'Monteiro 2e coureur Midland'

Tiago Monteiro lijkt de beste kans te hebben om komend seizoen naast Christijan Albers bij Midland te rijden. Volgens de Portugese krant Record is het eenjarig contract voor 2006 al getekend.

Na afgelopen seizoen zich te hebben getoond als zeer betrouwbare coureur, bleef Monteiro constant in de running voor een zitje bij Midland. Volgens de Portugese pers heeft hij nu dankzij de financiële steun van het Portugese staatsoliebedrijf Galp het contract ook daadwerkelijk binnen. Het contract zou afgelopen week in Lissabon zijn getekend.

Daarmee zou Midland het volledige team voor 2006 rond hebben. Met Albers, Monteiro en Pastorelli heeft het team dan drie coureurs binnengehaald, die betalen voor hun plaatsje in het team.

Update:
Het team van Midland heeft deze geruchten inmiddels ontkend: “We hebben een optie op Tiago en de onderhandelingen gaan de goede kant op. Maar er is nog niks getekend, onder meer omdat we ook nog met andere coureurs praten.”

Er gaan ook geruchten dat Alexander Wurz, Anthony Davidson en Franck Montgany in december voor het team gaan testen.

Update vrijdag 15:19u:

Monteiro heeft nu ook zelf aangekondigd dat hij voor volgend jaar getekend heeft bij Midland F1. "Ik heb een contract getekend en dat zal binnenkort bekend worden gemaakt door het team," aldus de Portugees. "Ons doel is om meer en regelmatiger punten te gaan scoren dan vorig jaar."