Nu al nieuwe grasmat Euroborg

Wouter Kursten (Magneet)
De grasmat in het Euroborg Stadion, de nieuwe thuishaven van FC Groningen, is nu al aan vervanging toe. Er zouden sommige plekken zijn aan de zuidkant die het spelen van meerdere wedstrijden niet zouden overleven.

In overleg met FC Groningen heeft bouwcombinatie Euroborg, dat het stadion gebouwd heeft, besloten de slechte delen van de mat te gaan vervangen. De reparatie zou voor de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion, op 13 januari 2006 tegen SC Heerenveen, klaar moeten zijn.

De probleemstukken bevinden zich vooral aan de zuidzijde van het stadion, de grasmat krijgt daar te weinig zon door de schaduw van het dak. Datzelfde dak zorgt er ook voor de mat op sommige plaatsen te weinig lucht krijgt. Men probeert met een aantal ventilatoren toch voldoende lucht op die plaatsen te krijgen. In andere stadions is dit opgelost bij de bouw van de tribunes daarachter grote luxaflex te plaatsen die als er geen wedstrijd is de wind doorlaten. PSV heeft dit bijvoorbeeld gedaan in de hoeken van het Philips-stadion.