin pesterig gedrag verheerlijkt wordt.

Volgens Pvda-lid Dijsselbloem is Bully gevaarlijker dan games die zich in een fantasiewereld afspelen. Pesten komt dagelijks voor op scholen en is een groot probleem voor jongeren, in tegenstelling tot het wel en wee van trollen en elfen. Dijsselbloem heeft de uitgever van Bully dan ook gevraagd om het spel niet uit te brengen. Overigens wil Dijsselbloem geen verbod op pestgames in het algemeen, aangezien een verbod toch makkelijk te omzeilen is via internet.

Dijsselbloem nam het eerder op tegen gewelddadige videoclips op TMF en MTV.

Man in slachtofferrol

Het blijft lachen met die Noorse mannen. Een 24-jarige Noorse vrouw heeft in januari 2004 een mannelijke landgenoot 'verkracht'. Nou ja, 'verkracht', hij werd tijdens zijn slaap gepijpt. De natte droom van menig man zou normaal gesproken zijn uitgekomen maar voor deze man was het einde nabij. Sinds de zogenaamde 'verkrachting' heeft de man namelijk geen zin meer in seks. De man heeft de vrouw aangeklaagd en heeft uiteindelijk 5.000 euro toegewezen gekregen. Ongeveer 20% van het toegewezen bedrag gaat naar de psychiater van deze man. Ja, ik zou er ook helemaal stapel krankzinnig worden als iemand zomaar mijn lul lekker ging aflebberen. Oftewel: de man is een geldbeluste krankzinnige of de vrouw was zo lelijk dat Hanna Tokkie erbij verbleekte.

Squadra Toro Rosso houdt opties open

Voorlopig houdt Squadra Toro Rosso, het door Red Bull opgekochte Minardi, verschillende opties open. Zo is de beslissing over de rijders nog niet genomen en moet ook de bandenkeus nog worden gemaakt.

Het Squadra Toro Rosso heeft als missie om jonge coureurs uit het Red Bull junior programma in de Formule 1 op te leiden en daarom werd gedacht dat de door Red Bull gecontracteerde Scott Speed en Vitantonio Liuzzi voor het team zouden gaan rijden. Volgens het team is er echter nog geen beslissing genomen over de coureurs. Hetzelfde geldt voor de keus voor de bandenleverancier.

Voorlopig is wel bekend dat het team zal worden geleid door Franz Tost en dat er gebruik zal worden gemaakt van Cosworth V10-motoren. Die motoren zullen echter wel met de door de FIA opgelegde restricties moeten worden gebruikt.

Boateng maakt excuses

Het was een vervelende uitglijder, uiteindelijk voor zowel George Boateng als Mark van Bommel. Toch voelde Boateng zich er vervelend over en bood zijn excuses aan.

Boateng gleed dinsdag op de training van het Nederlands elftal uit en viel met zijn knie op de enkel van Van Bommel. Een ongelukkig incident, waarbij Mark van Bommel een enkelband scheurde.

Boateng stond gisteren weer gewoon op het trainingsveld, maar voelde zich nog wel schuldig: "Ik kon het moeilijk loslaten. Naast mijn eigen pijn, liep ik ook met een vervelend gevoel rond. Ik heb mijn excuses aangeboden, want dit wens je niemand toe."

RunstrŲm niet naar Groningen

Bjorn RunstrŲm zal definitief niet naar FC Groningen verhuizen. De Zweedse spits van Hammarby en de leiding van de club uit het Oosterpark Stadion konden het niet eens worden over de loondetails in zijn contract. FC Groningen zal nu op zoek gaan naar een andere spits.

FC Groningen heeft al geruime tijd interesse in RunstrŲm. De 21-jarige aanvaller kon transfervrij vertrekken bij Hammarby. Eerder speelde de jeugdinternational bij het Italiaanse Bologna, maar dat avontuur liep uit op een mislukking.

Bordspel: SequenceAfgelopen weekend belden wij de familie of ze zin hadden in een spelletje. Normaal spelen we spelletjes als Kolonisten van Catan of Carcassonne, maar nu gingen we het spel Sequence eens uitproberen. Sequence is al een ouder spel, sinds 1981 op de markt, maar het wordt nu geherintroduceerd. Van te voren had ik het spel al uitgepakt en de spelregels bekeken, het leek niet echt een moeilijk spel. Maar of het een leuk spel is?

Wegwijspiet stopt ermee

De Sint krijgt een nieuwe wegwijspiet. Michiel Kerbosch neemt na 24 jaar afscheid van deze functie. "Dit wordt mijn laatste intocht", zegt hij. "Sommigen zeggen dat ik vergeetachtig word, wat niet zo is. De belangrijkste reden is dat mijn schoenzolen erg slijten. Dat is in dit vak het signaal dat je er een streep onder moet zetten. Je kunt het ook symbolisch zien, als teken dat de creativiteit van Wegwijspiet aan het wegebben is."

De huidige Wegwijspiet begon samen met Aart, de man die Sinterklaas verwelkomde, en tv-regisseur Rudolf Spoor. "In al die jaren heb ik veel Hoofdpieten versleten, van wie de eerste echt Piet heette ook. Met Sinterklaas heb ik altijd een goede band gehad, maar het lijkt alsof hij tussen de eerste keer en de laatste jaren een ander mens is geworden. Gek, hŤ!"

Echt bescheiden is de Piet niet. "Wegwijspiet kun je niet worden. Je wordt zo geboren. Er zijn er veel die het willen zijn, maar dat zit er gewoon niet in. Net als dat er hulpsinterklazen zijn, zijn er assistent-wegwijzers. Niemand echter kan het beter dan ik. Je kunt niet om de waarheid heen."

Wegwijspiet gaat zich nu richten op zijn eeuwenoude vriendin Rosita en toneel spelen. "Of Sint volgend jaar op tijd in Nederland arriveert, moeten we afwachten. Ik kan me voorstellen dat het verkeerd gaat, maar Hoofdpiet weet dat hij me mag bellen zodat ik via moderne satellietverbindingen kan zorgen dat iedereen de juiste paden bewandelt. Missen zal ik het geen seconde. Mijn schoenzolen zijn niet zomaar versleten. En het gezegde luidt niet voor niets: Er is een tijd van wegwijzen en een tijd van wegwezen."

Artsen vaak oververmoeid aan het werk

Bijna driekwart van de huisartsen geeft aan dat zij vaker doorwerken dan wettelijk is toegestaan. Ruim zes op de tien is wekelijks ťťn of meer keren oververmoeid door of tijdens het werk. Dit blijkt uit een onderzoek van MedNet Magazine, dat 345 huisartsen, specialisten en andere artsen ondervroeg.

Meer dan de helft van de oververmoeide artsen geeft aan dat die overmoeidheid er wel eens voor heeft gezorgd dat er fouten werden gemaakt. Eťn op de drie artsen beschouwt dit als een geaccepteerd gegeven.

De uitkomsten van dit onderzoek bevestigen eerdere, grotere, onderzoeken in de Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ en BelgiŽ.

Nieuwe thuistap!

Philips en Heineken hebben ruzie over de Beertender. Heineken heeft de Beertender samen met Krups ontwikkeld en vindt het nu niet leuk dat er ook een thuistap van Philips en de Belgische brouwer Inbev op de markt is en sleept Philips daarom voor de rechter. Het lijkt me een kansloze missie, ook al is het octrooi vastgelegd.

Nou boeie natuurlijk, maar dit is alleen maar een aanloopje naar waar het eigenlijk om gaat. De hele ruzie tussen Heineken en Philips is namelijk nutteloos omdat er binnenkort een geheel nieuw soort Beertender op de markt komt. Fok!weblog presenteert:

De nieuwe thuistap

Nederlander komt om door gifgasongeluk

Een ongeluk met een giftig gas heeft in Duitsland aan vier mensen het leven gekost. Onder de slachtoffers is een Nederlandse vrachtwagenchauffeur; hij bezweek gisteren in het ziekenhuis aan de inwendige verwondingen die hij een dag eerder had opgelopen.

De slachtoffers zijn overleden door schade aan de luchtwegen na inademing van waterstofsulfide, een gas dat vrijkomt bij het ontbinden van dierlijk afval. De sulfide ontsnapte tijdens het lossen van de Nederlandse vrachtwagen, die afval vervoerde van een slachthuis naar de Duitse recyclingsfabriek.

De drie andere slachtoffers, twee fabrieksmedewerkers en een bedrijfsleider, stierven eergisteren al.

Bully onder vuur

Na een eerdere rel in Engeland, ligt de game Bully nu ook in Nederland onder vuur. In een open brief roept PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem uitgever Take2 Games ter verantwoording omdat in de game pesterig gedrag wordt verheerlijkt.

Disselbloem, die eerder al ageerde tegen gewelddadige en seksistische videoclips , is overigens niet uit op een verbod van Bully, omdat dat toch niet zou zijn te handhaven. Hij hoopt echter dat de game alsnog niet op de markt komt.

Tja, je kan het er maar druk mee hebben. Natuurlijk is de verheerlijking van pesterij, zoals Dijsselbloem dat noemt, niet goed te praten, maar dit is natuurlijk vechten tegen de bierkaai. Er zijn zoveel games verkrijgbaar die extreem gewelddadig zijn en het onderscheid dat Dijsselbloem nu maakt vind ik nogal vergezocht:

quote:
Het gaat hier niet om James Bond die Russische spionnen neerschiet maar om een situatie uit het dagelijks leven van deze jongeren, waarbij wordt gezegd: geweld is okť en wordt beloond.
Nee Dijsselbloem, dit is een kansloze missie. Steek je energie liever in echt iets doen tegen pesterijen op scholen en maak geen gratis reclame voor Bully, want meer is dit niet.

Film: Dark water

Dahlia Williams is net gescheiden en heeft te weinig geld voor een goed appartement voor zichzelf en haar dochter. De scheiding verloopt niet netjes en ze vecht om de voogdij van haar kind, terwijl haar man haar voor gek probeert te slijten. Dat gaat hem niet al te moeilijk af, want er gebeuren vreemde dingen in het nieuwe huis. Er is een constante lekkage in het leegstaande appartement boven haar en ze begint rare dingen te horen maar ook te zien.Alcoholmeters in parkeergarage succesvol

De alcoholmeters in de Vrijthofgarage in Maastricht zijn een groot succes. Tussen de dertig en zeventig automobilisten testen voor 1 euro via de automaten of ze te veel hebben gedronken. De alcoholmeter wordt het meest benut op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

Rondom het Vrijthof in Maastricht zitten veel uitgaansgelegenheden. Stappers parkeren dan ook vaak in de garage onder het plein. Eigenaar Q-Park startte de proef met de automaten eind vorig jaar om te zien of ze zouden aanslaan. Het bedrijf is tevreden en overweegt nu om de proef uit te breiden.

Q-Park verzekert dat de test vergelijkbaar is met een alcoholcontrole van de politie. Parkeerders moeten blazen in een pijpje, waarna de uitslag meteen volgt.

Davenport wint ook van Schnyder

Lindsay Davenport heeft zich verzekerd van een halve finale ticket op de WTA Tour Championships. De 30-jarige Amerikaanse versloeg vannacht Patty Schnyder: 6-3, 7-5.

Schnyder begon net als gisteren tegen Sharapova wat nerveus aan het duel en moest al op 1-1 voor het eerst haar service inleveren. Dit gebeurde overigens wel na vier prachtige winners van Davenport. De Amerikaanse had hierna weinig problemen om de set uit te serveren. In het tweede bedrijf nam Schnyder tot driemaal toe een break voorsprong, maar steeds wist Davenport terug te komen. Dat was ook het geval toen Schnyder op 5-4 serveerde voor de set. De Zwitserse kreeg het echter voor elkaar geen enkele eerste service in te slaan op dat cruciale moment. Davenport profiteerde, pakte ook de twee laatste games en staat nu in de halve finales, nadat ze woensdag al van Nadia Petrova won.

Stand Groene Groep:

#Speelster:Wedstrijden:Winst:Verlies:Setsaldo:
1.L. Davenport2204 - 0
2.M. Sharapova1102 - 1
3.N. Petrova1010 - 2
4.P. Schnyder2021 - 4

Celtic vergroot crisis bij Rangers

Celtic heeft zich ten koste van Glasgow Rangers geplaatst voor de halve finales van de League Cup: 2-0. Doelman Stefan Klos ging bij beide doelpunten niet vrijuit.

De nederlaag verergert de crisis bij Rangers, dat van z’n laatste elf duels er slechts twee in winst wist om te zetten. Manager Alex McLeish passeerde opnieuw Ronald Waterreus ten faveure van Stefan Klos en achteraf heeft hij daar wellicht spijt van. De Duitser stond na 26 minuten te ver voor zijn doel en liet zich daarom verrassen door een afstandsschot van Shaun Maloney. Titelverdediger Rangers had, op wat kansen van Ricksen en Prso na, weinig te vertellen op Celtic Park en dat was helemaal het geval na een domme rode kaart van Sotiris Kyrgiakos. De Griek moest het veld verlaten nadat hij opzichtig applaudisseerde na een beslissing van scheidsrechter Kenneth Clark.

Nadat Celtic via Hartson en Nakamura een paar uitgelezen mogelijkheden had verkwanseld, hielp Klos The Bhoys een handje: de doelman promoveerde een voorzet van Nakamura tot een doelpunt. Al met al een eenvoudige zege voor Celtic, dat na een matige competitiestart op de weg terug is. Het voegt zich net als Dunfermline, Livingston en Motherwell bij de laatste vier.

Gretta Duisenberg weer middelpunt rel

Gretta Duisenberg hangt wederom een strafklacht boven het hoofd wegens het beledigen van joden. Aanleiding van de nieuwe rel rond Duisenberg zijn haar uitlatingen in het VARA-programma Het Zwarte Schaap, dat aanstaande zaterdag wordt uitgezonden.

Duisenberg doet in de bewuste uitzending haar beklag over de joodse gemeenschap: "Ze moeten niet denken dat ze Amsterdam kunnen annexeren, net als de westoever", is ťťn van haar opvallende uitspraken. Een aantal getuigen die bij de opname van het programma aanwezig waren, hebben advocaat Abraham Moszkowicz gevraagd de mogelijkheden voor een aanklacht te onderzoeken, zo heeft de advocaat aan De Telegraaf bevestigd.

Duisenberg, die in Het Zwarte Schaap in de discussie over het IsraŽlisch-Palestijnse conflict wordt bijgestaan door Dries van Agt, vertelt vaak het mikpunt van scheldpartijen te zijn en in restaurants waar ze regelmatig komt, zouden joodse klanten het management hebben gevraagd haar de toegang te weigeren. Wanneer Duisenberg na haar uitspraak over de annexatie van Amsterdam, door medegast en journalist Hans Knoop "een keiharde antisemiet" wordt genoemd, springt ze volgens de getuigen volledig uit haar vel.

Tegen Gretta Duisenberg is in 2002 ook al een keer aangifte gedaan vanwege vermeend antisemitisme en het aanzetten tot discriminatie. Het Openbaar Ministerie tikte haar toen wel op de vingers, maar zag af van vervolging.IsraŽl: Peres verliest verkiezingen Arbeidspartij

De 82-jarige IsraŽlische vice-premier Shimon Peres heeft bij partijverkiezingen het leiderschap van de Arbeidspartij verloren. Hij verloor een verkiezing onder partijleden nipt van vakbondsleider Amir Peretz. Er werd verwacht dat Peres eenvoudig zou winnen, maar zijn concurrent behaalde drie procent meer stemmen dan de vice-premier.

De 53-jarige Peretz heeft beloofd dat hij de Arbeidspartij terugtrekt uit de coalitie van premier Sharon. Hij wil dat er nieuwe verkiezingen komen, vanwege de economische problemen in IsraŽl. Peres wilde juist door met het kabinet. Hij probeerde een nederlaag nog te voorkomen door tijdens de telling van de stemmen om een fraude-onderzoek te vragen. De kiescommissie van de Arbeidspartij wees dat verzoek echter af.

VWA: 'Nog veel mis met voedselveiligheid'

Icoon AlgemeenDe Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) maakte woensdag bekend dat er nog veel mis is met de voedselveiligheid in Nederland. In veel winkels, restaurants en ook zorginstellingen was vorig jaar te veel voedsel aanwezig dat niet op de goede temperatuur werd bewaard of niet met genoeg verhitting was klaargemaakt.

Bij ruim 70.000 inspecties werden in 32 procent van de gevallen misstanden ontdekt in de voedselveiligheid. De inspectiedienst gaat steeds vaker controleren op de foute manier van bewaren en bereiden van voedsel, omdat volgens hen het merendeel van de jaarlijkse voedselinfecties hierdoor wordt veroorzaakt. Bij de steekproeven worden horecabedrijven, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen en andere detailhandelaren bezocht.

In 2004 kwam van de bedrijven de horeca als slechtste uit de bus. Zo bleek dat twee op de vijf bezochte bedrijven het voedsel niet goed verhitten. Daarnaast bewaarden in 29 procent van de gevallen de koks de etenswaren niet op de juiste temperatuur.

Naast de horeca bleek er ook in andere sectoren nog veel aan de hand te zijn. In meer dan een vijfde van de bakkerijen bleek de situatie niet schoon genoeg. Een kwart van de melkboeren en vishandelaren bewaarde hun producten niet koud genoeg. De ijscowinkels kwamen als beste uit de bus bij de inspecties. Slechts 11 procent van de bezochte winkels kreeg een boete of waarschuwing van de VWA.

Revolution ditjes en datjes

Gisteren verscheen er op Eurogamer een interview dat ze hadden met Jim Merrick van Nintendo of Europe. Er werd hierin het een en ander verteld over de Revolution. Sommige dingen wisten we al, sommige dingen zijn nieuw. Een korte samenvatting van het interview lees je hieronder:

Of Nintendo een MMO (grootschalige online game) maakt hangt af van de visies van Miyamoto en Konno

De Revolution slikt grote ťn kleine discs zonder adapter, je kan dus Cube games spelen zodra je de Revolution aanzet

Het 512 MB flash geheugen (uitbreidbaar) kan gebruikt worden om NES, SNES en N64 games op te slaan

De 'usual suspects' uit de third party fabriek van Nintendo zullen ook hun retro games beschikbaar stellen (geen namen genoemd, maar denk aan Capcom en Squaresoft?)

Prijs van te downloaden retro games nog steeds onbekend

Het zou mogelijk kunnen zijn dat je ook muziek, films, trailers en demo's kunt downloaden

Nintendo doet niet mee met de HD-DVD vs Blu-Ray discussie

Op de E3 van 2006 zijn zeer waarschijnlijk speelbare games, al dan niet met de verschillende controller lay-outs

Third party developers mogen aankondigen voor de Revolution wat ze willen en wanneer ze willen

Hideo Kojima (MGS) is inderdaad bezig met een Revolution game

Europa krijgt misschien de Revolution eerder dan verwacht, de volgorde tussen JPN, USA en EUR is nog niet bepaald

Het complete interview is te lezen op Eurogamer

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1331
special
VrijMiBabes #218 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1330
special
Random Pics van de Dag #1329
special
Random Pics van de Dag #1328
special
Random Pics van de Dag #1327
©FOK.nl e.a.