Beatrix komt aan haar einde!

De koningin zal vandaag aan haar einde komen in Zuid-Holland. Gelukkig maar, dit geintje begon de hardwerkende belastingbetaler namelijk weer veel te veel te kosten. Want heeft er hier iemand enig idee hoeveel de tripjes van Beatrix ons precies kosten? Media zoals de Telegraaf en Nu.nl plaatsen meestal de oppervlakkige gedachte als het gaat om bezoekjes van Koningin Beatrix. Met de oppervlakkige gedachte wordt bedoeld dat het allemaal zo leuk lijkt dat Beatrix een stad/dorp aandoet.

Maar in tegendeel jongens en meisjes, voor een bezoekje van onze koningin, aan welke stad dan ook, zijn vele miljoenen nodig die bekostigd worden door u (willen wij überhaupt wel de Koningin over de vloer hebben?). De koningin krijgt jaarlijks bijna 100 miljoen naar zich gegooid om zichzelf een jaar van lang te redden. Het minste dat wij van haar zouden mogen verwachten is dat zij zelf al haar tripjes bekostigd, met 100 miljoen moet dat namelijk wel te doen zijn.

Voor een bezoekje van de koningin, aan een willekeurig(e) dorp/stad, moeten in ieder geval al minimaal 1500 agenten worden ingeschakeld. Tel daarbij de kosten van de vrije dagen op, die werknemers moeten opnemen omdat ze niet naar hun werk kunnen gaan omdat heel het dorp is afgezet en vergeet natuurlijk niet de mooie nieuwe hoedjes van Beatrix die wij vast en zeker ook hebben mogen betalen. Kortom onze belastingcentjes komen wel op. Voor de mensen die toch denken dat De Koningin dit jaar alles heeft bekostigd van de toegewezen 100 miljoen, keep on dreaming. Blijft zuigen hé, zo'n monarchie...